Først i januar udgav jeg et indlæg med Food trends i 2015 og dem glæder jeg mig ret meget til at følge henover året. Men omvendt kan trends også tage overhånd, især hvis man er lidt af et madøre, glor, læser og høre om mad hver evig eneste dag.
Orh, der er da et par trends eller 14, som jeg træt har sukket og mugget over i løbet af sidste år. Og hvad bedre end at dele muggeriet? – så jeg har samlet en lille liste af de trends fra 2014, som jeg virkelig håber dør her i 2015.
Og jaja, jeg har jo selv været faldet pladask i flere af dem – meeeen kravlet op igen og gnedet øjnene ;)
Pssst…listen skal læses med et glimt i øjet ;)
1. Vafler
Det begyndte sidste år, hvor bananpandekager røg i vaffeljernet. Så blev det de såkalde sunde udgaver af vafler og nu er det eksploderet – alt kommer i vaffeljernet! Morgen, middag, aften. Kan det klemmes sammen i jernet, så bliver det klemt sammen i vaffeljernet. Det skal slutte – vafler (inklusiv gluten) skal spises med brombærsyltetøj eller som belgisk vaffel med softice eller flødeskum. Er du i USA så kan vi tale om en sirup.
2. Trøfler/daddelkugler
Skriver vi december? Ellers skal der ikke trilles flere kugler med hverken det ene eller andet indeni. Og nej, der findes ikke sunde daddelkugler som snack – det er ren og skær en frugtsukkerbombe. Romkugler? De laves af kagerester og må meget gerne laves hele året – af den simple årsag, at de ikke kan trilles, men skal formes da de har en velvoksen størrelse.
3. Pomfritter – af alt
Nope. Bønner, rodfrugter, kødstænger smager ikke som pomfritter, ergo er det ikke pomfritter og kan på ingen måde erstatte den rigtig vare. Så lad være at skuffe os andre, der bare gerne vil have rigtige, fedtede pomfritter til lørdagskyllingen. Der er ikke noget mere skuffende end indtørrede, halvbrune grønne bønner.
4. Ny nordisk
Claus Meyer er rejst til USA, så nu kan vi vist godt lægge det nordiske lidt på hylden. Der er en hel verden derude og de kan altså også godt lave mad – også på højde med stride kålsalater og tørre rodfrugter. Så måske der er på tide, vi lige spicer vores køkken lidt op – og de danske råvarer. De må meget gerne se krydderier og krydderurter – anden ramsløg..
5. Skyr
Christian Bitz, sæt låget på skyr-bøtten, der er ingen af os som gider kvæles i det. Hverken udtalen, konsistensen eller smagen.
6. Juice
Hold nu op, de har været på banen længe og er åbenbart ikke til at slå af pinden. Slet ikke med den seneste hype i USA, hvor kål-juice har indtaget scenen. Bevares nypresset juice er lækkert, men man behøver ikke overdrive. Juice-kure, de behøver ikke følge ret langt med ind i 2015. Det er absolut intet udrensende ved dem, andet i pengepungen. Og ingen har nogensinde kunne blive mæt af tre glas juice om dagen – heller selvom der er et skvat overpris olie i.
7. Is-pinde
Sidste sommer blev der solgt isforme og fældet træer til is-pinde, som aldrig før. Og så spørger man sig selv hvorfor? Ispinde er da det allermest irriterende om sommeren – de smelter, man er nødt til at skynde sig at spise dem og halvdelen af gangen vælter isen af pinden! Jeg stiller mig uforstående overfor trenden…
8. Macarons
Well, de er pæne og bliver solgt til uhørte priser. Macarons smager da også meget godt, meeen så er de heller ikke bedre. Lidt for pæne, lidt for fesne. Det er altså ret mange andre lækre kager i verden, så er det ikke ved at være på tide macaronsene viger pladsen?
9. Pulled..
Okse, kylling, and, kalkun, kanin, ged, lam – you name it! Der findes én ting, som skal trækkes og det er gris. Punktum.
10. “Sunde” pizzabunde
Gær, vand, salt, mel er lig med en pizzabund. Blendet broccoli, blomkål, hakket kød, revet rodfrugter er det, som (måske) kan komme ovenpå en pizza. Og nej, det er ikke en pizza, hvis du alligevel vælger at bruge det som bund, det er bare falsk markedsføring. Og et meget irriterende trend.
Jeg er 100% enig. Forsøger selv at holde mig på et fornuftigt antal kalorier i indtag pr. dag. Men der skal sgu være plads til en stor fed bøf, lækker bearnaise med riiigeligt smør og en gang fritter i fritøsen.
Jeg er ved at gå amok over hvordan mine forskellige sociale medier bugner med proteinpulver, bønnefritter, skyr med blåbær og underlige former for soya “kød” erstatninger.
Spis nu bare med måde og fornuft. Og fyr den så af engang i mellem med god rødvin, lækker kød og tilbehør der smager.
Det er jo så fint ramt. De der trends hvor mad ikke er mad… Kommer i tanke om dengang alle var fortalere for colonskylninger… Jamen giver jo ingen mening! Mad skal bare være mad, og så skal der spises mindre portioner. Og colon skal ikke oversvømmes med vand, men behandles varsomt og reguleres med mad og motion…. Sorry det modsætningsforhold men oplever det som næsten det samme…. En trend der tager overhånd
Det gode ved nye madtreds er jo at man får prøvet en hel masse nyt af i køknet. Lidt af det bliver hængende, fordi det faktisk smager godt/har en ny struktur, men det meste ryger jo ud igen fordi det simpelthen ikke smager godt. Sådan har man jo fornyet køknet i lige så lang tid som der er kommet nye madvarer og trends til.
Personligt orker jeg simpelthen ikke at alt skal gøres “sundt” på LCHF måden. Hvis man vil spise på den måde så hit dog på nye navne til maden og vær ægte kreative. Alt det med at ovnbagte grønsager (som jeg altid har elsket) pludseligt skal hedde “fritter” og at risen er lavet af blomkål orker jeg simpelthen ikke. Den fint revne blomkål smager faktisk fint nok, men det er IKKE ris. Slemt er det selvfølgelig især med kagerne som Line skriver herover. Kager spiser man for at blive glad og hygge, IKKE for at spise noget sundt. Jeg har altid hyldet det princip at jeg kun spiser virkeligt gode kager og med måde er jeg sikker på at det er godt for humøret!!
Fantastisk! Og ja ind imellem ser man sig selv oppe i med begge ben i forhold til nogle af de der afskyelige trends.
Ikke helt forkert ;) men lakrids mangler på listen…
Jeg triller godt nok mine rumkugler ;)
Haha, du har så evigt ret! Jeg kan ikke engang komme på nogen tilføjelser.
Hold kæft, en skuffelse det kan være, at blive inviteret på vafler. Når de alene består af most banan, æggehvider og med den obligatoriske klat skyr ovenpå med smagsforladte falske blåbær – må man godt blive skuffet!
Kh
Brød er ikke brød uden mel og man kan ikke lave en pizza uden mel!! Det med at lave fantastiske retter om for at gøre dem “sunde” er simpelthen noget af det mest latterlige længe. Fatter ikke der findes 1 million fitness blogs der kan have læsere til det.
Hurra for rigtig mad
Har en mere til listen.. “Sund kage”
Selvfølgelig er det rart med en masse nye alternativer til det ekstremt usunde, men kage (lige meget hvordan vi laver den) kan aldrig nogensinde blive “sundt” i den forstand.
“Sund” og “kage” er to ord der bare ikke hænger sammen i min verden :-)
Skal vi ikke også bare sige endegyldigt farvel til lakrids og havtorn? Der må selvfølgelig gerne være lakrids i lakrids, men det behøver vel ikke at indgå i alle elementer i den 7 retters menu. Og havtorn – det er da bare noget surt og besværligt stads, som har været fremme så længe, at selv min far tror, at det er godt.
Fedt indlæg!
Vil gerne tilføje protproteinpulvertrenden til listen. Synes det er mega irriterende at folk putter proteinpulver i alting (og jeg bliver forvirret og ikke ved hvad jeg kan komme i som erstatning I opskrifterne. )
Hvor er det sandt!
Spot on! For min skyld må man også gerne undlade lakrids i ALT!!!
Ha ha… lige mine tanker :-D
Raw dit og dat, der bages i ovn eller lunes til cacao på nøddemælk. Hvad er pointen lige?
;-)
Måtte smile lidt. Hvor har du ret!
Amen!