• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cinnamon Bubble Buns | Kanelboller

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisenEr det en kanelsnegl? Er det en kanelbolle? Næ, det er den ultimative blanding af begge verdener! En bolle smurt ind i remonce og toppet med glasur. Vi taler über-snasket.
Det er fuldstændig umuligt, at spise den her kanel-sag pænt. Og jeg vil bestemt ikke anbefale, du prøver at gøre det ved computeren. Yes, min tastetur sejler i decembers første fredagskage!

Og sofaen ..

Hvor der hygges, der spildes.

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisen

Jeg arbejder fra den mere magelige pind her til aften, kører kanelboller ind fra højre og følger med, med et halvt øje på valget. Ganske anbefalingsværdigt, skulle jeg hilse og sige. Knap så meget var det, at stemme i dag.

BONUS: ! Få min gratis tjekliste til det bedste basis bageudstyr, som jeg bruger >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Valgtropperne havde middagspause bag tæppet. Jep, jeg stemmer i en svedig gymnastik på en folkeskole. 2 valgborde og det hemmelige tæppe, som deler salen.

Lur mig om, der ikke strømmede en fed strøm af stegt flæsk overfra tæppet af! Ork, det var altså fejt.
Der var kor af rumlende maver i køen ved valgbord 1. Krydsene blev skriblet hurtigere end gardinet til boksen blev rullet for, herefter var der var gåsegang over til Brugsen på den anden side af valgstedet.

Yes, jeg mistænker Brugsen for, at have sponsoret valgflæsk til crewet. De er snedige herude i forstaderne, kan det der med skjult markedsføring ;)

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisenNa. Nok om flæsk og valg. Mere om kanelboller.

Sidder du og er lidt skeptisk, tænker du jo bare kan bage kanelsnegle. Jojo, det kunne du, er også gode.

Men. De. Her. Er. Bedre.

Der er remounce over det hele, ingen tørre kanter – og du spiser den bare, kanelbollen, ved, at brække stykker af, der hvor de små boller er sat sammen. De er forresten vendt i smør, sukker og kanel. Halleluja!

Host host..kanelbollerne tager så godt og vel 14 år at lave. 72 kugler som skal formes, dyppes og rulles.

BONUS: ! Få min gratis tjekliste til det bedste basis bageudstyr, som jeg bruger >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

…

Lad os kalde det et hyggeligt weekend-juleprojekt ;)

 

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisen

 

Cinnamon Bubble Buns | Kanelboller

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 50 g gær
  • 1 dl lunken vand
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/4 natron
  • 325 g hvedemel + ca. 50 g
  • 50 g smør, blødt

Smørrelse

  • 150 g mørk muscovadosukker, eller farin
  • 2-3 spsk kanel
  • 100 g smør

Glasur

  • 2 dl flormelis
  • 1 tsk vanijlesukker
  • 4-6 spsk varmt vand
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dej

  • Smuldr gær i det lunkne vand og opløs det.
  • Kom cremefraiche, sukker og æg i og rør det hele sammen.
  • Bland hvedemel, salt og natron sammen i en anden skål.
  • Tilsæt det til dejen, mens dejen æltes. Ælt dejen ved medium hastighed på en røremaskine i ca. 4 minutter - den skal være glat og smidig.
  • Tilsæt smørret og ælt det i dejen.
  • Lad dejen hæve ca. 1 time under et viskestykke.

Smørrelse

  • Bland sukker og kanel sammen.
  • Smelt smørret.

Cinnamon bubble buns

  • Smør en muffin-plade (12 stk.).
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
  • Del dejen i 12 stykker. Del hver af de 12 stykker i 6 stykker og tril dem til kugler. Pas på med ikke, bruge for meget mel selvom de klistrer lidt.
  • Nu bliver det snakset!
  • Dyb hver mini-bolle i det smeltede smør og rul den dernæst i sukker/kanel blandingen.
  • Fordel 5 kugler i hver muffinhul i pladen. Pres den sjette kugle i midten af de 5 kugler.
  • Lad bollerne efterhæve i ca. 20 minutter.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle 5 minutter i muffinpladen, før de flyttes over på en bagerist.
  • Afkøl dem til de er lune.

Glasur

  • Bland flormelis og vaniljesukker.
  • Tilsæt varmt vand lidt af gangen, indtil glasuren får den rette konsistens - den må gerne være ret tyk.
  • Fordel en skefuld glasur på hver bolle og server dem straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisen

cinnamon Bubble Buns - Kanelboller - opskrift -louiogbearnaisen

Previous Post: « Moussaka med aubergine og kartofler
Next Post: Granatæblesmoothie med tranebær »

Reader Interactions

Comments

  1. Tania

    Jeg lavede de her i går, de var super sjove at lave, Men mine havde åbenbart indtaget et skud steorider !! De blev så vildt store at de ikke kunne være på pladen =)

    Men lækre det er de.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tania,

      Hahaha, ja det hænder indimellem, hvis vi får den lavet for store til at starte med :-)

      Dejligt at høre, at de blev gode og du var tilfreds med resultatet!

      Hav en skøn dag!

  2. Louiogbearnaisen

    Jeg forstår ikke punkt 6.. hvorfor kun 5 kugler/boller når pladen er til 12? Er der en kugle der skal puttes ind i en anden kugle?.. her mangler jeg lige et billede

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Lad mig se om jeg ikke kan hjælpe dig :-)

      Du kommer 5 kugler, som er rullet i kanelsukkeret, ned i hver muffinhul, så de tilsammen, når de er bagt, kommer til at danne en kanelbolle.

      Giver det mening? :-)

  3. Kicki

    Hej. Har du prøvet at fryse dine chinamon bubble burns?

    Tænkte på at bage en omgang mens jeg går på barsel så de var lige til at lune når ser kommer gæster ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kicki

      Ja, jeg frøs nogle af dem ned uden glasur. Og efter en hurtig tur i ovnen, så var de stadig ret lækre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework