De er her, de er her! Næsten. Forårsgrøntsagerne med pæne grønne toppe sniger sig ud i butikkerne, lægger sig til rette og gør sig lækre i de her uger. Jeg drages af dem og ser mig selv gang på gang smide det ekstra lommeuld for at få grøntsager med top. Den top, den virker altså – man kan jo næsten mærke muldet mellem fingrene, se sig selv hive dem op af jorden. Dufte orme, ukrudt og solskin.
Indtil grøntsagerne så dør med raketfart i køleskabet – især når man har købt 3 bundter gulerødder, bare fordi de var pæne!
What to do?
Hak toppen af!
Jeps, det er ren pinsel, men den er skam god nok.
Toppe på gulerødder, radiser, beder, bladgrøntsager, fennikel, løg hiver fugtigheden ud af grøntsagerne hurtigere end de blev hevet op af jorden og gør dem tørre og slatne på ingen tid.
Brækker du toppen af holder grøntsagerne sig friske – indtil du får spist dig gennem 3 bundter radiser ;)
Hov, husk at gemme grøntsagstoppene, de kan nemlig sagtens spises og smager skønt. Opbevar dem separat fra grøntsagerne og du har knasende, sprøde grøntsager og duske hele foråret og sommeren.
Rimelig nemt trick, hva ;)
Skriv en kommentar: