• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Kogte jomfruhummerhaler med hjemmelavet mayo

kogte jomfruhummerhaler (1)Selvom bloggen ikke er spækket med fisk, så ryger der en del på middagsbordet herhjemme. Jeg er ikke kræsen med fisk i de danske farvande – det eneste, som vist aldrig har været en fryd for min gane er stegte sild i lage. Og torskerogns-bukser.  Resten ryger lige ned i løgnhalsen med velbehag.

kogte jomfruhummerhaler (1)

Her i weekenden stod den på lidt ekstra mundgodt i fiske-genren. Da jeg var hjemme, for snart længe siden, stak min Fatter mig en lækker køletaske med alt godt fra havet. Lidt af hvert. Heriblandt hummerhaler. Og med den opfordring, at der virkelig burde være mere fisk på bloggen!

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Skal vi bare sige, det ikke er første gang, han har proklameret det. Nuvel, så må man jo lave en deal, for god fisk i Århus er ikke til at betale.
Dealen? Den var pænt god den her gang. Sådan nogle jomfruhummerhaler er det rene slik.

kogte jomfruhummerhaler (1)

Skal vi bare sige, at jeg fik en god sæk af dem. Så udover den helt enkle, kogte udgave, har jeg lidt flere opskrifter i baghånden. Både en pasta-sag og en “fast-food”-godte. Det har i den grad været en weekend som er gået helt i fisk..

Well, det kan vel ikke rigtig kaldes for en opskrift det her. Mere en guide til, at koge jomfruhummerhaler uden hive al livskraft ud af dem.
Jeg har en fornemmelse af, at det der med tilberedning af fisk virkelig får folk til Google. Det sidder ikke på rygraden mere. En skam, for godt nok er fisk rent guf for kroppen. Men endnu bedre, så smager det fuldstændig formidabelt og kan smildt betegnes som fastfood. Det er hurtig madlavning, så det batter, at tilberede fisk.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

De her inklusiv. Det som stjal mest af tiden var vist mayo’en. Selvfølgelig en hjemmelavet udgave, man prøver vel at være lidt sej ;) Meeen hold nu mavle, mormorarmen havde krise i piskeriet og et øjeblik var glasset med mayo i køleskabet lige ved at hoppe ud i skålen.

Men tidsrøvere. Også selvfølgelig at sidde ved spisebordet. Kold hvidvin i glasset og lunt brød. En hel skålfuld jomfruhummerhaler, som man selv skal pille. Hive det gode ud. Nogle vil betegne det som gratværk. Jeg er mere på livskvalitet, det gode måltid, som betegnelse. Det er lige lukt tilbage til gode sommerdage på en kold januar lørdag.

Så skal vi aftale der kommer mere fisk på bloggen? Og på spisebordet i år?

Jeg er på.

Pssst…..husk at gemme skallerne til, at koge en skøøn bisque.

kogte jomfruhummerhaler (1)

Kogte jomfruhummerhaler

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter

Ingredienser

  • 1 kg jomfruhummerhaler
  • 5 liter vand
  • 3 spsk salt
  • 1 stort bundt dild

Mayonnaise

  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sennepspulver
  • 1 spsk hvidvin
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 dl olie
  • peber

Sådan gør du

  • Kom vand i en stor gryde.
  • Bring vandet i kog og tilsæt salt og dild. Lad det koge et par minutter.
  • Tilsæt jomfruhummerhaler.
  • Når vandet koger igen og jomfruhummerhalerne kommer op til overfladen er de færdige.
  • Ca. 4,5 minutter. (varierer efter størrelse)
  • Tag en hummerhale fra, pil den. Er den fast og nem at pille, er den færdig.
  • Hæld vandet fra, skyl med rigeligt koldt vand og server.

Mayonnaise

  • Pisk æggeblommer og salt sammen.
  • Bland sennepspulver i.
  • Pisk olien i, i en tynd stråle til mayoen er tyk og cremet.
  • Rør hvidvin, eddike, citron og peber i
  • Smag til.

Noter

Server med brød, citron, mayo, aioli, kryddersmør og evt. en dildsalat
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Food Trends 2015
Next Post: Boston Baked Beans »

Reader Interactions

Comments

  1. John buchhave

    Hej. Vi har i masser af år købt både friske og frosne hummerhaler som vi så har kogt på samme måde som du beskriver her. Mums, altid vellykket. Men, der er gået et par år siden sidst så måske har vi glemt noget, de sidste par gange har de været umulige at pille og kødet er meget løst så de skilles helt af og efterfølgende tarvelig i smagen. Har du et godt forslag på fejlen. Venlig hilsen. John

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej John,

      Jeg har oplevet det, hvis de har været frosset for længe, så synes jeg nemlig godt, at de kan blive meget løse i kødet og svære at arbejde med. Men ellers, så ved jeg det ikke. Det kunne også lyde som om, de ikke har været helt friske, hvis de også er tarvelige i smagen.

      Håber det kan hjælpe dig lidt på vej 😀

  2. Joan Franch

    Hej Louise
    Skal halerne være optøet, inden man koger dem ?
    Er det nemmest at fjerne tarmen før eller efter kogning ?
    Mvh.

    Joan

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Joan,

      Lad dem tø op først (tag dem op dagen før og lad dem tø op i køleskabet natten over).

      Du kan klippe dem op og fjerne tarmen inden kogning, eller du kan lade den sidde, og så først fjerne den efter kogning.

      God fornøjelse!

    • Emma Glæsel

      Er det optøede eller friske jomfruhummere du lægger i vandet?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emma,

      Har du mulighed for at få fingrene i friske jomfruhummerhaler, så er det klart dem du skal bruge.

      Ellers er frosne også et udemærket alternativ – Lad dem tø op først (tag dem op dagen før og lad dem tø op i køleskabet natten over).

      God fornøjelse!

  3. Tina Krøgh

    Er lidt forvirret ift. eventuel rensning af hummerhaler. Ud over at skylle dem, så de så renses for tamme (røve dem) eller lader man bare den sidde ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Ja, klip dem op og fjern tarme. Du kan også lade dem sidde, så de først fjernes efter kogning.

      Sig til hvis du har flere spørgsmål :-)

      Hav en skøn dag!

  4. Kristoffer

    Hejsa Loui. Hvad sker der vis man koger dem for meget? Bliver de bløde eller faste?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kristoffer

      De blive sådan lidt faste, gummi-agtige og træls at spise ;-)

  5. Annette

    Hej,
    Vi er på ferie i Hirtshals.
    Vi købt lige et Kilo jomfruhummerhaler :-)
    Nu skal vi koge dem, og jeg vist ikke hvordan.
    Men nu har jeg funde den fine recept.
    I morgen skal vi køre hjem til tyskland.
    Mange hilsen og tusend tak for din hjelp.
    Annette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Annette,

      Tak for din kommentar og de fine ord – hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag og jeg håber, at I havde en god tur hjem til Tyskland :-)

  6. Tina

    Kan man tilberede hummerhalerne som store rejer – evt stegt på panden med chili og hvidløg?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Ja, det kan du sagtens – eller i ovnen, det er også ret lækkert :)

  7. Anne-Marie

    Toplækkert, eneste problem er, at det er så dyrt, at det nærmest ikke er til at komme til.
    Prøv friskstegte sild uden lage. Det er sommerstemning i et bedre prisleje.
    Vildt flotte billeder!

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anne-Marie

      Tak :) Jaa, eller uden for storbyerne (her Nordjylland) koster 1 kg omtrent det samme som to gode bøffer. Og der er rigeligt mad til 2 til et hovedmåltid.
      Uhh, sild har jeg det svært med, så heller små friskstegte markrel på panden – eller endnu bedre på grillen :)

  8. Maria K.

    Hej Louise

    Så lækkert! Udgiver du ikke snart en bog? Jeg vil elske at læse den med dine velskrevne ord og fantastiske billeder. Krydser fingre for at der snart kommer en.

    Mvh. Maria

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Tusinde tak og for al din ros :) Der er desværre ikke lige faldet en bogkontrakt ned i min turban, men måske engang :)

  9. Mia Hermansen

    Så stilet! Er du uddannet fotograf?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mia

      Tusinde tak :) Nej, selvlært – selvom jeg ret godt gad at være uddannet :)

  10. Anna

    Hold nu kæft, nogle vilde billeder. Har helt lyst til at printe dem ud og hænge op i mit køkken.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Tusinde tak, hvor er du sød :)

  11. Thomas

    Hey.
    Det er nok nogle af de smukkeste billeder, jeg har set længe. Smukt smukt smukt.

    Og så er jomfruhummere bare min ultimative favorit. Næsten hellere jomfruversionen end den store.

    Thomas

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Thomas

      Tusinde tak :) Arhmen, er helt på jomfru-version fremfor de store – smag, konsistens er bare finere ….og tilberedningen nemmere ;)

  12. Anna Dietz

    Ja, hvem der bare lige havde adgang (og råd) til et kg hummerhaler.. Og evnerne til at lave mayo’en uden den skiller.. Max misundelig, og du får det til at lyde så let og se så lækket ud!!!..

    Giv evt et lille fif til hvor man opdriver hummerhaler i Aalborg? Hvis man en dag skulle samle sig mod nok til at kaste sig ud i at fremtrylle lækkerierne :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Ja, det total luksus, at kunne guffe sådan en tallerken :) Mayo’en – min bedste trick er at droppe “olie i en tynd stråle” de første gange og i stedet bruge en te-ske til at tilsætte. Det vigtigste er faktisk bare, at olie ikke bliver tilsat for hurtigt og især i starten, hvor ægget lige skal binde fedtet. Og så varierer det lidt, hvor meget olie æggeblommer kan binde. Så hvis den skiller når du er færdig, så er der for meget olie i. Tilsæt evt. lidt koldt vand eller lidt ekstra af en æggeblomme. Håber det kan hjælpe lidt :)
      Er desværre ikke så kendt med gode fiskesteder i Aalborg – du må på jagt!

  13. Nicoline

    Man kan da ikke andet end at komme i sommerstemning med sådan et fint indlæg.
    Det må være et mål at få mere fisk på bordet herhjemme. Ser frem til mere fisk på bloggen :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Når sommeren ikke vil komme til en, må man snyde sig lidt til den – manglende dog lige at kunne sidde på terrassen ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework