Naah, men man glæder sig da egentlig til påskeferien. Og til alle jer som allerede har trukket stikket og sipper kaffe i solskinnet – det gider jeg ikke at høre om ;)
Phew, weekenden tog pusten fra mig og sidste uge med, det har været fuldt tryk på. Både virtuelt og i den virkelige verden. Allermest den virkelige verden i weekenden, hvor huset fik en omgang af den helt store slags.
Nogle kalder det forårsrengørring, herhjemme var det mere forårsomflytning og oprydning. Mit fotostudie aka. genbrugsbutikken havde nedlagt stuen og hjemmekontoret var ved at få det 4m2 store værelse til at kapitulere.Alt i alt en halsbrækkende-med-med-livet-som-indsats-oplevelse at træde indenfor i vores hus. Så frem med de store, sorte sække og omflytning.
Og jeg gør det ikke igen! Og jeg gider slet heller kigge på de bunker, som endnu ikke har fået opmærksomhed endnu. Papirfritsamfund, tak. Og et par ekstra værelser..
Well, der er jo så heller ikke blevet lavet ret meget mad, kun det pizzamanden pænt leverede. Men jeg nåede skam en fredagskage før weekenden udskejelser og den skal I ikke snydes for. Haps, den er perfekt til påske. Gul, lækker, frisk. Svampet. Himmelsk.
Opskriften er fra den her blog og denne blog, hvor jeg lavede en kombi. Det er en helt klassisk italiensk kage, som ofte også laves med hindbær, hvis du ikke er så meget til citron.
Allerbedst er den dagen efter, hvor den her fået lov at sætte sig og er blevet godt svampet. Så glem alt om citronmåne, den her er påskens ultimative bedste kage :)
Hmm, så var der de der bunker. Jeg tænker skraldesæk og væk er det… Helst inden kæresten kommer hjem, for han tænker kasse, hylde eller bord og “væk” er det.
Jeps, det har været en fest i weekenden med masser af enighed ;)

Ingredienser
- 120 g blødt smør
- 250 g sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- Revet citronskal fra 2 citroner
- 4 æg, delt i æggehvider og blommer
- 240 g mandelmel
- 300 g ricottaost
- Hakkede mandler eller mandelflager
Sådan gør du
- Kom smør, 200 g sukker, vanilje og citronskal i en skål.
- Pisk det blødt og luftigt, det tager cirka 5 minutter.
- Pisk æggeblommer i en af gangen.
- Pisk mandelmelet i.
- Vend ricottaosten i.
- Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker lidt af gangen og pisk indtil der dannes stive toppe.
- Vend forsigtig 1/3 del af æggehviderne i dejen og dernæst resten af æggehviderne.
- Fordel dejen i en smurt springform (20 cm). Drys mandler på toppen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er fast.
- Lad kagen afkøle i springformen.
- Sigt flormelis udover toppen inden servering.
Kan den laves med alm. fuldkornshvedemel?
Hej Kew,
Nej, det vil desværre ikke give samme konsistens og smag i kagen :-)
Hav en fortsat skøn dag!
Lækker kage, den skal prøves. Og rigtig flotte fotos. Også dem til sidste indlæg med drinks.
Hej Anders
Tusinde tak :)
Vildt flotte billeder!
Hej Essie
Tusinde tak :)
Det ser simpelthen så lækkert ud, den må jeg forsøge mig med. Tror du at det ville gå at udskifte ricottaen med almindelig flødeost?
Hej Rikke
Den smager også skønt :) Umiddelbart tænker jeg flødeost smager igennem og er noget tungere end ricottaen, men det er da et forsøg værd :)
Hej Louise. Den kage ser super lækker ud – nærmest perfekt til påske. Og så er jeg begejstret for dit nye ord – forårsomflytning :-) Uden tvivl en glæde, når det hele først er flyttet på plads.
God påske.
Venlig hilsen
Jette
Hej Jette
Ja, det er rart med lidt forandring og det ser ud som om jeg når alle bunkerne inden påske ;)
Tusinde tak og i lige måde :)