• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Cream of Tartar på dansk

cream of tartar betydning - cookies - natron - bagepulver

Endnu engang er der amerikanske/britiske opskrifter, som gør det en smule svært at bo i Danmark. I hvert fald hvis man meget gerne vil bage. Jeg har før lavet et par guides til at knække koden og finde produkterne eller ersatte dem. Sidste skud på stammen er ;  Cream of Tartar!

Ja, lækkert ord ikke? Jeg var første gang overbevist om, at det var en fejl i opskriften og det ja, betød en creme til tandsten! Ikke just noget, der gav mening i forhold til densandkage, jeg havde gang i.

Siden er jeg dog (heldigvis) blevet klogere og tænkte jeg vil dele betydningen.

Cream of Tatar = Vinsten (Vinsyre+kalium)

(Cream of tartar kalders også eddikepulver)

Cream of tatar er et bi-produkt fra vinproduktion, som skabes inden i vintønder når der fermenteres. Jeg springer over den mere tekniske forklaring omkring, hvordan det virker og hvorhenne det benyttes, men kort fortalt hjælper det med at stabilisere, give volume og som medhjælp til konsistenser.

Jeg tænker langt de fleste vil støde på banditten i bageopskrifter, hvor den bruges som hævemiddel, så det har jeg taget udgangspunkt i.

cream of tartar betydning - cookies - natron - bagepulver - (1)

I ingredienslisten vil man oftest finde Cream of Tatar sammen med Baking Soda, altså natron. Ved at blande disse to får man en form for bagepulver, som vil virke dobbelt så godt.

Her kommer lige en lille teknisk forklaring om natron: Når der bruges natron i bagning, så har natron behov for, at der er syre til stede for at blive aktiveret. Derfor ser du, at der er tilsat et syrnet mælkeprodukt i opskrifter, som skal virke med natron. Men i cookies-opskrifter kan der ikke tilsættes “væde” udover æg, så der tilsættes Cream of Tartar, som skal aktivere natronen.

I Danmark?

Ja, der bruger vi blot bagepulver som hævemiddel.

cream of tatar betydning - cookies - natron - bagepulver - (1)

Kan man så bare tilsætte eddike i stedet for Cream of Tatar?

Det korte svar er nej.

Der vil skulle tilsættes langt mere eddike og tilsætter du det i flydende form, vil der opstå problemer med væskebalancen i opskriften. Derudover kræver det, at der er netop den rette mængde af syre i forhold til natron – hvis der er ubrugt natron efter bagning, kan det smages! Og det smager virkelig frygteligt.

Men Cream of tartar kan omregnes til bagepulver.

2/3 tsk Cream of Tartar + 1/3 tsk natron = 1 tsk bagepulver

Det vil sige, at du omregner mængden af Cream of Tartar og mængden af natron i opskriften om til antal teskefulde bagepulver.

Men igen. Bagepulver giver ikke samme resultat som natron, da natron giver et sprødt resultat og bagepulver et mere blødt/sejt et.

Hvad så hvis Cream of Tartar bruges i en opskrift uden natron? Du vil ofte se det blive brugt i opskrifter på marengs, hvor det bruges til at stabiliserer æggehvider og give volume.

Citronsaft eller eddike vil kunne erstatte Cream of Tartar, da de også er en form for syre, der kan medhjælpe til, at stabilisere proteinerne i æggehviderne. Men de kan have indflydelse på både smag og på konsistens, så du har også den valgmulig her, at udelade det helt, da det ikke er et “bageprodukt”.

Jeg vil  anbefale at købe Cream of Tartar, hvis du bager meget med amerikanske eller britiske opskrifter. Det kan købes i flere specialbutikker, på nettet og er ikke specielt dyrt.

Du kunne også bare springe på en cookieopskrift uden Cream of Tartar – i de her klassiske amerikanske chocolate chip cookies bruger vi bagepulver og natron og de smager forrygende :)

 

 

Previous Post: « Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon (Vikingegryde)
Next Post: Kogebøger (for alle) – julegave 2014 »

Reader Interactions

Comments

  1. Lone Jensen

    Hej.
    Skal bruge det i en spansk chokolademousse hvor der er appelsinsaft i…Kan jeg erstatte 1/8 tsk. Creme de tartar med bagepulverog i så fald hvor megwt ?
    På forhånd tak.
    Lone

    • Loui&bearnaisen

      Hej Lone

      Når det er en chokolademousse, så vil det oftest være eddike, som du skal have fat i. Her bruges creme of tartar til at hjælpe æggehviderne :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Sidsel

    Tak for guiden. Jeg sidder lige netop med en amerikansk opskrift og undre mig 🥰

    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt – dejligt at høre, at du kunne bruge den 😊

      Hav en skøn dag!

    • George

      Ja TUSIND tak for en meget grundig forklaring!

    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre at du kunne bruge den 😊

      Hav en fortsat god dag!

  3. Kate

    Mon ikke man kunne bruge vinsyre?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Kate,

      Tak for dit spørgsmål.

      Cream of tartar er vinsyre og kalcium, som indlægget beskriver 🙂 Vinsyre er ikke helt det samme og vil ikke give samme bageresultat. Det bruges mest til syltning.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  4. Charlotte

    Jeg vilel gerne bruge det som smagsgiver ved at drysse det eks oven på pommes frites osv.
    Men kan man erstatte det der med citronsyre og eller er det et helt andet produkt vi ska ha fat I..
    det er er fordi vi syntes f.eks at chip med vingersmag er helt fantastisk og har ude fået serveret pommes frites med eddikepulver drysses over det det smagte sindsygt godt.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Jeg må dog være dig svar skyldig, da jeg kun har brugt det til bagning.

      Håber du finder ud af det :-)

      Hav en skøn dag!

  5. Cille

    Tusind tak for hjælpen :-)
    Da jeg læste det for første gang der tænkte jeg, at tartar er noget kød halløj ;-) Hehe
    Så jeg måtte liiiiige google hvad pokker de mente, og Wupti så kom din hjemmeside frem som det første – så tusind tak for hjælpen ..

    – Cille

    • Louiogbearnaisen

      Hej Cille,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre at blogindlægget kunne hjælpe dig :-)

      Håber du får en skøn dag.

  6. Tommy Olesen

    Hej, det er jo nok for sent.. men http://www.bagetid.dk har det (og MANGE andre ingredienser)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Tommy,

      Tusinde tak for din besked og input til opskriften.

      Super at vide at man kan købe det der – det vil jeg kigge nærmere på :-)

      Hav en fantastisk dag.

  7. Mille

    Hej og tak for wøen god forklaring :)
    Jeg googlede “cream of tartar” og din side dukkede op. Jegvkan læse at du tager udgangspunkt i at det kan erstattes af hævemiddel. Men jeg googlede det fordi jeg så en opskrift hvor det var brugt i noget a la royal icing. Æggehvider sirup og sukker blev blandet i en gryde med cream of tartar og vand…. hvad tænker du jeg kan erstatte det med her??

  8. Bente Balsløv

    Hej.
    Virkelig en god forklaring om cream of tartar du giver. Orker ikke de lange snirklede forklaringer, hvor man skal være forsker for at fatte dem. ;-)
    Men vil gerne spørge dig om noget, nu du nævner natron.
    Jeg fulgte den store engelske bagedyst i tv og efterfølgende viste dommerne deres forskellige bagværk og, hvordan vi novicer kan lære at gøre det godt.
    Paul lavede et sodabrød og jeg fulgte hans opskrift til punkt og prikke.
    DET SMAGTE AFSKYELIGT. Smagte af sæbe.
    Prøvede så med en blanding af bagepulver og natron og det smagte mindre afskyeligt.
    Har efterfølgende ikke haft mod på at prøve igen selvom det ser utroligt lækkert ud.
    Har du nogensinde prøvet at bage det brød.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Bente

      Dejligt, at du kunne bruge guiden :)
      Nej, jeg har aldrig selv bagt et sodabrød, så der må jeg blive dig svar skyldig.
      Jeg ved dog, at mange bager det af bagepulver, da natron (som du oplevede) kan give en træls bismag, hvis der ikke er nok surmælksprodukt.

      Mange hilsner
      Louise

  9. charlotte geckler

    Kære L&B,

    Kan du nævne nogle butikker i Kbh., hvor man kan købe Cream of Tartar? Det skulle være supergodt som ryge-stop-midel og udrensning.. Bedste hilsner Charlotte

    • Loui&bearnaisen

      Hej Charlotte

      Nej, desværre. Jeg bor i Aarhus, så ved ikke hvordan markedet ser ud i kbh på den front :)

      Mange hilsner Louise

    • Maria

      Det kan købes i Lyngby i Fru Hurup og går under navnet eddikepulver på dansk.

    • Irene T. Hansen

      Du kan prøve at købe fra Indisk købmandsbutik på Vesterbrogade,

  10. Louise T.

    Hmmm :) Tak! Så kommer jagten bare på at finde Cream of Tartar et eller andet sted. Kender du til danske/europæiske webshops, så mine sager ikke ender i tolden på vej hjem?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Louise

      Jeg ved specialkøbmanden sælger det (både online og i deres butikker) og også flere danske bagewebshops, så told burde ikke være et problem :)

  11. Trine Kjær

    Sikke en fantastisk förklaring – tusind tak for det!!
    Mon du også har et link til et sted det kan købes i Danmark, eller skal man have fat i en shop i udlandet? Jeg tænker det bliver lidt nogle dyre kager hvis det skal hentes hjem fra US ;)

  12. Linda

    Super flotte julekort, jeg har bestilt.

    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Linda :) De bliver fluks sendt afsted :)

  13. Marianne

    Dejligt med en guide der er til at forstå, for man kommer godt nok til kort nogle gange når man bager efter amerikanske opskrifter.

    • Loui&bearnaisen

      Ja, det er op af bakke nogle gange og især hvis man har mange udenlandske kogebøger!

  14. Sysleren

    Jeg troede også, at det var en fejl, første gang jeg læste det. Da jeg først fandt ud af, hvad det var, prøvede jeg erstatte vinsyren med citronsyre efter en vejledning jeg googlede frem. Det går sikkert fint til hyldeblomstsaft mm., men ikke til marengs. Føj noget surt stads, jeg fik lavet :-)

    • Loui&bearnaisen

      Haha, kunne godt forestille det ville være noget krads noget ;) Jeg plejer bare at bruge 1 tsk eddikke i marengs – det kan ikke smages. Men når der bages med natron, så har jeg ikke fundet et godt alternativ endnu :)

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework