• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavede soltørrede tomater

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Sidste år havde jeg én tomatplante i en krukke i forhaven. Den fik sol, sommer og kæleri, hvilket resulterede i 5 tomater. Dem åd hunden bag min ryg..

Så fordi jeg stadig er rimelig tvær over sidste års manglende udbytte, valgte jeg den her sommer bare at droppe alle vanskelige, grønne stængler og sætte min lid til mit lokale supermarked. Det har fungeret ganske upåklageligt.
Okay, vi kan godt blive enige om alting ikke smager af “jord under neglene” og “jeg-har-brugt-hele-sommeren-på-at-luge-ukrudt-og-vande”, men nu jeg bor sammen med en listig tomat-tyv, så må man jo nøjes. Og især på tomat-fronten nøjes man en del, de svømmer ligesom ikke i solskinstimer, de tomater som lander i butikkerne.

Men, men det kan snildt klares. Soltørrede tomater – dobbelt op på smag! Jeg er pjattet med dem. Og nu jeg ikke kan lave klare hjemmedyrkede tomater, så kan jeg da slå mig på hjemmelavede soltørrede tomater. Det må man også godt prale lidt af ;)

Her kunne man vælge at lade tomaterne soltørre helt autentisk. Du ved, have dem liggende udenfor i solen i 3, 4, 7 dage til de er tørre. Hvis du altså bor i Italien eller et andet solrigt land. Under de danske himmelstrøg skal der nok en anelse mere tålmodighed til..

Så lad os snyde lidt mere.

Ovntørring. Med masser af krydderurter. Og hey, dem kan jeg faktisk få til at gro. De vælter frem – ingen gider stjæle dem.

Jeg har fået produceret en hel stribe glas med soltørrede tomater til solfattige dage. Når ovnen er ved at tage livet af elmåleren, kan det ligeså godt udnyttes helt. Kilovis af tomater venter nu bare på at lande på min tallerken henover efteråret.
Det ene glas røg dog lige i madbrødet med rosmarin og havsalt og et andet er blevet brugt på en tærte med mozzarella – den var helt perfekt til veninde-frokost forleden. Simpel, pakket med smag og gled ualmindelig godt ned med sladder og hvidvin i glasset.

Ej, det gad jeg godt gentage til min frokost i dag, men det eneste jeg skal sladre med i dag er min computer og en bunke opsamling efter sommerferien.

Og måske et nyt projekt! Tjek det ud her og smid din tanke om det :)

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Hjemmelavede soltørrede tomater

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 1 kg tomater, halverede (cherry, cocktail eller medium-størrelse tomater er bedst)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 3-4 kviste frisk rosmarin eller timian
  • 1 tsk Sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom bagepapir på en bageplade og smør papiret med olivenolie.
  • Fordel tomaterne med skæresiden opad på pladen.
  • Drys med salt, friske krydderurter og sukker.
  • Bag tomaterne ved 100 grader i ca. 2-5 timer afhængig af hvor tørre du vil have dem.
  • Hold øje med tomaterne undervejs, da ovne bager meget forskelligt.

Opbevaring i olie

  • Kom tomaterne i et rent, tætsluttende glas, hæld olivenolie over tomaterne og lad dem trække lidt da de suger olien.
  • Efterfyld med olie, så det dækker tomaterne og opbevar glasset i køleskabet.

Noter

2 timer=semidried tomater
5 timer=soltørrede, seje tomater
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt
Next Post: Pain au Chocolat / Chokolade Croissant »

Reader Interactions

Comments

  1. Lotte

    Hej Louise.
    Ih hvor jeg glæder mig til at prøve opskriften. Jeg har enormt mange tomater, og ville gerne lave en del glas, så vi har til vinteren.. men ved du noget om holdbarheden? Hvor længe kan de stå?
    Ha en dejlig dag og på forhånd tak :-)
    Vh Lotte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Uåbnet holder de sig fint i flere måneder, hvis de står svalt og mørkt. Skyl gerne dit glas i atamon eller ren vodka, så det er helt rent.

      Når de er åbnet, holder de sig ca. 5-7 dage afhængig af opbevaring og brug.

      Hav en fantastisk dag!

  2. Anettd

    Tænker om det er muligt at vacumpakke tomaterne når de er kølet af.
    Anette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anette,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg har ikke selv prøvet at vacumpakke tomaterne, så der må jeg desværre være dig svar skyldig.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet – det må man da kunne :-)

      Hav en dejlig dag.

  3. Iben

    Skal tomaterne være kolde eller varme når de kommer på glas?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Iben,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De soltørrede tomater skal på glas med det samme, altså når de er varme :-)

      Hav en fortsat god dag.

  4. Kenneth

    Skal de køle af inden de lægges i glas??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kenneth,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De soltørrede tomater skal ikke køle af men derimod på glas med det samme, altså når de er varme :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en fortsat god dag.

  5. Sarah - Rejsen til Sundhed

    KAN man lave denne opskrift uden sukker?

    Svar
    • Loui

      Hej Sarah,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, man kan godt lave opskriften uden sukker :-)

      Hav en fantastisk dag.

  6. Annemette

    Ser lækkert ud og ligetil at gå til. Hvad er holdbarheden efter de er kommet på glas?

    Mvh.
    Annemette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Annemette

      Jeg har aldrig haft dem stående så længe, at de måtte smides ud, så bliver dig lidt svar skyldig.
      Holdbarhed på hjemmelavede sager kan variere ret meget afhængig af håndtering, temperatur, tørring osv. Men et skud vil være at de holder sig cirka 1-2 måneder på lukket glas og 1 uge, når glasset er åbnet, hvis du holder dem helt dækket af olie.

  7. Kaare

    Mine cherrytomater fra haven var så saftspændte at et par revnede, da jeg satte kniven i dem. De fik en time ekstra med 75 grader og blæs på.

    Svar
  8. Per

    Hej Louise

    Jeg proevede lige denne opskrift, men tror mine tomater var for store da det tog ca 10 timer at faa dem toerrede hehe, men de var tilgengaeld FANTASTISKE !!!

    Tusind tak for en kanon god website/blog, har meget fornoejelse og inspiration af at laese den.

    Ha en fantastisk dag.

    Mvh Per

    Svar
  9. Sine Smed

    årh jeg tror også at jeg var blevet pænt bitter på hunden. Det ser virkelig lækkert ud med de soltørrede tomater. Jeg har nogle gange lavet dem hvis jeg har haft lidt tomater der var lidt kedelige. havde ikke lige tænkt på at komme krydderier på. Plejer lige at vende dem i balsamico. Det er virkelig også godt.
    Jeg er vildt imponeret over hvor meget mere, de smager når de bliver tørret.

    Svar
  10. Jette Rosendal

    Hej Louise. Den slags soltørrede tomater, du her præsenterer, er bare ualmindelig lækre og super anvendelige.
    Dem skal der vist snart laves nogen af :-)
    venlig hilsen
    Jette

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er vild med - de dur nemlig med det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg gik med laks og spinat. Og nåhr ja, squash, cheddarost og bacon 🥓☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pisk, bland, bag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio og story) + 7 ekstra ideer til fyld, som du måske allerede har på lager, som rest i køleskabet eller fryseren 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakkeinspiration #madinspiration #brunchideas #nemmad #madtilbørn #sundmad
Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework