• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

10 fejltagelser jeg lavede som nybegynder i fotografering


Alle de fejl og misforståelser, som en nybegynder med et spejlreflekskamera kan begå, dem har jeg lavet!
Uden undtagelse..

Sådan skrev jeg i den mail, som du måske fik leveret i din indbakke i går, hvis du er med på nyhedsbrevet.

Jaja, Louise, det skal du jo sige.. 

Men den er god nok. Udover jeg var overbevist om, at mit nyindkøbte spejlreflekskamera spyttede professionelle billeder ud i en lind strøm, så var jeg også nede og lure i den store balje med alle andre misforståelser omkring fotografering.

Der er en del, skulle jeg hilse og sige nede fra baljen!

Når man er typen, som aldrig læser en brugsanvisning, men er mere learning-by-doing, så havner man altså i ret mange ærgerlig situationer undervejs på spejlrefleks-rejsen. Fejl og misforstålser, som kunne have været undgået og sparet mig mange dårlige billeder og hårløse områder på mit hoved.

Lad os se på et par stykker eller 10 af de 117 fejl jeg begik:

#1: Hoppe let og elegant over komposition

Kan jeg kameraindstillingerne, så er de professionelle billeder der!

Æh. Nej.

Al mit fokus var på, at lære kameraet at kende og de tekniske aspekter, såsom eksponering og fokusering.
Jo, det et skridt på vejen til de professionelle billeder, men Google glemte lige at fortælle mig, at billeder også handler om komposition, brug af lys, vinkler og selve motivet.
Altså at der er forskel på, hvordan jeg ser verden og hvordan kameraet indfanger den!
Jeg havde ingen anelse om, at der var måder at opbygge et billede på, noget som hed “Rule of Third”, bruge lys kreativt og man rent faktisk kunne skyde fra andet end sin egen øjenhøjde.. Yea, tal lige om tunnelsyn!
Havde jeg bare vidst, hvilken forskel det kunne gøre for mine billeder, havde jeg brugt mindst ligeså meget tid på komposition, som på at forstå lukketid, blænde og ISO.

 

#2 Glødepærer, lysstofrør, stearinlys, dagslys – lys er lys

Yrk. Gullige billeder i massevis. Jeg anede intet om lys og hvad det gjorde i mit kamera og for mine billeder. Der var lys, jeg tog billeder – så enkelt var det. Indtil jeg fik slukket for det elektriske lys, hørte om hvidbalance og fandt ud af hvad rent, naturligt lys kunne tilbyde mine billeder. Wow – det er vist det eneste jeg kan tilføje her!

Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for nybegyndere

 

#3 Det handler om mængden

Yes, lyset det har jeg styr på! Bare der er masser af det, så er det perfekt.
Troede jeg…
Jeg var overbevist om, at frokosttid var det allerbedste tidspunkt at tage billeder på, fordi lyset jo væltede frem. Farvel til stemning i mit billede, hej til barske skygger, flade motiver og udbrændte billeder.
Kvalitet af lys, temperatur af lys og ikke mindst brug af lys er muligvis, det allervigtigste jeg har lært i fotografering – da jeg lærte, at bruge lys til min fordel, der blev mine billeder med et trylleslag markant forbedret.

 

#4 Stole blindt på kameraets LCD skærm

Knips, knips! Perfekt billede, knivskarpt på kameraet LCD-skærm – lige indtil jeg fik billedet lagt ind på computeren og set det stort (og sløret) på skærmen. Hold nu op, havde nogen bare fortalt mig, at den kameraskærm er det rene lyv og aldrig kan stoles på. Alt ser skarpt, lækkert og lyst ud på den bette skærm, det er bare ikke virkeligheden.

 

#5 Jeg kan godt liiige have 30 billeder mere

Jeg fik et hukommelseskort med, da jeg købt mit spejlreflekskamera og spekulerede ikke rigtig mere over det.
I stedet valgte jeg bare mindre filtyper på kameraet, så jeg kunne have flere billeder på kortet. Smart, smart. Troede jeg. Lige indtil den dag, hvor jeg fik det der gode skud i kassen og gerne ville lave det lidt større. Både til bloggen og  til print.
Fuldstændig umuligt med den opløsning, som jeg havde valgt til mine billeder. Idag ærgrer jeg mig stadig over de billeder, som jeg tog med for lav opløsning, så de aldrig kan bruge til andet end Facebook..

 

#6 Blitzen er jo perfekt til billeder om aftenen 

Og her taler vi den blitz, som sidder indbygget på kameraet (ikke en fancy påsat en, de dur nemlig fint) og som jeg flittigt brugte til at gøre mine billeder overbelyste, flade og spækket med røde eller lukkede øjne, samt knap så flatterende hudtoner.
Den dag blitzen blev lukket ned og jeg i stedet fokuserede på lukketid, blænde og ISO, der gik et “lys” op for mig. Sådan helt bogstaveligt – alle billeder og mennesker herpå, så pludselig “naturlige” ud!

Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for nybegyndere

 

#7 Billedbehandling er snyd

Først og fremmest så jeg skævt til alle Adobes programmer. Come on, Photoshop – smid et billed ind og så kommer der et professionelt ud. Det er jo total snyd.
I lang tid nægtede jeg simpelthen at redigere mine billeder, men brugte dem lige fra kameraet. Det var jo “ærligt”. Og dumt. Den dag, jeg fandt ud af at redigering ikke behøver være lig med snyd, men faktisk hænger sammen med fotografering med et spejlreflekskamera – jamen, der “poppede” mine billeder til næste niveau.

 

#8 Heller for lyst end mørkt

Okay, jeg blev overbevist om billedbehandling nok var en god ting for mine billeder. Altså var det nok bedre, at overeksponere billederne end smule (fotografere dem lyse), end at tage for mørke billeder – så var jeg jo sikker på, at der var nok lys og jeg kunne jo altid redigere billederne lidt mørkere, hvis det var.
Problemet! Hvid i billeder brænder detaljer ud, detaljer som ikke kunne redigeres frem igen og jeg endte op med mange, mange ubrugelig, overlyse, billeder uden detaljer. Smukt!

 

#9 Et objektiv er et objektiv

Yes, jeg havde smidt virkelig mange penge efter mit nye kamera og var også “heldig”, at få et objektiv med i købet. Good to go!
Men jeg undrede mig. Der var noget galt!
Jeg indså, efter virkelig lang tid dog, at jeg ikke var i stand til at få det samme udseende på mine billeder, jeg havde set hos andre fotografer.

Du ved, jeg var ude efter slørede baggrunde, skarpe billeder og masser af lys i mit billede.

Well, det gav kit-objektivt ikke.

Efter virkelig meget research fandt jeg frem til objektivet 50 mm f/1.8 til den nette sum af 700 kr. (det koster i dag 900 kroner). Det er virkelig billigt og jeg oplevede instant forbedring i mine billeder, ved bare at smide det objektiv på. Det er den bedste investering, jeg gjorde for mine billeder.

Faktisk skød jeg (og skyder stadig dagligt) med mit 50 mm 1.8 t i 4 år før jeg investerede i endnu et objektiv! Vi taler 2 af årerne, hvor jeg har taget billeder professionelt og tjent penge på min fotografering. Alt sammen med det allerbilligste objektiv.

Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for nybegyndere

#10 Jo bedre kameragear, jo bedre billeder

Okay, objektivet gjorde jo  en enorm forskel – derfor faldt jeg i den her fælde!

“Der er også fordi mit kamera er et begynder-DSLR kamera, at mine billeder ikke bliver professionelle.” 

“Hvis bare jeg havde et objektiv til 10.000 kr., så kunne jeg også tage sådan et billede.”

“Min computer er ikke en Mac, så jeg kan aldrig redigerer mine billeder ordenligt..”

Jeg kunne hive en undskyldning ud mellem sidebenene til alt;Det er udstyret, som er problemet – ikke mig!

Sandheden er, at det eneste problem var mig selv, min utålmodighed og mine manglende færdigheder – både de tekniske aspekter, redigeringsmæssigt og på det kreative felt.

Derfor har jeg hevet alle mine fejl og fejltagelser op af den store balje og taget udgangspunkt i dem i mit online fotokursus for forvirrede og utålmodige begyndere.

Så, er du klar til at hoppe over alle mine fejl og misforståelser, når du skal i gang med at bruge dit spejlreflekskamera og suse ind i fotoverdenen?

På fotokurset gennemgår vi alle områder; lige fra basis kameraudstyr, til kameraindstillinger, til redigering og så det kreative (lys, komposition og billedstil).

Jeg vil SÅ gerne gøre det nemt for dig, at få en god start på fotografering med spejlreflekskamera – hele vejen omkring. Du behøver ikke snuble det første år, som jeg gjorde – du kan gøre det rigtig fra starten og spare mange hår-udtrækkende fejl og misforståelser!

Bonus: Den ultimative guide til det rigtige fotoudstyr for nybegyndere

 

online fotokursus for spejlrefleksbegyndere

Previous Post: « 5 gode råd til nybegyndere med et spejlreflekskamera
Next Post: Moussaka med aubergine og kartofler »

Reader Interactions

Comments

  1. Rene Asmussen

    Super fin blog og en masse gode ideer :). Tak fordi du deler :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rene,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kan finde inspiration på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag!

  2. Mie-Lisa

    Sikke nogle gode råd! De fleste ting er efterhånden også gået op for mig :D
    Men har stadigvæk problemer med lyset. Er med på, at blitz ikke er løsningen og man kan gøre meget med redigering og settings. Men fx i weekenden, der ville jeg gerne skyde nogle gode (skarpe) og personlige billeder ved min farmors fødselsdag, som jeg efterfølgende kunne printe og give i julegave. Men lyset et sådan et selskabslokale med mange vinduer hele vejen rundt gjorde det så umuligt at regne de rette settings ud, det ene øjeblik var lyset perfekt, det næste blev alle motiver helt mørke – og så var det gode øjeblik med bedste ligesom overstået. Hvordan finder man ud af, hvad de rette settings er til sådan et arrengement, så man undgår at fange en masse gode øjeblikke – i næsten total mørke?? så de stadigvæk er skarpe, hvis man redigerer dem lysere?

    Giver det mening? det blev lidt langt, det spørgsmål :)

    Men tak for gode råd! :D

    Svar
  3. Nina | www.vangelyst.dk

    Hvor kan jeg genkende det – jeg har også været igennem næsten alle punkterne :-) Øvelse gør mester – og nogen gange er det ikke så meget der skal til, hvis man bare lige får at vide hvordan… så jeg er sikker på, man vil få noget ud af dit kursus. Det er i øvrigt nogle rigtig lækre billeder du tager!

    Svar
  4. Maria

    Fedt indlæg! Det er hermed gemt.

    Svar
  5. Mette Jakobsen

    Hej Louise

    Vil bare sige tak for et virkelig godt fotokursus og rigtig god undervisning. Det er du virkelig dygtig til. Jeg har kæmpet med, at tage gode billeder med mit kamera og herefter en weekend med dit kursus, kan jeg allerede se en forskel! Jeg er vild med at du kommer hele vejen rundt og ikke kun underviser i kameraindstillinger.
    Jeg glæder mig til at dykke mere ned i det kreative på kurset i næste weekend.

    Venlig hilsen Mette

    Svar
  6. Lise

    Tusinde tak for en masse brugbare tips!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework