• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Havregrynskage med brombær

havregrynskage med brombær Den famøse fredagskage skal du selvføgelig ikke snydes for. Kun de billeder som jeg ikke fik taget af den, da det sådan set endte med, at jeg spiste halvdelen inden det blev lørdag. Okay, det skal lige tilføjes, at der var selskab til stede i kagespisningen af havregrynskage.

Som bare så på ;)

Umådelig rar fredag, eller sidste halvdel af den, første del var knap så lækker, var bare starten på en ligeså fin weekend. Ligedele arbejde og afslapning, selskab og alenetid. Mere beder jeg ikke om på en marts-weekend, hvor foråret har sneget frem for busken og jeg har hele forhaven fyldt med påskeliljer og lige snart tulipaner.
Den evige, spændende overraskelse når man flytter til et nyt sted og ikke har oplevet haven i fuld flor endnu. Kommer der noget?

Oh manner, om der ikke gør! Det vælter frem fra vildnisset.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Så hvis jeg ikke var en frossenpind (og gad finde havemøbler frem..) havde jeg indtaget kagestykker i haven i en solstråle.
Det er nemlig lige præcis, hvor den her havregynskage gør sig allerbedst, forestiller jeg mig. Der er bare noget dejlig trygt og hjemligt over en lun skærekage. Sådan en helt uden pynt og pjank, bare ren kagelykke og gode minder om ture ud i det blå som barn.

Flere rustikke skærekager til folket, tak :) Og forår. Og ting, som springer op af jorden.

Havregrynskage med brombær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl finvalsede havregryn
  • 1,5 dl vand
  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 85 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g bær, brombær, hindbær, stikkelsbær, solbær, blåbær m.fl.
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 3 spsk sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5-8 minutter.
  • Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål.
  • Pisk det med en elmisker lyst og luftigt, det tager ca. 3-5 minutter.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt havregrøden.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen.
  • Sigt det i dejen og pisk det sammen, men kun til dejen er jævn.
  • Vend forsigtig halvdelen af bærrene i dejen.
  • Smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  • Fordel dejen heri og jævn den ud.
  • Drys med resten af bærrerne på toppen, tryk dem evt. lidt ned i dejen.
  • Drys med grovvalsede havregryn og sukker på toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  • Tag den ud og lad den afkøle i formen.
  • Spis den lun som skærekage eller server den med cremefraiche, flødeskum, creme eller vaniljeis.

Noter

Smager næsten endnu bedre dagen efter, hvor den har fået lov at sætte sig lidt og blevet svampet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide
Previous Post: « Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær
Next Post: 8 simple tips til de perfekte brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. Trine Keler

    Hejsa. Lækker kage. Jeg skal først servere den i morgen. Skal den i en pose og i køkeskabet?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Trine

      Dejligt at høre, tak :)
      Nej, bare dæk den til og lad den stå på køkkenbordet.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Brom Bær

    endte på 50 minutter (180 grader varmluft)

    smed hakkede valnødder og mandler med i top mixet

    og brombærmarmelade i ‘lasagne-striber’ i stedet for hele bær

    tak for opskriften

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Dejligt, du kunne bruge opskriften :)
      Lækkert med nødderne i toppen og striber af marmelade – rigtig god ide :)

  3. Bodil

    Har lige sat den i ovnen og er spændt på hvordan den smager – kan næsten ikke vente de 40 minutter.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Bodil

      Haha, nej, den er altid svær :) Håber den blev forrygende god :)

      Mange hilsner
      Louise

  4. Christina

    Hej!
    Hvilken slags mel bruger du og kan man bruge glutenfri mel, fx den røde fra finax? Jeg har en masse brombær i haven og tåler ikke hvedemel, men er vild med at der er havregryn i opskriften.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Jeg bruger hvedemel, beklager jeg ikke fik det skrevet helt ud i opskriften – det er rettet.
      Jeg kender ikke netop den mel, så må blive dig svar skyldig og desværre har jeg heller ikke så meget erfaring med at bage med de glutenfri meltyper.

      Mange hilsner
      Louise

  5. Puk Lock

    Hej!
    Hvor stor er din lille bradepande ? Og er ovntemperaturen angivet for en varmluft eller en almindelig ovn?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Puk

      Godt spørgsmål!
      Den er 18×25 cm og det er alm. ovn :)

  6. Marie

    Har du prøvet den med andre bær? Den er jo inspireret af en blåbærkage, kan jeg se, men jeg har mange (halvgamle) hindbær i fryseren. Hvad tænker du om hindbær? :)

    Svar
    • Sandra

      Jeg elsker denne kage, og har snart lavet den med alle slags bær. Lige nu tømmer jeg fryseren for rabarber og prøver det (venter spændt)… Jeg har i øvrigt også prøvet at lave den med det halve smør og sukker, og erstattet med 2-3 mosede bananer, og så hindbær. Vi lavede en lille smagstest med den og en helt efter opskriften ;-) og den var et stort hit, og helt fantastisk på andendagen – hvor mand og børn bestemt synes den var sund nok til morgenmad ;-P

    • June Andersen

      Så dejligt at høre, at kagen er et hit :-)

      Og ja, den kan varieres i en uendelighed med forskellige bær, så man aldrig bliver træt at at spise den samme kage :-)

      Lad os endelig høre hvordan kagen smager med rabarber :-)

      Hav en skøn dag!

    • Sandra

      Go! Det er en fantastisk tøm-fryseren opskrift!

  7. Line

    Har lige taget min ud af ovnen. Den skal med til hundetræning i morgen, hvor det er kutyme at give kage hvis ens hund letter ben op ad udstyret. Så med en 9 mdr gammel hanhund der kan lugte tæver, løber det hurtigt op. 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hahaha – ja, det kan jeg forstille mig :-)

      Håber kagen falder i alles smag…

      God hundetræning!

  8. Stine

    Hej :-)
    Sindsygt lækre opskrifter, og hold da op nogen flotte og lækre kager! Har du nogen idé´om, om denne her lækre sag kan fryses ned? Jeg skal bruge en kage, som jeg kan bage nu, men først skal bruges om 14 dage (hvor jeg ikke kan nå at bage).
    Mvh Stine

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stine

      Tusinde tak :) Jeps, den kan sagtens fryses ned – har selv hevet en rest op af fryseren i sidste uge. Den er selvfølgelig ikke som nybagt, men ret god :)

  9. Marie

    jeg har lige bagt denne skønne kage og glæder mig vildt til at smage den!
    Jeg må dog lige spørge, skal de våde gryn blandes med smøret og det andet våde inden melet kommer i? Jeg tog chancen og gjorde det, for pludselig stod jeg med grynene og kunne ikke lige gennemskue processen…
    Tak for en masse gode opskrifter!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marie

      Ej, den er da smuttet i opskriften, det beklager jeg meget! Men det er helt rigtig hvad du gjorde :) Tak for updaten så jeg kunne få rettet opskriften til. Håber kagen smagte og god torsdag :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework