• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Surdejsboller med sej krumme

surdejsboller - opskrift

Det flyder med papir, noter, krummer og tærteforme. Laptoppen sukker efter en pause og det gør min musearm vist også – den sidder efterhånden ret godt fast i den samme, krogede holdning. Og mit ene øje, det er evigt knebet i, som resultat af lidt for meget tid bag kameraet.
Well, tærtelivet er nu rart og det lakker mod enden – 3 dage, så er sender jeg min e-bog online. Yrk, det er lige snart, et par billeder skal tages endnu, et par gennemlæsninger og mine værste jokes, skal ordnes. Det bliver en weekend med fuld fart på i min egen lille boble, dog med familiefest og et par ærinder som sprække i boblen ud til virkeligheden.

BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Og hey, det er jo fredag, hvilket er ensbetydende med fredagskage. Den er noget nær det vigtigste i ugen.
I dag er jeg dog hoppet ovre i den anden boldgade med en af mine andre svagheder; nybagte boller. Det er også ved at være noget længe siden, der har været brød på bloggen.

Der jo flyttet sådan en pæn fyr ind på mit køkkenbord, som hele tiden og igen vil vise sine muskler. Han har ret mange af dem, skulle jeg hilse og sige.
Mens tærterne har været i fokus, har han brummet på sidelinjen, rørt, pisket, æltet løs de sidste par uge. Vist hvad han kunne og ikke mindst hvor meget jeg har manglet end røremaskine i mit køkkenliv.
Nøøj, der bliver smidt mange brød over bordet og de rigtig gode af slagsen med store huller, sej struktur og sprød skorpe. Ingen glutenforskækkelse her –  det er cirka det eneste vi lever af pt. ;)

Så jeg hapser da lige endnu en surdejsbolle til eftermiddagskaffen. Sådan en her med surdej og sej krumme, kun lavet på hvede og bjørnekræfter. Glem alt om fredagskager, det her er hvad livet handler om for brødfolket og jeg maser mig gerne ind i det selskab – sammen med Bjørnen.

BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essientielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Så taler vi ikke om, at jeg købte surdejen..

Surdejsboller med sej krumme

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 10 styk

Ingredienser

  • 15 g gær
  • 5 dl vand
  • 1 dl hvede-surdej
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 700-800 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Rør surdejen i og dernæst salt og sukker.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen med der røres på lav hastighed - der kan være stor forskel på mel og melets sugeevne, så mine mål på mel er blot vejledende.
  • Skru op til medium hastighed og rør/ælt dejen på røremaskine i 15 minutter til dejen er smidig og begynder at slippe skålens kanter.
  • Lad den efterhæve under fugtigt viskestykke i ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Vend forsigtigt dejen ud på et meldrysset bord - den skal være meget "tynd", men ikke flyde ud.
  • Skær med en bagespartel boller ud. Kom dem forsigtigt over på på bagepapir.
  • Lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Varm en ovn op med en bageplade i til 250 grader.
  • Tag den varme bageplade ud og kom bagepapiret med bollerne over på pladen.
  • Kom bollerne i ovnen og skru ned til 225 grader. Bag bollerne i ca. 15 minutter til de er gyldne.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.

Noter

Jeg rører min dej på en Bjørn Teddy
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Rabarber Fizz sjus med basilikum
Next Post: E-kogebog med grove tærteopskrifter »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina Terp

    Hej Louise
    Super opskrift. Søger netop en der kan laves i løbet af dagen – oh ikke skal stå hele natten. Men kan man lave et brød fx

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Jeg har ikke prøvet at lave et brød ud af dejen, men det burde du fint kunne og så give det lidt ekstra i ovnen 🙂

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

  2. Inger Quustgaard

    Hej rigtig gode surdejsboller jeg havde en surdej t rugbrød og delte melet op i 250 gr grahamsmel og hvedemel … især ca 750! så det ialt blev 750 gr mel
    Du skriver der skulle blive 10 boller .. jeg fik 12 pænt store
    Men meget lækre .. skal prøves igen
    Tak f gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Inger,

      Dejligt at høre, at resultatet blev godt, og at opskriften kunne bruges 😀

      Hav en fortsat skøn dag!

  3. Anja

    Hej Louise!
    Til denne opskrift, har du der haft surdejen ude af køleskabet først og “sætte” sig, inden du bruger den?
    Mvh
    Anja

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anja,

      Ja, surdejen er stuetemperatur 🙂

      God bagelyst!

  4. L

    Bruger du varmluft eller alm ovn?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej L,

      Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er nævnt i opskriften :-)

      God bagelyst!

  5. Julie Holmgaard

    Hej Louise
    Jeg har lige lavet dem og kom til at efterfølgende at jeg jo havde brugt grahamsmel surdej som base.. Har ALDRIG lavet surdejs boller før og må sige de blev FANTASTISKE! Så fin og sprød en kant og med god smag ♥️ Kæmpe hit ved de to store unger.. yngste not so much, hun er mere til mormorboller😅 Nu har jeg hældt resten af surdejen i et sylteglas og sat i køleskabet.. hvad skal jeg så gøre med dejen fremover?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at resultatet blev fantastisk :-)

      I forhold til surdejen, så skal du bare fodre den med mel og vand 1 gang om ugen. Når du så vil bage med surdejen igen, så tager du den ud et par dage før og lader den stå på køkkenbordet, så der kommer gang i den igen…that is it :-)

      God fornøjelse!

    • Julie Holmgaard

      Nu vil jeg gerne bruge en del af den til i morgen, bør jeg så tage den del ud og fodre lidt? Og det der står i køleskabet, hvor meget skal del fodres med ugentligt? TUSIND tak fordi du tager dig tid til at svare 😍🙏🏻

  6. Thorkil Pape Johnsen

    Hej Louise.
    Jeg har brugt denne opskrift som en base, for selv at komme frem til min egen version og det er endeligt lykkedes! Jeg bruger havregrød, og honning som sødemiddel, og har haft god succes med tørgær og surdejen. Jeg får de lækreste luftige boller, ligesom ciabatta, og de har en fantastisk smag. Tusind tak for at lede mig på sporet, har været igennem mange opskrifter. :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thorkil,

      Tusinde tak for din kommentar og input – så skønt at høre, at du har fundet inspiration i opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag!

  7. Marlene Nielsen

    Kære Louise:-)Først og fremmest Kæmpe respekt omk din blog! Fedt sted at surfe rundt. Nå men jeg ville bare høre om du mon havde en go opskrift til nogle rustikke boller? Jeg har 4 slags mel, A38, gær ..og alt det der gejl. Dog har jeg ikke selv den store interesse i surdej. Så måske du havde en idè til en opskr uden? Pfh tak fra Marlene

    Svar
  8. Charlotte

    Hej Louise,
    Hvor køber du færdig surdej?
    De bedste hilsner
    Charlotte

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Charlotte

      Jeg har faktisk købt den her i et supermarked, men syntes ikke den var helt så god, som den man kan købe ved bagere.
      De fleste lidt “finere” bagerbutikker sælger surdej (nogle steder, hvis man pænt spørger efter det) – godt nok ret dyrt, meeeen er simpelthen så dårlig til at holde min egen i live ;)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework