Nå. Det er også ved at være noget tid siden, at jeg fik lovet den der æblekage. Her er den! Saftig, sød, syrlig og fuldstændig helt igennem himmelsk. Yea, den var virkelig værd at vente på. Vi taler en blanding mellem drømmekagebund, apple-pie æbler og æbletærte-crumbletop. Alt i en! Hvorfor bage 3 kager, når man kan få det hele i en?
Mådehold, siger du?
Jeg har ingen anelse om, hvad det ord betyder i køkkenet ;)
Skal der bages kage, så lad der være fest. Og det er lige præcis, hvad den her æblekage med crumble kan; klare en efterårsferiefest, måske den madevent jeg lokkede med forleden?
Well, der er desværre ikke rigtig udsigt til hverken efterårsferie eller fest for mit vedkommende i den her uge.
Okay, en kagefest kan jeg altid stable på benene, og jeg vil da også godt indrømme, at det kunne være tiltrængt her på en oktober tirsdag, hvor regnen står ned i ret tykke stråler. Yrk, og jeg har måtte tænde radiatoren for første gang i den her sæson, det er altså slemt når ens fingre begynder at knirke af kulde på tasturet..
Såå kagefest, jeg er overtalt! 10 minutter så er jeg ude og grave resterne op, af æblekage med crumble her, fra fryseren.
Og hundesnuden. Hun kan se med fra sidelinjen, hun er bestemt ikke inviteret med til eftermiddagsfesten. Der er nemlig nogen, som har været på æblerov i haven.. Og væk var mit eneste røde æble på mit lille æbletræ.
De der æbler, de lokker! Jeg forstår det godt.

Ingredienser
Dej
- 250 g sukker
- 3 æg
- 50 g smør, smeltet
- 2 dl mælk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
Fyld
- 3-4 æbler, i tynde skiver
- 3 spsk muscovadosukker
- 2 tsk kanel
Crumble
- 250 g hvedemel
- 225 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
Sådan gør du
Dej
- Pisk sukker og æg sammen til det er lyst og lugtigt.
- Kom herefter smør og mælk i dejen og pisk det i.
- Bland mel, bagepulver og kanel sammen i en anden skål.
- Sigt det i dejen og rør det sammen.
- Hæld dejen i en smurt springform 26 cm
Fyld
- Bland æbleskiverne med sukker og kanel.
- Fordel dem i et jævnt lag ovenpå dejen i springformen.
Crumble
- Bland mel, smør, sukker, bagepulver og salt sammen.
- Smuldr det med fingrene eller i en foodprocessor til crumble på ærtestørrelse.
- Tilsæt ægget og bland det hele hurtigt sammen.
- Fordel crumble udover æbleskiverne.
- Kom kagen i ovnen og bag den ved 180 grader i ca. 30-40 minutter til toppen er gylden og bunden er gennembagt.
- Drys æblekagen med flormelis inden servering og server med karamelsauce eller cremefraiche.
Kan kagen fryses ?
Hej Astrid,
Ja, det kan den sagtens 😊
God bagelyst!
Hej – hvor mange pers er æblekagen til ?
Uh, det er lidt svært at svare på, da det helt kommer an på, hvor meget hver person spiser 😊
Mellem 4 og 6 personer vil jeg skyde på, og kan man nøjes med et enkelt stykke, kan den måske snige sig op på 8 personer.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Hej. Det er en rigtig flot bog! Jeg ville bare spørge Hvordan konsistensen er? Adskilte lag eller en blanding/synke æblerne til bunds?
Tak
Tusinde tak :) Det er adskilte lag, dejen til kagen er meget tyk, så æblerne lægger sig på toppen (eller sådan lige et par millimetre ned i dejen) og så ligger crumblen ovenpå.
Associationer kan også føre én vidt omkring … “… fordel det over æbleskiverne.” Æbleskiver, ja tak! I min barndom i Himmerland hørte æbleskiver kun sommeren til; de havde absolut intet med jul at gøre. Da jeg flyttede til Sønderjylland, fandt jeg ud af, at man her kun spiser æbleskiver til jul – så jeg er roligt fortsat med at bage æbleskiver hele året … Ud af verdens bedste opskrift får jeg 45 stk., som jeg lægger i en lagkage-papbakke og stikker ind i en 19 liters frysepose – og så i fryseren. På den måde holder de sig fint runde; når de er frosne, kan man godt hælde dem direkte i en frysepose, for så beholder de formen.
Jeg vi dog også lige bage kagen og fordele æbleskiverne …