• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Gulerodssuppe er en nem og sund suppe, som smager fantastisk. Få varmen med verdens bedste gulerodssuppe, som du får opskrift på her.

Gå til opskrift Udskriv

 

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Du troede først lige, at det var endnu en omgang hokkaido eller græskarsuppe, ikke? Vi vælter os i de opskrifter lige nu, kan ikke åbne et magasin, en blog eller online opskriftsportal uden at få smidt en omgang orange suppe i nakken. Selvom jeg er pjattet med græskar, så gider jeg faktisk ikke mere suppe af den slags. Nu er hokkaidosuppe ligesom blevet spist. I litervis.

Men suppe er godt og der er heldigvis tusinde andre muligheder for, at spice de dybe tallerkener op her i de kolde måneder. Aspargessuppe, ja tak. Karrysuppe, ja tak. kartoffelsuppe, ja tak. Fiskesuppe, ja tak.  Hønsekødssuppe med kødboller, dobbelt ja tak.

Oooog gulerodssuppe!

BONUS: Kom gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Ikke en du finder i ret mange suppegryder, der ligger jordskokker og de forbistrede græskar  i stedet – tager al opmærksomheden og smagsløgene. Well, jeg tænker, at det er tid til vi giver gulerodssuppen et come back, 15 minuts of fame.

Hvorfor skal vi det, tænker du måske?

Åbenlyse argument; Gulerodssuppe er lækkert! Hvis den dog, som alle andre grøntsagssupper, får godt med krydderier, ellers ender vi op med en kvaml omgang. Så vær rundhåndet – også med ingefær.

Bedste argument; Mens græskar, især hokkaido-banditten, samt jordskokker når himmelhøje priser på grund af deres fornemme status, så får du snildt 2 kilo gulerødder for en flad 10’er.

Men Louise, er det ikke lige lovlig vegetarisk det her?

Jo!

Er du ligesom min bedre halvdel og har knap så veludvoksede kaninører som mig. så leder du efter kødet. Jeg er med, jeg har en løsning i ærmet til dig.

Sus ned i supermarkedet, du skal måske ned i det lidt større af slagsen, og rod køledisken igennem for kyllingeboller. Du ved, kødboller til suppe bare lavet på kylling.
Haps en pose og udskift dem med kikærterne i opskriften her. Du skal gange mængde på krydderier op, men ellers så er det fuldstændig samme fremgangsmåde. Vend dem med krydderi, bag dem i ovnen, smid dem i suppen.

Men jeg er ikke så glad for forarbejdede fødevarer?

Du får mig ikke, jeg har endnu en løsning gemt i det andet ærme ;)

Skær et kyllingebryst / inderlår i grove tern. Vend dem med krydderier og steg dem på en pande (eller bag dem i ovnen). Over i suppen og server.

Yea, gulerodssuppen er skam gennemtænkt. Måske lige bortset fra, at jeg nu er endt op med 2 liter i køleskabet.. Der skulle jo være nok, til at fotografere!

Så ser du et orange menneske her en af dagen, så er det mig. Gennemfarvet af betacaroten.

 

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Læs også: Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 3 spsk olie
  • 1 løg, i grove tern
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 cm stykke frisk ingefær, skrællet og revet
  • 1/4 tsk stødt cayennepeber
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/4 tsk spidskommen
  • 1 tsk fint salt
  • Peber
  • 750 g gulerødder, skåret i 1 cm stykker
  • 4,5 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 dl cremefraiche 18%

Kikærter

  • 1 dåse kogte kikærter, skyllet og tørret (eller 400 g kogte, afkølede kikærter)
  • 1 spsk olie
  • 1/4 tsk salt
  • 1/4 tsk stødt spidskommen
  • 1/4 tsk stødt paprika

Topping

  • Cremefraiche
  • Chiliflager
  • Frisk persille til servering
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Varm en stor gryde op med olie.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits dem i ca. 3 minutter.
  • Tilsæt ingefær, gurkemeje, cayennepeber og salt og svits det med i ca. 1 minut - rør hele tiden. Kom de hakkede gulerødder i - tilsæt vand og bouillon.
  • Kog suppen op og skru ned til svag varme. Lad det hele simre indtil gulerødderne er bløde, ca. 25 minutter.
  • Blend med en stavblender suppen glat og kom cremefraiche i. Smag til og tilsæt evt. flere krydderier, hvis det er nødvendigt.
  • Lad suppen simre i yderligere 10-15 minutter før servering.

Kikærter

  • Vend kikærterne med olie, salt og krydderier. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Vend dem undervejs. Til skal blive gyldne og let sprøde.

Servering

  • Server suppen med cremefraiche, persille, chiliflager og de sprøde, krydrede kikærter

Noter

Cremefraiche kan udskiftes med kokosmælk
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Gulerodssuppe med ingefær og krydrede kikærter

Previous Post: « Online fotokursus for begyndere
Next Post: Spegepølsemadder, søndagshår og update »

Reader Interactions

Comments

  1. Madmutter

    Rigtig god suppe til en kold vinterdag. Med rigeligt af ingefær og hvidløg. Var et hit

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre :-)

  2. Camilla Danielsen

    Hold op hvor smager den godt. Mig om min søn på 6 er fan.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      🙏 Camilla – så dejligt at høre at I kan bruge opskriften og er ellevilde med den 🙌 😀

      Hav en skøn dag!

  3. Sanne

    Mon ikke den også kunne være lækker med kokosmælk i stedet for creme fraiche? 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er jeg sikker på, Sanne – det lyder som en rigtig god ide :)

  4. Linn

    Wow – hvor er det smukke billeder! Bliver helt glad over så farverige fotos, når det er så trist vejr udenfor.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework