• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Triple chokolademousse kage

Den lærkeste chokolademousse kage med 3 lag af chokolade.

En favorit kage blandt alle, som er vild med chokolade.

mousse kage chokolade (1)

Det er vist ved at være længe siden, at der har været en rigtig fredagskage på bloggen. Så kan vi jo diskutere om det lige er, at strække fredagskagen til nye højder med den her kage, som på ingen måde kan være færdig inden for et par timer. Den kræver hviletid, en rum tid i køkkenet og en uanstændig mængde chokolade. Men så er der altså også kage til hele weekenden – en rigtig efterårsbasker, som skal skylles ned med god kaffe og god tid.

Det er ved at være et par uger siden jeg lavede kagen her. Nemlig til min Bette brors fødselsdag. Da jeg jo ikke går ned på kage, var der også æble/karamel-lagkagen på bordet, hvilket resulterede i mætte maver og mange, mange rester til dagene efter. Chokoladekagen røg i fryseren. Arj, okay, vi snuppede lige et stykke eller to inden – men så blev den også lagt til hvile. Lige indtil idag, hvor den i skrivende stund står til optøning og bare venter på at gøre min fredag en tand bedre. En sød tand!

Min dag skal bruges på at afslutte en valgfagperiode. Med en opgave, selvfølgelig. Det kan man aldrig komme uden om på et studie. Heldigvis er min energiniveau ret medtaget efter i går, hvor jeg deltog i innovationsdag hos Madværket. Så jeg burde kunne sidde stille et par timer og få smidt nogle akademiske ord på opgaven. Og mon ikke de glider lidt nemmere, når selskabet er kaffe og kage? Det tror jeg lige, at jeg giver et forsøg ;)

Anyway,

Triple chokolademousse kage!

Den er for helt hardcore chokolade-elskere. Vi taler altså triple-lag og på den gode side af et halvt kilo chokolade. Godt efterfulgt af fuldfed fløde. Det er himmelsk! Formidabelt!

Lad dig ikke skræmme af den virker uoverkommelig – det er faktisk slet ikke så svært eller omstændigt, som opskriften får det til at se ud. Det meste af arbejdet er ventetid – hvilket i sig selv kan være nok så hårdt, når det står sådan en herlighed og hygger sig i køleskabet.

Men vent nu til, at den har sat sig helt. Jep, det er svært, jeg ved det. Men det gør altså resultatet 200% bedre :)

Og så er der vist ikke andet tilbage at sige end; Skal du ikke have tilføjet chokolade på indkøbslisten? 

 

mousse kage chokolade (2)

 

Opskriften er fra www.annies-eats.com/Cook’s Illustrated 

Triple chokolade moussekage

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 pers

Ingredienser

1. lag

  • 80 g smør
  • 200 g chokolade 70%, finthakket
  • 1 tsk instant espressopulver
  • 4 æg, L, delt i æggehvider og æggeblommer
  • Et nip salt
  • 75 g lys muscovadosukker

2. lag

  • 2 spsk god kakaopulver
  • 5 spsk varmt vand
  • 200 g chokolade 56-60%, finthakket
  • 3,75 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • Et nip salt

3. lag

  • 3 blade husblas, opblødt i koldt vand efter anvisning på pakken
  • 175 g hvid chokolade, finthakket
  • 3,75 dl piskefløde

Pynt

  • Hakket chokolade eller chokoladespåner
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

1. lag

  • Bland smør, chokolade og espressopulver i en lille gryde. Smelt det ved svag varme under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle nogle minutter.
  • Kom æggehvider og salt i en skål. Pisk det til det er næsten stift. Kom halvdelen af sukkeret i æggehviderne og pisk til det er blandet - ca. 15 sek. Kom resten af sukkeret i og pisk indtil massen er stiv.
  • Bland hurtigt den smeltede chokolade med 1/3 af æggehvidemassen. Fold forsigtig de sidste 2/3 dele af æggehviderne i - pas på ikke at slå luften ud.
  • Smør en springform og hæld forsigtig dejen i.
  • Bag bunden ved 170 grader i ca. 12-16 minutter. Hold øje, den skal bare lige blive bagt.
  • Tag bunden ud og lad bunden afkøle i springformen til den er helt kold.
  • OBS: Springformen skal bruges til at samle kagen, så lad bunden blive heri.

2. lag

  • Rør kakaopulver og varmt vand sammen - sæt det til side.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle 2-4 minutter.
  • Pisk fløde, sukker og salt sammen til det er tykt, men ikke stift.
  • Tilsæt kakaoblandingen og pisk det i.
  • Bland/rør 1/3 af fløde i chokoladen. Vend forsigt de sidste 2/3 af fløde i og bland det netop er samlet.
  • Hæld forsigtig moussen i springformen, over den kolde bund. Bank springformen et par gange i bordet, for at fjerne eventuelle luftlommer.
  • Kom kagen i køleskabet og lad den hvile i min. 30 minutter.

3. lag

  • Kom halvdelen af piskefløde i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og tilsæt den opblødte husblas mens der røres.
  • Hæld den varme fløde over den hvide chokolade - lad det stå 1 minut.
  • Rør det sammen indtil den hvide chokolade er smeltet. Lad det afkøle til stuetemperatur, ca. 8 minutter.
  • Hæld resten af fløden i en skål og pisk den stiv.
  • Kom 1/3 af flødeskummet i chokoladen og rør det sammen.
  • Vend forsigt de sidste 2/3 af flødeskummet i chokoladen.
  • Kom moussen i springformen, ovenpå det midterste lag, og glat toppen ud.
  • Kom kagen i køleskabet min. 3 timer - gerne natten over.
  • Pynt med chokolade og server!

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, jeg vil anbefale, at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage.

Previous Post: « Æbler med knasende karameldip + 5 variationer
Next Post: Nordisk Kyllinge pie »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    Kan man lave lag 3 med mørk chokolade?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan sagtens lave lag 3 med mørk chokolade, men det bliver en meget tung kage (altså for dem som ikke er chocoholics) :-)

      Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver kagen.

      Hav en dejlig dag.

  2. Mie

    Hvilken størrelse springform skal man bruge

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mie

      Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, men jeg vil anbefale at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage :)

  3. Nanna ottesen

    Hej. Den ser super lækker ud og vil gerne bage den til noget familietamtam .. Dette indebærer dog at kagen skal kunne klare en køretur på 1,5 time og derefter yderligere nogle timer i enten et køleskab eller fryser? Er det noget kagen kan klare?:) den ser jo så super god ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Hvis du kommer kagen i en køletaske på køreturen burde den sagtens kunne klare det :)

    • Nanna Ottesen

      okay :) tak for hurtig svar!! :D så kaster jeg mig ud i den

      Kan man godt lave den dagen før?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Jep, det kan du godt – det gjorde jeg selv :)

  4. Janni Loumann Henningsen

    Lavede denne skønhed til sidste fødselsdagsfest. Den både smagte fantastisk og så meget flot ud pyntet med lidt friske hindbær i kanten synes jeg.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Janni

      Skønt, at høre at kagen kunne spises :) Og god ide med hindbær!

  5. Solveig Sigaard

    Skal æggeblommerne slet ikke bruges????

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Nej, de skal ikke bruges – jeg plejer at fryse blommerne ned i en isterningbakke, så de ikke går til spilde :)

  6. Anne-Marie

    Mums for en kage. Den kan godt gå hen og blive min fødselsdagskage. Jeg har lige bestilt chokolade hjem, så der er ingen undskyldning for ikke at lave den.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  7. A+K/VenterPaaVin

    Mousse/skum/fromage-kager er bare det bedste – og så er det så fint og elegant med lagene, når den skæres.

    – Anne

    Svar
    • Rikke

      Kan denne kage mon fryses?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Jeg har ikke prøvet at fryse den, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Hvis du fryser den, så lad os endelig høre, hvordan det gik.

      Hav en fortsat god dag!

  8. Johanne

    Tager du imod gæster til opgaveskrivning i dag? Jeg sidder også og bakser med sådan noget, og jeg kunne i den grad godt bruge et stykke af den kage til min kaffe! Holy moly, den ser god ud!!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework