• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Sauteret savoykål med bacon + mini kyllingedeller med krydderurter

bagels-3Jeg har brugt de sidste 3 timer på at male fuger! Ja, du læste rigtigt; flisefuger – som skal males med en mini-pensel for ikke at ramme de mørkegrå fliser, som på ingen måde er overbærende overfor hvid maling. Det er en underdrivelse, når jeg siger at der da vist er sluppet en grimt ord eller to ud mellem mine sideben – jeg har bandet som en anden havnearbejder, for ja det hjælper nemlig på det hele ;)

Og så kan jeg nu, med meget pæne ord sige, at køkkenet er 95% færdigt! Der er lige et lampe-projekt, som skal færdiggøres og en bordliste jeg skal have brokket mig over til den kære køkkenmand – men så er vi der også. Endelig!

Jeg tog lidt forskud på glæderne forleden, for efter den sidste sjat maling var tør på nyophængt tapet, så indviede jeg køkkenet med stegeos af bedste slags. Frikadeller. Uh, det er en sag, som kan kvæle enhver emhætte og kravle ind i maling og tapet. Nåhr jaja, der var også bacon involveret. Og sautering, kogning og fedteri. Når køkkenet skal indvies, så skal det gøres med stil, ikke ;)

Og hvor var det rart med et hjemmekogt måltid i et færdigt køkken, man kunne bruge fuldt ud. De 3 månederstid med halv køkkenkraft har godt nok været en udfordring for min kokkeringslyst, som har været lige knap ikke-eksisterende. Heldigvis er den vist ved at komme snigende tilbage, som en tyv om natten.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Maden. De danske kål skyller praktisk talt ind over landet i den her tid. Og da de lækre grønne savoykål lå og struttede noget så pænt, så måtte et af dem med mig hjem. Det er lidt et sjovt kål og hvad jeg har hørt i krogene,  så er det ved at blive det nye hippe nordiske kål. Så skal du være med på noderne, så er det ham her du skal have fat i.

Jeg synes kålet er lidt stridt i salater, hvis det ikke får en god omgang dressing – men det er perfekt tilberedt, da de holder sig pænt og får en skøn smag. Jeg har før lavet dolmere i savoykål – formidabel ret, prøv den. Men da det stadig er bare en smule sommer, så hopper vi på en salat. Og frikadellerne/kødbollerne (kald dem hvad du vil) ved siden af. Let og lækker nordisk sensommermad, som er den blide optakt til efteråret :)

Psst…jeg brugte resterne af kålsalaten til fyld i en tærte med rugmelsbund. Bare et tip, hvis du også får rester og ikke vil udsætte hele kantinen for lugten af kål på madpakken…

 

bagels-5

Sauteret savoykål med bacon + kyllingedeller med krydderurter

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid30 minutter
Samlet tid30 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

Sauteret savoykål med bacon

  • 1/2 stort savoykål, eller 1 lille hoved
  • 150 g bacontern
  • 2 tsk frisk timian
  • 50 g valnødder
  • 2 spsk æbleeddike
  • Salt/peber

Kyllingedeller med krydderurter

  • 500 g hakket kylling
  • 1 finthakket forårsløg
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl rasp
  • 1 spsk sennep
  • 1 håndfuld friskhakkede krydderurter, her persille og timian
  • Salt/peber
  • Evt. 1/2 dl rasp + 2 spsk parmesan til panering
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Sauteret savoykål

  • Snit kålen fint.
  • Blancher den i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
  • Dræn kålen i et dørslag - skyl med iskoldt vand, så den bevarer sin sprødhed.
  • Steg baconen sprød og læg den på fedtsugende papir.
  • Kom 1 spsk olie på en pande, tilsæt kål og timian og svits det hele godt nogle minutter - kålen skal bare lige tage farve.
  • Tilsæt bacon, valnødder, æbleeddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
  • Server straks.

Kyllingedeller

  • Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
  • Fugt hænderne lidt med vand og rul små frikadeller/kødboller.
  • Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
  • Bland rasp, parmesan, salt og peber sammen.
  • Rul kødbollerne/frikadellerne i rapsen.
  • Varm en pande med olie op (eller brug baconpanden med fedt!)
  • Kom frikadellerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
  • Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
  • Server med savoykålet.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)


nordisk

Previous Post: « Opskriftskortene er på vej!
Next Post: Sådan finder du en studiebolig – 7 tips fra virkeligheden. »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Det ser virkelig lækkert ud – det må jeg helt sikkert prøve at lave herhjemme :)
    Jeg synes også tærten lyder lækker – måske du kunne lægge en opskrift op? Jeg søger stadig efter en god grov tærtebund som ikke bare smuldre når man kigger på den :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er en skøn ret :)
      Jeg har netop lagt tærten op idag, så kig forbi den :)

  2. Anne-Marie

    Med bacon er det nok noget familien vil sætte pris på;-)

    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Bacon får alle grøntsager til at glide lidt nemmere ned ;)

  3. A+K/VenterPaaVin

    Pudsigt, netop kyllingefrikadeller og kålsalat var min madpakkemenu i sidste uge (laver altid til en par dage). Det er bare en af de bedste hverdagsretter jeg ved. Dog var min uden bacon, det lyder ellers lækkert.

    – Anne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er altså også bare et hit og lige sæson :) Orrh, baconen er vigtig ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework