• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Guide: Plankebord med drivtømmer look

Guide-plankebord-drivtømmer (17)

For en god uges tid siden flyttede det her spisebord ind i huset og jeg er svært begejstret. Længe har jeg drømt om at det rå træ og masser af bordplads. Det er noget helt andet end mit højglans spektakel. Noget meget bedre. Selv kaffen smager bedre ;)

Well, hvordan laver man så sådan en pæn sag? Ja, jeg var facilitator på projektet og kæresten bygherre. Så al credit for udførsel skal gå til ham.. Man skal jo gøre det man gør bedst, så med projektlederrollen udstak jeg retninglinjerne og gik så tilbage til eksamenslæsningen.. som med jævne mellemrum måtte holde pause, så jeg kunne følge op på projektet ;)

Skal vi bare sige det sådan; det støver fuldstændig vildt! Så medmindre du har en garage eller et halvtag (som vi brugte), så sørg for godt vejr. Derudover skal olien tørre over flere omgange (16 timer), så det kræver lige nogle dage med plads udenfor. Jeg har lavet guiden i steps og med en print-knap – så er den lige til at tage med og få det bord fixet her i sommerferien. Alle materialer er købt i almindelig byggemarkder og benene i Ikea, så ikke noget fancy der.

 

Træ

Jeg valgte at bruge spærtræ til plankerne, da det var forholdsvis billigt og nemt tilgængeligt. Men har du mod på at være lidt mere kreativ, så er gamle gulvbrædder, planker osv. ret fint, da det har lidt ekstra patina. Jeg ville gerne have haft mine planker 25-30 cm i bredden, men desværre kunne de ikke opstøves i det lokale byggemarked, så det blev til 20 cm brede spærtræ. De var 4,20 m i længden, så vi valgte bare at få dem savet midtover, til 2,10 m – altså købte vi kun 2 x spærtræ. Når du skal vælge træ, så husk at se efter om det er vredet – det er ret stor forskel. Derudover med hensyn til knaster, hakker og sprækker. Så find planker der er lige og ensartede. Det tager noget tid og virker fjollet når man står i byggemarkedet, men det er afgørende for det endelig resultat.

Slibning

Her har kæresten en opfordring! I mangel på maskiner (!!), sleb han i hånden, hvilket inkluderede udbrud som bestemt ikke egner sig til bloggen. Så konklusionen var ret klar; lån en slibemaskine.

Olie

Du finder drivtømmerolie i de fleste store byggemarkeder. Det findes både i hvid, grå og mørk grå – jeg brugte den grå. Vil du hellere have en smuk “træ-farve”, så findes de også i overvældende udvalg. Jo, jeg var da lidt i dilemma, for ligeså smuk drivtømmer er, ligeså glad er jeg for det fine træ-look.

Lak

Vi brugte ikke nogen afsluttende lak. Dog findes de i matte, så du slipper for den skinnende overflade der bare ikke passer til det rå look. Vi har både spist ved bordet, drukket kaffe, rødvin og spildt vand. Endnu har bordet kun været afvisende, så om lak er en nødvendighed, er en smagssag.

Bordben

Der findes cirka 1000 forskellige bordben! Da bordet her var på budget, så hapsede jeg Ikea bukke til en flad halvtredser stykket. Og de er faktisk ganske fine, nemme at samle og passende i højden.

Note

Da vi ikke havde træet til at stå ude mere end et par dage for at tørre, så giver det sig endnu. Hvilket vil sige, at vi endnu ikke ved hvordan det ser ud om et par måneder. Derudover væsker det harpiks, da det er fyretræ – ikke meget, bare nogle dråber. Og ja, tallerkener vipper, da planker jo er rustikke og aldrig kan få samme højde medmindre man er en ørn med høvlen. At vælge brede planker vil selvfølgelig afhjælpe dette. Men hey, det er jo også noget af charme ved sådan et bord.


Pris 

Vi lavede bordet på budget, men kunne nok have fundet træet billigere online. Priserne er vejledende

Træ: 250,-
Olie: 150,-
Bordben: 100,-
Sandpapir, skurer, klude, pensler og diverse havde vi selv, men ca. 200,-

Ialt: 500 / 700 kr.


Guide-plankebord-drivtømmer (1)

Guide-plankebord-drivtømmer

Guide: Plankebord med drivtømmer look

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 4 x spærtræ / planker a 2, 10 m
  • 1 x alm. bræt
  • 9 skruer
  • Sandpapir, korn 80 + 120
  • Junkers rustik bordpladeolie, Drivtømmer grå
  • pensel
  • Klude
  • Terpentin
  • Slibesvamp, nylon
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Slibning

  • Slib først plankerne med korn 80 og så med korn 120. Husk at slibe godt på alle overflader, især bordkanterne hvor man sidder.
  • Støvsug plankerne for støv og tør dem derefter af med en fugtig klud.

Olie

  • Så skal der olieres - Følg anvisningen på bøtten!!
  • Start med bagsiden af plankerne, så du får en fornemmelse for olien.
  • Brug tynde lag og husk at tørre olien af som beskrevet på anvisningen.
  • Vær forsigtig med olien ikke løber for meget - gøres nemmest ved at have en klud ved hånden.
  • Hav tålmodoghed! Farven udvikler sig over nogle timer.
  • Gentag olieprocessen indtil farven er som ønsket - husk tørretid (vi gav 3 gange).

Samling

  • Sav det almindelig bræt i 3 stykker a ca. 60 cm.
  • Sav enderne skrå og slib dem godt.
  • Giv stykkerne olie, ligesom ved bordet. 1-2 gange er nok.
  • Læg planerne med bagsiden opad og i det ønskede udseende - det kan være lidt et puslespil at få dem lagt pænt sammen, så de passer bedst. Skal du have huller mellem planker, er det nu de skal måles op.
  • Skru brædderne fast på plankerne, så bordet bliver samlet.

Efterbehandling

  • Når bordet er gennemtørt slibes det med slibesvampen til det får en blød og lækker overflade - huske ender og kanter.
  • Læg bordet på bukkene/benene og vurder om der skal justeres højde med nogle filtpuder.
  • Ellers er bordet klar til brug.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)


guide-plankebord-drivtømmer
1 2 3 4 5
Guide-plankebord-drivtømmer (8) Guide-plankebord-drivtømmer (9) Guide-plankebord-drivtømmer (10) Guide-plankebord-drivtømmer (11) Guide-plankebord-drivtømmer (12) Guide-plankebord-drivtømmer (13) Guide-plankebord-drivtømmer (14) Guide-plankebord-drivtømmer (15) Guide-plankebord-drivtømmer (16)

Previous Post: « Ingen grund til falsk beskedenhed
Next Post: Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med æg og fløde »

Reader Interactions

Comments

  1. Natasja

    Hej. Jeg leder selveste bordben. Der står på IKEAs hjemmeside, at benene kan bære 50kg. Hvordan holder de til vægten af plankerne – og brug?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Natasja,

      Jeg synes, de fungerer og holder vægten fint, også under brug. Dog har jeg hørt fra nogle, at de oplever, at hvis de bruger meget tunge planker, så kan bordbenene være lidt ustabile. Så kig efter nogle planker der ikke er for tunge :-)

      God fornøjelse!

  2. Anne-Louise

    Hej :-) Jeg overvejer at give min søns indendørs legehus (i råt træ) sådan en tur – og vil i den forbindelse lige høre, om der er voldsomme lugtgener ved olien og hvor længe det hænger ved. På forhånd tak :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne-Louise,

      Tak for din kommentar og spørgsmål.

      Så vidt jeg lige husker, så synes jeg ikke der var lugtgener ved olien. Vores bord står indenfor, så ved ikke hvor længe det holder udenfor. Men altså, det hænger stadig ved på vores bord :-)

      Håber det kan hjælpe dig.

      Hav en dejlig dag.

  3. Pernille

    Hejsa
    Hvor langt inde fra kanten satte i tværbrædderne ?

    Svar
  4. Brian

    Det bræt i bruger til at holde plankerne sammen med, er de bare skruet op i plankerne og ikke andet? virker ikke til at plankerne er tykke nok til at holde nogen skruer nemlig :)

    Svar
  5. Steffen Holst Hjort

    Hej, super flot bord. Har selv været i gang med at lave et og har brugt samme type ben/bukke fra IKEA. Oplever i knirke problemer med dem?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Steffen

      Tak. Nej, det har jeg ikke oplevet med bukkene.

  6. Marie

    hvor meget sleb i det inden i malede ?
    og har I kun givet det 2 gang maling som der står på bøtten ?

    Svar
  7. Mallo

    Hej loui
    Hvordan har du sat bordbene i hak? Og via denne metode kan man så opleve at bordet er ved at falde af eller hvordan man nu siger det?

    Svar
  8. Pi

    Hej, hvordan har du fæstnet bordbukkene til pladen? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pi

      Det har jeg ikke. Vores er ikke skruet fast, de er bare sat i “hak” ved det bræt, som holder bordet sammen.
      Men ellers så kan der bores huller i benbukkene – de er ikke massive.

  9. Jens Poulsen

    hej
    fedt bord og farve, kan du oplyse mig nummer /kode på olien fra Junker

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jens

      Tak :)
      Har desværre ikke bøtten med olie mere, men den hedder “Junkers Rustik bordpladeolie drivtømmer grå”.

  10. Lone Storgaard

    Jeg er så begejstret for jeres flotte bord og vi vil selv i gang i foråret. Jeres bord er 210 cm lang men hvor mange kan I have siddende på hver side?

    Svar
  11. Morten

    Super lækkert bord! Er igang med et skrivebord med ca samme koncept. Jeg har så bare fuldstændig misforstået olieprocessen. Så det bliver spændende at se om det kommer til at virke alligevel :-) ellers må jeg igang med at slibe det ned igen. Tak for inspirationen ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Tak :) Og fedt du er igang med projektet – krydser fingre :)

  12. Frank B.

    Flot bord. Men kan se at det “bølger” lidt. To grunde til det. 1. De tynde brædder under bordet, er alt for tynde. 2. kanterne på plankerne er for runde.
    1. Herren i huset skulle have sat kraftigere lægter under, det ville hjælpe med at afstive plankerne på tværs. 2. Kanterne der mødes, skulle være skåret med en rundsav, så der havde været en lige skarp kant. En biscuitjoiner er en rigtig god maskine, til at lave bordplader med, da den fikserer plankerne til hinanden i en nøjagtig højde. Og den fås billigt i Harald Nyborg til cirka 300 kr.
    Vil man have jeres flotte blanke look, så skal træet være så glat som muligt, men vil man have et mere realistisk look, så skal man brænde træet med en gasbrænder. Og man børster så det mørke og brændte træ væk, vil man have dybere struktur i træet, så brænder man det bare lidt mere. Ulempen er selvfølgelig at man får en mere ujævn overflade (alt efter hvor dybe fuger man laver), men looket bliver vildt flot, og vil ligne ægte driftwood, hvis man bruger eddike+ståluld+kaffe/the metoden. Denne metode kræver at man efterbehandler, når man har fået det ønskede look, og alt er tørret igennem, da man skal “lukke” overfladen med olie eller lak.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Frank

      Tusinde tak for din kommentar, fedt med nogle tips til sådan et bordprojekt – især for os, der stadig er nybegyndere :) Hvis vi skal igang med et bord igen på et tidspunkt er det hermed skrevet bag øret!

    • Pia bang

      Hej hvilke blandingsforhold skal jeg bruge og hvad er bedst kaffe el the?☺det er de der rens let du mener ikke?
      Bruger du pensel?vh pia

  13. Rene

    Har set dine fine beskrivelse af dit projekt. Der er lidt og kommentere på efter jeg selv har lavet et.

    IKEAS bukke er absolut elendige.<— Købte dem selv og sikke et lallet bord.

    En anden ting er når du bruger så brede planker som 200 mm i breden er de meget tykke = tunge= stærke… Så skal der nogle kraftigere brætter på tværs ikke bare en bræt men en lægte. Brugte selv 45 mm tykke lægter. Da der er rigtig meget træk i så tykke planker.

    Har lavet bordet i 1000×2100 og med lægter på tværs så er det vel oppe omkring 100 kg.

    Derfor kan jeg anbefale en komplet sokkel fra ikea til 499 kr. Den stiver også plankerne samtidigt.

    Svar
    • Morten Hyldgaard

      Mit er 75 cm og der er bukkene helt fine.

  14. Kirsten Sørensen

    Hej
    Tusind tak for en udførlig beskrivelse af arbejdsgangen med jeres spisebord. Det er super flot og jeg har lokket manden til at lave et sofabord på samme måde. Jeg kan se i kommentarerne, at I agter at lave et sofabord og vil lige høre om i har fået det gjort? Hvilke ben har I/vil I bruge til sofabordet?
    Mvh Kirsten

    Svar
  15. Sofie

    Hej – jeg er godt i gang med mit eget bord, men kom lige til at tænke på, hvordan/hvornår terpentinen bruges :)

    Ellers mange tak for en god opskrift!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Terpentinen er til rengøring af penslen – olien kan ikek fjernes med bare vand :)
      Velbekom, lækkert du kunne bruge den :)

  16. Marlene

    Hejsa…. Jeg er netop blevet førdig med at oliere mit nye bord… men jeg syntes jeres står lidt mere blankt end mit gør… hvordan afsluttede i processen?

    Og 1000 tak for inspirationen … :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marlene

      Bare der, med at polere bordet og så gjorde vi ikke mere :) Så ved sørme ikke lige hvorfor vores er mere blankt!
      Velbekom, dejligt at du kunne bruge den :)

  17. Kjestine

    Hejsa
    Hvor køber du nylonsvampen? Har været i Jem og fix samt Optimera og de har det ikke

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kjestine

      Jeg købte dem vist i Silvan eller Bauhaus, kan ikke helt huske det.

  18. Christina

    Har du et link til benene?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De er her: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80130776/

  19. Chrisitne

    Jeg har selv igangsat tankerne om at lave sådan et smukt plankebord som dit!
    Jeg har bare et problem, og det er, at de fleste steder som sælger spærtræ, tager en formue for at levere det! Har du købt det online eller i en levende butik? For jeg synes godt nok, at 275 kr er mange penge for at få det leveret!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christine

      Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.
      Jeg købte det i et byggemarked, fysisk – jeg ville dog gerne have haft mine planker bredere og dem kunne kun finde online.

      Håber du får et super lækkert spisebord :)

  20. Dennis Pape

    Næste gang du skal lave falsk drivtømmer skulle du prøve med eddike og ståluld.

    Hæld ca. 4 dl eddike op i en skål. Læg en rulle ståluld i eddiken og lad det stå og trække i mindst 24 timer. Herefter er din blanding klar til brug. Blandingen giver en rigtig fin grå patinering. Afhængigt af hvilken træsort du anvender den på bliver den mere eller mindre grå.

    Hvis du bruger ståluld med sæbe i, skal sæben lige skylles ud af svampen inden den lægges i eddiken.

    Billigt og miljøvenligt :)

    Borden vil med denne teknik naturligvis stadig fremstå ubehandlet og skal derfor have enten klar olie eller lak, hvis det skal være modstandsdygtigt overfor pletter og rødvin.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dennis

      Fedt, tak – jeg vidste slet ikke at man kunne lave det selv :) Det vil jeg bestemt prøve næste gang jeg kaster mig ud i sådan et projekt.

    • Benedichte

      Hej Dennis,
      Har lige nogle spørgsmål til din dejlige villige måde :)
      Har du et billed af hvordan det bliver hvis man laver det med din blanding?
      Skal stålulden opløses helt og hvor mange kvardratmeter rækker det?
      Pensler man det på og så tørre det af med en klud eller hvordan?

      Thanks

  21. morten

    Kan man godt oliere begge sider på plankerne efter hinanden , er selv igang med lign projekt men har indtilvidere kun olieret den ene side tør ikke bare at vende dem om. Men så er der også laaaang ventetid eller hvad gjorde du?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Nej, olien er meget tynd og vil lave striber hvis du vender plankerne om.
      Vi gav kun undersiden én gang og lod det tørre – så gav vi oversiden og siderne på plankerne.
      Og jep, der er lang tørre tid ;)

    • morten

      Det var også det jeg regnede med. Er nu færdig med grunding (2 lag) og er aftørret men de virker meget lyse i forhold til dine, er meget spændt på næste gang, jeg sleb ikke mine først for går ud fra de rejser sig en del så skal mellemslibe dem som det næste inden de færdige behandlinger. Der står på bøtten man skal polere det efter det smurt på, er det extra aftørreing eller hvordan forståes det ?

    • Loui&bearnaisen

      Jeg tænker at da du ikke sleb før maling, så har de nok ikke suget helt så meget som mine og så er der sikkert også forskel på træet. Men jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed, har kun prøvet olien på ét bord :)

    • morten

      Mange tak for svar, er nu snart færdig med mit bord, og ude i garagen lagde jeg lige bordet på bukkene der fra IKEA, mit garage gulv kan være skævt, men giver de sig ikke en del, man skal ikke rykket meget til bordet sp står det og vugger ?? Oplever du også dette eller skal jeg vente til det kommer inden for, jeg sys nemlig der virker en smule lallet ..

    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Hmm, mit bord vugger slet ikke – faktisk var jeg imponeret over hvor godt bukkene stod med den meget tunge bordplade på. Her nogle måneder efter står både bord og bukke fast, som var det et “almindeligt” bord. Måske du skal i Ikea og have byttet benene?

    • morten

      Hej igen. Så er bordet prøvet af, sikke en vuggevise det er slet ikke til at holde ud. Må nok ty til hay ben bukke..

  22. Hannah Larsen

    Og lige et spørgsmål mere.. Hvor mange kan der sidde på hver side af bordet? 2 eller 3?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Der kan sidde 3 :)

  23. Hannah Larsen

    Virkelig flot bord!! Hvordan er det nu efter nogle måneders brug? Stadig flot? Skal ha lavet mig et snart

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Det er faktisk overraskende nemt at holde og så er det kun blevet pænere med tiden :) Farven er blevet mere “naturlig” og træet er helt tørt nu :)

    • Hannah Larsen

      Og det har ikke været nødvendig med en lak? Hvad hvis man spilder noget, trænger det så ned i træet? Vi har nemlig børn, og dem kan man ikke regne med hvad angår mad og drikke ;)

    • Loui&bearnaisen

      Nej, jeg har både spildt kaffe og rødvin – det kunne bare tørres af :)

  24. Sus

    Hej

    Super fint bord, vi skal i gang med samme projekt.
    Vi har allerede de samme ben som jeres. Hvordan har i skruet benene fast i bordpladen ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak :) Vores er ikke skruet fast, de er bare sat i “hak” ved det bræt, som holder bordet sammen. Vores bordplade er tung som et ondt år, så bordbenene flytter sig ingen steder.

  25. Sofie

    Så flot et bord!! Jeg skal helt sikkert igen :) Har lige et spørgsmål med hensyn til længden, kan der sidde 4 personer ved bordet eller hvordan passer det med bordbenene osv?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Sofie :)

      Ja, der kan godt lige sidde 4 personer. Man siger ca. 60 cm til hver person ved et spisebord, og her bliver det så ca. 52 cm. Jeg har 6 stole til min bord. Men ved “hygge” sidder der 8-10 personer :) Mit bord er virkelig smalt, så bordbenene gør en forskel, men ikke så man ikke kan sidde der, da de er differentieret og smalle. Håber du får får glæde af bordet – er så glad for mit :)

  26. Sine Smed

    Hold nu op hvor er det bare blevet smukt dit bord! Det er godt noget af et arbejde I har kastet jer ud i. Men det er så flot, så antallet af timer I har brugt på projektet er nok glemt om et par måneder ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak :) Det var faktisk ikke så galt med tiden – tror det lyder af mere end det egentlig var :) Vi er ihvertfald ikke blevet helt skræmt, for der er et sofabord på tegnebrættet ;)

  27. Stinna Guldmann

    Jeg er simpelthen SÅ forelsket i dit bord. Måske et underligt spørgsmål, men hvor længe tog det at lave? Skal have lokket min far med til at hjælpe mig :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Årh, tak – er simpelthen også så glad for det :) Det tog et par timer med slibning, forberedelse og første omgang olie. Så lod vi det tørre til dagen efter og gav det 2. gang., lod det tørre til dagen efter og gav 3. gang. Herefter samlede vi bordet, tog det ind og lod det tørre til dagen efter, hvor det fik sidste pudsing med svampen. Så ja, olien tager ingen tid, det er bare meget ventetid :) Tænker man sagtens kan smøre olien med kortere tørretid end vi gjorde, jeg var bare meget usikker på hvor “gråt” jeg ville have det, så lod det tørre helt hver gang.

      Håber det var lidt hjælp – skriv endelig hvis du har flere spørgsmål :) Held og lykke med projektet :)

  28. Karen

    Super ide – og en pris, jeg kan være med til. Det ligner en million. Vi trænger faktisk til et nyt spisebord i køkkenet…
    God torsdag :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Ja, prisen er lige til at klare og der er bare noget over når man selv har lavet det :) Du må igang ;)
      God weekend!

  29. Alt og Ingenting

    WOW – hvor er det bare sindssygt flot! :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – er også vildt glad for det :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework