• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Pink løgkompot med timian – et must til efteråret

image

Hvert år ved den her tid laver jeg løgkompot, for er der noget som er vigtigt, så er det godt tilbehør til efteråret gryderetter, kødudskæringer og ikke mindst kiks og ost.  Løgkompot kan laves på utallige måder og med en væld af forskellige løg.  Jeg foretrækker dog rødløg, ene og alene på grund af den fineste farve kompotten får :)

Well, og så er det bare at bestemme sig for krydderi og hvor mange glas, man har plads til i køleskabet. Resten klarer næsten sig selv, for kogning af kompot er virkelig nemt. Men hey, sig det ikke til nogen, for at smække sådan et glas pænhed på bordet, det er det bedste tricks til at virke overskudsagtig og næsten få klapsalver! Arh, okay, men ihvertfald et løftet øjenbryn i anerkendelse ;)

Hov, tilbage til krydderi. Jeg bruger oftest timian, men både rosmarin, estragon og salvie vil også være godt selskab. Sidste år var jeg modig og prøvede både fennikelfrø og knuste enebær – det var en stor succes! Sådan nogle løg er ret taknemmelig i forhold til smag, så det er bare at kaste køkkenskabet – eller køkkenhavens indhold i gryden. Altså i moderate mængder, løgene skal jo lige kunne smages ;)

Er du ikke helt “armene i vejret” over løgstykker, kan du koge løgene helt ud og mose dem med den gode stavblender. Så er der løgmarmelade, som er ret lækkert til ostebordet. Eller en skive rugbrød med rester af søndagsstegen. Eller frikadellerne. Eller næsten bare spise marmeladen med ske… Fik jeg sagt, at jeg er meget glad for løg?

Løgkompot med timian – syltede rødløg

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 4 rødløg, mellemstore
  • 1 spsk olie
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 2 spsk sukker, gerne muscovadosukker
  • 3 spsk frisk timian
  • 1 spsk honning
  • Salt

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde skiver.
  • Varm olien i en gryde og svits løggene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
  • Tilsæt eddike og sukker og skru ned til jævn varme.
  • Lad kompotten simre under låg i ca. 20 minutter.
  • Kom honning, timian og salt i og lad det hele simre videre, indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt lidt ind. Smag kompotten til.
  • Skold et glas og skyl med atamon.
  • Hæld kompotten på glas og luk straks låget.
  • Lad den få stuetemperatur inden kompotten stilles på køl.

Noter

Brug kompotten som tilbehør til gryderetter, kød eller på et ostebord.
Find også opskriften i appDownload louiogbearnaisens opskrifts-app

Previous Post: « Nordisk Kyllinge pie
Next Post: Knoldselleri med æble, kerner og bacon + peberroddressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Natacha

    Hvor lang er holdbarheden på sådan en omgang? Altså hvis man ikke får spist det hele på éen gang ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hvis glassene er helt rene og det er kogt godt igennem vil jeg mene en uges tid til 2 åbnet. Men hold øje med det, det er altid svært med sådan noget kompot.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere