• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Havregrynskage med brombær

havregrynskage med brombær Den famøse fredagskage skal du selvføgelig ikke snydes for. Kun de billeder som jeg ikke fik taget af den, da det sådan set endte med, at jeg spiste halvdelen inden det blev lørdag. Okay, det skal lige tilføjes, at der var selskab til stede i kagespisningen af havregrynskage.

Som bare så på ;)

Umådelig rar fredag, eller sidste halvdel af den, første del var knap så lækker, var bare starten på en ligeså fin weekend. Ligedele arbejde og afslapning, selskab og alenetid. Mere beder jeg ikke om på en marts-weekend, hvor foråret har sneget frem for busken og jeg har hele forhaven fyldt med påskeliljer og lige snart tulipaner.
Den evige, spændende overraskelse når man flytter til et nyt sted og ikke har oplevet haven i fuld flor endnu. Kommer der noget?

Oh manner, om der ikke gør! Det vælter frem fra vildnisset.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Så hvis jeg ikke var en frossenpind (og gad finde havemøbler frem..) havde jeg indtaget kagestykker i haven i en solstråle.
Det er nemlig lige præcis, hvor den her havregynskage gør sig allerbedst, forestiller jeg mig. Der er bare noget dejlig trygt og hjemligt over en lun skærekage. Sådan en helt uden pynt og pjank, bare ren kagelykke og gode minder om ture ud i det blå som barn.

Flere rustikke skærekager til folket, tak :) Og forår. Og ting, som springer op af jorden.

Havregrynskage med brombær

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl finvalsede havregryn
  • 1,5 dl vand
  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 115 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 85 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g bær, brombær, hindbær, stikkelsbær, solbær, blåbær m.fl.
  • 1/2 dl grovvalsede havregryn
  • 3 spsk sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland havregryn og vand i en skål. Lad det trække 5-8 minutter.
  • Kom smør, sukker, farin og vaniljesukker i en anden skål.
  • Pisk det med en elmisker lyst og luftigt, det tager ca. 3-5 minutter.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Tilsæt havregrøden.
  • Bland mel, bagepulver og salt sammen.
  • Sigt det i dejen og pisk det sammen, men kun til dejen er jævn.
  • Vend forsigtig halvdelen af bærrene i dejen.
  • Smør eller beklæd en lille bradepande med bagepapir.
  • Fordel dejen heri og jævn den ud.
  • Drys med resten af bærrerne på toppen, tryk dem evt. lidt ned i dejen.
  • Drys med grovvalsede havregryn og sukker på toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
  • Tag den ud og lad den afkøle i formen.
  • Spis den lun som skærekage eller server den med cremefraiche, flødeskum, creme eller vaniljeis.

Noter

Smager næsten endnu bedre dagen efter, hvor den har fået lov at sætte sig lidt og blevet svampet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide
Previous Post: « Chiagrød med græsk yoghurt og hindbær
Next Post: 8 simple tips til de perfekte brownies »

Reader Interactions

Comments

  1. Brom Bær

    endte på 50 minutter (180 grader varmluft)

    smed hakkede valnødder og mandler med i top mixet

    og brombærmarmelade i ‘lasagne-striber’ i stedet for hele bær

    tak for opskriften

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Dejligt, du kunne bruge opskriften :)
      Lækkert med nødderne i toppen og striber af marmelade – rigtig god ide :)

  2. Bodil

    Har lige sat den i ovnen og er spændt på hvordan den smager – kan næsten ikke vente de 40 minutter.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Bodil

      Haha, nej, den er altid svær :) Håber den blev forrygende god :)

      Mange hilsner
      Louise

  3. Christina

    Hej!
    Hvilken slags mel bruger du og kan man bruge glutenfri mel, fx den røde fra finax? Jeg har en masse brombær i haven og tåler ikke hvedemel, men er vild med at der er havregryn i opskriften.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Jeg bruger hvedemel, beklager jeg ikke fik det skrevet helt ud i opskriften – det er rettet.
      Jeg kender ikke netop den mel, så må blive dig svar skyldig og desværre har jeg heller ikke så meget erfaring med at bage med de glutenfri meltyper.

      Mange hilsner
      Louise

  4. Puk Lock

    Hej!
    Hvor stor er din lille bradepande ? Og er ovntemperaturen angivet for en varmluft eller en almindelig ovn?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Puk

      Godt spørgsmål!
      Den er 18×25 cm og det er alm. ovn :)

  5. Marie

    Har du prøvet den med andre bær? Den er jo inspireret af en blåbærkage, kan jeg se, men jeg har mange (halvgamle) hindbær i fryseren. Hvad tænker du om hindbær? :)

    Svar
    • Sandra

      Jeg elsker denne kage, og har snart lavet den med alle slags bær. Lige nu tømmer jeg fryseren for rabarber og prøver det (venter spændt)… Jeg har i øvrigt også prøvet at lave den med det halve smør og sukker, og erstattet med 2-3 mosede bananer, og så hindbær. Vi lavede en lille smagstest med den og en helt efter opskriften ;-) og den var et stort hit, og helt fantastisk på andendagen – hvor mand og børn bestemt synes den var sund nok til morgenmad ;-P

    • June Andersen

      Så dejligt at høre, at kagen er et hit :-)

      Og ja, den kan varieres i en uendelighed med forskellige bær, så man aldrig bliver træt at at spise den samme kage :-)

      Lad os endelig høre hvordan kagen smager med rabarber :-)

      Hav en skøn dag!

    • Sandra

      Go! Det er en fantastisk tøm-fryseren opskrift!

  6. Line

    Har lige taget min ud af ovnen. Den skal med til hundetræning i morgen, hvor det er kutyme at give kage hvis ens hund letter ben op ad udstyret. Så med en 9 mdr gammel hanhund der kan lugte tæver, løber det hurtigt op. 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hahaha – ja, det kan jeg forstille mig :-)

      Håber kagen falder i alles smag…

      God hundetræning!

  7. Stine

    Hej :-)
    Sindsygt lækre opskrifter, og hold da op nogen flotte og lækre kager! Har du nogen idé´om, om denne her lækre sag kan fryses ned? Jeg skal bruge en kage, som jeg kan bage nu, men først skal bruges om 14 dage (hvor jeg ikke kan nå at bage).
    Mvh Stine

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stine

      Tusinde tak :) Jeps, den kan sagtens fryses ned – har selv hevet en rest op af fryseren i sidste uge. Den er selvfølgelig ikke som nybagt, men ret god :)

  8. Marie

    jeg har lige bagt denne skønne kage og glæder mig vildt til at smage den!
    Jeg må dog lige spørge, skal de våde gryn blandes med smøret og det andet våde inden melet kommer i? Jeg tog chancen og gjorde det, for pludselig stod jeg med grynene og kunne ikke lige gennemskue processen…
    Tak for en masse gode opskrifter!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marie

      Ej, den er da smuttet i opskriften, det beklager jeg meget! Men det er helt rigtig hvad du gjorde :) Tak for updaten så jeg kunne få rettet opskriften til. Håber kagen smagte og god torsdag :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework