Den lærkeste chokolademousse kage med 3 lag af chokolade.
En favorit kage blandt alle, som er vild med chokolade.
Det er vist ved at være længe siden, at der har været en rigtig fredagskage på bloggen. Så kan vi jo diskutere om det lige er, at strække fredagskagen til nye højder med den her kage, som på ingen måde kan være færdig inden for et par timer. Den kræver hviletid, en rum tid i køkkenet og en uanstændig mængde chokolade. Men så er der altså også kage til hele weekenden – en rigtig efterårsbasker, som skal skylles ned med god kaffe og god tid.
Det er ved at være et par uger siden jeg lavede kagen her. Nemlig til min Bette brors fødselsdag. Da jeg jo ikke går ned på kage, var der også æble/karamel-lagkagen på bordet, hvilket resulterede i mætte maver og mange, mange rester til dagene efter. Chokoladekagen røg i fryseren. Arj, okay, vi snuppede lige et stykke eller to inden – men så blev den også lagt til hvile. Lige indtil idag, hvor den i skrivende stund står til optøning og bare venter på at gøre min fredag en tand bedre. En sød tand!
Min dag skal bruges på at afslutte en valgfagperiode. Med en opgave, selvfølgelig. Det kan man aldrig komme uden om på et studie. Heldigvis er min energiniveau ret medtaget efter i går, hvor jeg deltog i innovationsdag hos Madværket. Så jeg burde kunne sidde stille et par timer og få smidt nogle akademiske ord på opgaven. Og mon ikke de glider lidt nemmere, når selskabet er kaffe og kage? Det tror jeg lige, at jeg giver et forsøg ;)
Anyway,
Triple chokolademousse kage!
Den er for helt hardcore chokolade-elskere. Vi taler altså triple-lag og på den gode side af et halvt kilo chokolade. Godt efterfulgt af fuldfed fløde. Det er himmelsk! Formidabelt!
Lad dig ikke skræmme af den virker uoverkommelig – det er faktisk slet ikke så svært eller omstændigt, som opskriften får det til at se ud. Det meste af arbejdet er ventetid – hvilket i sig selv kan være nok så hårdt, når det står sådan en herlighed og hygger sig i køleskabet.
Men vent nu til, at den har sat sig helt. Jep, det er svært, jeg ved det. Men det gør altså resultatet 200% bedre :)
Og så er der vist ikke andet tilbage at sige end; Skal du ikke have tilføjet chokolade på indkøbslisten?
Opskriften er fra www.annies-eats.com/Cook’s Illustrated

Ingredienser
1. lag
- 80 g smør
- 200 g chokolade 70%, finthakket
- 1 tsk instant espressopulver
- 4 æg, L, delt i æggehvider og æggeblommer
- Et nip salt
- 75 g lys muscovadosukker
2. lag
- 2 spsk god kakaopulver
- 5 spsk varmt vand
- 200 g chokolade 56-60%, finthakket
- 3,75 dl piskefløde
- 1 spsk sukker
- Et nip salt
3. lag
- 3 blade husblas, opblødt i koldt vand efter anvisning på pakken
- 175 g hvid chokolade, finthakket
- 3,75 dl piskefløde
Pynt
- Hakket chokolade eller chokoladespåner
Sådan gør du
1. lag
- Bland smør, chokolade og espressopulver i en lille gryde. Smelt det ved svag varme under omrøring. Tag det af varmen og lad det afkøle nogle minutter.
- Kom æggehvider og salt i en skål. Pisk det til det er næsten stift. Kom halvdelen af sukkeret i æggehviderne og pisk til det er blandet - ca. 15 sek. Kom resten af sukkeret i og pisk indtil massen er stiv.
- Bland hurtigt den smeltede chokolade med 1/3 af æggehvidemassen. Fold forsigtig de sidste 2/3 dele af æggehviderne i - pas på ikke at slå luften ud.
- Smør en springform og hæld forsigtig dejen i.
- Bag bunden ved 170 grader i ca. 12-16 minutter. Hold øje, den skal bare lige blive bagt.
- Tag bunden ud og lad bunden afkøle i springformen til den er helt kold.
- OBS: Springformen skal bruges til at samle kagen, så lad bunden blive heri.
2. lag
- Rør kakaopulver og varmt vand sammen - sæt det til side.
- Smelt chokoladen over vandbad. Lad den afkøle 2-4 minutter.
- Pisk fløde, sukker og salt sammen til det er tykt, men ikke stift.
- Tilsæt kakaoblandingen og pisk det i.
- Bland/rør 1/3 af fløde i chokoladen. Vend forsigt de sidste 2/3 af fløde i og bland det netop er samlet.
- Hæld forsigtig moussen i springformen, over den kolde bund. Bank springformen et par gange i bordet, for at fjerne eventuelle luftlommer.
- Kom kagen i køleskabet og lad den hvile i min. 30 minutter.
3. lag
- Kom halvdelen af piskefløde i en lille gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og tilsæt den opblødte husblas mens der røres.
- Hæld den varme fløde over den hvide chokolade - lad det stå 1 minut.
- Rør det sammen indtil den hvide chokolade er smeltet. Lad det afkøle til stuetemperatur, ca. 8 minutter.
- Hæld resten af fløden i en skål og pisk den stiv.
- Kom 1/3 af flødeskummet i chokoladen og rør det sammen.
- Vend forsigt de sidste 2/3 af flødeskummet i chokoladen.
- Kom moussen i springformen, ovenpå det midterste lag, og glat toppen ud.
- Kom kagen i køleskabet min. 3 timer - gerne natten over.
- Pynt med chokolade og server!
Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, jeg vil anbefale, at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage.
Kan man lave lag 3 med mørk chokolade?
Hej Charlotte
Tak for dit spørgsmål.
Man kan sagtens lave lag 3 med mørk chokolade, men det bliver en meget tung kage (altså for dem som ikke er chocoholics) :-)
Fortæl os endelig om resultatet, hvis du laver kagen.
Hav en dejlig dag.
Hvilken størrelse springform skal man bruge
Hej Mie
Der i opskriften brugt en springform på 26 cm, men jeg vil anbefale at bruge en springform på 22-24 cm, for en lidt højere kage :)
Hej. Den ser super lækker ud og vil gerne bage den til noget familietamtam .. Dette indebærer dog at kagen skal kunne klare en køretur på 1,5 time og derefter yderligere nogle timer i enten et køleskab eller fryser? Er det noget kagen kan klare?:) den ser jo så super god ud!
Hej Nanna
Hvis du kommer kagen i en køletaske på køreturen burde den sagtens kunne klare det :)
okay :) tak for hurtig svar!! :D så kaster jeg mig ud i den
Kan man godt lave den dagen før?
Hej Nanna
Jep, det kan du godt – det gjorde jeg selv :)
Lavede denne skønhed til sidste fødselsdagsfest. Den både smagte fantastisk og så meget flot ud pyntet med lidt friske hindbær i kanten synes jeg.
Hej Janni
Skønt, at høre at kagen kunne spises :) Og god ide med hindbær!
Skal æggeblommerne slet ikke bruges????
Nej, de skal ikke bruges – jeg plejer at fryse blommerne ned i en isterningbakke, så de ikke går til spilde :)
Mums for en kage. Den kan godt gå hen og blive min fødselsdagskage. Jeg har lige bestilt chokolade hjem, så der er ingen undskyldning for ikke at lave den.
Kh.
Anne-Marie
Mousse/skum/fromage-kager er bare det bedste – og så er det så fint og elegant med lagene, når den skæres.
– Anne
Kan denne kage mon fryses?
Hej Rikke,
Jeg har ikke prøvet at fryse den, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Hvis du fryser den, så lad os endelig høre, hvordan det gik.
Hav en fortsat god dag!
Tager du imod gæster til opgaveskrivning i dag? Jeg sidder også og bakser med sådan noget, og jeg kunne i den grad godt bruge et stykke af den kage til min kaffe! Holy moly, den ser god ud!!