I maj og juni er det aspargessæson og den er kort. Alt for kort. Så når de endelig er her, de danske grønne asparges, så skal der købes stort ind og spises løs til den helt store guldmedalje. Desværre holder sådan et bundt asparges ikke sprødheden ret længe, hvis de bare smides ind i grøntsagsskuffen. Men der er råd, for du kan faktisk godt strække holdbarheden til et par uger.
1. Skær 1 cm af bunden af aspargsene.
Du skal ikke knække dem af, som du gør ved tilberedning.
2. Hæld koldt vand i et glas og sæt aspargsene i
3. Kom en plastikpose løst over glasset, den skal ikke røre aspargsene.
Kom glasset i køleskabet. Husk at skifte vandet.
Ekstratip! Samme metode holder persilledusken frisk.
Kan man gøre det samme med de hvide asparges.
Hej Annette,
Tak for dit spørgsmål.
Du kan godt gøre det samme, men med hvide asparges synes jeg, at det fungerer bedre med et fugtigt viskestykke.
Prøv det ad :-)
Hav en dejlig forlænget weekend :-)
Det skal huske, rigtig smart. Og også rigtig flotte billeder til indlægget, du er altså virkelig dygtig. Er der mulighed for at booke et kursus hos dig?
Tak for tippet !
Smart tip. Vi har selv asparges i haven, men det giver jo ikke alverden og de er faktisk bløde dagen efter. Så træls når man prøver at samle lidt sammen.
Kh.
Anne-Marie
Uhh, glæder mig vildt til aspargessæsonen, for det er første år vi selv kan høste asparges. De første to år har vi bare kigget på de små toppe som voksede sig store.
Men i år skal der smovses.
Nej, hvor smart! Det havde jeg aldrig tænkt på :) Mmm, nu har jeg helt lyst til asparges…
Tak for tipset, det vil jeg gøre brug af næste gang jeg køber asparges.