• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavede soltørrede tomater

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Sidste år havde jeg én tomatplante i en krukke i forhaven. Den fik sol, sommer og kæleri, hvilket resulterede i 5 tomater. Dem åd hunden bag min ryg..

Så fordi jeg stadig er rimelig tvær over sidste års manglende udbytte, valgte jeg den her sommer bare at droppe alle vanskelige, grønne stængler og sætte min lid til mit lokale supermarked. Det har fungeret ganske upåklageligt.
Okay, vi kan godt blive enige om alting ikke smager af “jord under neglene” og “jeg-har-brugt-hele-sommeren-på-at-luge-ukrudt-og-vande”, men nu jeg bor sammen med en listig tomat-tyv, så må man jo nøjes. Og især på tomat-fronten nøjes man en del, de svømmer ligesom ikke i solskinstimer, de tomater som lander i butikkerne.

Men, men det kan snildt klares. Soltørrede tomater – dobbelt op på smag! Jeg er pjattet med dem. Og nu jeg ikke kan lave klare hjemmedyrkede tomater, så kan jeg da slå mig på hjemmelavede soltørrede tomater. Det må man også godt prale lidt af ;)

Her kunne man vælge at lade tomaterne soltørre helt autentisk. Du ved, have dem liggende udenfor i solen i 3, 4, 7 dage til de er tørre. Hvis du altså bor i Italien eller et andet solrigt land. Under de danske himmelstrøg skal der nok en anelse mere tålmodighed til..

Så lad os snyde lidt mere.

Ovntørring. Med masser af krydderurter. Og hey, dem kan jeg faktisk få til at gro. De vælter frem – ingen gider stjæle dem.

Jeg har fået produceret en hel stribe glas med soltørrede tomater til solfattige dage. Når ovnen er ved at tage livet af elmåleren, kan det ligeså godt udnyttes helt. Kilovis af tomater venter nu bare på at lande på min tallerken henover efteråret.
Det ene glas røg dog lige i madbrødet med rosmarin og havsalt og et andet er blevet brugt på en tærte med mozzarella – den var helt perfekt til veninde-frokost forleden. Simpel, pakket med smag og gled ualmindelig godt ned med sladder og hvidvin i glasset.

Ej, det gad jeg godt gentage til min frokost i dag, men det eneste jeg skal sladre med i dag er min computer og en bunke opsamling efter sommerferien.

Og måske et nyt projekt! Tjek det ud her og smid din tanke om det :)

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Hjemmelavede soltørrede tomater

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 1 kg tomater, halverede (cherry, cocktail eller medium-størrelse tomater er bedst)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
  • 3-4 kviste frisk rosmarin eller timian
  • 1 tsk Sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom bagepapir på en bageplade og smør papiret med olivenolie.
  • Fordel tomaterne med skæresiden opad på pladen.
  • Drys med salt, friske krydderurter og sukker.
  • Bag tomaterne ved 100 grader i ca. 2-5 timer afhængig af hvor tørre du vil have dem.
  • Hold øje med tomaterne undervejs, da ovne bager meget forskelligt.

Opbevaring i olie

  • Kom tomaterne i et rent, tætsluttende glas, hæld olivenolie over tomaterne og lad dem trække lidt da de suger olien.
  • Efterfyld med olie, så det dækker tomaterne og opbevar glasset i køleskabet.

Noter

2 timer=semidried tomater
5 timer=soltørrede, seje tomater
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt
Next Post: Pain au Chocolat / Chokolade Croissant »

Reader Interactions

Comments

  1. Lotte

    Hej Louise.
    Ih hvor jeg glæder mig til at prøve opskriften. Jeg har enormt mange tomater, og ville gerne lave en del glas, så vi har til vinteren.. men ved du noget om holdbarheden? Hvor længe kan de stå?
    Ha en dejlig dag og på forhånd tak :-)
    Vh Lotte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Uåbnet holder de sig fint i flere måneder, hvis de står svalt og mørkt. Skyl gerne dit glas i atamon eller ren vodka, så det er helt rent.

      Når de er åbnet, holder de sig ca. 5-7 dage afhængig af opbevaring og brug.

      Hav en fantastisk dag!

  2. Anettd

    Tænker om det er muligt at vacumpakke tomaterne når de er kølet af.
    Anette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anette,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jeg har ikke selv prøvet at vacumpakke tomaterne, så der må jeg desværre være dig svar skyldig.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet – det må man da kunne :-)

      Hav en dejlig dag.

  3. Iben

    Skal tomaterne være kolde eller varme når de kommer på glas?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Iben,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De soltørrede tomater skal på glas med det samme, altså når de er varme :-)

      Hav en fortsat god dag.

  4. Kenneth

    Skal de køle af inden de lægges i glas??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kenneth,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      De soltørrede tomater skal ikke køle af men derimod på glas med det samme, altså når de er varme :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål og fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en fortsat god dag.

  5. Sarah - Rejsen til Sundhed

    KAN man lave denne opskrift uden sukker?

    Svar
    • Loui

      Hej Sarah,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, man kan godt lave opskriften uden sukker :-)

      Hav en fantastisk dag.

  6. Annemette

    Ser lækkert ud og ligetil at gå til. Hvad er holdbarheden efter de er kommet på glas?

    Mvh.
    Annemette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Annemette

      Jeg har aldrig haft dem stående så længe, at de måtte smides ud, så bliver dig lidt svar skyldig.
      Holdbarhed på hjemmelavede sager kan variere ret meget afhængig af håndtering, temperatur, tørring osv. Men et skud vil være at de holder sig cirka 1-2 måneder på lukket glas og 1 uge, når glasset er åbnet, hvis du holder dem helt dækket af olie.

  7. Kaare

    Mine cherrytomater fra haven var så saftspændte at et par revnede, da jeg satte kniven i dem. De fik en time ekstra med 75 grader og blæs på.

    Svar
  8. Per

    Hej Louise

    Jeg proevede lige denne opskrift, men tror mine tomater var for store da det tog ca 10 timer at faa dem toerrede hehe, men de var tilgengaeld FANTASTISKE !!!

    Tusind tak for en kanon god website/blog, har meget fornoejelse og inspiration af at laese den.

    Ha en fantastisk dag.

    Mvh Per

    Svar
  9. Sine Smed

    årh jeg tror også at jeg var blevet pænt bitter på hunden. Det ser virkelig lækkert ud med de soltørrede tomater. Jeg har nogle gange lavet dem hvis jeg har haft lidt tomater der var lidt kedelige. havde ikke lige tænkt på at komme krydderier på. Plejer lige at vende dem i balsamico. Det er virkelig også godt.
    Jeg er vildt imponeret over hvor meget mere, de smager når de bliver tørret.

    Svar
  10. Jette Rosendal

    Hej Louise. Den slags soltørrede tomater, du her præsenterer, er bare ualmindelig lækre og super anvendelige.
    Dem skal der vist snart laves nogen af :-)
    venlig hilsen
    Jette

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework