• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Lemon Curd

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

Lad os tage en snak om citroner. Jeg juicer ofte og bruger altid citroner med skræl i mine juices. (Hedder det skal skræl eller skal?). Ligeledes ryger der også en del af den gule, lækre skræl i salater, dressinger og marinader. Så selvom jeg er ret large med diverse sprøjtemidler og vokslag på frugt og grønt, så foretrækker jeg dog min citronskal økologisk eller ikke-overfladebehandlet.

Well, de citroner fås desværre kun i plastemballage med +3 styk, og her sidst endte jeg op med kun, at kunne købe en pose med 8 citroner! (Come on, Netto..) Og da de ikke er overfladebehandlet er holdbarheden ekstrem kort, de mugner bare man vender ryggen til!

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

Så kære danske detailhandel, kan vi ikke aftale at I kun indkøber citroner med max. 3 i emballagen? Godt nok er jeg glad for citron og den gule laban har da også rygte for at være et mirakel for lidt af hvert. Meeen det er vist de færreste, som labber en håndfuld citroner i sig dagligt. Jeg gør i al fald ikke..

Eller jeg kunne nu godt fristes, hvis de var pakket ind som lemon curd :)

Mit bedste svar på hvordan du klarer maxi-citron-posen.

Og vi stopper ikke her, bevares lemon curd er genialt både på brød, scones og pandekager, men jeg kan gøre det endnu bedre. Så godt, at det er lige før at vi godt gider have citroner i massevis.

Citron marengs roulade. Syrlig, sød, knasende, blød. Himmelsk!

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

Men først skal vi lige have lavet lemon curd’en.
Nogen siger det er nemt, jeg har det lidt på samme måde med den, som med saucer og cremer – tålmodigheden skal findes helt inde i knoglerne.
Hold op, jeg synes det er kedeligt at røre, røre, røre. Men jo, det er nemt, bare en kende kedeligt for den utålmodige kok ;) Men okay, det hele bliver så opvejet, præcis som med sauce og creme, af det endelige resultat. Ork, hjemmelavet lemon curd er forrygende godt :)

Især når den har udsigt til at blive brugt i citron-rouladen her i weekenden!

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

Lemon Curd

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid8 minutter

Ingredienser

  • 1 dl citronsaft, ca. 3-4 citroner
  • 150 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk revet citronskal
  • 60 g smør

Sådan gør du

  • Bland citron, sukker og æg i en lille gryde.
  • Varm det op ved middelvarme under omrøring. Det må ikke koge!
  • Når massen begynder at tykne lidt tilsættes smør og citronskal.
  • Forsæt med at piske indtil det begynder at tykne - konsistensen skal være som en vaniljecreme.
  • Hæld curd'en gennem en sigte og i et rengjort, skoldet glas.
  • Opbevar på køl.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

lemon curd - opskrift - hjemmelavet - citron marmelade

 

 

Previous Post: « Fotokursus, madfotografering og foodstyling
Next Post: Citron marengs roulade »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    Hej, jeg synes ikke det tykner, hvad gør jeg så Vh charlotte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Jeg gætter på, at der skal piskes lidt mere og i længere tid – prøv det ad næste gang og se, om det ikke tykner, som det skal.

      Hav en skøn dag!

  2. Regitze

    Hej, tak for fin opskrift, men tidsangivelsen er da helt forkert jeg brugte min Bain Marie hvor man ikke risikerer at det kommer i kog, men bare at presse saft tager da tid

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Regitze,

      Tidsangivelsen er plus minus, men det er omkring den tid, som jeg bruger på at lave den :-)

      Godt tip med Bain Marie – det må jeg prøve næste gang!

  3. Sara

    Hej, sker der noget specielt, hvis den ikke opbevares i et glas, men i stedet en platiskbøtte? Selv. en der er lavet til fødevarer ;)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sara,

      Nej, det kan du sagtens – bare den er helt tætsluttende ved låget 🙂

      Hav en fortsat dejlig dag!

  4. Ulla

    Ved citroner hedder det skal

    Måske fordi det er en finere frugt ?

    Man siger jo ikke kartoffel eller gulerodsskal…..

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ulla,

      Tak for dit input.

      Det husker jeg til næste gang :-)

      Hav en dejlig dag

  5. Christina

    Nammenam, det smager godt!! Dejlig syrlig smag :) Tak for opskriften

    Svar
    • Loui

      Det var så lidt Christina :-) Glad for at du kunne lide den. God weekend!

  6. Martin

    Mangler holdbarhed? Savner det generelt på alle opskrifter på denne her helt igennem super blog 😊 anbefaler den altid til venner og familie.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Martin

      Tusinde tak :)

      Det er faktisk helt bevidst, at der aldrig er holdbarhed på mine opskrifter :)
      Når mad er fremstillet hjemme, så er det rigtig svært at at sætte en holdbarhed på, da der kan være så mange ting som spiller ind; hygienje, temperatur, håndtering, råvarerstand opbevaring osv.
      Jeg tror på det bedste måde er at bruge øjne og næse til at vurdere maden inden brug.

  7. Vicki

    Wow sikke en forskel fra det man køber i butikken (som jeg absolut ikke brød mig om!!) 😁
    Helt klart en ting jeg kommer til at lave igen ! Jeg lavede det i forbindelse med at jeg skulle bruge det i cupcakes (Lemon cupcakes med marengsfrosting).

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Vicki

      Ja, der kan virkelig være stor forskel på diverse lemon curd!
      Årh, det lyder lækkert med lemon cupcakes :D

  8. Christel Eriksen

    Hej, tænker på at lave konfekt med Lemoncurd.
    Har du erfaring for at bruge Lime i stedet?
    Jeg har et limetræ, som ikke bliver sprøjtet eller lignende og som jeg plukker lime fra efterhånden som de er brugbare, (derfor heller ikke overflade behandlet)
    De smager himmelsk og dufter helt fantastisk.

    MEN bliver det for stærkt?

    Spørger da jeg ikke har lyst til at “eksperimentere” med de få frugter jeg har og alligevel godt kunne tænke mig at bruge dem lidt alternativt.

    Med venlig hilsen

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christel

      Det lyder sørme lækkert med en limecurd.
      Jeg har ikke selv erfaring med det, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Lad mig høre hvordan det bliver, hvis du kaster dig ud i det :)

      Mange hilsner
      Louise

  9. Henni Sand

    Jeg har lige lavet Lemon Curd fantastisk lækker smag👍💚hvad sker der hvis det kommer til at koge😘det er noget jeg kommer til at lave mange gange Hilsen Henni

    Svar
  10. Henni Sand

    Jeg har lige lavet Lemon Curd fantastisk lækker smag 👍💚hvad sker der hvis det kommer til at koge 😘det er noget jeg kommer til at lave mange gange Hilsen Henni

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Henni

      Dejligt opskriften kunne bruges :)
      Hvis det kommer til at koge, så skiller det.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework