Jeg er i fuld gang med at fotografere julebilleder. Det er lidt skørt – især fordi jeg ikke er udpræget fan af hverken jul eller juletangel.
For et par uger tid siden fandt jeg mig selv – første gang nogensinde – være virkelig tvær over julepyntet ikke nåede detailhandlen lidt før. Gerne i september!
Arhmen, jeg har allerede en hel kassefuld af snefnug, røde og hvide striber, bånd og pjank – endda et mellemstort grantræ (!) i stuen. Jojo, det er fra den ene yderlighed til den anden og der er da også et par løftede øjenbryn fra manden min. “Er det tid til at tage temperaturen? Er hun helt normal? Hvorfor bliver hun ved at spørge om min mening om julefotos, når jeg ingen har? Hvornår er det ovre?”
Det er det ikke forløbelig ;)
Heldigvis er der masser af bestikkelse, som ser ud til at virke meget godt. Efter at have bagt 274 stk. cookies den sidste tid (okay på 8 dage!), så er det som om julen glider lidt nemmere. Heriblandt var de her banditter; Cookies med nødder. Spist med varm, hjemmelavet chokolade og marshmallows. Det er en efterårs klassiker, som jeg er stor fortaler for og mener bør indgå i enhver søndag eftermiddag. Det er da kun rimeligt, ikke?
Lige at slutte en lang uge af med en sprød, men chewy cookie og varm forkælelse. Måske med et skvat rom. Jeg stemmer for, at vi laver det til en november-tradition :)
Er I med på den, så er opskriften her på cookies med nødder.
Den varme chokolade. Den serverer jeg sidst på ugen. Og så kan du jo passende overveje om godterne skal deles med andre, så en spontan inviation skal sendes. Eller det bedste selskab er sofa og en af de gode bøger i reolen?
Skoven er egentlig også ret pæn nu om dage, så du kunne smække lækkerierne i en kurv og drage derud af. Ud til det her. Det gjorde jeg for nogle uger siden og det så sådan ud :)

Ingredienser
- 120 g sukker
- 140 g farin
- 140 g smør, stuetempereret
- 1 æg
- 240 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk natron
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljesukker
- 200 g chokolade, 70%
- 50 g hasselnødder/mandler
Sådan gør du
- Pisk ved lav hastighed sukker, vanilje farin og smør sammen til en ensartet masse.
- Tilsæt æg og pisk igen.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål.
- Tilsæt melblandingen lidt af gangen, mens der røres/piskes ved lav hastighed.
- Vend tilsidst chokolade og nødder i dejen og bland det godt i.
- Kom dejen på køl min. 18 timer.
- Del dejen i 70 g stykker og rul dem til kugler.
- Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir - det skal være god afstand mellem dem.
- På en almindelige bageplade kan der være 8 stk.
- Bag cookies midt i ovnen ved 175 grader i 16 minutter
- (15 min=let bløde, 16 min=almindelig, 17 min=sprøde)
- Tag cookies ud og kom dem med bagepapir over på en bagerist.
- Afkøl 15 minutter.
- Tag cookies af bagepapiret og lad dem afkøle helt på bageristen.
- Opbevar i lufttæt boks
Hvorfor bruger du både bagepulver og natron?
Hej Britt,
Det gør jeg fordi bagepulver får dem til at hæve og natron gør dem let sprøde. Og da, der er brun farin i, så neutraliserer det smagen af natron, som surmælksprodukter også gør 🙂
God bagelyst!
Kan man evt. efter man har rullet dem i kugler fryse nogle af dem, så man altid kan tage dem op og have friskbagte cookies på ingen tid? :-)
Jeps, det kan du sagtens med dem her 🙂
Hej Louise
Kan man lade vær med at lade dejen stå i 18 timer?
Hej Melanie,
Ja, du kan sagtens sætte dejen i køleskabet i 1 times tid og så bage dem 🙂
Prøv det ad og lad os høre om resultatet!
Hej Louise.
Hvor mange cookies bliver der ud af opskriften, 12 stk.?
Mange hilsner
Jette