• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Efterårslagkage med kanelbunde, æblefyld og karamel / Nordisk lagkage

nordisk-4

Jeg var i en mindre krise i sidste uge, for midt i mange timer på studie og blogflytning skulle der diskes op med fødselsdagslagkage til weekenden. Og sådan en sag skal altså gerne pakkes sammen en god dags tid før den skal spises. Og bundene skal også lige nå at blive kolde, får man overhovedet når til det pakke-stadie.
Men heldigvis bruger jeg ufattelige mange timer på det store, rare internet, så jeg havde et par gode inspirationskilder til kagerne i baghånden. Efter jeg for måneder siden faldt over en “triple layer cake” med æbleskiver og karamelflødeskum indeni, har den stået højt på listen – bare ventet på de danske æbler skulle blive røde. Det er de nu!

Lagkagebunde er knald eller fald. Hos mig er de altid fald, da det åbenbart kun er min Mutter som kan bage dem. Så i stedet for luftige lagkagebunde, hoppede jeg på en lidt mere tung sag, som ville passe bedre til saftige æbler og flødeskum. Amo drømmekage + Amo lyse muffins! Ja, den er god nok – et ordentlig spring over gærdet!  Mit samarbejde med Amo var  virkelig kærkommet, da jeg stod fredagaften med 117 kage-elementer, som skulle laves og samles.

Jeg tilsatte 1 tsk kanel til begge blandinger, da kanel er all-time favorit herhjemme. Og er ualmindelig gode venner med æble og karamel. I med blandingerne i 2 springforme og bag. Haps, så var der 3 styk kagebunde – klar til at suge æblesaft og holde på karamellen.

Jeg lavede en ordentlig spand krokant med valnødder – well, det er jo lidt et nordisk tema. Smed lidt ind imellem lagene og resten til pynt. Æbleskiverne blev skiftet ud med revet æble, for en lidt mere “moset” konsistens og så selvfølgelig godt med karamelflødeskum. Ind i køleskabet og trække natten over. Det er altså nemt. Og som det ses, var det blot friske æbleskiver, som jeg brugte til pynt. Egentlig var planen at lave de her fine æble roser, som er noget så hippe for tiden, men ak ja, mit pynte-gen var som altid overhalet  af min utålmodghed. Så det blev bare æbleskiver stukket ned i kagen. Og så en håndfuld krokant. Færdig – kage, kaffe og nåhr ja, 17 fødselsdagsflag stukket ned i også. De var bare ikke specielt fotogene ;)

Skal vi bare sige at kagen blev dynget ind i ros! Den er nemlig både frisk, saftig og syndig – lige præcis som en lagkage skal være efter min smag.

Og psst…så smager den næsten endnu bedre dagen efter! Hvis du altså er så heldig at der er mere tilbage!

nordisk-5

 

lagkage-efterår-æble

Efterårslagkage med kanelbunde, æblefyld og karamel

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 10 pers

Ingredienser

Bunde

  • 1 pakke Amo drømmekage + 1 tsk kanel
  • 1 pakke Amo lyse muffins + 1 tsk kanel

Karamelflødeskum

  • 4 dl piskefløde
  • 125 g sukker

Valnøddekrokant

  • 100 g valnødder
  • 150 g sukker
  • 1 nip salt

Æblefyld

  • 3-4 syrlige æbler, store

Pynt

  • 1 rødt æble
  • Saft af 1/2 citron
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bunde

  • Bag bundene efter anvisning på pakken - men i 2 springforme.
  • Lad dem køle af.
  • Skær drømmekagen igennem til 2 lag.
  • Skær toppen af den lyse muffinkage, så der fås en bund.

Karamelflødeskum

  • Kom sukkeret i en gryde. Smelt det ved høj varme - uden at røre i det.
  • Rør når det begynder at smelte.
  • Tilsæt fløden når al sukkeret er smeltet. Karamellen vil nu stivne.
  • Kog blandingen op ved jævn varme og rør til alt karamellen er smeltet igen.
  • Hæld karamelfløden i en beholder og lad den køle lidt.
  • Kom den i køleskabet i min. 6 timer eller i fryseren i min. 1,5 time. Den skal blive helt kold ellers kan fløden ikke piskes til skum.

Valnøddekrokant.

  • Kom valnødder, sukker og salt i en gryde.
  • Kog det op ved høj varme - uden omrøring.
  • Rør når sukkeret smelter lidt.
  • Når al sukkeret er smeltet hældes blandingen ud på et stykke bagepapir og afkøles helt.
  • Hak krokanten med en savtakket kniv.

Æblefyld

  • Riv æblerne groft.

Samle lagkagen

  • Pisk karamelfløden til let skum.
  • Læg en bund i en høj springform (eller på et lagkagefad).
  • Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden.
  • Drys med lidt krokant.
  • Kom dernæst halvdelen af karamelflødeskummet på.
  • Læg den næste bund på og gentag - slut med den sidste bund på toppen (selvfølgelig).
  • Dæk springformen til og kom kagen i køleskabet natten over.

Pynt.

  • Tag kagen ud.
  • Pisk flødeskummet og fordel det på lagkagen i et jævnt lag - hele kagen skal dækkes.
  • Skær æble i tynde skiver.
  • Bland citronsaft og sukker og hæld det ud over æbleskiverne - det forhindrer de bliver brune.
  • Pynt kagen med æbleskiverne.
  • Drys med krokant (eller kom det på rundt på siden af kagen)
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Velkommen til Loui&bearnaisen 2.0.
Next Post: Rustikt Rugmelsbrød – perfekt til ristede ostesandwichs »

Reader Interactions

Comments

  1. Jannie

    Mums – lyder lækkert.
    Og æblerne på træet i haven er perfekte lige nu.
    Hvis nu familien ikke er fan af valnødder, kan du så anbefale andre nødder? Tak :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jannie,

      Jeps, det er de nemlig :-)

      Hvis man ikke er fan af valnødder, så er hasselnødder altid lækkert sammen med æble. Ellers synes jeg også, at pecannødder er et godt alternativ til valnødder 🙂

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en skøn dag!

  2. Emilie

    Jeg har lyst til at skælde ud og råbe, for den her opskrift på karamelflødeskum virker SLET ikke.

    Svar
    • Loui

      Hej Emilie,

      Tak for din kommentar.

      Måske du kunne fortælle hvad der helt præcist gik galt og hvorfor du synes, at opskriften på karamelflødeskum ikke virker?

      Så skal jeg gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig :-)

      Hav en dejlig dag.

    • Emilie

      Hej Louise
      Jeg fik et lille vredesudbrud :s
      Jeg valgte heldigvis at dele den i to, hvor jeg efter 1,5 time i på frys ville piske den op. Det gik bare slet ikke godt, da den ikke ville piskes op men skille. Dagen efter piskede jeg den anden halvdel op, og det gik helt fint :)
      Jeg giver gerne opskriften en chance til næste gang.
      Hilsen Emilie

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilie,

      Tak for din besked.

      Lad mig se om jeg ikke kan hjælpe dig :-)

      Grunden til at den ikke kunne piskes op er formentlig, at den har ikke været kold nok. For at kunne piske den op skal den nemlig være mere end gennem kold. Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager afhængig af køleskab.

      Prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  3. Camilla

    Den lyder lækker, og perfekt til en efterårs-fødselsdag.
    Jeg har to mangoer liggende, som efter sigende skulle komplimentere æble, kanel og karamel rigtig godt. Tror du, at det ville passe ind med små stykker mange sammen med æble i dette set-up?

    De bedste hilsner
    Camilla Halldorsson

    Svar
  4. Fru Kofoeds Køkken

    Mmm mundvandet løber her! Sikke dog en genial kombination :)

    Svar
  5. Anne-Marie

    Flot, lækker og fristende. En sikker genvej er fin når man har travlt. Jeg har dog i tidligere finkæmning på nettet fundet nogle supernemme og luftige lagkagebunde. Og den har jeg selvfølgelig gemt på min side, så jeg kan finde den igen. Du kan også kigge med. Har du røremaskine er den nok nemmere end Amo, i hvert fald har jeg det ikke på lager, mens det andet er basisvarer i mit køkken.

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – den er også syndig god :) Jeg vil ikke anbefale luftige lagkagebunde til den her kage, da de vil drukne i æblesaften – men en god hjemmelavet kanelkage vil gøre det godt som bunde :)

  6. Marianne Holst

    Uhm, en rigtig god måde at bruge nogle af de dejlige danske æbler.
    Den skal prøves. Tror dog jeg bager bundene fra scratch.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework