Mandag! Jeg er krybet i en god joggingbuks, har sat håret højt på hovedet og skrabet det værste søvn ud af øjnene. Klar med dagens første kop kaffe og en skærm som lyser liiige kraftig nok her fra morgenstunden. Men hva’, det er hjemme-arbejdsdag og jeg trænger bestemt til sådan en, helt uden afbrydelser, hvor mailbakken får pusten igen og der bliver taget hul på nye, gode projekter.
Nå. Hvordan har din weekend været?
Min weekend har været rar. Rigtig rar. Startede med jeg blev 19 år. For 7. gang. Spiste alle mine favoritmad’er, i selskab med ham jeg allerhelst gider. Brugte lørdagen i Aarhus lækreste forårssolskin, travede midtbyen tyndt. Eller slentrede nok mere. Drak kold hvidvin allersidst på dagen og spottede da en smule solskin på næsen. For så at fylde en trailerfuld rod og læsse det af på genbrugspladsen søndag. Ahh, det er noget så rart at få ryddet ud. Som ret mange andre mennesker også deler glæden for, at dømme efter menneskemassen derude!
Men vigtigst af alt, så startede søndagen med et par stykker af de her morgenmadscookies”on the side” til min kaffe. “Morgenmads” er bare sådan et af de fyldord, som gør det okay at spise cookies om morgenen. Du ved, der er havregryn i. Og appelsin. Altså næsten det samme som et morgenmåltid. Skal vi ikke sige det ;)
Well, de tager 5 minutter at lave og gør det lige så godt (og usundt) som en mylibar. Eller morgenmadsmuffin. Og så er de pæne på brunchbordet (Læs: ved siden af din kaffe en mandagmorgen..)
Der ligger. Lå. En cookie ved siden af min kop..
Hav en lækker mandag :)
– Vi ses herinde til en omgang aftensmad imorgen. Med laks og salat. Der er jo noget, som skal veje lidt op på de her cookie-basser!

Morgenmadscookies
Ingredienser
- 30 g valnødder eller anden nød
- 60 g mørk chokolade 70%
- 60 g grovvalsede havregryn
- 50 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bagepulver
- 60 g farin
- 60 g smør
- 1 æg
- Saft og skal af 1/2 appelsin
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Kom smør, sukker og æg i en anden skål og pisk det luftigt.
- Tilsæt de tørre ingredienser og vend dem i, sammen med appelsinskal og saft.
- Tag 1 spsk dej, form den lidt en kugle og sæt den på en bageplade. Forsæt med resten af dejen.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 8-10 minutter - til de er gyldne.
- Tag dem ud og lad dem hvile et par minutter på bagepladen.
- Flyt dem til en bagerist og lad dem afkøle helt.
BONUS : Få hemmeligheden til perfekte cookies! Klik her og få din gratis cookieguide med de 8 klassiske fejl, når du bager cookies og hvordan du undgår dem
Skriv en kommentar: