• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Grøntsagssuppe med kyllingeboller og parmesan

Mistrone med kyllingeboller

Det her, har omtrent været min aftensmad det meste af ugen – en god grydefuld suppe med masser af fyld. Kan man blive mæt af det? Oh yeah! Det er en af de lumske retter, som snyder øjet og mætter hurtigere end man får spist den. Som man siger; den ligger bunden ;)

Jeg tænker. at ikke alle vil danse på bordet over sådan en spandfuld. Jeg er i al fald indehaver af et mandfolk, som ikke er udpræget glad for grøntsager kogt i grøntsagsvand. Han ved ikke, hvad han går slip af ;)
Så det var meget passende at han brugte ugen i det franske, spiste virkelig mange croissanter og uhyrlige mængder bearnaise. Af den rigtige slags. Årrh, en smule hang jeg da med mulen, da jeg så billeder. Men hey, grøntsagssuppe kan da næsten konkurrere. Eller ej, det kan den faktisk overhovedet ikke ;) Men i mangel på det bedre franske (smør) køkken, så har suppen nu ikke været en helt dårlig erstatning.

Er man den travle type, så har jeg spottet færdiglavede kyllingboller på frost. Selvfølgelig ikke proppet med parmesan og persille, men i snæver vending kan du slippe for at trille kødboller. Selvom jeg nu synes, at det er et meget fint weekendprojekt :) En tidlig trille-lektion inden pebernødderne står for tur. Det er vigtig at være i træning til dem!

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Personligt har jeg jo overstået min trille-træning (ha), så i stedet skal min lørdag bruges bag computerskærmen, hvor jeg har lidt projekter. Og nåhr ja, så er der “velkommen-hjem-kage” i ovnen;  kanelsnegle bagt i form, så de er ekstra bløde og snaskede. Ligesom de er bedst.

Ha’ en rar weekend :) – Måske med kage ?

Mistrone med kyllingeboller (2)

Grøntsagssuppe med kyllingeboller og parmesan

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Kyllingeboller

  • 400 g hakket kylling
  • 3 spsk rasp
  • 3 spsk friskrevet parmesan
  • 3 spsk friskrevet persille
  • 3 spsk finthakket løg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

Grøntsagssuppe

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 gulerødder i tern
  • 2 bladselleri i tern
  • 1 squash i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk tørret rosmarin / eller 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 laurbærblad
  • 1 L hønsefond
  • Salt/peber
  • 1 håndfuld frisk babyspinat
  • 1 håndfuld friskhakket persille
  • Parmesan

Sådan gør du

Kyllingeboller

  • Bland alle ingredienserne i en skål og rør farsen godt igennem.
  • Tag 1 tsk. af farsen og form til boller. Der bliver ca. 30 stk.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter - indtil de er gennembagte.

Grøntsagssuppe

  • Svits løg og hvidløg i olivenolie et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, squash og bladselleri og svits dem med 2 minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, rosmarin, laurbær og hønsefond.
  • Lad suppen simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Krydr med salt og peber.
  • Kom kyllingeboller, spinat og persille i og varm suppen igennem
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med frisk parmesan og ekstra persille.

Find også opskriften i appDownload louiogbearnaisens opskrifts-app

Previous Post: « Grove boller med kakao og pecannødder
Next Post: Varm kakaobar – vinterens fineste event »

Reader Interactions

Comments

  1. Liane Hansen

    Mmmm, hvor ser det lækkert ud. En opskrift lige efter mit hoved. I det kolde efterårs-rusk findes der virkeligt intet skønnere end at varme kroppen på en smagsfuld, varm supppe. Jeg skal helt klart prøve din variation inden længe. Tak for opskriften!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere