• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Triple chokolademousse kage

Den lærkeste chokolademousse kage med 3 lag af chokolade.

En favorit kage blandt alle, som er vild med chokolade.

mousse kage chokolade (1)

Det er vist ved at være længe siden, at der har været en rigtig fredagskage på bloggen. Så kan vi jo diskutere om det lige er, at strække fredagskagen til nye højder med den her kage, som på ingen måde kan være færdig inden for et par timer. Den kræver hviletid, en rum tid i køkkenet og en uanstændig mængde chokolade. Men så er der altså også kage til hele weekenden – en rigtig efterårsbasker, som skal skylles ned med god kaffe og god tid.

Det er ved at være et par uger siden jeg lavede kagen her. Nemlig til min Bette brors fødselsdag. Da jeg jo ikke går ned på kage, var der også æble/karamel-lagkagen på bordet, hvilket resulterede i mætte maver og mange, mange rester til dagene efter. Chokoladekagen røg i fryseren. Arj, okay, vi snuppede lige et stykke eller to inden – men så blev den også lagt til hvile. Lige indtil idag, hvor den i skrivende stund står til optøning og bare venter på at gøre min fredag en tand bedre. En sød tand!

Min dag skal bruges på at afslutte en valgfagperiode. Med en opgave, selvfølgelig. Det kan man aldrig komme uden om på et studie. Heldigvis er min energiniveau ret medtaget efter i går, hvor jeg deltog i innovationsdag hos Madværket. Så jeg burde kunne sidde stille et par timer og få smidt nogle akademiske ord på opgaven. Og mon ikke de glider lidt nemmere, når selskabet er kaffe og kage? Det tror jeg lige, at jeg giver et forsøg ;)

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Anyway,

Triple chokolademousse kage!

Den er for helt hardcore chokolade-elskere. Vi taler altså triple-lag og på den gode side af et halvt kilo chokolade. Godt efterfulgt af fuldfed fløde. Det er himmelsk! Formidabelt!

Lad dig ikke skræmme af den virker uoverkommelig – det er faktisk slet ikke så svært eller omstændigt, som opskriften får det til at se ud. Det meste af arbejdet er ventetid – hvilket i sig selv kan være nok så hårdt, når det står sådan en herlighed og hygger sig i køleskabet.

Men vent nu til, at den har sat sig helt. Jep, det er svært, jeg ved det. Men det gør altså resultatet 200% bedre :)

Og så er der vist ikke andet tilbage at sige end; Skal du ikke have tilføjet chokolade på indkøbslisten? 

 

mousse kage chokolade (2)

 

Opskriften er fra www.annies-eats.com/Cook’s Illustrated 

Triple chokolade moussekage

Udskriv Pin Recipe
Antal 12 pers

Ingredienser
  

1. lag

  • 80 g smør
  • 200 g chokolade 70% finthakket
  • 1 tsk instant espressopulver
  • 4 æg L, delt i æggehvider og æggeblommer
  • Et nip salt
  • 75 g lys muscovadosukker

2. lag

  • 2 spsk god kakaopulver
  • 5 spsk varmt vand
  • 200 g chokolade 56-60% finthakket
  • 3,75 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker
  • Et nip salt

3. lag

  • 3 blade husblas opblødt i koldt vand efter anvisning på pakken
  • 175 g hvid chokolade finthakket
  • 3,75 dl piskefløde

Pynt

  • Hakket chokolade eller chokoladespåner

Sådan gør du
 

1. lag

  • Bland smør, chokolade og espressopulver i en lille gryde. Smelt det ved svag varme under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle nogle minutter.
  • Kom æggehvider og salt i en skål. Pisk det til det er næsten stift. Kom halvdelen af sukkeret i æggehviderne og pisk til det er blandet - ca. 15 sek. Kom resten af sukkeret i og pisk indtil massen er stiv.
  • Bland hurtigt den smeltede chokolade med 1/3 af æggehvidemassen. Fold forsigtig de sidste 2/3 dele af æggehviderne i - pas på ikke at slå luften ud.
  • Smør en springform og hæld forsigtig dejen i.
  • Bag bunden ved 170 grader i ca. 12-16 minutter. Hold øje, den skal bare lige blive bagt.
  • Tag bunden ud og lad bunden afkøle i springformen til den er helt kold.
  • OBS: Springformen skal bruges til at samle kagen, så lad bunden blive heri.

2. lag

  • Rør kakaopulver og varmt vand sammen - sæt det til side.
  • Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle 2-4 minutter.
  • Pisk fløde, sukker og salt sammen til det er tykt, men ikke stift.
  • Tilsæt kakaoblandingen og pisk det i.
  • Bland/rør 1/3 af fløde i chokoladen. Vend forsigt de sidste 2/3 af fløde i og bland det netop er samlet.
  • Hæld forsigtig moussen i springformen, over den kolde bund. Bank springformen et par gange i bordet, for at fjerne eventuelle luftlommer.
  • Kom kagen i køleskabet og lad den hvile i min. 30 minutter.

3. lag

  • Kom halvdelen af piskefløde i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og tilsæt den opblødte husblas mens der røres.
  • Hæld den varme fløde over den hvide chokolade - lad det stå 1 minut.
  • Rør det sammen indtil den hvide chokolade er smeltet. Lad det afkøle til stuetemperatur, ca. 8 minutter.
  • Hæld resten af fløden i en skål og pisk den stiv.
  • Kom 1/3 af flødeskummet i chokoladen og rør det sammen.
  • Vend forsigt de sidste 2/3 af flødeskummet i chokoladen.
  • Kom moussen i springformen, ovenpå det midterste lag, og glat toppen ud.
  • Kom kagen i køleskabet min. 3 timer - gerne natten over.
  • Pynt med chokolade og server!

 

Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, jeg vil anbefale, at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage.

Previous Post: « Æbler med knasende karameldip + 5 variationer
Next Post: Nordisk Kyllinge pie »

Reader Interactions

Comments

  1. Charlotte

    Kan man lave lag 3 med mørk chokolade?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte

      Tak for dit spørgsmål.

      Man kan sagtens lave lag 3 med mørk chokolade, men det bliver en meget tung kage (altså for dem som ikke er chocoholics) :-)

      Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver kagen.

      Hav en dejlig dag.

  2. Mie

    Hvilken størrelse springform skal man bruge

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mie

      Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, men jeg vil anbefale at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage :)

  3. Nanna ottesen

    Hej. Den ser super lækker ud og vil gerne bage den til noget familietamtam .. Dette indebærer dog at kagen skal kunne klare en køretur på 1,5 time og derefter yderligere nogle timer i enten et køleskab eller fryser? Er det noget kagen kan klare?:) den ser jo så super god ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Hvis du kommer kagen i en køletaske på køreturen burde den sagtens kunne klare det :)

    • Nanna Ottesen

      okay :) tak for hurtig svar!! :D så kaster jeg mig ud i den

      Kan man godt lave den dagen før?

    • Loui&bearnaisen

      Hej Nanna

      Jep, det kan du godt – det gjorde jeg selv :)

  4. Janni Loumann Henningsen

    Lavede denne skønhed til sidste fødselsdagsfest. Den både smagte fantastisk og så meget flot ud pyntet med lidt friske hindbær i kanten synes jeg.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Janni

      Skønt, at høre at kagen kunne spises :) Og god ide med hindbær!

  5. Solveig Sigaard

    Skal æggeblommerne slet ikke bruges????

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Nej, de skal ikke bruges – jeg plejer at fryse blommerne ned i en isterningbakke, så de ikke går til spilde :)

  6. Anne-Marie

    Mums for en kage. Den kan godt gå hen og blive min fødselsdagskage. Jeg har lige bestilt chokolade hjem, så der er ingen undskyldning for ikke at lave den.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  7. A+K/VenterPaaVin

    Mousse/skum/fromage-kager er bare det bedste – og så er det så fint og elegant med lagene, når den skæres.

    – Anne

    Svar
  8. Johanne

    Tager du imod gæster til opgaveskrivning i dag? Jeg sidder også og bakser med sådan noget, og jeg kunne i den grad godt bruge et stykke af den kage til min kaffe! Holy moly, den ser god ud!!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework