• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon (Vikingegryde)

Mørbradgryde med bacon, fløde og paprika er en klar favorit herhjemme, som ofte ender på madplanen. Lav gerne en stor portion mørbradgryde og frys ned til travle dage.

Gå til opskrift Udskriv

 

opskrift-mørbradgryde-bacon-vikingegryde (1)

Hvert år i september samles hele svigerfamilien omkring langbordet og spiser vikingegryde – bedre kendt som mørbradgryde eller paprikagryde.

Og der bliver spist indtil, gryden er tom.

Det er den ret hurtigt. Før jeg første gang sad med ved bordet, havde jeg aldrig smagt eller for den sags skyld hørt om vikingegryde. Ej heller fået serveret sådanne en spandfuld klassisk mørbradgryde med ris, kartoffelmos, pomfritter(dem forstår jeg endnu ikke) og brød.

Well, der gik ikke længe så var jeg overbevist om, hvorfor kæresten havde julelys i øjnene, da vi kørte derud.

Hold nu op, mørbradgryden smagte fuldstændig fantastisk.

Hvilket helt sikkert havde noget at gøre med de par liter ren fløde, som var brugt og mængden af bacon. Ej, den er ikke for sarte sjæle – men det er ren livsglæde samlet i en gryde.

Og jeg trillede hjem. Med knappen åben i buksen og ømt maveskind.

BONUS: Kom mørbradgryden på din madplan – hent gratis min interaktive madplan, som frisker ethvert køleskab op 

De sidste par måneder har vi eksperimenteret med at lave verdens bedste mørbradgryde Sortegryde, paprikagryde og ja, vikingegryde…så mange navne for herligheden :)

Den er blevet gennemtestet med både kalkun, svinemørbrad og oksekød. Prøvet forskellige bacon-udgaver, fløde-blandinger, krydderier, champignoner.

Vi har været ude i sund mørbradgryde eller okay, en fedtfattig udgave, hvilket ikke var den store succes. Der var også en italiensk mørbradsgryde indenom efter et tip fra en kollega, og den klassiske mørbradgryde fra Karolines Køkken blev da også prøvet.

Jep, vi har spist virkelig uanstændigt meget mørbradgryde i efteråret ;)

Og nu sidder vores helt egen version i skabet, skulle jeg mene.

Mørbradgryden:

Svinemørbraden vandt overlegent. Piskefløden fik selskab af madlavningsfløde og der kom en håndfuld flere krydderier i, for at give modspil den det fede. Ork, den er virkelig god nu!

Og så er det bare at reservere sofaen – for en omgang “slå mave” er obligatorisk ;)

Hvis der lige kan klemmes en bid mere ned, så skal det da være chocolate chip cookies som afslutning.

Kaffe og en cookie –  det sætter prikken over i’et.

BONUS: Kom mørbradgryden på din madplan – hent gratis min interaktive madplan, som frisker ethvert køleskab op 

 

Mørbradgryde 101

  • Jep, du kan sagtens skrue lidt ned for fløde, med lidt mælk eller en lettere udgave af madlavningsfløde
  • Har du ikke en vanskelig mand i huset, der ikke mener hverken løg eller svampe hører hjemme i gryden, så anbefaler jeg at tilsætte det – det er lækkert og giver lige lidt ekstra til mørbradsgryden.
  • Yes, du kan godt erstatte cayennepeber med chili i en snæver vending.
  • Server den med ris eller kartoffelmos – ork, sådan en bagt kartoffelmos er lækkert tilbehør til mørbradgryden.
  • Mørbradgryden kan sagtens laves på forhånd – også dagen før og sættes i køleskabet. Det bliver den næsten kun bedre af.
  • Og lav gerne en stor portion og frys ned til travle dage.

 

Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon

Verdens bedste vikingegryde
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid45 minutter

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad, afpudset og skåret i 3x3 cm stykker
  • 250 g bacon
  • 150 g cocktailpølser uden skind
  • 1 l madlavningsfløde 18%
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 terninger svinebouillon
  • 1 dåse tomatpure, ca. 5 spsk
  • 1 tsk karry
  • 1,5 tsk løgpulver
  • 1/2 -1 tsk cayennepeber
  • 2 tsk allround-krydderi
  • 2 tsk smoked paprika
  • 5 tsk paprika
  • Salt/peber

Sådan gør du

  • Steg bacon sprød på en pande.
  • Brun svinemørbraden på panden.
  • Kom karry i en gryde og "brænd" det af. Tilsæt tomatpure og svits det 1 min.
  • Tilsæt madlavningsfløde, piskefløde og bouillon.
  • Kom til øvrige krydderier, mørbrad, pølser og bacon i.
  • Kog gryden op og lad den simre ved svag varme i ca. 45 minutter.
  • Smag saucen til.
  • Server med ris.

Noter

Mængden af krydderier kan variere - smag dig frem.
Tilsæt evt. løg og svampe.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

opskrift-mørbradgryde-bacon-vikingegryde (1)

Previous Post: « Mit skøreste juleminde; Risalamande i gulvspande!
Next Post: Cream of Tartar på dansk »

Reader Interactions

Comments

  1. Tony

    smager også godt ,hvis man lige smider en sjat heinz kethup oveni til allersidst :)+ lidt rosmarin,og timian..:) og/eller whiskey,hvis man er til den slags..:)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tony,

      Ja, den kan vinkles på alle mulige måder denne opskrift alt efter hvad man er til 😀

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften!

  2. Katrine

    Hej

    Jeg vi prøve denne mørbradgryde i morgen, men kan du måske anbefale noget at erstattet allround krydderi med?

    Svar
  3. Kasper Høgh

    Halløjsa :)

    Jeg brugt din opskrift som udgangspunkt, dejlig sammensætning af krydderier som giver en dejlig fyldig smag til retten.
    Jeg brugte dog 2 mørbrad til retten og tilføjede en dåse hakkede tomater og løg samt champignoner, da jeg synes det giver en dejlig smag i en gryde.
    Jeg opløste boullion terningerne i En 1/2 liter kogende vand inden jeg tilføjede dem til retten, og brugte samlet 1l. Fløde, en halv 18% og en halv piske. (Jeg måtte jævne med lidt maizena for at få den konsistens jeg ville have den)
    Det blev en dejlig gryde, tak for det:)

    Jeg er hyppig bruger af din opskrift på Chocolate chip cookies, jeg har prøvet at eksperimentere med andre opskrifter, men det er som du skriver “ Du behøver ikke lede længere”

    De bedste hilsner fra Kasper

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kasper

      Tak for din kommentar og tips og input til opskriften med mørbradgryden :-)

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen.

      Hav en fortsat skøn dag!

  4. Merete Poulsen

    Har lige serveret din fantastiske Vikinggryde for 31 personer. Den blev rost til skyerne, perfekt sammensætning af krydderier . Jeg gangede opskriften op med 8, men måtte konstatere, at jeg havde købt alt for meget fløde, Så bruger man opskriften til et større selskab, så kan man bruge mindre fløde :-)
    Tak for en dejlig madoplevelse

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Merete,

      Tusinde tak for din kommentar og skønt at høre at alle mand kunne lide vikingegryden :-)

      Det er rigtigt at man kan nøjes med mindre fløde, når opskriften ganges op.

      Hav en dejlig dag.

  5. Rie

    Hej, din opskrift ser super lækker ud, den skal prøves. Steger du først bacon, og derefter kødet i fedtet? Du skriver put karry i en gryde, er det ned i det fedt der er tilbage? Eller en anden gryde tilsat fedtstof? Tænker der brænder heftigt på, hvis det kommes i en gryde uden andet i? :-) Mvh Rie

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rie,

      Tak for dine spørgsmål og interesse i opskriften.

      Ja, jeg steger først bacon på panden og derefter bliver mørbraden brunet på samme pande i det overskydende fedt.

      Karry skal bare lige “brændes af” i en gryde (den gryde, som retten samles i) – der skal ikke fedtstof til. Det skal bare lige have 10 sekunder i gryden for at åbne op for smagen og så tilsætter du tomatpure.

      Giver det mening? Ellers siger du bare til, så skal jeg forsøge at hjælpe på bedste vis :-)

      Hav en dejlig dag.

  6. Manda Rej

    Kan man lave Mørbradgryden dagen før .

    Svar
    • Loui

      Hej Manda,

      Tak for dit spørgsmål.

      Det kan du sagtens, bare du husker at opbevare retten i kølsekabet.

      Server med ris, kartoffelmos eller hvad du nu har lyst til :-)

      Hav en dejlig dag og glædelig jul

    • Peter

      Jeg vil skifte svine bouillon ud med kalve bouillon , da den har mere karakter og styrke.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Peter,

      Tak for input – man kan bruge begge dele, alt efter hvad man mest er til :-)

      Hav en skøn dag.

  7. Lorraine

    Hejse, mange tak for en dejlig opskrift! Dette bare en hit hos hos. Kan saucen fryses ned?

    Med venlig hilsen,
    L

    Svar
  8. Pablo

    Madlavningsfløde har en ret høj mængde stivelse, hvorfor den vil virke væsentlig tykkere end hvis med alm fløde som man evt selv jævner! Men for alt i verden nej til mælk!

    Svar
  9. Louise

    Hold da op hvor smager det da bare så mega godt. Synes bare der mangler noget sauce da det er noget tykt

    Svar
  10. Pernille

    Kan retten fryses?

    Svar
  11. Britta Ørskov Dam

    Det lyder som en skøn mørbradgryderet med mere smag og mere af alt det gode ;-) så den skal bestemt prøves, måske allerede i weekenden til mine fødselsdagsgæster :-)
    Nu er “en svinemørbrad” jo et vidt begreb, da de nemt varierer i størrelsen og nemt kan veje både en del under et halvt kilo og også nærme sig et helt ;-) Så jeg vil gerne høre, hvilken mængde kød du cirka plejer at anvende til opskriften :-)
    På forhånd mange tak :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Britta

      Det har du helt ret i. Jeg plejer, at bruge en svinemørbrad på ca. 500 g

  12. Jannie

    Den her opskrift ser virkelig god ud, og min søn har bestilt det til sin fødselsdag på torsdag.
    Vi bliver 7 voksne og 2 børn til spisning, og jeg tænker at gange din opskrift op med 2 – tænker du at der vil være passende mængde mad til at alle bliver mætte?
    Og i det tilfælde er der så noget du ikke vil anbefale at jeg ganger op? tænker på fløde og krydderier?

    Tak.

    Mvh
    Jannie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jannie

      Jeg tænker en dobbelt portion vil passe. Men afhængig af sultne mandfolk, så kan det være du skal gange den 2.5 gange for :)
      Og nej, det ganger bare opskriften op. Synes du det bliver for meget fløde, så kan du erstatte noget af det med boullion eller mælk og så evt. jævne saucen lidt.

  13. Mette

    Hejsa.
    Jeg er en flittig bruger af dine herlige opskrifter. Jeg har dog aldrig prøvet mørbradgryden. Da vi skal have retten med på skiferie må jeg hellere lige høre om det kan passe der skal 1 liter fløde i, til en enkelt mørbrand “1 l madlavningsfløde 18%”?
    Mange hilsner Mette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Jep, det er en ret heftig gryde det her :)
      Du kan erstattes noget af fløden med bouillion eller en madlavningsfløde med mindre fedt :)

  14. Mette Roth

    Hej

    Jeg vil lave din mørbradgryde her til aften – den lyder rigtig lækker!
    Bruger du alm. tomatpure eller koncentreret tomatpure (den i de små 70 el. 140 g. dåser)?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Jeg bruger normalt koncentreret tomatpure – den helt almindelige i dåse.
      Kan ikke huske, hvor meget der lige er i, i gram- men ca. 5 spsk.

      Men har også brugt tomatpure på flaske (du ved Beauvais eller hvad man kan få), når jeg ikke lige har haft dåser på lageret og det har også fungeret. Smagen bliver lidt sødere her. Jeg kan personligt bedst lige den lidt skarp i smagen og foretrækker koncentrat, men kæresten bedst kan lide alm. tomatpure, så det er en smagssag :)

  15. Kathrine

    Glæder mig til at lave den til tøsemiddag i aften.. :) Tænker dog jeg prøver den med kartoffelmos i stedet.. Har du prøvet det?
    Hvor lang tid er arbejdstiden ca? Fra du starter til du siger “Værs´go” :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kathrine

      Lyder som en drøn hyggeligt plan :) Nej, jeg har faktisk altid spist det med ris, men kartoffelmos vil være rigtig godt – det kan du sagtens gå med.
      Hmm, jeg skyder på 1 time. Det meste af tiden passer den sig selv.

  16. Jesper Brahe

    Det er den bedste mørbradgryde jeg har smagt. Havde ik Cayennepeber men den var kanon.

    Svar
  17. Nina

    Hej
    Blander du bouillonterningerne op med vand, eller tilsættes de “bare” retten som terninger?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De kommer bare i retten som terninger, så opløser de sig selv mens retten simrer :)

  18. Cecilie

    Super lækkert. Her hjemme har vi putter løg, champignon og gulerødder i, det kan godt anbefales

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Lækkert – champignon er jeg også vild med deri :)

  19. Mette Andersen

    Uh den opskrift får mundvandet til at løbe :-) To spørgsmål: hvad bruger du af bacon, bacon i tern eller sliced? All-around krydderi, er det den fra Knorr? På forhånd tak :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg bruger bacon sliced og skærer det i mindre stykker. Nej, det er fra Santa Maria, det som jeg bruger – sådan en af de store krydderi-beholdere.
      God weekend :)

  20. rasmus

    Lige en ret for mig og mine piger. Det skal prøves. Men en liter madlavningsfløde alligevel, er det ikke lidt rigeligt

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Er sikker på den bliver et hit :) Fløden koger ret meget ind, så for at der er sauce nok taler vi 1 liter. Men halvdelen kan godt erstattes af fond.

  21. Anne-Marie

    Du er ret tæt på den originale, men jeg kan godt forstå du har lettet den noget. Du kan se originalopskriften inde på vores side. Du kan søge på viking så kommer den.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tror hellere ikke der er mange måder at lave den på ;) – men god det er den og en vaske ægte familieklassiker :)

    • Hans-Henrik

      Vrøvl: Denne mørbradgryde er uden smør, mel, mælk, whiskey og andre variationer på krydderihylden og ligger sig ikke tilnærmelsesvis op af jeres “originale” Ydermere har denne udgave korrekt tilført to hovedingredienser til forskel, cocktailpølser og bacon hvor sidstnævnte er livsnødvendig 😜

  22. Stina L.

    Nam, bliver helt sulten. Den skal helt sikkert afprøves herhjemme. Er sikker på at den vil være et hit hos mine tre drenge og min mand (og mig selv selvfølgelig ☺)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stina

      Det tror jeg bestemt også den gør – det er virkelig en gennemført herre-ret (som vi damer også sagtens kan være med på) ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework