• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

10 (virkelig) irriterende food trends

food trends 2015Først i januar udgav jeg et indlæg med Food trends i 2015 og dem glæder jeg mig ret meget til at følge henover året. Men omvendt kan trends også tage overhånd, især hvis man er lidt af et madøre, glor, læser og  høre om mad hver evig eneste dag.
Orh, der er da et par trends eller 14, som jeg træt har sukket og mugget over i løbet af sidste år. Og hvad bedre end at dele muggeriet? – så jeg har samlet en lille liste af de trends fra 2014, som jeg virkelig håber dør her i 2015.
Og jaja, jeg har jo selv været faldet pladask i flere af dem – meeeen kravlet op igen og gnedet øjnene ;)

Pssst…listen skal læses med et glimt i øjet ;)

1. Vafler

Det begyndte sidste år, hvor bananpandekager røg i vaffeljernet. Så blev det de såkalde sunde udgaver af vafler og nu er det eksploderet – alt kommer i vaffeljernet! Morgen, middag, aften. Kan det klemmes sammen i jernet, så bliver det klemt sammen i vaffeljernet. Det skal slutte – vafler (inklusiv gluten) skal spises med brombærsyltetøj eller som belgisk vaffel med softice eller flødeskum. Er du i USA så kan vi tale om en sirup.

2. Trøfler/daddelkugler

Skriver vi december? Ellers skal der ikke trilles flere kugler med hverken det ene eller andet indeni. Og nej, der findes ikke sunde daddelkugler som snack – det er ren og skær en frugtsukkerbombe. Romkugler? De laves af kagerester og må meget gerne laves hele året – af den simple årsag, at de ikke kan trilles, men skal formes da de har en velvoksen størrelse.

3. Pomfritter – af alt

Nope. Bønner, rodfrugter, kødstænger smager ikke som pomfritter, ergo er det ikke pomfritter og kan på ingen måde erstatte den rigtig vare. Så lad være at skuffe os andre, der bare gerne vil have rigtige, fedtede pomfritter til lørdagskyllingen. Der er ikke noget mere skuffende end indtørrede, halvbrune grønne bønner.

4. Ny nordisk

Claus Meyer er rejst til USA, så nu kan vi vist godt lægge det nordiske lidt på hylden.  Der er en hel verden derude og de kan altså også godt lave mad – også på højde med stride kålsalater og tørre rodfrugter. Så måske der er på tide, vi lige spicer vores køkken lidt op – og de danske råvarer. De må meget gerne se krydderier og krydderurter – anden ramsløg..

5. Skyr

Christian Bitz, sæt låget på skyr-bøtten, der er ingen af os som gider kvæles i det. Hverken udtalen, konsistensen eller smagen.

6. Juice

Hold nu op, de har været på banen længe og er åbenbart ikke til at slå af pinden. Slet ikke med den seneste hype i USA, hvor kål-juice har indtaget scenen. Bevares nypresset juice er lækkert, men man behøver ikke overdrive. Juice-kure, de behøver ikke følge ret langt med ind i 2015. Det er absolut intet udrensende ved dem, andet i pengepungen. Og ingen har nogensinde kunne blive mæt af tre glas juice om dagen – heller selvom der er et skvat overpris olie i.

7. Is-pinde

Sidste sommer blev der solgt isforme og fældet træer til is-pinde, som aldrig før. Og så spørger man sig selv hvorfor? Ispinde er da det allermest irriterende om sommeren – de smelter, man er nødt til at skynde sig at spise dem og halvdelen af gangen vælter isen af pinden! Jeg stiller mig uforstående overfor trenden…

8. Macarons

Well, de er pæne og bliver solgt til uhørte priser. Macarons smager da også meget godt, meeen så er de heller ikke bedre. Lidt for pæne, lidt for fesne. Det er altså ret mange andre lækre kager i verden, så er det ikke ved at være på tide macaronsene viger pladsen?

9. Pulled..

Okse, kylling, and, kalkun, kanin, ged, lam – you name it! Der findes én ting, som skal trækkes og det er gris. Punktum.

10. “Sunde” pizzabunde

Gær, vand, salt, mel er lig med en pizzabund. Blendet broccoli, blomkål, hakket kød, revet rodfrugter er det, som (måske) kan komme ovenpå en pizza. Og nej, det er ikke en pizza, hvis du alligevel vælger at bruge det som bund, det er bare falsk markedsføring. Og et meget irriterende trend.

Har du andre food trends, som du virkelig håber bliver tilbage i 2014?

Previous Post: « New England fiske chowder
Next Post: Tortilla med laks og ærtehummus »

Reader Interactions

Comments

  1. Rasmus Faurholt

    Jeg er 100% enig. Forsøger selv at holde mig på et fornuftigt antal kalorier i indtag pr. dag. Men der skal sgu være plads til en stor fed bøf, lækker bearnaise med riiigeligt smør og en gang fritter i fritøsen.
    Jeg er ved at gå amok over hvordan mine forskellige sociale medier bugner med proteinpulver, bønnefritter, skyr med blåbær og underlige former for soya “kød” erstatninger.
    Spis nu bare med måde og fornuft. Og fyr den så af engang i mellem med god rødvin, lækker kød og tilbehør der smager.

    Svar
  2. Helle Vibeke Hansen

    Det er jo så fint ramt. De der trends hvor mad ikke er mad… Kommer i tanke om dengang alle var fortalere for colonskylninger… Jamen giver jo ingen mening! Mad skal bare være mad, og så skal der spises mindre portioner. Og colon skal ikke oversvømmes med vand, men behandles varsomt og reguleres med mad og motion…. Sorry det modsætningsforhold men oplever det som næsten det samme…. En trend der tager overhånd

    Svar
  3. Marina

    Det gode ved nye madtreds er jo at man får prøvet en hel masse nyt af i køknet. Lidt af det bliver hængende, fordi det faktisk smager godt/har en ny struktur, men det meste ryger jo ud igen fordi det simpelthen ikke smager godt. Sådan har man jo fornyet køknet i lige så lang tid som der er kommet nye madvarer og trends til.

    Personligt orker jeg simpelthen ikke at alt skal gøres “sundt” på LCHF måden. Hvis man vil spise på den måde så hit dog på nye navne til maden og vær ægte kreative. Alt det med at ovnbagte grønsager (som jeg altid har elsket) pludseligt skal hedde “fritter” og at risen er lavet af blomkål orker jeg simpelthen ikke. Den fint revne blomkål smager faktisk fint nok, men det er IKKE ris. Slemt er det selvfølgelig især med kagerne som Line skriver herover. Kager spiser man for at blive glad og hygge, IKKE for at spise noget sundt. Jeg har altid hyldet det princip at jeg kun spiser virkeligt gode kager og med måde er jeg sikker på at det er godt for humøret!!

    Svar
  4. Helle

    Fantastisk! Og ja ind imellem ser man sig selv oppe i med begge ben i forhold til nogle af de der afskyelige trends.

    Svar
  5. Henriette

    Ikke helt forkert ;) men lakrids mangler på listen…

    Svar
  6. Kristine

    Jeg triller godt nok mine rumkugler ;)

    Svar
  7. Stella

    Haha, du har så evigt ret! Jeg kan ikke engang komme på nogen tilføjelser.
    Hold kæft, en skuffelse det kan være, at blive inviteret på vafler. Når de alene består af most banan, æggehvider og med den obligatoriske klat skyr ovenpå med smagsforladte falske blåbær – må man godt blive skuffet!

    Kh

    Svar
  8. Iben

    Brød er ikke brød uden mel og man kan ikke lave en pizza uden mel!! Det med at lave fantastiske retter om for at gøre dem “sunde” er simpelthen noget af det mest latterlige længe. Fatter ikke der findes 1 million fitness blogs der kan have læsere til det.
    Hurra for rigtig mad

    Svar
  9. Line

    Har en mere til listen.. “Sund kage”
    Selvfølgelig er det rart med en masse nye alternativer til det ekstremt usunde, men kage (lige meget hvordan vi laver den) kan aldrig nogensinde blive “sundt” i den forstand.
    “Sund” og “kage” er to ord der bare ikke hænger sammen i min verden :-)

    Svar
  10. Sysleren

    Skal vi ikke også bare sige endegyldigt farvel til lakrids og havtorn? Der må selvfølgelig gerne være lakrids i lakrids, men det behøver vel ikke at indgå i alle elementer i den 7 retters menu. Og havtorn – det er da bare noget surt og besværligt stads, som har været fremme så længe, at selv min far tror, at det er godt.

    Svar
  11. s

    Fedt indlæg!
    Vil gerne tilføje protproteinpulvertrenden til listen. Synes det er mega irriterende at folk putter proteinpulver i alting (og jeg bliver forvirret og ikke ved hvad jeg kan komme i som erstatning I opskrifterne. )

    Svar
  12. Julie

    Hvor er det sandt!

    Svar
  13. Jane

    Spot on! For min skyld må man også gerne undlade lakrids i ALT!!!

    Svar
  14. Pia H

    Ha ha… lige mine tanker :-D

    Svar
  15. Anne-Marie

    Raw dit og dat, der bages i ovn eller lunes til cacao på nøddemælk. Hvad er pointen lige?

    ;-)

    Svar
  16. Kathrine Ø

    Måtte smile lidt. Hvor har du ret!

    Svar
  17. Helle

    Amen!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework