• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Franskbrød – luftigt og lækkert

FranskbrødEr du sulten efter en skive franskbrød? Jamen, så vil jeg da bare sige at jeg netop sidder med sådan en skive i hånden, pakket ind i smør og ost og ualmindelig god. Min mandag startede nemlig med uventet skemafri, hvilket må anslås til den bedste følelse i en studerenens liv ;) Eller faktisk er jeg så irriterende glad for nuværende studieperiode, at jeg ikke helt kunne udvise helt samme glæde som tidligere over beskeden. Muligvis også fordi jeg lå brak med snue stort set hele sidste uge og weekenden med – så jeg har efterhånden fået opfyldt behovet for afslapning til fulde. 

Anyway, jeg spiser franskbrød fra igår, hvor jeg blev forkælet med sådan en svend. Jeg har tidligere lagt opskriften ud lignede franskbrødet, men det er nu så godt, sådan et friskbagt et, at det fortjener lidt rampelys igen.

BONUS: Snup min gratis tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet

Som med alt andet hjemmebagt gærbrød, er det allerbedst samme dag, hvor det er blødt og saftigt. Dog skal man ikke undervurdere dagene efter, hvor det kan ristes! Faktisk er det min yndlings tilberedning af brød. Ristet hårdt, men stadig lidt blødt i midten. Love it.

Så har du lidt gemt overskud på en mandag. Okay, hvem har det? Vist kun heldige studerende ;) Men altså helt hypotetisk set, hvis der nu er en snært overskud, så kunne det jo være et nybagt franskbrød skulle pryde middagsbordet? Og fyldes med rejer og æg. Eller lun leverpostej og sprød bacon.

Fik du lige pludselig overskud ;) ?

 

Franskbrød

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 dl mælk, gerne sødmælk
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3 dl hvid hvede
  • 6-7 dl hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smelt smørret.
  • Hæld mælken i smørret for at køle det ned og lune mælke lidt.
  • Smuldr gærren heri og rør det ud.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af hvedemelet tilbage.
  • Tilsæt det lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den er smidig og glat.
  • Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket ca. 45 minutter til dobbeltstørrelse.
  • Slå dejen ned og kom den i en brødform.
  • Lad den efterhæve 20-30 minutter.
  • Bag brødet ved 200 grader i ca. 25 minutter - tjek om det er gennembagt!
  • Tag det straks ud af formen og afkøl på en bagerist min. 20 minutter.
  • Spis, spis, spis mens det er frisk

Noter

Hvid hvede kan erstattes af alm. hvedemel.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Snup min tjekliste til det basis bageudstyr, som jeg selv bruger i køkkenet
Previous Post: « Ingefærshot – ikke for sarte sjæle!
Next Post: Velkommen til Loui&bearnaisen 2.0. »

Reader Interactions

Comments

  1. Ellen

    Uhm, jeg har brugt opskriften mange gange efterhånden, og det er en klar favorit herhjemme. Jeg har ikke hvid hvede som en del af mit basislager, så jeg har brugt grahamsmel i stedet. Tak for opskriften:-).

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ellen,

      Dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Lyder lækkert med grahamsmel – tak for tippet!

      Hav en skøn dag!

  2. Brian

    Det her brød er alt for sødt efter min smag,
    Mon ikke der skulle have stået 2 tsk sukker og ikke spsk?

    Jeg har kigget på andre opskrifter og mange anfører 1 tsk salt og 1 tsk sukker til samme mængde mel.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Brian,

      Ja, det kan jeg godt forstå, at du synes er lige sødt nok…for du har fuldstændig ret – det er selvfølgelig tsk og ikke spsk.

      Jeg beklager fejlen og får det rettet til med det samme.

      Tak for din feedback.

  3. Tstts

    God ide hvis man smøre bage formen … fremgår ikke i opskriften.. 3 timer på en ødelagt brød rip

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tstts

      Øv, hvor ærgeligt :-(

      Jeg har ikke selv oplevet at brødet hænger fast i formen, men igen så er der stor forskel på forme, og nogle skal måske smørres for at brødet ikke hænger fast.

      Håber du har mod på at prøve igen :-)

  4. Susanne Bjerring Olesen

    Hejsa. Kan man bruge røremaskine

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Ja, du kan sagtens bruge en røremaskine :-)

      Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen.

      Hav en forrygende dag!

  5. Susanne Pedersen

    Rigtig dejligt brød, og nem opskrift.

    Men pensler du ikke brødet med noget?

    Mvh. Susanne :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Susanne,

      Tak for dit spørgsmål.

      Det er ikke altid at jeg pensler brødet, men du kan sagtens pensle det med kold kaffe eller sammenpisket æg.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en skøn dag.

  6. Tove Viftrup

    Størrelse på formen(liter??)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Den var 1 liter, den som jeg brugte. Men du kan med fordel bruge en form som er lidt større :)

  7. Anna Emilie

    Er det almindelig ovn, søde Louise?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna Emilie

      Jep, det er det :)

  8. Kristian Mejer

    Hej jeg ville bare sige tak for en god opskrift med et godt resultat. jeg er selv en fattig studerende der spiser det meste af tiden jeg ikke læser, så jeg er ved at undersøge billigere og velsmagende alternativer til “købe brød”, og det må man sige at det her er :) Tak !

    Svar
  9. knud

    har prøvet denne opskrift, men noget er gået grueligt galt, dejen hævede slet ikke, kan den have været or varm så den har ødelagt gæren ???

    Svar
  10. Dorthe Guldbrandsen

    Det er et super lækkert franskbrød har bagt det et par gange og kan Anbefale at man kommer femkornsblandning i det er bare så lækkert

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dorthe

      Tak :) Skønt at høre, at opskriften kunne bruges. Og super god ide med kornblandingen!

  11. Sisse

    Dejligt brød! Men jeg fik taget mit ud for tidligt og det blev noget rod – det så ellers så højt og flot ud. Øv øv! Så nu vil jeg spørge om du har et godt tip til at tjekke om brødet er gennembagt, når man bager i form?? Så kan man jo ikke lige banke på bunden…eller?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sisse

      ØV! Det er bare træls når det sker.
      Jep, det har jeg – mit allerbedste tip til brød i form (og hvis man generelt er i tvivl om brød er gennembagt) er at bruge et stegetermometer. Brød skal have en kernetemperatur på cirka. 90-100 grader lidt afhængig af hvilken brødtype det er. Ved det her franskbrød vil jeg satse på ca. 96-99 grader. Lidt afhængig af hvor “bagt” man kan lide brød.

      Håber det var lidt hjælp :)

      Mange hilsner
      Louise

  12. Anne

    super nemt og hurtigt franskbrød at lave, og så smager det vildt lækkert UHM 😃

    Svar
  13. Lis Brodersen

    franskbrødet bliver rigtig lækkert, men lader det ved sidste hævning hæve ekstra i f.eks 1-1 1/2 time, så bliver det doppelt så luftig og lækkert. Endvidere kan man sagtens nøjes med 25 g gær, bare gæret har stuetemperatur når man anvender det.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework