Forestil dig at du har en æbleplantage med gårdbutik. Eller sælger kager. Har landets bedste æblegløøg. Eller måske den fineste cafe. Noget du gerne vil sælge eller promovere. Eller måske skal du have en tema-fest, en firmafest, fødselsdag eller byfest.
Hvad har du brug for, for at gøre det helt specielt?
Mad. Mennesker. Oplevelse.
Sidste vinter smed jeg en ide til et event med kakao. En kakaobar fyldt med med masser af smage og toppings. Marshmallows, pebermyntestokke, krydderier, chokolade… Alt hvad hjertet begærer.
Sagen er nemlig den, at jeg brænder voldsomt for mad som oplevelse, hvor hele scenen og stemningen omkring mad sættes og der lige skrues et par grader op for kreativiteten. Jeg arbejder med konceptudvikling og måltidsoplevelser på sidelinjen og ser hundredevis af muligheder for fødevare- og servicevirksomheder, hvor de kan bruge mad som oplevelse til salg. Desværre er vi endnu ikke nået dertil, hvor det rigtig udnyttes …men jeg arbejder målrettet mod det ;)
Så tilbage til førnævnte. Forestil dig du har en af de ovennævnte virksomheder. Lad os tage æbleplantagen som eksempel, de er blevet ret populære de seneste år og med god grund. Danske æbler er forrygende!
Flere steder kan man faktisk også få lov at plukke dem selv fra træerne på plantagen. Lige den sort og det æble, som du gerne vil have. Jeg er kæmpe, kæmpe fan – vi tager de spæde skridt mod oplevelse og mad sammen her.
Well, det kan blive bedre endnu – give endnu mere på markedsføringen og herefter bundlinjen for plantagen.
Jojo, det er sjovt at plukke æbler, men så stopper festen også. Oplevelsen. Jeg vil gerne have lidt mere med i posen, noget jeg kan tage billeder af til Instagram, Facebook, Pinterest, noget jeg kan fortælle om i kantinen mandag morgen, noget som giver mig en ekstra værdi, inspiration udover det jeg forventer fra en æbleplantage.
Jeg vil have en særlig oplevelse.
Være mere en blot en forbruger.
Kan du følge mig?
Godt så.
Vi har æbler, autentisk location, efterår.
Jeg tænker æble-gløgg event oven i selvpluk af æbler.
Ikke på den klassiske “vi-deler-gløgg-ud-i-hvide-plastik-krus-fra-en-billig-karton-over-et-plastikbord”.
Det bliver et massivt “nej tak” herfra!
Nææ, jeg tænker:
Der er en mild efterårsdag med lavthængende sol, gule og røde blade på træerne.
Der er inviteret til æble-plukkedag og rigtige, strå kurve står klar til at blive fyldt med æbler. Måske ligger der små postkort i kurven, hvor æble-sorterne beskrives.
Æblerne bliver plukket, kurvene fyldt – der er liv og glade dage, mens efterårsolskinnet og den milde kulde giver røde kinder.
Efter arbejde er gjort. Æblerne plukket.
På rustikke træborde står der store dispensere fyldt med varm æble-gløgg, både den søde, syrlige og krydrede udgave. Fyld æblegløggen i udhulede æbler eller i store krus – husk kanelstangen.
Der er gammeldags apple pie i mini-form, glaserede æbler med rigtige æblegrene som pind, æbler med karameldip og knas i glas. Der er snacks; søde, knasende karamelpopcorn pakket i papirsposer, ristede majskerner i glas, æblechips og kanel cookies til den anden hånd.
Det hele dufter, blander sig med duften af efterår og æbler.
Der står lange træborde og bænke under æbletræerne, klar til både små og store sutlne maver, trætte ben. Lyskæder hænger over bordet til at oplyse de sidste timer af efterårsdagen, lune tæpper ligger klar i kurve til frossenpinde, sammen med vanter og tykke sokker.
Og indimellem træerne finder du syltetøjsglas lavet til lanterner, hvor levende lys glitrer, sammen med de røde, smukke æbler på træerne. Snup en en af de kurve som allerede står klar, pakket med æblegløgg i termokande, æble-brownies og snacks til lækkersultne munde.
Bred tæppet ud blandt gule, røde, orange efterårsblade og hold en picnic under æbletræernes grene.
Fryser du, så finder du i kurven selvfølgelig også vanter og et par tykke sokker af den rigtige strikkede slags.
Hvad siger du, vil du med ud og fejre efteråret?
Det her er selvfølgelig toppen af poppen af et event, jeg går altid all-in, det giver mest mening.
Men sælger du rent faktisk æble-gløgg, kager eller vil bare gerne lave en anderledes fest/social begivenhed, så tag det bedste. Lån/lej et landsted, et stykke af en skov, en stor have med frugttræer, en park, skab stemningen, server noget varmt og noget sødt.
Well, den der æblegløgg, eller æblecider eller æblepie, du måske sælger og skal have med på et marked, et torv eller … (indsæt selv hvor du har en stand..).
Dæk op med et rustik træbord og masser af æbler/friske råvarer. Sælg en samlet treat.
I store dispensere med varm drik. Udhul nogle æbler og server drikken i dem. Pie, cookies eller snacks – i fin emballage. Og den ekstra ting, som gør det; Giv et par vanter med, sammen med æblegløggen og det søde bagværk.
Se, det er det jeg vil have. Hele pakken.
Æbler som oplevelse.
Eeeeehm – jeg er klar! Hvis altså du stiller an, så skal jeg nok medbringe den der applepie ;)