• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Marokkansk gryderet med græskar og kikærter

marokkansk-mad-Marokkansk gryderet med græskar og kikærterLad os tage til de varmere himmelstrøg. Bare for en aften. Jeg tænker Marokko, duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og et strejf af magi. Hvad siger du, vil du med? Mit flydende tæppe holder klar, hop om bord – så suser vi afsted..

Har du været igennem de første fem gange græskarsuppe i den her sæson, tvivler lidt på at der egentlig er ret mange andre muligheder for det orange uhyre.
Well, i Marokko er der, i det bedste selskab med bunkevis af krydderier og andre smagfulde godter. På magisk vis bliver det lidt kvalm græskar forvandlet til en duftende balje guld, som kan gøre selv den mest triste oktoberdag, som 1001 nats eventyr. Du kan godt høre musikken allerede, bazarens larm, ikke?

Altså man har jo lov at drømme og når lommeulden ikke rækker længere end til havelågen, så må de varme lande komme til mig og mit spisebord. Egentlig burde jeg have brugt en tagine til retten her, men i mangel på både varme, kameler, snabelsko og glimmer, så blev der skruet en takt ned for det autentiske – også på madfronten.

Okay, jeg har faktisk ikke en tagine..

Som du nok kan gennemskue er vi efterhånden ret langt fra marokkansk mad her. Ikke engang krydderierne (og de ekstra kryb og kravl) kan jeg prale af, at have smuglet hjem i en kuffert.

Men hey, den nudelsalat jeg spiste i weekenden havde bestemt heller ikke set mange palmer, så mon ikke at det går. Det handler bare om at smide nok krydderier i gryden og spice det lidt triste nordiske op :)

Fake it, to you make it.

Jeg har bestemt fået et skud ny energi efter en mini-aften i Marokko med marokkansk mad og er klar på en dag, der mest af alt byder på et skrivebord, klapren på tastetur og spandevis af kaffe. Onsdag er altid min “ordn praktiske (..kedelige) ting og listen er alenlang i dag.
Der er vist brug for et skud snabelsko og glimmer her til frokost, det kan jeg allerede mærke :)

 

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter - aftensmad

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 græskar, hokkaido eller butternut
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie
  • 2 løg, i grove tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 dl rosiner
  • 2 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk koriander
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kikærter
  • 1 bouillonterning
  • 3 dl vand
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Klargør græskarret og skær det i grove tern.
  • Kom dem i et fad og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  • Bag ved 180 grader i ca. 30 minutter - græskarret må ikke blive blødt, det skal stadig have bid.
  • Kom imens olie en stor gryde og svits løg og hvidløg.
  • Tilsæt rosiner, chili, spidskommen, koriander og cayennepeber - svits det hele et par minutter.
  • Kom de bagte græskartern, kikærter, tomater, bouillon og vand i gryden. Kog det hele op og lad det simre ved svag varme i ca. 30-40 minutter uden låg. Rør jævnligt og tilsæt evt. mere vand hvis gryden koger tør. Gryderetten skal dog være ret tyk.
  • Smag til med salt, peber og krydderier.
  • Server med couscous, fladbrød, cremefraiche og masser af frisk persille.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Peanutbutter spider cookies
Next Post: 5 grunde til at du skal tage billeder i manual mode »

Reader Interactions

Comments

  1. Nanna

    Kan man erstatte hakkaido med noget andet? Jeg skal lave den i morgen til min fødselsdag og kan kke opstøve det nogle steder 😱😱😱😱😱

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nanna,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Hvis du ikke kan finde hakkaido, kan du også bruge butternut græskar, men kan du slet ikke opstøve nogen form for græskar, så prøv med sweet potatoes/boniato – det smager også fantastisk :-)

      Håber du får en dejlig fødselsdag i morgen 🇩🇰🥂🎉🎈

  2. Fie Vogel

    Hej,
    Er græskarret med eller uden skræl?

    Tak for gode opskrifter :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Fie

      Det er uden skræl :)

  3. Mathias

    Dejlig opskrift – har lavet den flere gange! Ofte laver jeg den i min Tagine.

    Tror at jeg kan lade hver med at bage græskarene først, hvis jeg bare giver dem lang tid i Taginen? :)

    Svar
    • Loui

      Hej Mathias,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften. Dejligt at høre at du kan lide den :-)

      Ang. bagning af græskarret så vil det ikke få den samme smag, som hvis du bager det først i ovnen. Herudover vil de øvrige ingredienser i gryden ikke kunne tåle en lige så lang tilberedningstid som græskarret.

      Du siger bare til, hvis du har flere spørgsmål til opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag.

  4. Emma

    Har netop serveret denne ret for min kæreste (som er ægte kødelsker), og han var helt vild med den! Og det er jeg også. Dejlig smag og man fik varmen helt ud i tæerne. Så tak for opskriften, den laver jeg helt sikkert igen.

    … Og så ville jeg lige give et lille pip om, at i opskriften står der ikke, hvornår kikærterne skal i, men jeg gik bare ud fra, at det var på samme tid med græskarstykkerne :)

    Go’ weekend :)

    Svar
  5. cecilie

    Kan man lave variationen med søde kartofler, tror du? Og skal de så bare i ovnen på samme måde? :-) Det ser super lækkert ud.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Cecilie

      Ja da, det vil være en super god ide med søde kartofler :) Men hold lige øje med bagetiden, den kan godt variere lidt når du bruger noget andet.

  6. Kia J.

    Ville ønske at jeg kunne tage så smukke billeder som dig – du er virkelig dygtig.

    Svar
  7. Katrine

    Det ser virkelig lækkert ud, gad så godt at du lavede en kogebog med dine lækre retter :)

    Svar
  8. Ida

    Wow, et flot billede!!!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework