• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Franskbrød - luftigt og lækkert

    Af Louise | 24 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Et blødt, luftigt franskbrød i form er nemt og hurtigt at bage selv. Få den bedste opskrift på klassisk frankbrød med smør og mælk her.

    Sus til opskrift Print opskrift


    Franskbrød

    Er du sulten efter en skive franskbrød?

    Jamen, så vil jeg da bare sige at jeg netop sidder med sådan en skive i hånden, pakket ind i smør og ost og ualmindelig god. Min mandag startede nemlig med uventet skemafri, hvilket må anslås til den bedste følelse i en studerenens liv ;)

    Eller faktisk er jeg så irriterende glad for nuværende studieperiode, at jeg ikke helt kunne udvise helt samme glæde som tidligere over beskeden. Muligvis også fordi jeg lå brak med snue stort set hele sidste uge og weekenden med - så jeg har efterhånden fået opfyldt behovet for afslapning til fulde.

    Klassisk franskbrød i form

    Anyway, jeg spiser franskbrød fra igår, hvor jeg blev forkælet med sådan en svend. Jeg har tidligere lagt opskriften ud lignede franskbrødet, men det er nu så godt, sådan et friskbagt et, at det fortjener lidt rampelys igen.

    [yellowbox] BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet [/yellowbox]

    Som med alt andet hjemmebagt gærbrød, er det allerbedst samme dag, hvor det er blødt og saftigt.

    Dog skal man ikke undervurdere dagene efter, hvor det kan ristes! Faktisk er det min yndlings tilberedning af brød. Ristet hårdt, men stadig lidt blødt i midten.

    Så har du lidt gemt overskud på en mandag. Okay, hvem har det? Vist kun heldige studerende ;) Men altså helt hypotetisk set, hvis der nu er en snært overskud, så kunne det jo være et nybagt franskbrød skulle pryde middagsbordet? Og fyldes med rejer og æg. Eller lun leverpostej og sprød bacon.

    Fik du lige pludselig overskud ;) ?

    Tip til franskbrød

    Jeg har brugt hvid hvede i opskriften, for et franskbrød der har lidt mere bid. Du kan sagtens udskifte hvid hvede med almindeligt hvedemel, for et helt lyst franskbrød.

    Eller du kan tilsætte 2 dl groft mel til brødet i stedet, for et lidt grovere franskbrød.

    Franskbrød

    Nem opskrift på klassisk franskbrød i form.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Hævetid1 time time 15 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter
    Antal: 1 brød

    Ingredienser

    • 50 g gær
    • 3 dl mælk, gerne sødmælk
    • 50 g smør
    • 1 æg
    • 2 tsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 3 dl hvid hvede, kan erstattes af almindeligt hvedemel
    • 6-7 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smelt smørret.
    • Hæld mælken i smørret for at køle det ned og lune mælke lidt.
    • Smuldr gærren heri og rør det ud.
    • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
    • Tilsæt det lidt af gangen mens dejen æltes.
    • Ælt dejen til den er smidig og glat.
    • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket ca. 45 minutter til dobbeltstørrelse.
    • Slå dejen ned og kom den i en brødform.
    • Lad den efterhæve 20-30 minutter.
    • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - tjek om det er gennembagt!
    • Tag det straks ud af formen og afkøl på en bagerist min. 20 minutter.
    • Spis, spis, spis mens det er frisk

    Noter

    Hvid hvede kan erstattes af alm. hvedemel.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    [yellowbox] BONUS: Snup min tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet [/yellowbox]

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Charlotte

      oktober 28, 2023 at 9:11 pm

      Den bedste opskrift på franskbrød jeg har prøvet!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 01, 2023 at 12:51 pm

        Hej Charlotte

        Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre du kunne bruge opskriften :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Ellen

      september 22, 2021 at 2:24 pm

      Uhm, jeg har brugt opskriften mange gange efterhånden, og det er en klar favorit herhjemme. Jeg har ikke hvid hvede som en del af mit basislager, så jeg har brugt grahamsmel i stedet. Tak for opskriften:-).

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 23, 2021 at 10:25 am

        Hej Ellen,

        Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

        Lyder lækkert med grahamsmel - tak for tippet!

        Hav en skøn dag!

    3. Brian

      juli 30, 2021 at 12:26 am

      Det her brød er alt for sødt efter min smag,
      Mon ikke der skulle have stået 2 tsk sukker og ikke spsk?

      Jeg har kigget på andre opskrifter og mange anfører 1 tsk salt og 1 tsk sukker til samme mængde mel.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 05, 2021 at 1:29 pm

        Hej Brian,

        Ja, det kan jeg godt forstå, at du synes er lige sødt nok...for du har fuldstændig ret - det er selvfølgelig tsk og ikke spsk.

        Jeg beklager fejlen og får det rettet til med det samme.

        Tak for din feedback.

    4. Tstts

      august 29, 2020 at 11:38 am

      God ide hvis man smøre bage formen ... fremgår ikke i opskriften.. 3 timer på en ødelagt brød rip

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        august 31, 2020 at 11:14 am

        Hej Tstts

        Øv, hvor ærgeligt :-(

        Jeg har ikke selv oplevet at brødet hænger fast i formen, men igen så er der stor forskel på forme, og nogle skal måske smørres for at brødet ikke hænger fast.

        Håber du har mod på at prøve igen :-)

    5. Susanne Bjerring Olesen

      april 28, 2019 at 10:46 am

      Hejsa. Kan man bruge røremaskine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 30, 2019 at 3:41 pm

        Hej Susanne,

        Ja, du kan sagtens bruge en røremaskine :-)

        Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen.

        Hav en forrygende dag!

    6. Susanne Pedersen

      april 08, 2018 at 9:50 am

      Rigtig dejligt brød, og nem opskrift.

      Men pensler du ikke brødet med noget?

      Mvh. Susanne :-)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 12, 2018 at 11:46 am

        Hej Susanne,

        Tak for dit spørgsmål.

        Det er ikke altid at jeg pensler brødet, men du kan sagtens pensle det med kold kaffe eller sammenpisket æg.

        Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en skøn dag.

    7. Tove Viftrup

      november 08, 2017 at 9:37 pm

      Størrelse på formen(liter??)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 08, 2017 at 11:29 pm

        Den var 1 liter, den som jeg brugte. Men du kan med fordel bruge en form som er lidt større :)

    8. Anna Emilie

      april 30, 2017 at 9:53 pm

      Er det almindelig ovn, søde Louise?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 02, 2017 at 9:50 am

        Hej Anna Emilie

        Jep, det er det :)

    9. Kristian Mejer

      august 21, 2016 at 8:33 pm

      Hej jeg ville bare sige tak for en god opskrift med et godt resultat. jeg er selv en fattig studerende der spiser det meste af tiden jeg ikke læser, så jeg er ved at undersøge billigere og velsmagende alternativer til "købe brød", og det må man sige at det her er :) Tak !

      Svar
    10. knud

      april 02, 2016 at 11:20 am

      har prøvet denne opskrift, men noget er gået grueligt galt, dejen hævede slet ikke, kan den have været or varm så den har ødelagt gæren ???

      Svar
    11. Dorthe Guldbrandsen

      marts 19, 2016 at 4:45 pm

      Det er et super lækkert franskbrød har bagt det et par gange og kan Anbefale at man kommer femkornsblandning i det er bare så lækkert

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 29, 2016 at 12:23 pm

        Hej Dorthe

        Tak :) Skønt at høre, at opskriften kunne bruges. Og super god ide med kornblandingen!

    12. Sisse

      februar 01, 2016 at 1:57 pm

      Dejligt brød! Men jeg fik taget mit ud for tidligt og det blev noget rod - det så ellers så højt og flot ud. Øv øv! Så nu vil jeg spørge om du har et godt tip til at tjekke om brødet er gennembagt, når man bager i form?? Så kan man jo ikke lige banke på bunden...eller?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 01, 2016 at 3:05 pm

        Hej Sisse

        ØV! Det er bare træls når det sker.
        Jep, det har jeg - mit allerbedste tip til brød i form (og hvis man generelt er i tvivl om brød er gennembagt) er at bruge et stegetermometer. Brød skal have en kernetemperatur på cirka. 90-100 grader lidt afhængig af hvilken brødtype det er. Ved det her franskbrød vil jeg satse på ca. 96-99 grader. Lidt afhængig af hvor "bagt" man kan lide brød.

        Håber det var lidt hjælp :)

        Mange hilsner
        Louise

    13. Anne

      juni 19, 2015 at 1:54 pm

      super nemt og hurtigt franskbrød at lave, og så smager det vildt lækkert UHM 😃

      Svar
    14. Lis Brodersen

      marts 31, 2015 at 2:25 pm

      franskbrødet bliver rigtig lækkert, men lader det ved sidste hævning hæve ekstra i f.eks 1-1 1/2 time, så bliver det doppelt så luftig og lækkert. Endvidere kan man sagtens nøjes med 25 g gær, bare gæret har stuetemperatur når man anvender det.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen