• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Vandmelon dispenser – perfekt til sommerens havefester

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowleHey, se her! Hvor sejt er det ikke lige – en rigtig vandmelon, som bare spytter læskende, kold vandmelonsaft ud til havefesten. Glem alt om glasdispensere, bowler og drinksflasker, det her er sommerens fineste ide til havefesten. Lige hentet og fragtet fra amerikanske BBQ’s og summerparties til dig – med ekspres. 

Oh yea, det kan nemlig kun gå for langsomt med at få sådan en vandmelon-dispenser bikset sammen, ikke?

Jeg lover måbende gæster, brede smil, en fest som bliver talt om helt frem til jul (..og påske). Næsten stående klapsavler og evigt solskin helt ud på natten.

Nåhmen, skal vi ikke bare få den vandmelon lavet?

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowleWell, allerførst skal du tage benene på nakken og finde den allerstørste vandmelon i byen. Medmindre du lige har sådan en sag voksende i drivhuset?

Næ, jeg havde heller ikke og de helt store vandmelonerne i supermarkederne, er blevet udskiftet med mini-størrelser i år, hvilket jo er ret fint taget i betragtning af, at man aldrig kommer igennem sådan en 10 kilos en. Men i det her tilfælde, lidt irriterende. Så min vandmelon her, det er den største som jeg kunne finde! Men altså helt optimalt, så skulle vandmelonen gerne være dobbelt så stor.

Jo større, jo bedre :)

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowle

Okay, du har vandmelonen?

Så skal du på jagt efter vandhanen. Ret fristende bare at smutte ned i nærmeste byggemarked og købe den billigste vandhane. Det gjorde jeg. Kæmpe fejl!
Igen spænder den moderne tidsalder ben med frække tiltag. Vandhaner har brug for vandtryk (åbenbart!). Det har en vandmelon-dispenser ikke. Så før du laver samme nummer som mig; laver al forarbejdet, åbner for vandhanen og forventer en flod af vandmelonsaft, for så blive mødt med…ingenting! Ret lang næse…

Så sørg for at du finder en vandhane, som bare er en ganske almindelig en uden smarte ting indeni. Vil du være helt sikker, så snupper du en tappehane. Eller låner en ved hobby-ølbryggeren. Han har helt sikkert et par stykker liggende. Dem som sidder på de store glasdispensere til drinks, kan også fint skrues af og bruges. Bare et fif, hvis du har sådan en glasdispenser til drinks stående.

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowle

Vandmelon og vandhanen er på plads. Det var faktisk det!

Nu skal du egentlig bare beslutte dig for, hvor meget fest der skal være. Altså skal du lave vandmelonsaften med eller uden spiritus. Og har du isterningerne nok. Yea, et af sommerens store spørgsmål.

Udhul vandmelonen, skru vandhanen i, blend vandmelonkødet, smag til, smag til, smag til. Og lige engang til. I med saften i baljen. Og så lader du bare drinksene flyde i en lind strøm og nyder sommeren, som den er bedst.

Ret nemt, hva ;)

Det er vist ikke rigtig andet at sige end; SKÅL og glædelig sommer.

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowle (1)4

 

Vandmelon dispenser

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Vandmelondispenser

  • 1 kæmpe vandmelon
  • 1 vandhane/tappehanen, uden tryk + pakning
  • 1 kniv
  • 1 ske
  • 1 boremaskine eller æblekernehus-udhuler

Vandmelonsaft

  • Vandmelonkødet
  • 2 citroner
  • 1 dl flormelis
  • Evt. vodka eller rom
  • Isterninger
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Vandmelondispenser

  • Skær 1-2 mm af bunden af vandmelonen, så den kan stå opret. Skær kun indtil det hvide kød.
  • Skær toppen af vandmelon, ned til det røde kød. Gem toppen.
  • Udhul hele vandmelonen for det røde vandmelonkød og gem det i en skål til saft.
  • Bor hul nederst i vandmelonen med en boremaskine eller gør det forsigtigt med en kernehus-udhuler. En kniv kan også bruges. Gør hullet lidt mindre en vandhanens omkreds, så den kommer til at sidde i spænd.
  • Kom pakningen på vandhanen og skru den forsigtig i vandmelonen. Slut evt. tæt til med en pakning inden i vandmelonen.

Vandmelonsaft

  • Kom vandmelonkødet i en blender og blend det til en jævn masse.
  • Hæld det gennem en si, så eventuelle kerner og trævler fjernes.
  • Bland saften med citronsaft, sukker og evt. spiritus. Smag til.
  • Hæld saften tilbage i vandmelonen, kom evt. lidt isterninger i.

Servering

  • Sæt vandmelonen på en opsats eller udover en bordkant.
  • Server med masser af isterninger og danskvand/boblevand til at blande op med.
  • Nyd sommeren.
  • Skål

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

vandmelon dispenser - vandmelon keg - vandmelonsaft - drink - drinkbowle

Watermelon keg - how to make a watermelon keg for your summer party! So easy!
Previous Post: « S’mores Cupcakes (chokolademuffins med kiks, marshmallows og marengs)
Next Post: Rubbed kylling på dåse i grill – med lækkert tilbehør »

Reader Interactions

Comments

  1. Nadia Kaplan

    Det er altså alt for smart!!
    ser også skide godt ud :)

    det er virkelig en inspirerende blog du har, følger nu med på bloglovin :)

    //www.neronoir.dk

    Svar
  2. Lillian

    Lyder spændende så hvornår skal vi komme og smage det?

    Svar
  3. Marie

    Mega grineren indlæg – tak for dagens grin – jeg har på fornemmelsen at du også hyggede dig med at skrive det?

    Svar
  4. Xenia

    Hej,

    Nu har jeg efterhånden fulgt med i noget tid. Jeg kan simpelthen ikke lade være med, at beundre dine altid så flotte billeder, de er virkelig bare super! Så er opskrifterne ovenikøbet også altid i top, ikke bare billeder der snyder. Jeg elsker dine lidt nytænkende opskrifter, som gør at det ikke bare er det klassiske altid.
    Tak for en fantastisk god blog som bringer masser af inspiration!

    Hehe, kram Xenia

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework