Lige om lidt er det sæson. Selvfølgelig også forår, men det er nu ikke den sæson som vi taler om, det er forlagssæson. Altså bogudgivelser i massevis – vi kan blive kvalt i bøger og ord, hvis vi har de lyster. Og det har jeg!
Well, jeg har egentlig et indlæg med en kritisk debat om papir-bøger rumsterende i baghovedet, men jeg skal lige have debatteret det med mig selv først. Skriblet et par ord. Glo lidt på dem bagefter.
Så indtil da så snupper vi en personlig lovprisning – Yes, fra den ene yderlighed til den anden. I skrivende stund har jeg 203 kogebøger og (host host…) en hel del skønlitteratur. For ikke at tale om faglitteratur. Jeg er svært glad for ord.
Men det er ikke det, som indlægget skal handle om, det er nemlig kogebøgerne. Her i foråret kommer der en håndfuld til anmeldelse på bloggen, som jeg selvfølgelig har ret store forventninger til. Det fik mig til at spekulere over hvilke kogebøger jeg reelt bruger af de 203 styk, som allerede står i reolen. For lige så afhængig jeg er, ligeså kritisk er jeg overfor bøger. Hvilket binder en sløjfe på den førnævnte debat.
Jeg gloede ind i reolen i godt og vel 20 minutter. Skulede til hver og et farvestrålende cover. Trak et par stykker ud, for ret hurtigt at sætte dem ind igen. Gloede lidt mere.
Til at have så mange bøger at vælge imellem, var det dulme svært at finde bare 10 yndlings.
Det var ganske enkelt umuligt!
Jeg fandt 8, som åbenbart er det jeg kan udlede fra min reol af kogebøger. Heriblandt en som manden har skambrugt og 2 andre, som er ren og skær det æstetiske, der vinder. Okay, måske er det flere end de to, når jeg tænker over det. For sagen er, at jeg overhovedet ikke læser kogebøger pga. af opskrifter, men næsten udelukkende drages af stemning, ord og det visuelle. Selvfølgelig skal opskrifterne inspirere, være realistiske og tale til min mave, men det er mere hele pakken som gælder. Konceptet.
Så hvad er der i bunken?
Jamies Great Britain af Jamie Oliver
Jeg har lavet en anmeldelse af bogen her
Jorden rund med 80 retter af David Loftus
Jeg er fuldstændig vild med konceptet, hvor den gode Loftus blander en fin historie med en kogebog. Har du ikke den på hylden, så skynd dig at bestille den! Den er virkelig et must og et frisk pift i kogebogsreolen. Eller på natbordet..
One More Slice af Leila Lindholm
Læs min anmeldelse her
Texmex fra bunden af Jonas Cramby
Ja tak, lækre opskrifter, lækre billeder, lækkert sprog. Jeg ønsker mig en bog nummer to, for eneste minus er at bogen slet ikke tyk nok. Jeg vil have mere!
Spar med Jamie af Jamie Oliver
Jeg eeeelsker Jamie og hele konceptet, som han har fået bygget op. Nogle af bøgerne er bedre end andre og den her er en af dem. Jeg har lyst til at kravle ind i bogen, så lækker er den!
River Cottage Veg everyday af Hugh Fearnley Whittingstall
Den allerbedste bog fra River Cottage, som bare er spækket med nemme, herlige opskrifter som virker hver gang.
Bits and Bobs af Katie Quinn Davies
Pæn, pæn, pæn. Og gudeskøn kvalitet. En af de bøger, som jeg udelukkende har på grund af det visuelle. Hold nu mavle, den er pæn.
Stjernestunder og gæster fra Odense marcipan
Kærestens yndlings og den han griber ud efter hver gang han står for desserten. Mmm…det er nu også ret gode sager som Odense disker op med.
Den grønne syltebog
Et must i enhver husholdning!
Uhh, jeg ser frem til sæsonens bøger og håber virkelig, at der kan snige sig lidt flere danske kogebøger ind på mit favoritliste.
Hvad er dine yndlings kogebøger? Og kriterier for en god kogebog?
Skriv en kommentar: