• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Spicy tomatchutney med chili og ingefær

Hjemmelavet tomatchutney eller relish er perfekt til ost, grillmad eller i en burger. Opskrift på chutney med tomat, chili og ingefær.

Sus til opskrift Print opskrift

 

tomat chutney opskrift - tomatchutney

Tomatchutneyen. Uh, det er en god sag at have på køl, især nu vi lige snart skal ud i sommervejret, grille og spis smækre, lækre bøffer og andet godt. Ja, jeg satser på sommeren kommer her omkring påske, det vil være helt fint med mig.

Men inden da, skal den selvfølgelig kastes i en velvoksen burger. Er du ikke på nudel-burgeren fra tidligere på ugen, så må du også godt bruge tomatchutney i en almindelig burger her i weekenden.

Uh, det lyder da besværligt, at lave sådan en chutney?

Nope, men det er sådan noget man aldrig for gjort. Så skal der jo kommes ting i en gryde og… nåhr ja, det var det.
Men jeg får det i hvert fald sjældent gjort, selvom det virkelig er noget af det, som jeg sætter pris på at have i køleskabet. Okay, jeg ved faktisk godt, hvorfor jeg ikke får det gjort. Det er alt det bøvl med at skolde glas. Hygiejnen. Ej, hvor synes jeg at det er omstændigt. Koge, skolde, skylle, tørre.. Det bliver ved og ved.
nudel burger - burger opskrift - ramen

Så nu siger jeg noget, som du ikke må gøre!

Smider glassene i opvaskemaskinen på kogeprogram. Og smider en ordentlig sjat atamon eller vodka i bagefter. Ryste, ryste. Så er min glas klar. Det er ikke helt efter husmoderreglerne, som gerne vil smække dem i ovnen eller noget andet tidskrævende. Well, men jeg sidder her i nu – helt uden mug i tænderne.

Ej, man skal være lidt påpasselig. Jeg tier stille.

Tomatchutney!

Nem. Alt i en gryde og så er der guf til ganen. Jeg brugte cocktailtomater, dem jeg synes smager mindst af lavsæson lige nu. Alle tomater kan dog bruges, bare lige vent med de store tomater til sommeren hargivet dem en hjælpende solstråle til lidt smag.
Med krydderier er det frit slag, jeg brugte chili og ingefær. Men krydderurter, sennep det hele smager godt deri.

Og så kan jeg vist ikke rigtig snakke mere om chutney. Det er vigtigere ting på en fredag; fredagkage og huset fuld af installatører, som lige om lidt har varslet, at de tager mit internet. I 5 timer. Yrk! Koldsveden begynder allerede at pible frem..

Mon ikke Aarhus midtby byder på en snert internet og kontorplads mod jeg køber mig en spand kaffe? Det er i hvert fald planen herfra.

God fredag :) Og god fredagskage til Jer :)

Spicy tomatchutney med chili

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time
Antal: 2 dl

Ingredienser

  • 500 g tomater, grofthakket
  • 1 løg, i både
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 cm ingefær, finthakket
  • 175 g sukker
  • 1,25 dl rødvinseddike eller æbleeddike
  • 1 tsk sennepskorn
  • Salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne i en gryde.
  • Kog op ved svag varme og lad det simre i ca. 1 time uden låg.
  • Rør indimellem og smag til.
  • Tag gryden af varme og hæld chutneyen på på rene glas.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

tomat chutney opskrift (1)

Previous Post: « Nudel-burger med asiatisk bøf og spicy tomatchutney
Next Post: Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Annelise Saltzstein

    Jeg har nu lavet din chutney 2 gange, og den smager himmelsk. Kan bare ikke forstå at foto af din chutney er tomaterne næsten hele. Min bliver mere som ketchup. Jeg tror, jeg vil prøve at lave den i ovnen, der skatter tomaterne ikke ud. Jeg bruger ikke helt så meget sukker, da tomaterne er fra min have og meget søde i forvejen.
    Mvh

    Svar
  2. Annelise Saltzstein

    Jeg har lavet din tomatchutney, og den smager virkelig godt. Men på dit foto er tomaterne næsten hele, i min chutney koger tomaterne helt ud. Jeg bruger mine egne tomater fra haven.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Annelise

      Jeg har også både lavet den med tomater, hvor de koger ud og så er mere hele, som her.
      Så det må være sorten af tomater, som gør det.

      Mange hilsner
      Louise

  3. Ulla Dyhr

    Vedrørende din opskrift på tomatchetney.
    Min har simret på komfuret nu i 5 timer og har endelig en passende konsistens.
    Jeg har lavet 4 x portionen så måske derfor.
    Men opskriften er eminent 😋😋😋😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ulla,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

      Jeg tænker, at den forlængede kogetid helt sikkert har noget med den øgede mængde at gøre, så fint at du lod den koge videre, til den havde den rette konsistens 👍☺️

      Fortsat god sommer!

  4. Alexander

    Hej🙂
    Brugte din opskrift til en forret til et afrikansk bryllup
    Sammen med røget kylling bryst. Det blev leget vellykket 🥳
    Ganget opskriften med 8 og så nøjes jeg med 500 ml eddike istedet for en liter. Så passet det 😎
    Desværre kan jeg ikke uploade et billede

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Alexander,

      Dejligt at høre at opskriften kunne bruges, og at den var en succes :-)

      Tak for feedback og hav en skøn dag 🙏

  5. Manja Sørensen

    Uhm! Jeg smed lige et par kryddernelliker i her anden gang, i mangel af sennepsfrø. Det var lige det der manglede, om noget! 😘

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Uhm…det lyder også lækkert – tak for tippet Manja 👍 😀

      Hav en forrygende dag!

  6. Jessica

    Hvordan er det med holdbarheden?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jessica,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Ang. holdbarheden så kommer det kommer helt an på tilberedning, opbevaring og hvor ofte glasset er åbnet osv.

      Så jeg kan desværre ikke give et bud på x-antal ugers holdbarhed.

      Lad os endelig høre nærmere om resultatet i en kommentar på bloggen, hvis du laver tomatchutneyen :-)

      Hav en fortsat forrygende dag.

  7. Mie

    Havde en masse tomater fra drivhuset, som måtte bruges til et eller andet, nu hvor jeg ikke lige kunne nå at spise 1,5 kg tomater.
    Nu har chutney’en kogt ca en time, men det er stadig meget flydende. På billedet ser det ud til at din har marmelade-konsistens, passer det nogenlunde?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mie

      Ork, hvor lækkert – det er så luksus med hjemmedyrkede tomater – jeg er top misundelig.
      Hmm, den burde blive fast efter den er afkølet grundet pektin – ja, min har en marmelade/chutney konsistens.

  8. Anna

    Sikke nogle smukke billeder :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Anna :)

  9. Simone

    Det skal prøves !

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Yes, det er SÅ godt :)

    • Anne M. Sørensen

      Jeg lavede først et glas og syntes, det blev lidt for sødt og lidt for flydende, Så lavede jeg seks glas med mindre sukker og mindre vinegar. Det blev meget lækkert. Tak for opskriften. Anne

    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.

      Det er meget personligt, hvor sødt man kan lide denne chutney, og hvilken konsistens man bedst synes om, så kom du bare mindre sukker og vinegar i, hvis det virker for dig :-)

      Rigtig god weekend!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework