• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Citronkage med birkes

    Af Louise | 13 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lækker, svampet citronkage med birkes, som holder dig saftig og dejlig i flere dage. Birkes giver en skøn smag og knasende bid til den friske citronkage med birkes. Find opskriften her.

    Sus til opskrift Print opskrift
    citronkage med birkes

    De her varme tider gør fredagskagen til en udfordring for mig, ikke bare på appetitfronten, men også ved tilberedning.

    Mørdej er helt udelukket i mit varme køkken og ligeledes alt med creme, chokoladekage og noget med et smeltepunkt. Det er simpelthen blevet fysisk umuligt at holde en kage bare nogenlunde i live og ikke mindst spiselig.

    Så jeg vendte hovedet sydover og hvad fangede mit blik. Citronkager i massevis - syrlige, tørre og helt igennem perfekte til en fredagstreat.

    Det blev til..

    Citronkage med birkes

    Man kunne fristes til at kalde den for en citronmåne. Men nææ nej, for kagen er faktisk ikke helt så "våd", som en citronmåne. Og sammen med birkes, så får den en skøn smag. Den får en meget passende mængde bitterhed ind. Samt går ualmindeligt godt til en kop iste, hvis man skulle have de lyster.

    Og et tip her til sidst.

    Husk lige at tjekke gebisset efter et stykke citronkage med birkes inden du vandrer videre på fredagsfærd - der kunne jo sidde et birkes. I hver tand ;)

    citronkage med birkes

    Citronkage med birkes i bradepande

    Jeg bagte kagen i en springform, men har du mange gæster med søde tænder, så kan du sagtens gange kagen lidt op. Laver du dobbelt portion, så passer den til en lille bradepande på 20x30 cm.

    Citronkage med birkes og ostecreme

    Du kan både toppe din citronkage med glasur, men noget, som er helt genialt er ostecreme. Find en lækker opskrift på ostecreme her, som du kan toppe kagen med.

    Eller skal det være ekstra fint, så del kagen på midten og smør ostecremen imellem kagebundene.

    GRATIS KAGEGUIDE:
    Den ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang

    KLIK OG FÅ KAGEGUIDEN NU →

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave kagen uden mælk?

    Du kan bruge en mandelmælk i stedet - det dur også fint i kagen her.

    Kan citronkagen med birkes fryses?

    Ja, du kan sagtens fryse kagen.

    Kan jeg komme glasur på?

    Jeps, det vil være super lækkert. Lav en hvid glasur på flormelis og vand og kom ovenpå når kagen er afkølet. Skal der endnu mere citronsmag til din kage, kan du også tilsætte citronsaft til glasuren.

    Flere kager med citron

    Prøv dem her:

    • Cheesecake med citron
    • Pavlova kage med citron og mandler
    • Citronkage
    • Citronmuffins med marcipan

    Citronkage med birkes

    Lækker, svampet citronkage med birkes, som holder dig saftig og dejlig i flere dage. Birkes giver en skøn smag og knasende bid til den friske citronkage med birkes.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter
    Antal: 1 kage

    DET SKAL DU BRUGE

    • springform, 20 cm diameter

    Ingredienser

    • 200 g mel
    • 2 spsk birkes
    • 1 tsk bagepulver
    • 1 nip salt
    • 225 g sukker
    • 2 spsk revet citronskal
    • 115 g smør, stuetemp.
    • 3 æg
    • ½ dl cremefraiche 38%
    • ½ dl mælk
    • ¼ dl citronsaft
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland mel, birkes, bagepulver og salt sammen i en skål.
    • Pisk sukker og citronskal i en anden skål, til det bliver en fugtig masse.
    • Tilsæt smør og pisk til det er luftigt.
    • Kom æggene i et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
    • Bland mælk og cremefraiche sammen.
    • Tilsæt halvdelen af melblandingen + mælkblandingen + citronsaft til smør/sukkeret og pisk det sammen.
    • Tilsæt den anden halvdel og pisk det til en jævn del.
    • Kom dejen i en smurt springform, 20 cm diameter (eller brødform)
    • Bag kagen ved 180 grader (alm. ovn) i 15 minutter. Hvis den begynder at tage for meget farve, så læg et stykke sølvpapir over og bag den yderligere 15 minutter til den er gennembagt.
    • Lad den afkøle på en bagerist.

    Noter

    Der kan laves glasur eller flødeost-top til kagen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Emma

      september 12, 2023 at 7:08 pm

      Kan man lave den som muffins? :) Og hvor lang tid, tror du så, at de skal have?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 14, 2023 at 10:43 am

        Hej Emma

        Ja, det vil du sagtens kunne. Laver du dem i alm. størrelse muffinforme vil jeg give dem ca. 15-17 minutter :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Sofie

      januar 05, 2022 at 9:44 pm

      Hvor mange stykker/personer er den til?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 07, 2022 at 12:03 pm

        Hej Sofie,

        Det er lidt svært at svare på, da det helt kommer an på, hvor mange (og hvor store) stykker hver person spiser - men jeg tænker, at der sagtens er til eftermiddagskaffen plus 2-4 gæster ☺️

        God bagelyst!

    3. Julie

      august 03, 2020 at 7:59 pm

      Hej,
      Jeg skal lave lidt forskellige kager til min datters barnedåb - og er derfor på udkig efter frysevenlige kager, der kan laves i forvejen. Mit spørgsmål er derfor, om denne kage kan fryses? :)
      Mvh Julie

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 04, 2020 at 12:06 pm

        Hej Julie

        Det kan den sagtens :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. Julie

      november 05, 2019 at 8:23 pm

      Hej Louise. Hvis jeg vil lave en hel bradepande, hvor mange gange tror du så jeg skal gange med? Jeg tænker selv 2,5 måske. Tror du desuden en hindbær frostning ville gå godt til? Skal lave den til en kollega som elsker syrlige/friske kager

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 06, 2019 at 5:20 pm

        Hej Julie,

        Jeg tænker også cirka 2,5-3 gange. Jeg har ikke testet kagen i den størrelse, men jeg tænker, at du skal passe på med, at den ikke bliver for høj, for så kan det være svært at få gennembagt.

        Det vil da være super lækkert med en hindbærfrostning 🙂

        Lad mig høre, hvordan resultatet bliver - også gerne med kagen i stor størrelse 🙂

    5. Pia

      november 20, 2014 at 10:23 pm

      Fantastisk kage. Tusind tak for opskrift :-)

      Svar
    6. Maria

      august 06, 2014 at 11:04 pm

      Jeg har bagt denne kage til aften, men er i tvivl om 2 ting. Pisker du stadig med elpisker, når du tilsætter mel osv.? Eller pisker du med almindeligt piskeris? Skal den have 15 min. i ovnen eller en halv time?
      Jeg skal først smage på kagen i morgen på arbejde, men synes den ser lidt kompakt ud! Håber dog at den er god, da det er min plan at bage den på lørdag, når jeg holder min 30 års fødselsdag. Tak for en fed side!:)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 08, 2014 at 10:32 pm

        Hej Maria

        Jep, jeg pisker det med elpisker på lav hastighed, altså virkelig lav (som hvis man selv rørte dem).
        Den skal have ca. 30 minutter i alt. 15 minutter uden folie og 15 min under folie - hvis din ovn bager hårdt (som min gør).

        Hmm, den skal ikke være meget kompakt, men lidt. En mellemting mellem et brød og en kage. Håber det faldt i din smag :)

    7. Anne-Marie

      august 04, 2014 at 3:32 pm

      Jeg har fået en dille med at bage i microovn her i varmen. Det er helt vildt så hurtigt det går. Under 10 min. fra start til kage og uden overophedning af køkkenet. Det kan godt være citronkage skal være den næste udfordring. Elsker citron og har næsten lige lavet lemoncurd i microovn også.

      Kh.
      Anne-Marie

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 05, 2014 at 5:53 pm

        Nææ, det er da smart. Bruger du bare en almindelig mikroovn eller en med mange indstillinger? Er sikker på citronkagen er en god kandidat til næste projekt - haps den er god på varme dage :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen