• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Triple chokolademousse kage

Den lærkeste chokolademousse kage med 3 lag af chokolade.

En favorit kage blandt alle, som er vild med chokolade.

mousse kage chokolade (1)

Det er vist ved at være længe siden, at der har været en rigtig fredagskage på bloggen. Så kan vi jo diskutere om det lige er, at strække fredagskagen til nye højder med den her kage, som på ingen måde kan være færdig inden for et par timer. Den kræver hviletid, en rum tid i køkkenet og en uanstændig mængde chokolade. Men så er der altså også kage til hele weekenden – en rigtig efterårsbasker, som skal skylles ned med god kaffe og god tid.

Det er ved at være et par uger siden jeg lavede kagen her. Nemlig til min Bette brors fødselsdag. Da jeg jo ikke går ned på kage, var der også æble/karamel-lagkagen på bordet, hvilket resulterede i mætte maver og mange, mange rester til dagene efter. Chokoladekagen røg i fryseren. Arj, okay, vi snuppede lige et stykke eller to inden – men så blev den også lagt til hvile. Lige indtil idag, hvor den i skrivende stund står til optøning og bare venter på at gøre min fredag en tand bedre. En sød tand!

Min dag skal bruges på at afslutte en valgfagperiode. Med en opgave, selvfølgelig. Det kan man aldrig komme uden om på et studie. Heldigvis er min energiniveau ret medtaget efter i går, hvor jeg deltog i innovationsdag hos Madværket. Så jeg burde kunne sidde stille et par timer og få smidt nogle akademiske ord på opgaven. Og mon ikke de glider lidt nemmere, når selskabet er kaffe og kage? Det tror jeg lige, at jeg giver et forsøg ;)

Anyway,

Triple chokolademousse kage!

Den er for helt hardcore chokolade-elskere. Vi taler altså triple-lag og på den gode side af et halvt kilo chokolade. Godt efterfulgt af fuldfed fløde. Det er himmelsk! Formidabelt!

Lad dig ikke skræmme af den virker uoverkommelig – det er faktisk slet ikke så svært eller omstændigt, som opskriften får det til at se ud. Det meste af arbejdet er ventetid – hvilket i sig selv kan være nok så hårdt, når det står sådan en herlighed og hygger sig i køleskabet.

Men vent nu til, at den har sat sig helt. Jep, det er svært, jeg ved det. Men det gør altså resultatet 200% bedre :)

Og så er der vist ikke andet tilbage at sige end; Skal du ikke have tilføjet chokolade på indkøbslisten? 

 

mousse kage chokolade (2)

 

Opskriften er fra www.annies-eats.com/Cook’s Illustrated 

Triple chokolade moussekage

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 pers

Ingredienser

1. lag

  • 80 g smør
  • 200 g chokolade 70%, finthakket
  • 1 tsk instant espressopulver
  • 4 æg, L, delt i æggehvider og æggeblommer
  • Et nip salt
  • 75 g lys muscovadosukker

2. lag

  • 2 spsk god kakaopulver
  • 5 spsk varmt vand
  • 200 g chokolade 56-60%, finthakket
  • 3,75 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • Et nip salt

3. lag

  • 3 blade husblas, opblødt i koldt vand efter anvisning på pakken
  • 175 g hvid chokolade, finthakket
  • 3,75 dl piskefløde

Pynt

  • Hakket chokolade eller chokoladespåner
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

1. lag

  • Bland smør, chokolade og espressopulver i en lille gryde. Smelt det ved svag varme under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle nogle minutter.
  • Kom æggehvider og salt i en skål. Pisk det til det er næsten stift. Kom halvdelen af sukkeret i æggehviderne og pisk til det er blandet - ca. 15 sek. Kom resten af sukkeret i og pisk indtil massen er stiv.
  • Bland hurtigt den smeltede chokolade med 1/3 af æggehvidemassen. Fold forsigtig de sidste 2/3 dele af æggehviderne i - pas på ikke at slå luften ud.
  • Smør en springform og hæld forsigtig dejen i.
  • Bag bunden ved 170 grader i ca. 12-16 minutter. Hold øje, den skal bare lige blive bagt.
  • Tag bunden ud og lad bunden afkøle i springformen til den er helt kold.
  • OBS: Springformen skal bruges til at samle kagen, så lad bunden blive heri.

2. lag

  • Rør kakaopulver og varmt vand sammen - sæt det til side.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle 2-4 minutter.
  • Pisk fløde, sukker og salt sammen til det er tykt, men ikke stift.
  • Tilsæt kakaoblandingen og pisk det i.
  • Bland/rør 1/3 af fløde i chokoladen. Vend forsigt de sidste 2/3 af fløde i og bland det netop er samlet.
  • Hæld forsigtig moussen i springformen, over den kolde bund. Bank springformen et par gange i bordet, for at fjerne eventuelle luftlommer.
  • Kom kagen i køleskabet og lad den hvile i min. 30 minutter.

3. lag

  • Kom halvdelen af piskefløde i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og tilsæt den opblødte husblas mens der røres.
  • Hæld den varme fløde over den hvide chokolade - lad det stå 1 minut.
  • Rør det sammen indtil den hvide chokolade er smeltet. Lad det afkøle til stuetemperatur, ca. 8 minutter.
  • Hæld resten af fløden i en skål og pisk den stiv.
  • Kom 1/3 af flødeskummet i chokoladen og rør det sammen.
  • Vend forsigt de sidste 2/3 af flødeskummet i chokoladen.
  • Kom moussen i springformen, ovenpå det midterste lag, og glat toppen ud.
  • Kom kagen i køleskabet min. 3 timer - gerne natten over.
  • Pynt med chokolade og server!

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, jeg vil anbefale, at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage.

Previous Post: « Æbler med knasende karameldip + 5 variationer
Next Post: Nordisk Kyllinge pie »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    Kan man lave lag 3 med mørk chokolade?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan sagtens lave lag 3 med mørk chokolade, men det bliver en meget tung kage (altså for dem som ikke er chocoholics) :-)

      Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver kagen.

      Hav en dejlig dag.

  2. Mie

    Hvilken størrelse springform skal man bruge

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mie

      Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, men jeg vil anbefale at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage :)

  3. Nanna ottesen

    Hej. Den ser super lækker ud og vil gerne bage den til noget familietamtam .. Dette indebærer dog at kagen skal kunne klare en køretur på 1,5 time og derefter yderligere nogle timer i enten et køleskab eller fryser? Er det noget kagen kan klare?:) den ser jo så super god ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Hvis du kommer kagen i en køletaske på køreturen burde den sagtens kunne klare det :)

    • Nanna Ottesen

      okay :) tak for hurtig svar!! :D så kaster jeg mig ud i den

      Kan man godt lave den dagen før?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Jep, det kan du godt – det gjorde jeg selv :)

  4. Janni Loumann Henningsen

    Lavede denne skønhed til sidste fødselsdagsfest. Den både smagte fantastisk og så meget flot ud pyntet med lidt friske hindbær i kanten synes jeg.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Janni

      Skønt, at høre at kagen kunne spises :) Og god ide med hindbær!

  5. Solveig Sigaard

    Skal æggeblommerne slet ikke bruges????

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Nej, de skal ikke bruges – jeg plejer at fryse blommerne ned i en isterningbakke, så de ikke går til spilde :)

  6. Anne-Marie

    Mums for en kage. Den kan godt gå hen og blive min fødselsdagskage. Jeg har lige bestilt chokolade hjem, så der er ingen undskyldning for ikke at lave den.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  7. A+K/VenterPaaVin

    Mousse/skum/fromage-kager er bare det bedste – og så er det så fint og elegant med lagene, når den skæres.

    – Anne

    Svar
    • Rikke

      Kan denne kage mon fryses?

    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Jeg har ikke prøvet at fryse den, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Hvis du fryser den, så lad os endelig høre, hvordan det gik.

      Hav en fortsat god dag!

  8. Johanne

    Tager du imod gæster til opgaveskrivning i dag? Jeg sidder også og bakser med sådan noget, og jeg kunne i den grad godt bruge et stykke af den kage til min kaffe! Holy moly, den ser god ud!!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework