• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Sådan finder du en studiebolig – 7 tips fra virkeligheden.

5

Det er seks år siden jeg rykkede teltpælene op og flyttede 180 kilometer sydpå. Til Århus og livet som studerende. Det virker som var det igår, men samtidig føles det som lysår siden. Hvert evig eneste år på den her tid, når svaret på studievalget er faldet, så begynder nyhederne, debatten og ramaskrigene at fylde scenen i Danmark. Boligamangel. Boligjagt. Når man selv har siddet i orkanens øje. Flere gange. Så kan jeg ikke lade være med at have lidt mere end et halvt øre med på det hele. Og jeg forundres. Gang på gang.

1

Da jeg flyttede første gang, var det i kaos. Jeg stod i netop samme situation, som mange tusinde gør nu. Du har fået studieplads og skal der promte findes et sted at bo. Hellere igår end i dag.
Den gang (ja, udviklingen går hurtig) var Boligportal, Lejebolig-et-eller-andet og studieboligforeningen de eneste stedet, som man kunne finde lejebolig. Bevares netværk og forældrekøb var også med i kampen for mange. Men der var ingen Facebook-grupper, utallige websider, forums og hvad ved jeg. Jeg brugte al min vågne tid med at fortvivle og overvåge Boligportalen og mit nummer på boligforeningen. Sidstnævnte var udelukket med 6 måneders ventetid. Selv i ydreområderne. Og nej, her taler vi ikke Århus Nord. Men langt, langt ude.

4

Jeg var heldig. Eller det synes jeg selv. Jeg fandt en kælderlejlighed hos en privatudlejer (jo, der findes nogle gode), hvor jeg skulle dele køkken og bad med en anden pige. Men bedst af alt, så lå den 500 meter fra universitet. Så det næste år boede jeg på et værelse i en kælder. Med edderkopper, utallige mangler i beboelsen, roomie og en familie ovenpå. Med baby.
Men ved I hvad, jeg synes jeg var heldig. Det var billigt (efter Århus-standard), tæt på det meste og jeg havde tag over hovedet. Ja, jeg gik på kompromis med alle mine drømme om den perfekte studiebolig. Min familie var skeptisk og er det stadig den dag i dag – over jeg boede der. Men jeg lærte noget vigtigt. Jeg lærte hvordan virkeligheden er, når man selv skal klare sig i en storby. At det er okay at nøjes. At alt ikke behøver være perfekt fra starten. At det er muligt at være på SU, uden at have arbejde, uden at få økonomisk hjælp fra sine forældre og samtidig både kunne bo og leve ganske udmærket.

Så et par råd fra en garvet rotte i flytte- og su-faget ;)

7
1. Sænk dine forventninger. I de fleste mindre provinsbyer kan du leje et helt hus, for de penge et værelse koster i Århus midtby. Du får en lussing at dimissioner, når du ser priserne. Og det meste kan ikke betales på en SU. Så medmindre du har forældre, som giver et tilskud eller er klar på også at skulle finde et arbejde oveni studiestart, så søg lidt væk fra midtbyen. Ikke uden for bygrænsen, men bare 5-10 minutter.

2. Overvej at flytte sammen med nogen. Ofte finder folk sammen på studiet og finder en lejlighed til deling. Så måske du skal finde en sofa indtil studiestart? Ellers er der rigtig mange som søger bofæller. Og det er faktisk rigtig rart at bo sammen med nogen, når man starter i en ny by. Man får en base og føler sig ikke helt alene i verden. Jeg kendte ikke pigen, som jeg skulle bo med på forhånd, men heldigvis klingede vi og var enige om “hvordan man bor sammen”. Det er altså ret vigtig at få afstemt!

8
3. Tilmed dig i boligforeningen og søg boliger. Også dem som ligger i udkanten af Århus. Ofte får man et tilbud efter 6 måneders tid. Og det er til at betale.

4. Lad være med at søge efter en bolig, du skal bo i resten af din studietid. Søg efter noget midlertidig. Ofte er det nemmere at finde den gode bolig, når du bor i byen, får et netværk og finder dit yndlingsområde, samt hvor studiet ligger.

5. Tag hvad du kan få. Jep, ikke det råd, som der er nogen, der gider have. Men det er virkeligheden. Du skal selvfølgelig ikke bo i en mørk, fugtig kælder (det gjorde jeg hellere ikke) eller blive snydt af bolighajer, men tag hvad du kan få. Om det så er et usexet kollegieværelse, et 6 kvm stort rum i en lejlighed med 4 andre, du aldrig bliver perlevenner med. En lejlighed 20 kilometer udenfor Århus. Tag hvad du kan få og vigtigst af alt; hvad du har råd til!
Alt for mange studerende sætter sig for hårdt, fordi de vil have det hele.  Det handler virkelig om at sænke de forventninger og “jeg vil ha'”-mentalitet. Altan, nyt køkken, nyt badeværelse, højt til loftet, rigtig beliggenhed, stor lejlighed. Det eksisterer ikke for en studerende på SU – uden nogen økonomisk hjælp udefra. For jo, så kan du få. Alt det, du vil have. Tænk over det, når du misunder alle de andre – det er ikke virkelighed for alle og man kan sagtens have det fantastisk i lidt mindre fancy boligforhold. Det er ofte her, de gode fester og hyggelige stunder bliver holdt. Jeg siger det bare ;)

9
6. Så tænker du måske, jeg kan jo bare arbejde mig til pengene. Det kan du og det er en skide god ide. Men overvej om du skal have et arbejde på første semester. Det er hårdt at starte på en videregående uddannelse, at flytte hjemmefra, at opbygge et netværk, at få styr på et nyt liv. Derudover vil det måske være mere relevant at finde et studierelevant arbejde på 2 semester. Eller få den rigtig gode job gennem dine studiekammerater. Århus er ikke en nem by at finde et godt studiejob, til en ordenlig løn. Det er kamp om dem og jeg kan virkelig ikke anbefale et telemarketing-job (jeg taler af erfaring… ;) ).

7. Det er kun 3 år du skal læse bachelor. Måske med et semester i udlandet. Og derefter måske tage kandidaten i en anden by.  Lad være med at gå nedenom og hjem over, at det ikke er din drømmebolig, købe dig fattig i det helt rigtig boliginterør eller være misundelig på alle de studerende med forældrekøb og lækre lejligheder. Der sker så sindssygt meget de år og det er bare at følge med, nyde studietiden og tage tingene som de kommer. Det hele behøver ikke være perfekt. Lige nu. Hyg dig og vær ung. Alt det andet kommer tids nok.

10

Efter det første år fik jeg en lejlighed midt i Århus. En 1-værelses lejlighed, nyistandsat og med den perfekte beliggenhed. Den kostede, men jeg havde et job til supplering af su’en på daværende tidspunkt. Hvis jeg ikke var blevet syg med en depression, er jeg ikke i tvivl om jeg stadig boede der, den dag i dag. Den var perfekt for mig.

Et halvt år efter endte jeg i en studiebolig i Tilst. 10 kilometer uden for Århus, Det var hvad jeg kunne få på det tidspunkt. Og så var den billig. Gammel, slidt men ualmindelig billig. Jeg skulle kun bo der et par måneder, til jeg fandt nogen andet. Men det endte med jeg boede der 4 år! Jeg blev aldrig nogensinde rigtig glad for at bo der, men den billige husleje gav mig en økonomisk frihed. Og mulighed for at have bil. Noget der opvejede alt for mig. Boligen kunne kun lejes mens jeg var studerende, så om jeg ville det eller ej, så var det altid for en begrænset periode jeg skulle bo der. Og det fandt jeg bare fred med. Du kan se billeder af mit køkken fra den lejlighed, oppe i menuen.

Mit sidste halve år som studerende? Ja, der bor jeg jo med min kæreste, på mit 6 sted. I et lejet rækkehus. Med have. Noget jeg aldrig havde forudset, da jeg flyttede ind i kælderen en regnvåd august-dag i 2008.

 

11

Previous Post: « Sauteret savoykål med bacon + mini kyllingedeller med krydderurter
Next Post: Familiekagen »

Reader Interactions

Comments

  1. Ann

    Det er altid sjovt at høre om andres bolighistorie :)
    Jeg startede med at bo på Vilhelm Kiers Kollegiet i Aarhus i mit første år og flyttede derefter i en stor delelejlighed på Frederiksbjerg – lækker lejlighed, men jeg var, som du beskriver, en af de studerende, der vil have det hele og derfor satte sig lidt for hårdt i det… Men det gik.

    Jeg er blevet færdiguddannet og drømmer om rækkehus og have. Hvordan fandt I jeres? Og hvor ligger den henne, af ren og skær nysgerrighed? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ja, synes også det er ret interessant :)

      Jamen gennem Århus boligforening, som vi begge har boet i, i flere år. Og så søgte vi ved juletid sidste år, 4 måneder senere var der bonus på rækkehus og have til overkommelig pris :)
      Og vi valgte lejebolig indtil jeg er færdig med at studere og har fundet ud af hvor jeg skal være arbejdsmæssigt, selvom det helt sikkert bedst kunne betale sig at købe hus.
      Det lægger et stykke udenfor Århus Nord.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework