• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Pecan Pie med bourbon

Pecan Pie er en amerikansk dessert tærte med pekan nødder, chokolade og mørdej, som serveres til Thanksgiving. Få opkrift på nem Pecan Pie herunder.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Pecan Pie med bourbon opskrift - tærte med nødderJeg kan ikke få nok. Den ene efter den anden tærte bliver langet over disken, spisebordet, herhjemme og jeg labber dem i mig. Søde eller salte tærter – lige der er jeg ikke så vanskelig. Men lur mig om der er ikke er sket noget revolutionerende.
Lige som man gik og troede, at det ikke kunne blive meget bedre på tærtefronten, så hiver jeg den her sag ud af ovnen. Al beskedenhed er forduftet, det er til dato den allerbedste søde tærte jeg har bagt. Og jeg har bagt virkelig mange!

Pecan Pie. Med Bourbon. Og chokolade.

Kan du høre det? Det er englene som synger. Råber efter et stykke. De skal være hurtige, for øj øj øj, den står ikke længe i køleskabet.

Well, ret længe har jeg eksperimenteret med Pecan Pie kunsten. Synes ikke helt den klassiske med blot sirup slog benene væk under mig, lidt for sød i sød. Men den her opgraderede udgave med sprit og chokolade. Så taler vi samme sprog!

Den kreative pyntning? Et udtryk for meget nervepirrende valgdag, hvor jeg af ren og skær utålmodighed brugte (+)45 minutter på at få pecannødder til at ligge sirligt. På meget blød dej. Det sker ikke igen i den nærmeste fremtid. Altså kagepyntning af nogen som helst art.

Men hey, hvor pæn er den ikke lige? ;) (jeg kunne næsten ikke nænne at bage den, for den var endnu pænere rå..)

Og pecan pien ledsagdede da også min valgaften ganske fortrinligt, helt ud på de sene nattetimer – det hele skulle jo med.

Både valg og tærte :)

Pecan Pie med bourbon opskrift - tærte med nødder

Pecan pie med bourbon

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g flormelis
  • 1 æg
  • 3-4 spsk vand

Fyld

  • 85 g chokolade 60%
  • 85 g smør
  • 75 g lys muscovadosukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 225 g ahornsirup
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 2 spsk bourbon
  • 200 g pecannødder
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Mørdej

  • Smuldr smørret med mel, salt og flormelis.
  • Tilsæt æg og vand og saml dejen (den må ikke æltes).
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter på køl.
  • Tag den ud og rul dejen ud på et meldrysset bord.
  • Læg den i en smurt tærteform (22 cm) - bøj evt. det overskydende af siderne af tærtedejen ind under sig selv og lav en bølget kant - eller skær dem af.

Fyld

  • Kom smør og chokolade i en gryde. Smelt det ved svag varme.
  • Tag det af og lad det afkøle helt.
  • Kom sukker. vaniljesukker, kakao, sirup, salt, æg, bourbon og chokolade/smør-blandingen i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse.
  • Fordel det i tærtebunden og pynt med pecannødder på toppen. De kan sagtens bare fordel i en jævn lag, hvis du ikke gider pynte.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Læg sølvpapir over tærten halvevejs, så den ikke bliver for mørk.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle helt.
  • Server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Noter

Opbevar tærten i køleskabet. Den smager allerbedst når den har fået lov at sætte sig og er blevet helt kold.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Previous Post: « Bjørn Teddy røremaskine
Next Post: Spekulationer om fødevarer, forbrugerliv og madkultur »

Reader Interactions

Comments

  1. Marc

    En pecan pie er altid lækker, men med bourbon kan det jo kun blive bedre. Altså specielt hvis man også lige tage et glas til. Den er hermed smidt i gemmeren og skal prøves. Super godt indlæg.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak Marc – dejligt at høre, at du vil prøve opskriften af :-)

      Og du har helt ret i det med bourbon!

      Rigtig god weekend!

  2. Jonas

    Jeg ved ikke om jeg har rullet for tyndt ud men jeg havde for meget dej. Da jeg også havde lidt nødder tilovers æltede jeg dem i det overskydende dej og lavede et par “småkager”. De kunne oven i købet lige pensles med det allersidste fyld der hang ved i skålen. Det kan anbefales hvis man har ekstra dej men ligesom mig er for doven til at lave ekstra fyld 😆

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jonas,

      Tak for din kommentar og input til opskriften :-)

      Lyder som en super god ide at lave småkager af overskydende dej og diverse 👍

      Hav en fantastisk dag og håber din pecan pie blev god :-)

  3. Lykke Lunde

    Hej Louise. Den blev fantastisk god. Med Johnny Walker i. Tak for hurtigt svar.
    Mvh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lykke,

      Selv tak :-)

      Dejligt at høre at den blev god 😋

      Hav en forrygende dag

  4. Lykke Lunde

    Hej Louise, Først lidt ros: Jeg er stor fan af din blog og vender tilbage gang på gang for at få inspiration og specifikke opskrifter.
    Derefter et spørgsmål specifikt til denne opskrift: Kan jeg skifte Bourbon ud med en anden form for alkohol? Johnny Walker fx? Alternativt bare udelade den? (det kan jeg naturligvis – spørgsmålet er bare, hvorvidt den så stadig smager godt? ) :)
    Mvh
    Lykke

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lykke,

      Tak for din kommentar og for de fine ord :-)

      Så dejligt at høre, at du kan finde inspiration her på bloggen.

      Ang. dit spørgsmål så kan du godt udelade Bourbon, den smager også toplækkert uden alkohol 🙂 Men jo, du kan sagtens bruge en anden form for whisky. Det behøver ikke være amerikansk :-)

      Lad mig endelige høre, hvordan resultatet bliver.

      Hav en forrygende dag.

  5. Mona Baunbæk Frydensbjerg

    Peanut Pie,. Min barnebarn Signe bagte den, da hun var på besøg, den var så super god, Nu skal jeg have 8 damer til spisning og de skal have kagen til dessert. Mona B. Frydensbjerg

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mona

      Dejligt, at høre kagen kunne bruges :)

  6. Hanne Borgelin

    Kan det virkelig passe at der skal 4 æg i ?? Svar meget gerne😊

    har nemlig prøvet at bage den uden den store succes, men vil gerne prøve den igen da den trods alt smagte godt😄

    Svar
    • Loui

      Hej Hanne,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ja, det er korrekt at der skal 4 æg i. Kan du evt. komme nærmere ind på, hvad problemet helt konkret var, da du bagte tærten?

      Ha en fortsat god dag.

  7. Diana

    Det ser lækkert ud! Bliver helt vildt lækkersulten :-)

    Svar
  8. Jenny

    Den ser så lækker ud. Har du prøvet crack pie? Hvis ikke så gør det, den er al tiden og alle kalorierne værd.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jenny

      What! Crack Pie, det har jeg aldrig hørt om.
      Google, google, google – jeg er så meget nødt til at prøve den sag nu, lyder jo fantastisk :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework