• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Min kaffekapselmaskine – fordele & ulemper

Kaffemaskine

Januar for mig er lig med opsamling af hængepartier og oprydning. Måske husker I jeg ledte efter den bedste kaffemaskine tidligere på året. Min trofaste ven var begyndt at falde af på den, brygge lunken kaffe og trængte egentligt mest til at komme hinsides kaffemaskinernes hvileplads. Der kom gode bud på hvilken maskine, som skulle følge mig de næste mange år og jeg brugte da lige et par måneder ekstra på en research. Det er jo en vigtig sag, sådan en kop kaffe!

Hvad endte jeg med?

George Clooney! Oh yea, jeg sprang ud på dybt vand og gav kaffekapslerne en chance, hvilket jeg havde svoret aldrig at gøre. Men man har et standpunkt til man tager et nyt..

kaffemaskine nespresso

Jeg er den eneste som drikker kaffe herhjemme, så det med at kunne brygge en enkelt kop tiltalte mig. Derudover er jeg jo kommet til storbyen og de hippe mælke-kaffer har sneget sig ind under huden. Længe lurede jeg på de mere avancerede udgaver, men da jeg bestemt ikke er barista eller på su-budgettet kan smide +5000,- efter en kaffemaskine, så var det løb ligesom kørt. Tilbage til kaffekapslen eller filtermaskine.

Kaffekapselmaskiner er en ren jungle, for der findes efterhånden en god håndfuld på markedet. Og dobbelt så mange dårlige sælgere. Som gerne brygger både 1, 2 og 3 kopper, mens de desprat lirer slagstalen af. Kaffen drak jeg. Og deres nærig stykke chokolade røg også ned. Arhmen, giv mig da et ordenlig stykke kage til min kaffe, så skulle I se salg ;) Ej, salgstalerne skal der vist arbejdes på…og engagementet fra sælgerne.

kaffemaskine nespresso

Nå, men maskinerne er jo mildest talt ret ens og der er heller ikke den store forskel i kaffe-kvaliteten. Efter mine smagsløg.
Jeg endte med en Nespresso! Den dyreste udgave. Både i maskine og kapsel. Og grunden? Der var flere..

  1. Der kunne bruges rigtig mælk fremfor mælkekapsler
  2. Design, design, design.
  3. Håndtering og rengøring

Nu har jeg drukket pinlig mange kopper kaffe fra banditten og været de igennem fordele og ulemper. Here we go:

Ulemper

  • Der kan ikke brygges en “almindelig” størrelse kaffe. Lungo-udgaven er cirka en halv kop og det har jeg skulle vænne mig til.
  • Bestilling af kapsler skal foregå i Nespresso-butik eller på webshoppen – de kan ikke købes i dagligvarer-butikker, når man står søndag og er løbet tør.
  • Kapslerne er ikke billige og er en udgift, som skal regnes ind i madbudgettet.
  • Jeg savner kaffeduften, når filtermaskinen brygger derudaf.
  • Besværligt hvis der skal laves kaffe til mange.

Fordele

  • Skøøøn cappuccino – og ånssvagt nemt, når maskinen klarer det hele (+ rengøring) Looove it.
  • Kaffespild. Der skal ikke hældes en halv kande lunken kaffe ud.
  • Samme resultat hver gang.
  • Kapslerne bliver sent til døren og det går hurtigt (Jeg er vild med netshopping!).
  • Mange forskellige kaffevarianter – til enhver lejlighed og tid på dagen. Kæmpe bonus.

Jeg er overraskende positiv og vil faktisk strække mig så langt og mene, at det er et af mine bedste køb i 2014. Jeg prioriterer min kaffe ret højt i hverdagen, det er min luksus og Nespresso gør det ret godt til mit behov.

…..men den er ikke den eneste. For der flytter også en Mokka Master ind i år – det at kunne lave en kande kaffe til gæster, kan jeg ikke undvære.

Svært at vælge? Snup begge kaffemaskiner ;)

Og for god ordens skyld, det her er ikke et sponsoret indlæg, jeg har selv købt og betalt hele molevitten. 

Previous Post: « Færdiguddannet!
Next Post: Stegt fennikel med squash, tomat og safran »

Reader Interactions

Comments

  1. Trine Andersen

    elsker også min kapselmaskine, her hjemme er det kun kærestem som drikker ritig kaffe, for jeg er mere til de der sukkerholdige café mælkefyldte kaffer med smag af vanilje, kakao og karamel…ja i know bliver aldrig hardcore kaffe drikker. Derfor var det også det oplagte valg for os at købe en dolce gusto da der var så mange lækre forskellige slags at vælge imellem, kæresten kan få lov at lave sig en kop kaffe af og til og jeg kan få min latte machiato med caramel, yum, yum,yum… loooove it.

    Og bonus,kapslerne koster ikke alverden og kan købes næsten over alt

    Svar
  2. Stella Skov

    Sådan én skulle vi også finde plads til på køkkenbordet for et par år siden, da min kæreste blev beriget én af sit arbejde. Jeg har det lidt blandet med den, det må jeg indrømme og jeg drikker stadig mest instantkaffe, det skyldes flere ting.
    1. Vi har ikke kunne bruge den det sidste halve år pga. kalk og man SKAL bruge et bestemt afkalkningskit fra Nespresso til 70! kr – det synes jeg godt nok er pebret, når det er noget som skal bruges jævnligt. Garantien bortfalder, hvis du ikke bruger deres produkt. Det har de sgu gjort ret smart. De gange jeg har været inde i deres butik i Kbh har der været så mange mennesker, at jeg har givet op på forhånd.
    2. De gode kapsler er simpelthen for dyre. Man kan, som en anden skriver, få kapsler som er kompatible til Nespresso i fx. Netto – disse er billigere og biologisk nedbrydelige – det er rigtig fint, men resultatet er en kaffe, som har en gennemtrængende bismag af pap.

    Så instant it is for now…

    Svar
  3. Emma

    Super fedt indlæg :)

    Svar
  4. Mette l.

    Hvor er det et lækkert kaffe billed. Du er virkelig god!

    Mange hilsner
    Mette

    Svar
  5. Jane

    Jeg er ejer af både en Moccamaster og en Nespresso ligesom din, men jeg brygger stadig troligt på min Moccamaster. Jeg er ikke SÅ vild med Nespressoen. Måske skal jeg give den en chance mere…

    Svar
  6. Malou Klidmoster

    Hæ, fede overvejelser du har gjort dig. Jeg var igennem samme proces før jul og endte med at købe en Pixie med separat mælkeskummer. Lærte først sidste år, i en alder af 41, at drikke kaffe – og syntes det er nemt med kapslerne når man er en kaffenovice. Samme resultat og god kaffe hver gang – uden spild. Jeg samler kapslerne sammen og afleverer i butikken inde i Århus, når jeg alligevel er på de kanter :-)

    Svar
  7. Sasha

    Jeg er ejer af samme kaffemaskine – og jeg elsker den. Jeg havde de samme ting på min liste over ulemper som jeg løbende er blevet lidt klogere på og gerne vil dele med dig ;)

    1) Du kan indstille størrelsen på koppen på din kaffemaskine. Ved at holde knappen nede næste gang du brygger, så husker maskinen det til næste gang. Du kan også på samme måde indstille hvor meget mælk og hvor meget kaffe du faktisk gerne vil have. Evt. kan du læse i brugsanvisningen eller google dette hvis du gerne vil have lidt flere detaljer. :)

    2) Der er efterånden ved at komme en del Nespresso butikker rundt omkring, men du har ret – man kan ikke købe original kapslerne i et supermarked. Dog har Café Noir lavet nogle kapsler som kan bruges på Nespresso maskinen og Café Noir kan købes i de fleste supermarkeder.

    Håber noget af det hjælper lidt. Nr 1 reddet i hvert fald min dag da jeg fandt ud af det :D

    Svar
  8. Sofie

    Bare et lille fif indet tilfælde du ikke ved det: Man kan købe nespressokompatible kapsler i Netto, Rema, Irma etc. De er billigere end Nespressos. Skal ikke kunne sige om de smagsmæssigt er på niveau, over eller under. Men det er da i hvert fald en løsning, hvis man mangler “her og nu”-kapsler.

    Svar
    • Malou Klidmoster

      @Sofie – vælger man at bruge uorginale kapsler, bortfalder garantien. Nespresso har fornylig ændret maskinerne, så de nåle der stikker hul på kapslen nu er tyndere. De bliver nemt beskadiget på kopikapslernes tykkere membran.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework