• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Flæskesteg med sprød svær

Flæskesteg hører juletiden til, men herhjemme går vi nu heller ikke af vejen for en saftig flæskesteg med sprøde svær i løbet af året.

Sus til opskrift Print opskrift

Flæskesteg med sprød svær - sådan laver du flæskesteg

Der findes tusinde smarte tricks og husmodertips til den perfekte flæskesteg og brune sovs.

Alt fra eddike på svær, øl udover stegen, til hurtigfrys af sky og intervalstegning i dagevis.

Kender du det?

Man læser det, tænker smart, smart.. men når du står i køkkenet orker du ikke at skulle gennem 27 trin. Det skal bare være lige ud af landevejen og virke. Så kan det godt være stegen bliver 5-10% bedre, hvis du starter 3 dage i forvejen med saltning, kogning og indstille ovnen til perfektion.

Det er en flæskesteg. Den skal være forrygende.

Ligeledes skal sovsen

Men det skal bare ikke være et helt dagsprojekt, med sved på panden og tics over presset med projektet.

Lad os se på sagen

Flæskesteg til dig, som heller vil spise den end bruge halve dage på den.

 

Flæskesteg 101

 

Flæskesteg, ribbensteg, kamsteg eller nakkekam?

Er du også forvirret når du tjekker en opskrift på flæskesteg og falder over alt andet end ordet flæskesteg i den?

Hvad er det nu lige forskellen er på de forskellige udskæringer?

En flæskesteg kan laves af forskellige udskæringer på grisen, men det er ikke ligegyldigt, hvilken som du vælger.

Svinekam/kamsteg: Den udskæring med mindst fedt – du kender den, som der hvor du får et helt stykke kød og hvor der næsten kun er en en lille kant af fedt under sværene. Er det den her flæskesteg, som du er ude i så hav fokus – den bliver hurtigere mere tør end de andre.

Nakkekam: Her er vi ovre i en udskæring, som har godt med polstring – altså fedtkanten er velvoksen, så du nemmere kan få en saftig steg, med masser af smag, Er du ude i en langtidstegning af flæskesteg, så er det også nakkekam, som du skal hoppe på.

Ribbensteg: Igen er vi ude i en fed udskæring, som egner sig til langtidsstegning. Det er den udgave, du ofte ser i delikatessen i supermarkedet, hvor der ligesom er flere lag af fedt og kød. Men hold øje, for der er faktisk ikke kun en, men to udskæringer når vi taler ribbensteg – en af kogeflæsk og en af stegeflæsk, som er klart den mest fedtede.

 

Vælg den rigtige steg: 

  • Tjek om stegen er nogenlunde lige høj over hele stykket – det sikrer, du en ens tilberedt flæskesteg og sprøde svær over hele linjen
  • Beregn cirka 200 g kød til hver person (3 skiver) – men altså, er det jul, så laver du bare rigeligt!

 

Ovn eller grill?

Ovn, kulgrill, gasgrill?

Flæskestegen bliver lækker på det hele – vælg den metode, hvor du føler dig bedst tilpas.

Du er grillmester?

Vel, så napper du grillen og sørger for, den er godt varm og står i læ, så den kan holde varme under hele tilberedningen.

Er du mere til køkkenets varme fremfor at stå med pandelampen og 10 frosne fingre i vintermørket, så spring på ovnen.

 

Varmluft, over/undervarme eller grill

En del ovne bøvler med varmluft, hvor de kommer til at tørre maden ud. Så tjek lige med din ovn – er den god på varmluft, kan du bruge den indstilling, ellers er det oftest den almindelig ovn, som klarer arbejdet bedst med en saftig flæskesteg.

Og jep, grill-indstillingen kan være et godt våben til sidst, hvis de svær er genstridige og skal have det sidste skud varme for at blive helt sprøde og perfekt.

 

Stegetig og temperatur

Først og fremmest skal du beslutte om du er ude i en klassisk stegning eller langtidstegning af din flæskesteg er vejen frem.

Du kan sagtens få en saftig flæskesteg med sprød svær uanset, hvilken metode du vælger.

Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer når du laver flæskesteg, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.

Kernetemperaturen:

  • Kernetemperaturen på flæskestegen skal være 63-65 grader. Lader du den hvile vil temperaturen suse til ca. 68-70 grader.

Stegetid pr. kg: 

  • En tommelfingerregel siger 1 time pr. kg. i almindelig ovn for en flæskesteg, hvilket vil sige omkring 1,5 time for de fleste flæskestege fra køledisken (omkring 1,5 kg). Der er stor forskel på højde af de forskellige stege og hvor længe de skal tilberede, så fremfor stegetid, så hold øje med temperaturen – det er den, som sikrer du får en saftig steg.

 

Sprød svær på flæskesteg

  • Rids sværene i flæskestegen med en skarp kniv. Her er det faktisk nemmeste at bruge en hobbykniv. Måske har din slagter har ridset stegen, men gå den alligevel efter. Nogle gange er ridsningen ikke dyb nok – især ikke i siderne.
  • Rids ikke helt ned i kødet, så kommer der kødsaft op, som gør sværen blød
  • Kom godt med salt ned mellem sværene (alt mere salt end du lige synes – det sikrer sprød svær).
  • Valgfrit: Lad stegen stå og trække 30-60 minutter med saltet, så den tørrer.
  • Steg først stegen med sværene nedad i en bradepande med vand – så du får dem kogt og åbnet op.
  • Vend efter en halv time stegen, læg den på bagerist, som du stiller over vandbad
  • Sikr dig, at sværene er i vater – læg evt. sammenkrøller sølvpapir under, så de kommer i vater – altså i samme højde. Så sikrer du, at hele sværen bliver sprød, og undgår de bløde sider på sværene.
  • Grill evt. de sidste minutter, hvis sværen er genstridig fordi der enten er trængt kødsaft op (hvis ridserne har været for dybe) eller hvis der ikke er gnedet nok salt ned mellem sværene.

 

Flæskesteg med sprød svær - sådan laver du flæskesteg

Flæskesteg med sprød svær

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 1,5 kg svinekam
  • 2 spsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 6 laurbærblade , (kan udelades)
  • 4 dl vand
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Tjek om svinekammen er forskåret gennem fedtet - ellers så gå selv efter med en skarp kniv. Pas på med ikke at skære ned i kødet!
  • Gnid salt og peber på og godt ned mellem sværene - jo mere grundigt, jo bedre svær.
  • Kom stegen i en bradepande eller fad med sværene nedad. Tilsæt vandet.
  • Kom stegen i ovnen og steg den ved 180 grader i 30 minutter.
  • Vend stegen om og placer den på en bagerist over bradepanden. Læg en kartoffel eller kugle af sølvpapir under stegen, hvis den er skæv.
  • Fordel laurbærbladene mellem sværene.
  • Kom stegen tilbage i ovnen (med sværene opad) og steg den ved 180 grader i ca. 50 minutter til den når omkring 55 grader. Tilsæt lidt mere vand, hvis den koger tør.
  • Hæld vandet fra bradepanden og gem til fond til sovsen.
  • Skru op til 225 grader og steg videre til sværen er sprød, ca. 10-15 minutter. Kernetemperaturen skal være 65 grader, hvis du bruger et stegetermometer.
  • Bliver temperaturen færdig før, sværene er helt sprøde, så skru evt. over på grill nogle minutter, så sværene bliver helt sprøde. Hold øje - det kan være sekunder, som gør at dine svær brænder på.
  • Lad stegen hvile 10-15 minutter inden servering.

Noter

Kryddernelliker kan også stikkes ned mellem sværene for endnu mere. 
 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « 10 salater til juleand og flæskesteg
Next Post: Et tilbageblik på mit 2015 som online entreprenør »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework