• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Congo Bar (Brookies)

congo bar - brownie cookies Er det ikke første gang i år, at fredagskagen rent faktisk er landet på bloggen en fredag? Jeg tror det. Men nu har jeg også været ualmindelig effektiv, hvis jeg selv skal sige det. Det er nemlig ikke en helt almindelig fredag i dag.

Det er “House of Cards-release-fredag”!

Oh yea, lige siden kl 9.00 har jeg gået som katten om den varme grød. Luret på den nye sæson. Overvejet et sneakpeak. Bare lige 5 minutter. Meeen I ved, det ender med sofaen hopper op på ryggen og computeren simpelthen ikke vil slukke før halvdelen af sæsonen er slugt. Irriterende – jeg kunne jo sagtens nøjes med 5 minutter!

Naah, men for at nå lidt hurtigere frem til fredag aften og den bedre halvdels hjemkomst(latterlig aftale, at vi skal se den serie sammen!), har jeg haft mig begravet i lidt opsamling af blogarbejde, herunder ren foto-dag. Nåhr ja, og lidt mundgodt undervejs. Man skulle jo nødig gå sukkerkold.

Congo bars – eller rettere en cookie og en brownie samlet i én mundfuld. Faktisk er det vist mere set, at man ligesom samler det i en kage, med chokoladeknapper i stedet for brownie.
Så med min version  er vi nok mere over i en “Brookie”, men igen, ikke helt. Sådan en er nemlig blandet – altså cookie- og browniedej. Jeps, det er skam seriøse sager det her!

Well, kagen her har helt sikkert et navn, men om det så er noget helt tredje, så smager den forrygende. Knasende, blød, klistret, chewy. Det er alt godt, samlet til en mundfuld.

Og helt sikkert værdig til en premiereaften!

Jeg skal da helt sikkert have bradepanden med ind i sofaen.

Sammen med mokka-is.

Og en god espresso i koppen.

Måske tre.

….for der er jo en hel nat, før vi skal møde til fødselsdag kl. 8.30 imorgen!

Og præcis, jeg skal have set hele sæsonen inden ;)

 

congo bar - brownie cookies

Congo Bar (Brookies)

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid27 minutter
Antal: 24 bars

Ingredienser

Bund

  • 85 g smeltet smør
  • 100 g sukker
  • 100 g lys muscovadosukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 200 g hvedemel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bagepulver
  • 50 g grofthakkede valnødder

Brownie

  • 110 g chokolade, 56% eller 70%
  • 110 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 æg
  • 1 æggeblomme
  • 125 g hvedemel
  • 2 spsk kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Pisk smør, sukker, vanilje og æg sammen.
  • Bland mel, salt og bagepulver og sigt det i smørblandingen.
  • Rør det hele til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i en lille bradepande (ca. 25x40) beklædt med bagepapir.
  • Fordel valnødder ovenpå.
  • Bag bunden ved 180 grader i ca. 12 minutter. Den skal ikke være helt gennembagt.
  • Tag den ud og afkøl, mens næste lag laves.

Brownie

  • Smelt chokolade og smør i en lille gryde. Lad det køle et par minutter.
  • Hæld det i en skål, sammen med sukker og pisk det sammen.
  • Tilsæt æggene og rør.
  • Bland mel, kakao, salt og bagepulver i en skål.
  • Sigt det i dejen og vend det i til en ensartet dej.
  • Fordel dejen på den forbagte bund.
  • Bag brownien ved 180 grader i ca. 15 minutter - den skal være fast, men ikke helt gennembagt.
  • Afkøl på en bagerist.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

congo bar - brownie cookies

Previous Post: « Sprøde, krydrede kikærter som snack – på pande eller i ovn
Next Post: Nudelsuppe – med på farten »

Reader Interactions

Comments

  1. Helle

    På Billedet med kniven, da ser det ud, som om der efterfølgende er noget der bliver smurt ud på de lækre hapser, men det synes jeg ikke jeg kan læse i opskriften

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Helle,

      Det er chokolade ganache 😋 Det giver lige det sidste twist, men det er absoult ikke nødevendigt – Congo barerne er også gode uden!

      Skulle du dog have lyst til og mod på at kaste dig ud i at lave en chokolade ganache, kan du søge på bloggen – der ligger flere opskrifter på forskellige udgaver af chokolade ganachen 😀

      God bagelyst!

  2. Julie

    Mums den skal prøves! Hvis man skulle udskifte muscuvado ville det så give mest mening at gøre det med farin eller rørsukker?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Julie

      Jeg ville bruge farin. Måske en smule mindre end muscovadosukker, da farin smager ret meget igennem. Bland evt 50/50 af farin og rørsukker :)

  3. Katrine

    øj det ser bare godt ud! :D men hvad er muscovadosukker og hvor køber man det henne? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er en rørsukker, som ikke er raffineret, hvilket gør det får en fyldig smag. Du kan købe det i langt de fleste størrer supermarkeder – ofte står de sammen med farin :)

  4. Ida

    Yum! Udgiver du ikke snart en kogebog?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Der er ikke lige nogen på vej i skrivende stund, Ida :)

  5. Marie

    Du tager de smukkeste billeder. Det lys!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Marie :)

  6. Maiken

    Den kage lyder simpelthen for lækker! Og helt klart værdig til den store begivenhed som “House of Cards-release-fredag” må siges at være ;) Vi skal også have set den nye sæson – det er jo alt for spændende!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Kagen blev total godkendt til serie-kage i fredags – og ligeledes gjorde House of Cards. Ork, den skal I glæde jer til ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework