• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Cream of Tartar på dansk

cream of tartar betydning - cookies - natron - bagepulver

Endnu engang er der amerikanske/britiske opskrifter, som gør det en smule svært at bo i Danmark. I hvert fald hvis man meget gerne vil bage. Jeg har før lavet et par guides til at knække koden og finde produkterne eller ersatte dem. Sidste skud på stammen er ;  Cream of Tartar!

Ja, lækkert ord ikke? Jeg var første gang overbevist om, at det var en fejl i opskriften og det ja, betød en creme til tandsten! Ikke just noget, der gav mening i forhold til densandkage, jeg havde gang i.

Siden er jeg dog (heldigvis) blevet klogere og tænkte jeg vil dele betydningen.

Cream of Tatar = Vinsten (Vinsyre+kalium)

(Cream of tartar kalders også eddikepulver)

Cream of tatar er et bi-produkt fra vinproduktion, som skabes inden i vintønder når der fermenteres. Jeg springer over den mere tekniske forklaring omkring, hvordan det virker og hvorhenne det benyttes, men kort fortalt hjælper det med at stabilisere, give volume og som medhjælp til konsistenser.

Jeg tænker langt de fleste vil støde på banditten i bageopskrifter, hvor den bruges som hævemiddel, så det har jeg taget udgangspunkt i.

cream of tartar betydning - cookies - natron - bagepulver - (1)

I ingredienslisten vil man oftest finde Cream of Tatar sammen med Baking Soda, altså natron. Ved at blande disse to får man en form for bagepulver, som vil virke dobbelt så godt.

Her kommer lige en lille teknisk forklaring om natron: Når der bruges natron i bagning, så har natron behov for, at der er syre til stede for at blive aktiveret. Derfor ser du, at der er tilsat et syrnet mælkeprodukt i opskrifter, som skal virke med natron. Men i cookies-opskrifter kan der ikke tilsættes “væde” udover æg, så der tilsættes Cream of Tartar, som skal aktivere natronen.

I Danmark?

Ja, der bruger vi blot bagepulver som hævemiddel.

cream of tatar betydning - cookies - natron - bagepulver - (1)

Kan man så bare tilsætte eddike i stedet for Cream of Tatar?

Det korte svar er nej.

Der vil skulle tilsættes langt mere eddike og tilsætter du det i flydende form, vil der opstå problemer med væskebalancen i opskriften. Derudover kræver det, at der er netop den rette mængde af syre i forhold til natron – hvis der er ubrugt natron efter bagning, kan det smages! Og det smager virkelig frygteligt.

Men Cream of tartar kan omregnes til bagepulver.

2/3 tsk Cream of Tartar + 1/3 tsk natron = 1 tsk bagepulver

Det vil sige, at du omregner mængden af Cream of Tartar og mængden af natron i opskriften om til antal teskefulde bagepulver.

Men igen. Bagepulver giver ikke samme resultat som natron, da natron giver et sprødt resultat og bagepulver et mere blødt/sejt et.

Hvad så hvis Cream of Tartar bruges i en opskrift uden natron? Du vil ofte se det blive brugt i opskrifter på marengs, hvor det bruges til at stabiliserer æggehvider og give volume.

Citronsaft eller eddike vil kunne erstatte Cream of Tartar, da de også er en form for syre, der kan medhjælpe til, at stabilisere proteinerne i æggehviderne. Men de kan have indflydelse på både smag og på konsistens, så du har også den valgmulig her, at udelade det helt, da det ikke er et “bageprodukt”.

Jeg vil  anbefale at købe Cream of Tartar, hvis du bager meget med amerikanske eller britiske opskrifter. Det kan købes i flere specialbutikker, på nettet og er ikke specielt dyrt.

Du kunne også bare springe på en cookieopskrift uden Cream of Tartar – i de her klassiske amerikanske chocolate chip cookies bruger vi bagepulver og natron og de smager forrygende :)

 

 

Previous Post: « Mørbradgryde med paprika, fløde og bacon (Vikingegryde)
Next Post: Kogebøger (for alle) – julegave 2014 »

Reader Interactions

Comments

  1. Lone Jensen

    Hej.
    Skal bruge det i en spansk chokolademousse hvor der er appelsinsaft i…Kan jeg erstatte 1/8 tsk. Creme de tartar med bagepulverog i så fald hvor megwt ?
    På forhånd tak.
    Lone

    • Loui&bearnaisen

      Hej Lone

      Når det er en chokolademousse, så vil det oftest være eddike, som du skal have fat i. Her bruges creme of tartar til at hjælpe æggehviderne :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Sidsel

    Tak for guiden. Jeg sidder lige netop med en amerikansk opskrift og undre mig 🥰

    • Louiogbearnaisen

      Det var så lidt – dejligt at høre, at du kunne bruge den 😊

      Hav en skøn dag!

    • George

      Ja TUSIND tak for en meget grundig forklaring!

    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre at du kunne bruge den 😊

      Hav en fortsat god dag!

  3. Kate

    Mon ikke man kunne bruge vinsyre?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Kate,

      Tak for dit spørgsmål.

      Cream of tartar er vinsyre og kalcium, som indlægget beskriver 🙂 Vinsyre er ikke helt det samme og vil ikke give samme bageresultat. Det bruges mest til syltning.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  4. Charlotte

    Jeg vilel gerne bruge det som smagsgiver ved at drysse det eks oven på pommes frites osv.
    Men kan man erstatte det der med citronsyre og eller er det et helt andet produkt vi ska ha fat I..
    det er er fordi vi syntes f.eks at chip med vingersmag er helt fantastisk og har ude fået serveret pommes frites med eddikepulver drysses over det det smagte sindsygt godt.

    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Jeg må dog være dig svar skyldig, da jeg kun har brugt det til bagning.

      Håber du finder ud af det :-)

      Hav en skøn dag!

  5. Cille

    Tusind tak for hjælpen :-)
    Da jeg læste det for første gang der tænkte jeg, at tartar er noget kød halløj ;-) Hehe
    Så jeg måtte liiiiige google hvad pokker de mente, og Wupti så kom din hjemmeside frem som det første – så tusind tak for hjælpen ..

    – Cille

    • Louiogbearnaisen

      Hej Cille,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre at blogindlægget kunne hjælpe dig :-)

      Håber du får en skøn dag.

  6. Tommy Olesen

    Hej, det er jo nok for sent.. men http://www.bagetid.dk har det (og MANGE andre ingredienser)

    • Louiogbearnaisen

      Hej Tommy,

      Tusinde tak for din besked og input til opskriften.

      Super at vide at man kan købe det der – det vil jeg kigge nærmere på :-)

      Hav en fantastisk dag.

  7. Mille

    Hej og tak for wøen god forklaring :)
    Jeg googlede “cream of tartar” og din side dukkede op. Jegvkan læse at du tager udgangspunkt i at det kan erstattes af hævemiddel. Men jeg googlede det fordi jeg så en opskrift hvor det var brugt i noget a la royal icing. Æggehvider sirup og sukker blev blandet i en gryde med cream of tartar og vand…. hvad tænker du jeg kan erstatte det med her??

  8. Bente Balsløv

    Hej.
    Virkelig en god forklaring om cream of tartar du giver. Orker ikke de lange snirklede forklaringer, hvor man skal være forsker for at fatte dem. ;-)
    Men vil gerne spørge dig om noget, nu du nævner natron.
    Jeg fulgte den store engelske bagedyst i tv og efterfølgende viste dommerne deres forskellige bagværk og, hvordan vi novicer kan lære at gøre det godt.
    Paul lavede et sodabrød og jeg fulgte hans opskrift til punkt og prikke.
    DET SMAGTE AFSKYELIGT. Smagte af sæbe.
    Prøvede så med en blanding af bagepulver og natron og det smagte mindre afskyeligt.
    Har efterfølgende ikke haft mod på at prøve igen selvom det ser utroligt lækkert ud.
    Har du nogensinde prøvet at bage det brød.

    • Loui&bearnaisen

      Hej Bente

      Dejligt, at du kunne bruge guiden :)
      Nej, jeg har aldrig selv bagt et sodabrød, så der må jeg blive dig svar skyldig.
      Jeg ved dog, at mange bager det af bagepulver, da natron (som du oplevede) kan give en træls bismag, hvis der ikke er nok surmælksprodukt.

      Mange hilsner
      Louise

  9. charlotte geckler

    Kære L&B,

    Kan du nævne nogle butikker i Kbh., hvor man kan købe Cream of Tartar? Det skulle være supergodt som ryge-stop-midel og udrensning.. Bedste hilsner Charlotte

    • Loui&bearnaisen

      Hej Charlotte

      Nej, desværre. Jeg bor i Aarhus, så ved ikke hvordan markedet ser ud i kbh på den front :)

      Mange hilsner Louise

    • Maria

      Det kan købes i Lyngby i Fru Hurup og går under navnet eddikepulver på dansk.

    • Irene T. Hansen

      Du kan prøve at købe fra Indisk købmandsbutik på Vesterbrogade,

  10. Louise T.

    Hmmm :) Tak! Så kommer jagten bare på at finde Cream of Tartar et eller andet sted. Kender du til danske/europæiske webshops, så mine sager ikke ender i tolden på vej hjem?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Louise

      Jeg ved specialkøbmanden sælger det (både online og i deres butikker) og også flere danske bagewebshops, så told burde ikke være et problem :)

  11. Trine Kjær

    Sikke en fantastisk förklaring – tusind tak for det!!
    Mon du også har et link til et sted det kan købes i Danmark, eller skal man have fat i en shop i udlandet? Jeg tænker det bliver lidt nogle dyre kager hvis det skal hentes hjem fra US ;)

  12. Linda

    Super flotte julekort, jeg har bestilt.

    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Linda :) De bliver fluks sendt afsted :)

  13. Marianne

    Dejligt med en guide der er til at forstå, for man kommer godt nok til kort nogle gange når man bager efter amerikanske opskrifter.

    • Loui&bearnaisen

      Ja, det er op af bakke nogle gange og især hvis man har mange udenlandske kogebøger!

  14. Sysleren

    Jeg troede også, at det var en fejl, første gang jeg læste det. Da jeg først fandt ud af, hvad det var, prøvede jeg erstatte vinsyren med citronsyre efter en vejledning jeg googlede frem. Det går sikkert fint til hyldeblomstsaft mm., men ikke til marengs. Føj noget surt stads, jeg fik lavet :-)

    • Loui&bearnaisen

      Haha, kunne godt forestille det ville være noget krads noget ;) Jeg plejer bare at bruge 1 tsk eddikke i marengs – det kan ikke smages. Men når der bages med natron, så har jeg ikke fundet et godt alternativ endnu :)

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework