• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Pecan Pie med bourbon

Pecan Pie er en amerikansk dessert tærte med pekan nødder, chokolade og mørdej, som serveres til Thanksgiving. Få opkrift på nem Pecan Pie herunder.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Pecan Pie med bourbon opskrift - tærte med nødderJeg kan ikke få nok. Den ene efter den anden tærte bliver langet over disken, spisebordet, herhjemme og jeg labber dem i mig. Søde eller salte tærter – lige der er jeg ikke så vanskelig. Men lur mig om der er ikke er sket noget revolutionerende.
Lige som man gik og troede, at det ikke kunne blive meget bedre på tærtefronten, så hiver jeg den her sag ud af ovnen. Al beskedenhed er forduftet, det er til dato den allerbedste søde tærte jeg har bagt. Og jeg har bagt virkelig mange!

Pecan Pie. Med Bourbon. Og chokolade.

Kan du høre det? Det er englene som synger. Råber efter et stykke. De skal være hurtige, for øj øj øj, den står ikke længe i køleskabet.

Well, ret længe har jeg eksperimenteret med Pecan Pie kunsten. Synes ikke helt den klassiske med blot sirup slog benene væk under mig, lidt for sød i sød. Men den her opgraderede udgave med sprit og chokolade. Så taler vi samme sprog!

Den kreative pyntning? Et udtryk for meget nervepirrende valgdag, hvor jeg af ren og skær utålmodighed brugte (+)45 minutter på at få pecannødder til at ligge sirligt. På meget blød dej. Det sker ikke igen i den nærmeste fremtid. Altså kagepyntning af nogen som helst art.

Men hey, hvor pæn er den ikke lige? ;) (jeg kunne næsten ikke nænne at bage den, for den var endnu pænere rå..)

Og pecan pien ledsagdede da også min valgaften ganske fortrinligt, helt ud på de sene nattetimer – det hele skulle jo med.

Både valg og tærte :)

Pecan Pie med bourbon opskrift - tærte med nødder

Pecan pie med bourbon

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter

Ingredienser

Mørdej

  • 150 g koldt smør i tern
  • 275 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g flormelis
  • 1 æg
  • 3-4 spsk vand

Fyld

  • 85 g chokolade 60%
  • 85 g smør
  • 75 g lys muscovadosukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kakaopulver
  • 225 g ahornsirup
  • 1 tsk salt
  • 4 æg
  • 2 spsk bourbon
  • 200 g pecannødder
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Mørdej

  • Smuldr smørret med mel, salt og flormelis.
  • Tilsæt æg og vand og saml dejen (den må ikke æltes).
  • Pak dejen ind i film og lad den hvile 30 minutter på køl.
  • Tag den ud og rul dejen ud på et meldrysset bord.
  • Læg den i en smurt tærteform (22 cm) - bøj evt. det overskydende af siderne af tærtedejen ind under sig selv og lav en bølget kant - eller skær dem af.

Fyld

  • Kom smør og chokolade i en gryde. Smelt det ved svag varme.
  • Tag det af og lad det afkøle helt.
  • Kom sukker. vaniljesukker, kakao, sirup, salt, æg, bourbon og chokolade/smør-blandingen i en skål.
  • Pisk det sammen til en jævn masse.
  • Fordel det i tærtebunden og pynt med pecannødder på toppen. De kan sagtens bare fordel i en jævn lag, hvis du ikke gider pynte.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 35-45 minutter. Læg sølvpapir over tærten halvevejs, så den ikke bliver for mørk.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle helt.
  • Server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.

Noter

Opbevar tærten i køleskabet. Den smager allerbedst når den har fået lov at sætte sig og er blevet helt kold.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Previous Post: « Bjørn Teddy røremaskine
Next Post: Spekulationer om fødevarer, forbrugerliv og madkultur »

Reader Interactions

Comments

  1. Marc

    En pecan pie er altid lækker, men med bourbon kan det jo kun blive bedre. Altså specielt hvis man også lige tage et glas til. Den er hermed smidt i gemmeren og skal prøves. Super godt indlæg.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak Marc – dejligt at høre, at du vil prøve opskriften af :-)

      Og du har helt ret i det med bourbon!

      Rigtig god weekend!

  2. Jonas

    Jeg ved ikke om jeg har rullet for tyndt ud men jeg havde for meget dej. Da jeg også havde lidt nødder tilovers æltede jeg dem i det overskydende dej og lavede et par “småkager”. De kunne oven i købet lige pensles med det allersidste fyld der hang ved i skålen. Det kan anbefales hvis man har ekstra dej men ligesom mig er for doven til at lave ekstra fyld 😆

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jonas,

      Tak for din kommentar og input til opskriften :-)

      Lyder som en super god ide at lave småkager af overskydende dej og diverse 👍

      Hav en fantastisk dag og håber din pecan pie blev god :-)

  3. Lykke Lunde

    Hej Louise. Den blev fantastisk god. Med Johnny Walker i. Tak for hurtigt svar.
    Mvh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lykke,

      Selv tak :-)

      Dejligt at høre at den blev god 😋

      Hav en forrygende dag

  4. Lykke Lunde

    Hej Louise, Først lidt ros: Jeg er stor fan af din blog og vender tilbage gang på gang for at få inspiration og specifikke opskrifter.
    Derefter et spørgsmål specifikt til denne opskrift: Kan jeg skifte Bourbon ud med en anden form for alkohol? Johnny Walker fx? Alternativt bare udelade den? (det kan jeg naturligvis – spørgsmålet er bare, hvorvidt den så stadig smager godt? ) :)
    Mvh
    Lykke

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lykke,

      Tak for din kommentar og for de fine ord :-)

      Så dejligt at høre, at du kan finde inspiration her på bloggen.

      Ang. dit spørgsmål så kan du godt udelade Bourbon, den smager også toplækkert uden alkohol 🙂 Men jo, du kan sagtens bruge en anden form for whisky. Det behøver ikke være amerikansk :-)

      Lad mig endelige høre, hvordan resultatet bliver.

      Hav en forrygende dag.

  5. Mona Baunbæk Frydensbjerg

    Peanut Pie,. Min barnebarn Signe bagte den, da hun var på besøg, den var så super god, Nu skal jeg have 8 damer til spisning og de skal have kagen til dessert. Mona B. Frydensbjerg

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mona

      Dejligt, at høre kagen kunne bruges :)

  6. Hanne Borgelin

    Kan det virkelig passe at der skal 4 æg i ?? Svar meget gerne😊

    har nemlig prøvet at bage den uden den store succes, men vil gerne prøve den igen da den trods alt smagte godt😄

    Svar
    • Loui

      Hej Hanne,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ja, det er korrekt at der skal 4 æg i. Kan du evt. komme nærmere ind på, hvad problemet helt konkret var, da du bagte tærten?

      Ha en fortsat god dag.

  7. Diana

    Det ser lækkert ud! Bliver helt vildt lækkersulten :-)

    Svar
  8. Jenny

    Den ser så lækker ud. Har du prøvet crack pie? Hvis ikke så gør det, den er al tiden og alle kalorierne værd.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jenny

      What! Crack Pie, det har jeg aldrig hørt om.
      Google, google, google – jeg er så meget nødt til at prøve den sag nu, lyder jo fantastisk :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework