Det er ret længe siden, at der har været en debat herinde, eller rettere sagt et par strøtanker omkring et emne som rumsterer i mine tanker. Bacheloren overtog helt, gav mig tunnelsyn på udvikling af detailhandel og siden har jeg allermest været optaget af den sag. Og været lidt hærget, har brugt energien på at finde fodfæste og lige få klaret en e-kogebog oveni.
Well, dog ikke så meget at jeg ikke følger med, har en mening over spisebordet og spekulerer ret meget fødevarer, mad og måltider. Forbrugere, samfund og trends. Ofte højlydt. Jeg kan ikke rigtig lade være.
Inden for de sidste par måneder har jeg fået et par forespørgsler. Endda om præcist samme emne. Jeg ved ikke om det var det forestående valg, Dan J. selfie-kampagne eller blot et tilfælde – men madkulturen er i fokus og den skal diskuteres. Have et perspektiv, både fra den ene, anden og tredje side. Jeg er nok mest den tredje side, sådan lidt på tværs.
Men den side skal også bruges og derfor er jeg blevet forespurgt om debat i både radio og de skrevne medier, give mit besyv med omkring madkultur og sikkert med et skjult håb om at ruske lidt op i de “rigtige” meninger og give en anden betragtning på noget, hvor man allerhelst skal følge flokken, blive enig om enigheden..
Så de der debatter? Ja, kalenderen og valget kom i vejen, desværre, så den tredje side har I endnu til gode ;) Dog gav hele der her debat-cirkus mig lysten til at spekulere herinde inde igen – ikke kun over spisebordet, på farten i bilen eller de lange gåture med hundesnuden. Præcis, de tre steder spekulerer jeg fortrinligt.
Well, jeg lufter lidt ovre på Facebook indimellem – især detailhandlen syntes at genere mig ret meget og ikke mindst fødevareprodukter med lidt for kreativ markedsføring. Og jeg kan snakke stolpe op og ned om de emner, så jeg tænker de måske får lov at slå et smut forbi bloggen og blive uddybet lidt. Nu må vi se. De trænger dog. Ligeledes gør den førnævnte madkultur. Vi er alligevel lidt for enige (eller er vi?) eller tier sammentykkende.
Igår var det pæn emballage til sæsonens jordbær, som jeg luftede på Facebook. Og dagens spekulation? “Gourmet”-frostpizza. (Udledt af denne artikel) Årets trend? Eller er det endnu et forsøg på ren markedsføring/ramme forbrugertrends uden tanke på smag og kvalitet?
Hvad spekulerer du på?
Omkring det med de jordbær, så er det interessant hvor meget indpakning gør, når man kigger på noget. Hvis noget er pakket lækkert ind så opstår der en forventning om at produktet er godt. Eller hvis man tager mærkninger såsom nøglehuls mærket, her forventer mange at det næsten sundt hver gang. Selv om det ikke altid er tilfældet……
Mvh Oliver
Jeg spekulerer på vores kødproduktion og de pålægsprodukter jeg kan købe i butikkerne og velsagtens også hos slagteren (hos ham kan jeg ikke engang tage stilling til indhold). Pålæg er fyldt med nitrit, maltrose, dextrose samt diverse andet tilsat til justering af smag, konsistens og farve. Jeg kan ikke få mig selv til at købe det. Og pølser til grillen? Der er langt mellem de gode. Finder man en kødfuld udrn slt for meget mel og andrt “fyld” i, så er der lige tilsat “smagsforstærker” (e650 eller 651). Så kan jeg købe en ferdk kylling, som er pint gennem sit korte liv. Eller lidt pencillin-svin med eller uden resistente Mrsa-bakterier. Velbekomme.
Tak for oplægget. Nu fik jeg lidt luft. I aften står menuen på falaffel.
mvh. Mia
Elsker Pizza. Men spiser ikke dem med 3 stk der er billigst der er løg på. Da jeg var barn købte min far dem til tider så lagde han lidt ekstra fyld på da de jo ikke skriger af meget fyld. Så dem fik vi da til tider når det skulsk værre let. kan godt finde på at købe en frost hvis det skal værre nemt. Men køber nu mest de færdig udrullet pizza dej så bestemmer jeg selv fyldet. Og det tager ikke meget længere at smide fyld på og åbne en pizza kasse.