• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Citronkage med ricotta og mandler

ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)Naah, men man glæder sig da egentlig til påskeferien. Og til alle jer som allerede har trukket stikket og sipper kaffe i solskinnet – det gider jeg ikke at høre om ;)

Phew, weekenden tog pusten fra mig og sidste uge med, det har været fuldt tryk på. Både virtuelt og i den virkelige verden. Allermest den virkelige verden i weekenden, hvor huset fik en omgang af den helt store slags.
Nogle kalder det forårsrengørring, herhjemme var det mere forårsomflytning og oprydning. Mit fotostudie aka. genbrugsbutikken havde nedlagt stuen og hjemmekontoret var ved at få det 4m2 store værelse til at kapitulere.Alt i alt en halsbrækkende-med-med-livet-som-indsats-oplevelse at træde indenfor i vores hus. Så frem med de store, sorte sække og omflytning.

Og jeg gør det ikke igen! Og jeg gider slet heller kigge på de bunker, som endnu ikke har fået opmærksomhed endnu. Papirfritsamfund, tak. Og et par ekstra værelser..

ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

Well, der er jo så heller ikke blevet lavet ret meget mad, kun det pizzamanden pænt leverede. Men jeg nåede skam en fredagskage før weekenden udskejelser og den skal I ikke snydes for. Haps, den er perfekt til påske. Gul, lækker, frisk. Svampet. Himmelsk.

Opskriften er fra den her blog og denne blog, hvor jeg lavede en kombi. Det er en helt klassisk italiensk kage, som ofte også laves med hindbær, hvis du ikke er så meget til citron.
Allerbedst er den dagen efter, hvor den her fået lov at sætte sig og er blevet godt svampet. Så glem alt om citronmåne, den her er påskens ultimative bedste kage :)

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Hmm, så var der de der bunker. Jeg tænker skraldesæk og væk er det… Helst inden kæresten kommer hjem, for han tænker kasse, hylde eller bord og “væk” er det.
Jeps, det har været en fest i weekenden med masser af enighed ;)

ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

 

Citronkage med ricotta og mandler

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid45 minutter

Ingredienser

  • 120 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • Revet citronskal fra 2 citroner
  • 4 æg, delt i æggehvider og blommer
  • 240 g mandelmel
  • 300 g ricottaost
  • Hakkede mandler eller mandelflager

Sådan gør du

  • Kom smør, 200 g sukker, vanilje og citronskal i en skål.
  • Pisk det blødt og luftigt, det tager cirka 5 minutter.
  • Pisk æggeblommer i en af gangen.
  • Pisk mandelmelet i.
  • Vend ricottaosten i.
  • Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker lidt af gangen og pisk indtil der dannes stive toppe.
  • Vend forsigtig 1/3 del af æggehviderne i dejen og dernæst resten af æggehviderne.
  • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm). Drys mandler på toppen.
  • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er fast.
  • Lad kagen afkøle i springformen.
  • Sigt flormelis udover toppen inden servering.

Noter

Smager allerbedst dagen efter.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

Previous Post: « Grov tærte med broccoli, bacon og ricotta
Next Post: 4 forslag til den perfekte påskemiddag (3-retters menuer) »

Reader Interactions

Comments

  1. Kew

    Kan den laves med alm. fuldkornshvedemel?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kew,

      Nej, det vil desværre ikke give samme konsistens og smag i kagen :-)

      Hav en fortsat skøn dag!

  2. Anders

    Lækker kage, den skal prøves. Og rigtig flotte fotos. Også dem til sidste indlæg med drinks.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anders

      Tusinde tak :)

  3. Essie

    Vildt flotte billeder!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Essie

      Tusinde tak :)

  4. Rikke

    Det ser simpelthen så lækkert ud, den må jeg forsøge mig med. Tror du at det ville gå at udskifte ricottaen med almindelig flødeost?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Rikke

      Den smager også skønt :) Umiddelbart tænker jeg flødeost smager igennem og er noget tungere end ricottaen, men det er da et forsøg værd :)

  5. Jette Rosendal

    Hej Louise. Den kage ser super lækker ud – nærmest perfekt til påske. Og så er jeg begejstret for dit nye ord – forårsomflytning :-) Uden tvivl en glæde, når det hele først er flyttet på plads.
    God påske.
    Venlig hilsen
    Jette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jette

      Ja, det er rart med lidt forandring og det ser ud som om jeg når alle bunkerne inden påske ;)
      Tusinde tak og i lige måde :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework