• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grove bagels – seje og saftige

grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

Madpakkeugen forsætter. Lidt forsinket. Jeg er ret vild med bagels – de er godt nok særdeles upraktiske med snasket fyld og det hul i midten. Men gode er de; seje, sprøde, saftige – alt hvad en sandwichbolle skal kunne. Well, jeg er dog bestemt bosat i det helt forkerte land, når der skal indkøbes rigtig lækre, grove bagels. De fås ikke, jeg har endda været vidt omkring – alt fra frysefiske, til brødhylder, specialbutikker og kronede bagere.

Så der er kun en mulighed tilbage, indtil bagels trenden vælger at indtage Danmark; at bage dem selv! I stride strømme til fryseren.

Tidligere har jeg fint klaret mig med håndæltning, meeen jeg må simpelthen krybe til korset og indrømme at sådan rigtig, gode bagels kun kan bages ved hjælp af en røremaskine. Sorry..
Lige gyldigt hvor mange muller du har i armene, så kan du ikke hamle op med den sejehed og saftighed som Bjørnen kan ælte ind i dejen.
For ja, lad os lige tale om ham Bjørn Teddy igen – han ælter nemlig løs herhjemme mange gange om ugen nu, klarer opgaven til perfektion hver evig eneste gang og står stadig, som var han frisk fra kassen. Kvalitet.

Yea, der noget om snakken, når vi taler køkkenudstyr.

grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

Og det er præcis det jeg vil slå et slag for i dag. Kvalitet. Holdbarhed. Lækkert gear. Jeg er kæmpe fan og afhængig.

Efter at have opholdt mig ret meget i professionelle køkkener i min studietid har det altid været mægtig svært at komme hjem til mit eget køkken – redskaber, udstyr, opbevaring, maskiner i helt almindelig middelmådig kvalitet.
Bevares, det fungerer (..eller i hvert fald indtil jeg får maltrakteret det! Hold nu op, der er røget meget udstyr på den konto, jeg er storslem..) men arbejdet i køkkenet bliver bare lidt lettere, lidt sjovere og markant bedre med godt grej. Grej, som kan holde til at blive brugt, uden at der skal tages hensyn.  Ligesom med ham Bjørnen.

Men hvor er det nu lige, at man køber det professionelle udstyr henne?

Jeg har både gennem studie og blog haft og stadig har aftaler med forhandlere af køkkenudstyr til professionelle – men det er faktisk også muligt at købe professionelt køkkenudstyr som helt almindelig privatperson, blandet andet her hos den aarhusianske virksomhed Bent Brandt, som er leverandør til storkøkkener. De har sådan cirka alt, hvad du nogensinde får brug for. Og jep, de sælger selvfølgelig også Bjørnen (- endda til helt vild kampagne pris i øjeblikket!).

 

grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

 

grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

Grove bagels - seje og saftige

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 300 g groft mel, hvid hvede, fintmalet fuldkornshvedemel, rugmel osv.
  • 600-800 g hvedemel
  • Ex. Korn/frøblanding, sesam, birkes til top
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet i en lille skål og lad det stå et par minutter.
  • Kom melet i røreskålen og bland det med salt og sukker.
  • Kom gær og vand i melet og ælt dejen til den er smidig og glat. Det må ikke være klistret for alt for blød - til evt. mere mel, hvis det behøves.
  • Dæk dejen til og lad den hæve 45 minutter.
  • Hæld dejen ud på et bord og del den i 10-12 stykker. Rul stykker til boller og lad dem hvile 5 minutter, så de er nemmere at forme.
  • Tryk tommelfingren igennem midten af bollen til et hul og hiv/drej med fingrene lidt ud i det - hullet skal være relativ stort, da det krymper.
  • Kom bagelsene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve 20 minutter under et fugtigt viskestykke.
  • Kom 3 liter vand + 1 tsk natron i en stor gryde og kog det op. Brug et stor flad hul-ske, til at sænke ringene i vandet. Kog 2 ringe af gangen, når de flyder op til toppen, så kog dem 1-2 minutter på hver side. jo længere, jo sejere bagels.
  • Kom de kogte ringe på et rent viskestykke og lad dem dryppe lidt af. Dernæst kommes ringene på en bageplade med papir.
  • Drys med topping.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 20 minutter indtil de er gyldne.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Du kan med fordel lade dem efterhæve, den sidste gang, i køleskabet natten over.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

grove bagels - opskrift bagelse - avocado sandwich

// Indlægget er lavet i samarbejde med Bent Brandt

 

 

 

Previous Post: « Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
Next Post: Fyldt baguette sandwich med krydret salami-fyld »

Reader Interactions

Comments

  1. Katrine

    Mine bagels er flade på toppen, hvordan kan det være?
    Ellers super nem og overskuelig opskrift glæder mig til at smage dem til frokosten

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Katrine,

      Øv da, håber de på trods af den flade form smagte godt!

      Det kan lyde til, at de måske har overhævet og dermed ikke har kunne bære sig selv.

      Prøv igen og vær denne gang opmærksom på, at de ikke hæver for meget.

      Hav en dejlig dag!

  2. Cæcilie

    Har lige lavet dem i dag til min kærestes madpakke og hold nu fast hvor er de lækre! Både ham, mig og vores ældste datter på knap 3 år måtte smage dem lige inden aftensmaden(dårlig ide!). De er uden tvivl godkendt! Og det hele i opskriften var helt perfekt da jeg lavede dem!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tusinde tak for de fine ord – dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at alle i familien kunne lide de grove bagels 😀👌

  3. Theo

    åååhh en lang og ligegyldig salgs-tale inden opskriften…!
    Skulle ligeledes bruge mindre mel. mystisk

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Theo,

      Mængden af mel der skal bruges til opskriften kan variere, så inden man tilsætter hele den angivede mængde på en gang, er det bedst, hvis den tilsættes lidt ad gangen, indtil den har den ønskede konsistens. På den måde får man det bedste resultat.

  4. Rikke Meyer

    Jeg har 250 g mel i overskud. Er der måske fejl i opskriften?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      I princippet har jeg lavet de grove bagels med den mængde mel, som står i opskriften. Men det er vigtigt at nævne, at melmængden kan variere. Så hvis du synes, at dejen har den rette konsistens, så lad bare være med at komme al melet i :-)

      Del meget gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen.

      Hav en skøn dag!

  5. Lene

    Hej
    Hvad er korrekt mængde mel til denne opskrift? Er det samlet 800 gram hvoraf300 kan være grov?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lene

      Nej, det er 300 g groft mel og 800 g hvedemel.

  6. sanniks

    Er du sikker på der skal så meget mel i min dej klumper bare

    Svar
  7. Louise

    Enig med Tina. Efter er par minutters æltning var dejen knastør?!

    Svar
  8. Mette

    Har du ristet dem inden du spiser dem. Ligner det bare på billedet ? 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Jep, det har jeg – rister altid bagels :)

  9. Katja

    Uha de ser lækre ud! Er de fryse egnede?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Katja

      Jep, de kan sagtens fryses :)

  10. Tina

    Hejsa, mon der kan være en fejl i væskemængden. Jeg oplever, at dejen bliver meget tør med kun 5 dl væske til 1,1 kg mel🤔 Men er super spændt på resultatet😊

    Svar
    • Janni

      Jeg tænker det sammme. Er igang med dejen nu og har holdt 100g mel tilbage, da dejen er meget tør nu. Mangler der mon olie eller æg i opskriften?

  11. Sanne

    Hejsa,

    Har du prøvet bagels fra Miss Bagel? Dine ligner nemlig ret meget deres “bagel grov” :)

    De fås på frost hos bl.a. MENY og IRMA (her dog kun i plain og chili/cheddar variant), samt Nemlig.com.

    hej igen :)

    Svar
  12. justlove2ndhandbyleneb.

    hvor sjovt! Når jeg bager, så prioritere jeg at ælte dejen. Har ikke rigtig en fornemmelse med dejen, når den æltes på maskine! .0)) De ser lækre ud de bagels, dem vil jeg prøve og bage – UDEN brug af BJØRNEN. Bagels er så lækre og så dekorative.

    smil Lene
    @justlove2ndhand

    Svar
  13. Elsebeth

    Til madpakken kuuunne du jo lave nogle uden hul i midten. Det er dejen og ikke hullet, der gør dem gode …

    Svar
  14. Fanny

    De ser alt for lækre ud, jeg må hellere sende min rumbo i køkkenet :D

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework