• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs

nordiskj

Her i weekenden var der sjov i gaden. Køkkenet. Flammekasteren blev fundet frem fra skuffen, fyldt op med gas og tændt op i. Parat til at give den gas (haha..) på chokoladekager. Jeg tænker de fleste kender en Baked Alaska – herhjemme bedre kendt som indbagt is. Det er en klassiker og jeg er kæmpe fan. Altså det er jo ret sejt, at komme is i ovnen og det slet ikke smelter… Jep, det kan stadig begejstre.

Jeg har hevet desserten ind i det her årtusinde og givet den et lille opgradering. En chokoladekage fyldt med chokolademousse og pakket ind i marengs! Ikke bare er den pæn, men den smager også ganske så de søde tænder synger :)

Jeg brugte en chokoladekage fra Amo, da jeg i år har samarbejdet med dem om at udvikle nye og spændende måder at bruge bage- og kageblandinger på. Chokoladenkagen fik et skud espresso, for er der noget som er essentielt i en dessert, så er det kaffe. Og det giver da også lidt modspil til at det søde.
Den snedige kunne skifte chokolademoussen ud med et scoop is – ej, jeg er faktisk lidt træt af jeg først kom på den ide efter kagerne var fotograferet. Det ville jo være genialt lækkert. Men nu får I tippet – kvit og frit ;)

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (4)

Flammekasteren? Den skal vi lige snakke lidt mere om. Kagerne kan – ligesom med en Baked Alaska – smides i ovnen under grillen. Men jeg anbefaler at investere de 100,- i en flammekaster. Nogle kalder det en gasbrænder eller creme brulée brænder. Same same.

Den er bare sjovere, sådan en fætter. Okay, har du en pyroman til mand, så forbered dig på en laaaang dag. Her taler jeg af erfaring. Ting i køleskabet, som du ikke troede kunne brændes. Det kan de og det bliver de!
Jeg klager dog ikke, for jeg startede med at sætte i til en kage. Ikke bare en smule ild. Skal vi bare sige kagen blev flamberet godt og grundigt. Så opgaven blev uddelegeret til pyromanen og han havde en fest.
Og festen forsatte bagefter, hvor der var dessert til det arbejdende folk :)

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (3)

Kagerne skal nemlig spises relativ hurtigt efter de er blevet brændt, da marengsen ellers bliver som skumfidus og mister den sprøde hinde. Kagerne kan dog sagtens hygge sig i køleskabet eller fryseren en dags tid og bare tages ud når det er desserttid. Det med fryseren er klart favoritten hos mig, da den iskolde kage er skøn med varm marengs.

Så er det måske nytårsdesserten? Jeg kunne godt overveje det.

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (1)

CHOKOLADEKAGE MED ESPRESSO, CHOKOLADEMOUSSE OG MARENGS

Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk

Ingredienser

Chokoladekage

  • 1 pakke Amo chokoladekage
  • 2 tsk espressopulver

Chokolademousse

  • 100 g chokolade, 56% eller 70%
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Marengs

  • 4 æggehvider
  • 2,5 dl sukker
  • 1 tsk eddike
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Chokoladekage

  • Bag kagen efter anvisning på pakken - tilsæt dog espressopulver til den tørre blanding.
  • Afkøl kagen helt.
  • Skær kagen i firkantede stykker - ca. 12 stk.
  • Stik midten af kagerne ud med en udstikker eller brug en kniv til at skrabe midten ud.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen.
  • Pisk fløden til flødeskum-
  • Pisk chokolade og vaniljesukker i flødeskummet.
  • Kom moussen på køl min. 1 time.
  • Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den i midten af chokoladekagerne.
  • Kom kagerne på køl eller i fryseren indtil servering.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
  • Tilsæt eddike og pisk det i.
  • Fordel marengs på chokoladekagerne, hele vejen rundt.
  • Brænd med en gasbrænder marengsen gylden. Det tager ca. 1-2 minutter for hver kage.
  • Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1-2 minutter. Hold øje - det går stærkt!

Noter

Udskift evt. chokolademousse med is.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Previous Post: « Hjemmelavet æblegløgg med julekrydderier
Next Post: Julekort med cookies-opskrifter »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla

    Nøj, det lyder FANTASTISK – de skal afprøves næste gang tøserne kommer forbi.

    (tak for en skøn side)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Camilla

      Du bliver et hit blandt tøserne ;)

  2. Anne-Marie

    Hvor lækkert. Hvis kagen fryses, vil moussen vel smage som is? Frossen chokolademousse har før storhittet her i hjemmet

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jep, den smager fuldstændig som is – lod dog lige kagerne stå 5-10 minutter så de ikke var bundfrosne :)

  3. Fru Kofoeds Køkken

    Hihi, din historie med den afbrændte kage minder mig om sidste nytårsaften, hvor jeg serverede Baked Alaska – rigtig festligt indslag, når man et halv(eller hel)snalret og giver sig i kast med klistret marengs og flammekaster! :) Da jeg havde marengs i hele håret og var ved at sætte ild på hele køkkenet, overtog min mand også – efter at han havde fået sig et godt grin! ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hahaha, alt for skøn en historie :D – Flammekaster og en pind i øret burde da ellers være en genial kombi ;)

  4. A+K/VenterPaaVin

    Øøøj, det ser fantastisk ud.

    – Anne

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework