• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Restaurantionsbranchen – en branche i forfald?

Processed with VSCOcam with m5 preset

I sommerferien var jeg eddike sur. Well, det er jeg ofte, men den her gang var jeg sådan godt gal i skralden. En ganske almindelig tirsdagen bød på mad ude, da der gik rygter om en tirsdagstapas i Frederikshavns midtby. Den skulle da prøves. For første og allersidste gang. Maden var mildest talt uspiselig, service haltede og det hele var så skuffende, at jeg var flov på byens vegne.

Efter jeg havde været hjemme og snuppe en rugbrød til natmad og skumlet over oplevelsen – i højlydt udbrud til min stakkels mor, der egentlig bare gerne ville sove, ja, så kom tankerne. Hvornår har jeg spist fået et virkelig godt måltid mad på en restaurant? Altså i en prisklasse almindelig dødelig fra provinsen har råd til. Hvornår har jeg begejstret råbt hurra over servicen, fødevarekvaliteten, hygiejnen, konceptet, stemningen – alt det en restaurant burde sælge? Det er eddermug’me længe siden!

Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan være så svært at servere ordenligt mad til en fair pris. Og gerne med et smil og den ekstra service for at please gæsten. Der råbes op om halvfulde spisesteder, dyre råvarer og mangel på god arbejdskraft. Men hvorfor skal vi tage ud at spise, når vi kan lave maden bedre selv? Hvorfor skal vi betale mere for maden, når det alligevel kommer fra en bøtte? Og arbejdskraften – jo, den er der – også med smil.

Har vi som gæster et ansvar? Næ, ærlig talt det har vi ikke. Hvis maden er god, hvis oplevelsen er god så kommer vi. Igen og igen. Hvis ikke, så er der gabende tomt og kun forvildede turister redder de røde tal. Der er en grund til restaurationer går nedenom og hjem. Det er simpelthen bare ikke godt nok. Bevares, provinsen har en udfordring da den “ude-spisende”-generation stadig holder til i storbyen lidt endnu. Men her i storbyen er der også brug for en opsang i branchen. Og en smule kritisk tilgang fra det udespisende folkefærd. Sæt nu krav til den mad du køber. Som det ser ud nu, kan det sammenlignes med at gå ud og købe et par sko. Uden sål! Eller kun få en halv klipning ved frisøren. Det er restaurationsbranche realitet alt for mange steder.  Hvis du ikke vil betale 300 kr for sådan et par sko. Vil du så smide 300 kr. for mad fra bøtte og lunkent postevand? Jeg vil ikke.

Jeg vil bare gerne smide de 300 kr i restaurantbranchen, men jeg ved bare snart ikke hvor. Jeg elsker at bruge et par timer ud, nyde at kunne sætte mig til bordet og få et betalt smil. Blive vartet lidt op, blive mæt (og tilfreds) og smutte fra opvasken. Få en oplevelse, lidt krydderi på tilværelsen – bruge byen og tage et par timer væk fra hverdagen. Det vil jeg gerne sætte mine 300 kr på. Og så spise rugbrød et par dage efter.

Hvorfor er det så svært at finde? Hvorfor bliver udbuddet bare accepteret? Hvorfor kræver vi ikke mere? Det behøver jo ikke være sådan. Er fremtiden kun gourmetrestauranter og takeaway-steder? Er der ikke en mellemvej?

 

Previous Post: « Blomkål i karry og spicy kødboller
Next Post: Cheesy Beer Bread / Brød med øl, ost og timian »

Reader Interactions

Comments

  1. Sine Smed

    åh, sikke da en træls oplevelse. Når du kommer til kbh igen så vil jeg gerne anbefale en af Cofoco’s restaurenter. Der er så lækker mad, spiste på Scarpetta, hvor vi fik 5 lækre retter for 250 kr. Det skal jeg helt sikkert prøve igen.

    Svar
  2. Bente

    Lige mine ord!
    Vi bor heller ikke i en storby – men vil alligevel gerne spise ude an gang imellem! 6 x har vi prøvet i sommer:
    Det første sted var alt super, betjeningen maden og stemningen i lokalet. Næste gang prøvede vi et nyåbnet sted ved vandet. Uha, træls mad og unde tøser der kune have øje for hinanden – gæster var kun et nødevendigt onde! Vi prøvede også et andet lokalt sted også forholdsvis nyåbnet. Vi kom kl. 19.20 og der var åbent (første gang vi var der, var der lukket). Desværre lukkede køkkenet kl. 19.00!!!
    Jeg synes det er svært at finde gode spisesteder, som du skriver hvor maden er til at betale og service og mad er i top!! Vi ville gerne, at der var en mulighed for at gå ud og spise – uden at det skal være gourmetmad.
    Vi er så heldige at vi bor rimelig tæt på grænsen til Tyskland – og her er det masser af muligheder – men vi ville gerne at der også var det i Danmark.

    Svar
  3. Martin Villumsen

    Der er simpelthen ikke noget værre end at betale for dårlig mad… Det er simpelthen så træls! Og så svært er det bare heller ikke at lave god mad eller servere det med et smil.

    Nu skal jeg ikke kunne udtale mig om restaurationerne i Frederikshavn, men i Odense synes jeg netop, at man efterhånden flere steder kan få en rigtig god og lækker 3-retters menu til 250-350,- (ekskl. vin) – og det samme gør sig selvfølgelig også gældende for Kbh. Og jeg synes faktisk, at der er ret meget fokus på “billige” restauranter, som serverer fantastisk mad for tiden – igen primært i Kbh.

    Jeg gætter på, at grunden til, at det kan være et problem at få god mad som alle kan betale sig fra, udenfor storbyerne er pga. manglende konkurrence (?).

    Svar
  4. Sabrina

    HØRT! Jeg er fuldstændig enig med dig og jeg har ikke tal på hvor mange gage jeg efterhånden har været godt gal i skralden over det restauranterne spiser os af med. Det er ligesom om at der ingen glæde, ingen stolthed over eget fag er længere – medmindre vi altså er oppe i Michelin restauranterne og på en su er de altså lidt svære at betale for. Det er fuldstændig til grin at cafeer og restauranter snildt tager i omegnen af 150 kr for en fesen burger eller røvsyg sandwich, pastaret eller hvad det nu kan være hvor det hele er noget der kommer fra halv eller hel fabrikata. Jeg begriber ikke hvor svært det kan være eller hvorfor man vælger at åbne et spisested hvis man tydeligvis ingen passion har for ordentlige råvarer. Jeg sidder også rigtig tit tilbage med en tanke om at det her kan jeg selv lave MEGET bedre og samtidig til meget billigere penge.

    Heldigvis bliver man også en gang imellem positivt overrasket og ikke mindst bekræftet i at god mad ikke behøver at være dyr, men kan faktisk godt laves så helt almindelige mennesker kan betale det, og hvis maden og betjeningen er i orden giver man også gerne lidt mere. Synd at der er så langt imellem de steder, selvom man bor i Kbh!

    Det blev en meget lang kommentar, jeg skal ikke engang gå i gang med at svine supermarkederne – så går det først galt ;-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework