• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurterHam der Bjørnen, han lever i bedste velgående. Brummer derudaf, mens jeg kaster den ene dej efter den anden hen til ham. Hiver det ene lækre brød ud efter det andet ud af ovnen – det er altså ren luksus. Store huller, saftig krumme, den helt rigtige sejhed, som kun maskinkraft. I hvert fald herhjemme, når ingen rigtig gider bruge flere dage på at kæle for ét brød.

Bjørnen er en kammerat og har disket op med brød til grill-maden hele sommeren. Lige fra klassiske hvidløgsflutes til rustikke baguettes og ikke mindst madbrød i alverdens afskygninger. Jeg er pjattet med dem og var det ikke for ualmindelige rare pille-kartofler, så kunne jeg sagtens nøjes med nybagt madbrød og grill. Og lige en pakke hvidløgssmør.. Jeg tænker den næste nye madkur – det må da kunne vinkles ;)

BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Well, vi griller ikke rigtig i hverdagen og nu vi begge er tilbage på pinden herhjemme, ja så griner de langsomme kul til mig ude fra posen.
Og så griner jeg bare tilbage, mens jeg hapser et par skiver hjemmebagt madbrød til frokost. Og eftermiddag. Og aften. Lige nu er det tomater og rosmarin jeg har siddende mellem tænderne.

…og jeps, det smager forrygende godt med hvidløgssmør ;)

Også uden grill..

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid2 timer
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid2 timer 30 minutter
Antal: 2 stk.

Ingredienser

  • 35 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 spsk groft salt
  • 1 spsk sukker/honning
  • 1 dl olivenolie
  • 100 g soltørrede tomater i strimler, uden olie
  • 0,75 dl friskhakket basilikum og rosmarin
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 700 g hvedemel, tipo 00
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i vandet og lad det trække 5 minutter.
  • Bland mel, fuldkornsmel, salt, sukker, tomater og krydderurter i en røreskål og rør det sammen.
  • Tilsæt olie og gær/vand. Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • På en røremaskine ca. 6-8 minutter ved medium hastighed.
  • I hånden ca. 12-14 minutter.
  • Smør en skål med olie og kom dejen heri. Dæk med plast og lad dejen hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Vip forsigtig dejen ud på et bord - der skal ikke bruges mel. Dejen deles i 2 stykker og de formes til aflange brød.
  • Lad dem efterhæve mens ovnen forvarmes til 250 grader.
  • Smør brødene med lidt olie og drys med havsalt og rosmarin.
  • Bag dem ved 225 grader på en bageplade med bagepapir i 10 minutter og skru herefter ned på 200 grader. Bag dem videre i ca. 20 minutter til de er gennembagte.
  • Lad dem afkøle min. 30 minutter før de skæres.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

brød med rosmarin og soltørrede tomater-madbrød-brød med krydderurter

Previous Post: « Grillede Banan S’mores med chokolade
Next Post: Hjemmelavede soltørrede tomater »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    Hej. Hvor mange skiver bliver du ud af det enkelte brød? :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Det er svært at give et svar på, hvor mange skiver der bliver af et enkelt brød, da det helt kommer an på, hvor store brød du laver og hvor tynde/ tykke skiver du skærer :-)

      Der bliver to brød ud af opskriften.

      God bagelyst!

  2. Cecilie

    Et lille spørgsmål…

    Der står at ovnen skal forvarmes til 250 grader, men bagefter skriver du at de bages ved 225 grader og herefter 200 grader. Hvad mener du helt præcist?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cecilie,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det jeg mener er, at du varmer ovnen op til 250 grader og herefter skruer ned til 225 grader, når brødet kommes i ovnen. Ovnen vil altid falde i temperatur, når brødet kommer ind, så ved at have den godt varmet igennem, så sikrer du en god jævn bagetemperatur og at brødet får en sprød skorpe. Efter 10 minutters bagning ved 225 grader skrues der ned til 200 grader, så brødet ikke bliver for mørkt, når det bages videre.

      Håber det kan hjælpe, ellers skriver du bare igen :-)

      Hav en forrygende dag!

  3. Pernille

    Hej :)
    Kommer du bare dejen på en rist med bagepapir – eller bruger du en form?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pernille,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Nej, jeg har ikke brugt en form – brødene bages på en bageplade med bagepapir :-)

      Hav en dejlig dag og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

  4. Bhn

    Kan de laves dagen inden brug – altså – er de stadig friske / sprøde ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej

      Brødet er bedst friskbagt :)

  5. Signe

    Namme nam! Har lige bagt sådan et brød, og det smager SKØNT! Kan klart anbefales! :P

    Svar
    • Heidi Kromann

      Kan de fryses?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Heidi

      Ja, det kan de sagtens :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework