• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Franskbrød – luftigt og lækkert

Et blødt, luftigt franskbrød i form er nemt og hurtigt at bage selv. Få den bedste opskrift på klassisk frankbrød med smør og mælk her.

Sus til opskrift Print opskrift


Franskbrød

Er du sulten efter en skive franskbrød?

Jamen, så vil jeg da bare sige at jeg netop sidder med sådan en skive i hånden, pakket ind i smør og ost og ualmindelig god. Min mandag startede nemlig med uventet skemafri, hvilket må anslås til den bedste følelse i en studerenens liv ;)

Eller faktisk er jeg så irriterende glad for nuværende studieperiode, at jeg ikke helt kunne udvise helt samme glæde som tidligere over beskeden. Muligvis også fordi jeg lå brak med snue stort set hele sidste uge og weekenden med – så jeg har efterhånden fået opfyldt behovet for afslapning til fulde.

Klassisk franskbrød i form

Anyway, jeg spiser franskbrød fra igår, hvor jeg blev forkælet med sådan en svend. Jeg har tidligere lagt opskriften ud lignede franskbrødet, men det er nu så godt, sådan et friskbagt et, at det fortjener lidt rampelys igen.

BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet

Som med alt andet hjemmebagt gærbrød, er det allerbedst samme dag, hvor det er blødt og saftigt.

Dog skal man ikke undervurdere dagene efter, hvor det kan ristes! Faktisk er det min yndlings tilberedning af brød. Ristet hårdt, men stadig lidt blødt i midten.

Så har du lidt gemt overskud på en mandag. Okay, hvem har det? Vist kun heldige studerende ;) Men altså helt hypotetisk set, hvis der nu er en snært overskud, så kunne det jo være et nybagt franskbrød skulle pryde middagsbordet? Og fyldes med rejer og æg. Eller lun leverpostej og sprød bacon.

Fik du lige pludselig overskud ;) ?

Tip til franskbrød

Jeg har brugt hvid hvede i opskriften, for et franskbrød der har lidt mere bid. Du kan sagtens udskifte hvid hvede med almindeligt hvedemel, for et helt lyst franskbrød.

Eller du kan tilsætte 2 dl groft mel til brødet i stedet, for et lidt grovere franskbrød.

Franskbrød

Nem opskrift på klassisk franskbrød i form.
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Hævetid1 time 15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 1 brød

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk, gerne sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvid hvede, kan erstattes af almindeligt hvedemel
  • 6-7 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Hæld mælken i smørret for at køle det ned og lune mælke lidt.
  • Smuldr gærren heri og rør det ud.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Tilsæt det lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket ca. 45 minutter til dobbeltstørrelse.
  • Slå dejen ned og kom den i en brødform.
  • Lad den efterhæve 20-30 minutter.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - tjek om det er gennembagt!
  • Tag det straks ud af formen og afkøl på en bagerist min. 20 minutter.
  • Spis, spis, spis mens det er frisk

Noter

Hvid hvede kan erstattes af alm. hvedemel.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Snup min tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet
Previous Post: « Ingefærshot – ikke for sarte sjæle!
Next Post: Velkommen til Loui&bearnaisen 2.0. »

Reader Interactions

Comments

  1. Ellen

    Uhm, jeg har brugt opskriften mange gange efterhånden, og det er en klar favorit herhjemme. Jeg har ikke hvid hvede som en del af mit basislager, så jeg har brugt grahamsmel i stedet. Tak for opskriften:-).

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ellen,

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Lyder lækkert med grahamsmel – tak for tippet!

      Hav en skøn dag!

  2. Brian

    Det her brød er alt for sødt efter min smag,
    Mon ikke der skulle have stået 2 tsk sukker og ikke spsk?

    Jeg har kigget på andre opskrifter og mange anfører 1 tsk salt og 1 tsk sukker til samme mængde mel.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Brian,

      Ja, det kan jeg godt forstå, at du synes er lige sødt nok…for du har fuldstændig ret – det er selvfølgelig tsk og ikke spsk.

      Jeg beklager fejlen og får det rettet til med det samme.

      Tak for din feedback.

  3. Tstts

    God ide hvis man smøre bage formen … fremgår ikke i opskriften.. 3 timer på en ødelagt brød rip

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tstts

      Øv, hvor ærgeligt :-(

      Jeg har ikke selv oplevet at brødet hænger fast i formen, men igen så er der stor forskel på forme, og nogle skal måske smørres for at brødet ikke hænger fast.

      Håber du har mod på at prøve igen :-)

  4. Susanne Bjerring Olesen

    Hejsa. Kan man bruge røremaskine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Ja, du kan sagtens bruge en røremaskine :-)

      Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en forrygende dag!

  5. Susanne Pedersen

    Rigtig dejligt brød, og nem opskrift.

    Men pensler du ikke brødet med noget?

    Mvh. Susanne :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Tak for dit spørgsmål.

      Det er ikke altid at jeg pensler brødet, men du kan sagtens pensle det med kold kaffe eller sammenpisket æg.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en skøn dag.

  6. Tove Viftrup

    Størrelse på formen(liter??)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Den var 1 liter, den som jeg brugte. Men du kan med fordel bruge en form som er lidt større :)

  7. Anna Emilie

    Er det almindelig ovn, søde Louise?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna Emilie

      Jep, det er det :)

  8. Kristian Mejer

    Hej jeg ville bare sige tak for en god opskrift med et godt resultat. jeg er selv en fattig studerende der spiser det meste af tiden jeg ikke læser, så jeg er ved at undersøge billigere og velsmagende alternativer til “købe brød”, og det må man sige at det her er :) Tak !

    Svar
  9. knud

    har prøvet denne opskrift, men noget er gået grueligt galt, dejen hævede slet ikke, kan den have været or varm så den har ødelagt gæren ???

    Svar
  10. Dorthe Guldbrandsen

    Det er et super lækkert franskbrød har bagt det et par gange og kan Anbefale at man kommer femkornsblandning i det er bare så lækkert

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dorthe

      Tak :) Skønt at høre, at opskriften kunne bruges. Og super god ide med kornblandingen!

  11. Sisse

    Dejligt brød! Men jeg fik taget mit ud for tidligt og det blev noget rod – det så ellers så højt og flot ud. Øv øv! Så nu vil jeg spørge om du har et godt tip til at tjekke om brødet er gennembagt, når man bager i form?? Så kan man jo ikke lige banke på bunden…eller?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sisse

      ØV! Det er bare træls når det sker.
      Jep, det har jeg – mit allerbedste tip til brød i form (og hvis man generelt er i tvivl om brød er gennembagt) er at bruge et stegetermometer. Brød skal have en kernetemperatur på cirka. 90-100 grader lidt afhængig af hvilken brødtype det er. Ved det her franskbrød vil jeg satse på ca. 96-99 grader. Lidt afhængig af hvor “bagt” man kan lide brød.

      Håber det var lidt hjælp :)

      Mange hilsner
      Louise

  12. Anne

    super nemt og hurtigt franskbrød at lave, og så smager det vildt lækkert UHM 😃

    Svar
  13. Lis Brodersen

    franskbrødet bliver rigtig lækkert, men lader det ved sidste hævning hæve ekstra i f.eks 1-1 1/2 time, så bliver det doppelt så luftig og lækkert. Endvidere kan man sagtens nøjes med 25 g gær, bare gæret har stuetemperatur når man anvender det.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework