Er det en kanelsnegl? Er det en kanelbolle? Næ, det er den ultimative blanding af begge verdener! En bolle smurt ind i remonce og toppet med glasur. Vi taler über-snasket.
Det er fuldstændig umuligt, at spise den her kanel-sag pænt. Og jeg vil bestemt ikke anbefale, du prøver at gøre det ved computeren. Yes, min tastetur sejler i decembers første fredagskage!
Og sofaen ..
Hvor der hygges, der spildes.
Jeg arbejder fra den mere magelige pind her til aften, kører kanelboller ind fra højre og følger med, med et halvt øje på valget. Ganske anbefalingsværdigt, skulle jeg hilse og sige. Knap så meget var det, at stemme i dag.
Valgtropperne havde middagspause bag tæppet. Jep, jeg stemmer i en svedig gymnastik på en folkeskole. 2 valgborde og det hemmelige tæppe, som deler salen.
Lur mig om, der ikke strømmede en fed strøm af stegt flæsk overfra tæppet af! Ork, det var altså fejt.
Der var kor af rumlende maver i køen ved valgbord 1. Krydsene blev skriblet hurtigere end gardinet til boksen blev rullet for, herefter var der var gåsegang over til Brugsen på den anden side af valgstedet.
Yes, jeg mistænker Brugsen for, at have sponsoret valgflæsk til crewet. De er snedige herude i forstaderne, kan det der med skjult markedsføring ;)
Na. Nok om flæsk og valg. Mere om kanelboller.
Sidder du og er lidt skeptisk, tænker du jo bare kan bage kanelsnegle. Jojo, det kunne du, er også gode.
Men. De. Her. Er. Bedre.
Der er remounce over det hele, ingen tørre kanter – og du spiser den bare, kanelbollen, ved, at brække stykker af, der hvor de små boller er sat sammen. De er forresten vendt i smør, sukker og kanel. Halleluja!
Host host..kanelbollerne tager så godt og vel 14 år at lave. 72 kugler som skal formes, dyppes og rulles.
…
Lad os kalde det et hyggeligt weekend-juleprojekt ;)

Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 1 dl lunken vand
- 2 dl cremefraiche 18%
- 50 g sukker
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1/4 natron
- 325 g hvedemel + ca. 50 g
- 50 g smør, blødt
Smørrelse
- 150 g mørk muscovadosukker, eller farin
- 2-3 spsk kanel
- 100 g smør
Glasur
- 2 dl flormelis
- 1 tsk vanijlesukker
- 4-6 spsk varmt vand
Sådan gør du
Dej
- Smuldr gær i det lunkne vand og opløs det.
- Kom cremefraiche, sukker og æg i og rør det hele sammen.
- Bland hvedemel, salt og natron sammen i en anden skål.
- Tilsæt det til dejen, mens dejen æltes. Ælt dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 4 minutter - den skal være glat og smidig.
- Tilsæt smørret og ælt det i dejen.
- Lad dejen hæve ca. 1 time under et viskestykke.
Smørrelse
- Bland sukker og kanel sammen.
- Smelt smørret.
Cinnamon bubble buns
- Smør en muffin-plade (12 stk.).
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
- Del dejen i 12 stykker. Del hver af de 12 stykker i 6 stykker og tril dem til kugler. Pas på med ikke, bruge for meget mel selvom de klistrer lidt.
- Nu bliver det snakset!
- Dyb hver mini-bolle i det smeltede smør og rul den dernæst i sukker/kanel blandingen.
- Fordel 5 kugler i hver muffinhul i pladen. Pres den sjette kugle i midten af de 5 kugler.
- Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter i muffinpladen, før de flyttes over på en bagerist.
- Afkøl dem til de er lune.
Glasur
- Bland flormelis og vaniljesukker.
- Tilsæt varmt vand lidt af gangen, indtil glasuren får den rette konsistens - den må gerne være ret tyk.
- Fordel en skefuld glasur på hver bolle og server dem straks.
Jeg lavede de her i går, de var super sjove at lave, Men mine havde åbenbart indtaget et skud steorider !! De blev så vildt store at de ikke kunne være på pladen =)
Men lækre det er de.
Hej Tania,
Hahaha, ja det hænder indimellem, hvis vi får den lavet for store til at starte med :-)
Dejligt at høre, at de blev gode og du var tilfreds med resultatet!
Hav en skøn dag!
Jeg forstår ikke punkt 6.. hvorfor kun 5 kugler/boller når pladen er til 12? Er der en kugle der skal puttes ind i en anden kugle?.. her mangler jeg lige et billede
Hej Marie,
Lad mig se om jeg ikke kan hjælpe dig :-)
Du kommer 5 kugler, som er rullet i kanelsukkeret, ned i hver muffinhul, så de tilsammen, når de er bagt, kommer til at danne en kanelbolle.
Giver det mening? :-)
Hej. Har du prøvet at fryse dine chinamon bubble burns?
Tænkte på at bage en omgang mens jeg går på barsel så de var lige til at lune når ser kommer gæster ;)
Hej Kicki
Ja, jeg frøs nogle af dem ned uden glasur. Og efter en hurtig tur i ovnen, så var de stadig ret lækre :)