• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Peanutbutter spider cookies

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskriftWell, well, well, det er lige op over, min yndlings højtid over dem alle. Okay, højtid er måske lige at strække den, men så lad os kalde det en “celebration” – af den bedste slags med græskar, efterår, snacks og creepy oppyntning. G.E.N.I.A.L.T.
Jeg har taget forskud på glæderne, bikset en omgang treats sammen. Man må jo være forberedt, hvis nogen er tidligt ude med tricks, ikke?

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskrift

Edderkopper har 8 ben.

Jeg har lige tjekket. Jeg har par kæledyr af den slags i hjørnerne, ekstra mange i år faktisk. Men vi skulle jo gerne kunne forskel, så mine edderkop-cookies har 6 ben. Og smager ekstra godt af chokolade. Dem vil jeg faktisk heller have boende end de andre 8-benede edderkopper…

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskrift

Anyway, de her cookies er et hit. Simpelthen. De tager så også på den gode side af et par timer at lave, men Louise 5 år havde en fest imens. Køkkenet var smurt ind i chokolade, radioen kørte på de høje bølger og en efter en kom edderkopperne til live. Alt med øjne er bare sjovere :)

BONUS: Begår du de her 8 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookie
s – hver gang!

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskrift
Jeg faldt over sukkerøjnene på spothylden i Netto i sidste uge og siden har der ikke været nogen vej tilbage – mine tanker er spækket med ideer til Halloween treats i alle afskygninger! Allerførst skulle den her opskrift med edderkop-cookies dog lige afprøves.
Med at par ændringer i dejen, edderkopperne dog, de er helt de samme. Creepy. Søde. Og næsten for fine til at spise. Det er altså også en cookie, som er til at forstå. Peanutbutter + chokoladetrøfler, så er der fest for de søde tænder.
edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskriftYea, bare indrøm det, du sidder allerede med jakken på og gør dig klar til at indtage supermarkedet ;) Måske ses vi, jeg har også hevet indkøbsnettet frem og er klar til at bruge mandagen på næste Halloween treat. Ej, der findes altså bare ikke bedre tid på året – jeg er pjattet med at være 5 år og lege med edderkopper, spøgelser, monstre og gustne ting :)

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskrift

Peanutbutter spider cookies

De fineste cookies til Halloween
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 24

Ingredienser

Cookies

  • 115 g smør, blødt
  • 150 g crunchy peanutbutter
  • 75 g muscovadosukker
  • 100 g sukker
  • 1 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1 tsk salt

Edderkopper

  • 24 chokoladetrøfler, Lindts eller Ferrero Rocher
  • 48 sukker-øjne
  • Smeltet chokolade
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Cookies

  • Pisk smør og peanutbutter sammen til det er luftigt.
  • Tilsæt muscovadosukker, sukker, æg og pisk det hele sammen til det er luftigt.
  • Bland, mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål. Sigt det i dejen og bland det i til det lige er samlet til en ensartet dej.
  • Del dejen i 24 stykker (ca. 30 g pr. styk) og rul stykkerne til kugler. Læg kuglerne på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og tryk med en rund genstand matchende trøffelkuglernes størrelse (jeg brugte enden af en citruspresser) ned i hver cookie, så der dannes en fordybning. Kom cookies tilbage i ovnen og bag dem ca. 6-8 minutter til de er gyldne og færdige.
  • Tag dem ud og afkøl helt på en bagerist.

Edderkopper

  • Kom den smeltede chokolade på en sprøjtepose.
  • Sprøjt lidt chokolade ned i hver fordybning og placer en trøffelkugle heri.
  • Sprøjt ben på hver cookie og sæt øjnene fast med den smeltede chokolade.
  • Lad chokoladen størkne.
  • Server.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Begår du de her 8 fejl når du bager cookies?
Download min gratis cookieguide og få hemmeligheden til bagning af perfekte cookie
s – hver gang!

 

edderkop cookies - spider cookies - peanutbutter - halloween - opskrift

 

Previous Post: « Få et sneakpeak!
Next Post: Marokkansk gryderet med græskar og kikærter »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette Moesby

    Hej Louise,
    Jeg har købt din e-bog med cookies og jeg elsker den, også selv om jeg kun har prøvet chocolate chip og caramel chunk. Næste projekt bliver peanutbutter cookies på side 68, men jeg har et spørgsmål: i opskriften står man skal vende chokolade og nødder i til sidst, men der står ikke noget om nødder i ingredienslisten. Jeg går ud fra at det er peanuts, men fylder man bare på efter behag?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Tusinde tak, det er jeg bare rigtig glad for at høre :)

      Det er simpelthen en fejl i opskriften, som har sneget sig ind Det beklager jeg rigtig meget!
      Det er skal som udgangspunkt ikke nødder i dejen kun hvid chokolade. Men altså 50 g hakkede peanuts vil faktisk ikke være dumt, at komme i, hvis det er :) Ellers så drys lidt på toppen, som tippet i opskriften.

      Igen så beklager jeg virkelig mange gange for forvirringen og fejlen i opskriften.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Line

    De ser superlækre ud; men lige for god ordens skyld: edderkopper har 8 ben…

    Svar
  3. Piskeriset

    Argh, de er meganuttede! Se, hvis rigtige edderkopper bare var lige så kære… ;-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework