• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Guide: Plankebord med drivtømmer look

Guide-plankebord-drivtømmer (17)

For en god uges tid siden flyttede det her spisebord ind i huset og jeg er svært begejstret. Længe har jeg drømt om at det rå træ og masser af bordplads. Det er noget helt andet end mit højglans spektakel. Noget meget bedre. Selv kaffen smager bedre ;)

Well, hvordan laver man så sådan en pæn sag? Ja, jeg var facilitator på projektet og kæresten bygherre. Så al credit for udførsel skal gå til ham.. Man skal jo gøre det man gør bedst, så med projektlederrollen udstak jeg retninglinjerne og gik så tilbage til eksamenslæsningen.. som med jævne mellemrum måtte holde pause, så jeg kunne følge op på projektet ;)

Skal vi bare sige det sådan; det støver fuldstændig vildt! Så medmindre du har en garage eller et halvtag (som vi brugte), så sørg for godt vejr. Derudover skal olien tørre over flere omgange (16 timer), så det kræver lige nogle dage med plads udenfor. Jeg har lavet guiden i steps og med en print-knap – så er den lige til at tage med og få det bord fixet her i sommerferien. Alle materialer er købt i almindelig byggemarkder og benene i Ikea, så ikke noget fancy der.

 

Træ

Jeg valgte at bruge spærtræ til plankerne, da det var forholdsvis billigt og nemt tilgængeligt. Men har du mod på at være lidt mere kreativ, så er gamle gulvbrædder, planker osv. ret fint, da det har lidt ekstra patina. Jeg ville gerne have haft mine planker 25-30 cm i bredden, men desværre kunne de ikke opstøves i det lokale byggemarked, så det blev til 20 cm brede spærtræ. De var 4,20 m i længden, så vi valgte bare at få dem savet midtover, til 2,10 m – altså købte vi kun 2 x spærtræ. Når du skal vælge træ, så husk at se efter om det er vredet – det er ret stor forskel. Derudover med hensyn til knaster, hakker og sprækker. Så find planker der er lige og ensartede. Det tager noget tid og virker fjollet når man står i byggemarkedet, men det er afgørende for det endelig resultat.

Slibning

Her har kæresten en opfordring! I mangel på maskiner (!!), sleb han i hånden, hvilket inkluderede udbrud som bestemt ikke egner sig til bloggen. Så konklusionen var ret klar; lån en slibemaskine.

Olie

Du finder drivtømmerolie i de fleste store byggemarkeder. Det findes både i hvid, grå og mørk grå – jeg brugte den grå. Vil du hellere have en smuk “træ-farve”, så findes de også i overvældende udvalg. Jo, jeg var da lidt i dilemma, for ligeså smuk drivtømmer er, ligeså glad er jeg for det fine træ-look.

Lak

Vi brugte ikke nogen afsluttende lak. Dog findes de i matte, så du slipper for den skinnende overflade der bare ikke passer til det rå look. Vi har både spist ved bordet, drukket kaffe, rødvin og spildt vand. Endnu har bordet kun været afvisende, så om lak er en nødvendighed, er en smagssag.

Bordben

Der findes cirka 1000 forskellige bordben! Da bordet her var på budget, så hapsede jeg Ikea bukke til en flad halvtredser stykket. Og de er faktisk ganske fine, nemme at samle og passende i højden.

Note

Da vi ikke havde træet til at stå ude mere end et par dage for at tørre, så giver det sig endnu. Hvilket vil sige, at vi endnu ikke ved hvordan det ser ud om et par måneder. Derudover væsker det harpiks, da det er fyretræ – ikke meget, bare nogle dråber. Og ja, tallerkener vipper, da planker jo er rustikke og aldrig kan få samme højde medmindre man er en ørn med høvlen. At vælge brede planker vil selvfølgelig afhjælpe dette. Men hey, det er jo også noget af charme ved sådan et bord.


Pris 

Vi lavede bordet på budget, men kunne nok have fundet træet billigere online. Priserne er vejledende

Træ: 250,-
Olie: 150,-
Bordben: 100,-
Sandpapir, skurer, klude, pensler og diverse havde vi selv, men ca. 200,-

Ialt: 500 / 700 kr.


Guide-plankebord-drivtømmer (1)

Guide-plankebord-drivtømmer

Guide: Plankebord med drivtømmer look

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 4 x spærtræ / planker a 2, 10 m
  • 1 x alm. bræt
  • 9 skruer
  • Sandpapir, korn 80 + 120
  • Junkers rustik bordpladeolie, Drivtømmer grå
  • pensel
  • Klude
  • Terpentin
  • Slibesvamp, nylon

Sådan gør du

Slibning

  • Slib først plankerne med korn 80 og så med korn 120. Husk at slibe godt på alle overflader, især bordkanterne hvor man sidder.
  • Støvsug plankerne for støv og tør dem derefter af med en fugtig klud.

Olie

  • Så skal der olieres - Følg anvisningen på bøtten!!
  • Start med bagsiden af plankerne, så du får en fornemmelse for olien.
  • Brug tynde lag og husk at tørre olien af som beskrevet på anvisningen.
  • Vær forsigtig med olien ikke løber for meget - gøres nemmest ved at have en klud ved hånden.
  • Hav tålmodoghed! Farven udvikler sig over nogle timer.
  • Gentag olieprocessen indtil farven er som ønsket - husk tørretid (vi gav 3 gange).

Samling

  • Sav det almindelig bræt i 3 stykker a ca. 60 cm.
  • Sav enderne skrå og slib dem godt.
  • Giv stykkerne olie, ligesom ved bordet. 1-2 gange er nok.
  • Læg planerne med bagsiden opad og i det ønskede udseende - det kan være lidt et puslespil at få dem lagt pænt sammen, så de passer bedst. Skal du have huller mellem planker, er det nu de skal måles op.
  • Skru brædderne fast på plankerne, så bordet bliver samlet.

Efterbehandling

  • Når bordet er gennemtørt slibes det med slibesvampen til det får en blød og lækker overflade - huske ender og kanter.
  • Læg bordet på bukkene/benene og vurder om der skal justeres højde med nogle filtpuder.
  • Ellers er bordet klar til brug.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app


guide-plankebord-drivtømmer
1 2 3 4 5
Guide-plankebord-drivtømmer (8) Guide-plankebord-drivtømmer (9) Guide-plankebord-drivtømmer (10) Guide-plankebord-drivtømmer (11) Guide-plankebord-drivtømmer (12) Guide-plankebord-drivtømmer (13) Guide-plankebord-drivtømmer (14) Guide-plankebord-drivtømmer (15) Guide-plankebord-drivtømmer (16)

Previous Post: « Ingen grund til falsk beskedenhed
Next Post: Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med æg og fløde »

Reader Interactions

Comments

  1. Natasja

    Hej. Jeg leder selveste bordben. Der står på IKEAs hjemmeside, at benene kan bære 50kg. Hvordan holder de til vægten af plankerne – og brug?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Natasja,

      Jeg synes, de fungerer og holder vægten fint, også under brug. Dog har jeg hørt fra nogle, at de oplever, at hvis de bruger meget tunge planker, så kan bordbenene være lidt ustabile. Så kig efter nogle planker der ikke er for tunge :-)

      God fornøjelse!

  2. Anne-Louise

    Hej :-) Jeg overvejer at give min søns indendørs legehus (i råt træ) sådan en tur – og vil i den forbindelse lige høre, om der er voldsomme lugtgener ved olien og hvor længe det hænger ved. På forhånd tak :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne-Louise,

      Tak for din kommentar og spørgsmål.

      Så vidt jeg lige husker, så synes jeg ikke der var lugtgener ved olien. Vores bord står indenfor, så ved ikke hvor længe det holder udenfor. Men altså, det hænger stadig ved på vores bord :-)

      Håber det kan hjælpe dig.

      Hav en dejlig dag.

  3. Pernille

    Hejsa
    Hvor langt inde fra kanten satte i tværbrædderne ?

    Svar
  4. Brian

    Det bræt i bruger til at holde plankerne sammen med, er de bare skruet op i plankerne og ikke andet? virker ikke til at plankerne er tykke nok til at holde nogen skruer nemlig :)

    Svar
  5. Steffen Holst Hjort

    Hej, super flot bord. Har selv været i gang med at lave et og har brugt samme type ben/bukke fra IKEA. Oplever i knirke problemer med dem?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Steffen

      Tak. Nej, det har jeg ikke oplevet med bukkene.

  6. Marie

    hvor meget sleb i det inden i malede ?
    og har I kun givet det 2 gang maling som der står på bøtten ?

    Svar
  7. Mallo

    Hej loui
    Hvordan har du sat bordbene i hak? Og via denne metode kan man så opleve at bordet er ved at falde af eller hvordan man nu siger det?

    Svar
  8. Pi

    Hej, hvordan har du fæstnet bordbukkene til pladen? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pi

      Det har jeg ikke. Vores er ikke skruet fast, de er bare sat i “hak” ved det bræt, som holder bordet sammen.
      Men ellers så kan der bores huller i benbukkene – de er ikke massive.

  9. Jens Poulsen

    hej
    fedt bord og farve, kan du oplyse mig nummer /kode på olien fra Junker

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jens

      Tak :)
      Har desværre ikke bøtten med olie mere, men den hedder “Junkers Rustik bordpladeolie drivtømmer grå”.

  10. Lone Storgaard

    Jeg er så begejstret for jeres flotte bord og vi vil selv i gang i foråret. Jeres bord er 210 cm lang men hvor mange kan I have siddende på hver side?

    Svar
  11. Morten

    Super lækkert bord! Er igang med et skrivebord med ca samme koncept. Jeg har så bare fuldstændig misforstået olieprocessen. Så det bliver spændende at se om det kommer til at virke alligevel :-) ellers må jeg igang med at slibe det ned igen. Tak for inspirationen ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Tak :) Og fedt du er igang med projektet – krydser fingre :)

  12. Frank B.

    Flot bord. Men kan se at det “bølger” lidt. To grunde til det. 1. De tynde brædder under bordet, er alt for tynde. 2. kanterne på plankerne er for runde.
    1. Herren i huset skulle have sat kraftigere lægter under, det ville hjælpe med at afstive plankerne på tværs. 2. Kanterne der mødes, skulle være skåret med en rundsav, så der havde været en lige skarp kant. En biscuitjoiner er en rigtig god maskine, til at lave bordplader med, da den fikserer plankerne til hinanden i en nøjagtig højde. Og den fås billigt i Harald Nyborg til cirka 300 kr.
    Vil man have jeres flotte blanke look, så skal træet være så glat som muligt, men vil man have et mere realistisk look, så skal man brænde træet med en gasbrænder. Og man børster så det mørke og brændte træ væk, vil man have dybere struktur i træet, så brænder man det bare lidt mere. Ulempen er selvfølgelig at man får en mere ujævn overflade (alt efter hvor dybe fuger man laver), men looket bliver vildt flot, og vil ligne ægte driftwood, hvis man bruger eddike+ståluld+kaffe/the metoden. Denne metode kræver at man efterbehandler, når man har fået det ønskede look, og alt er tørret igennem, da man skal “lukke” overfladen med olie eller lak.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Frank

      Tusinde tak for din kommentar, fedt med nogle tips til sådan et bordprojekt – især for os, der stadig er nybegyndere :) Hvis vi skal igang med et bord igen på et tidspunkt er det hermed skrevet bag øret!

    • Pia bang

      Hej hvilke blandingsforhold skal jeg bruge og hvad er bedst kaffe el the?☺det er de der rens let du mener ikke?
      Bruger du pensel?vh pia

  13. Rene

    Har set dine fine beskrivelse af dit projekt. Der er lidt og kommentere på efter jeg selv har lavet et.

    IKEAS bukke er absolut elendige.<— Købte dem selv og sikke et lallet bord.

    En anden ting er når du bruger så brede planker som 200 mm i breden er de meget tykke = tunge= stærke… Så skal der nogle kraftigere brætter på tværs ikke bare en bræt men en lægte. Brugte selv 45 mm tykke lægter. Da der er rigtig meget træk i så tykke planker.

    Har lavet bordet i 1000×2100 og med lægter på tværs så er det vel oppe omkring 100 kg.

    Derfor kan jeg anbefale en komplet sokkel fra ikea til 499 kr. Den stiver også plankerne samtidigt.

    Svar
    • Morten Hyldgaard

      Mit er 75 cm og der er bukkene helt fine.

  14. Kirsten Sørensen

    Hej
    Tusind tak for en udførlig beskrivelse af arbejdsgangen med jeres spisebord. Det er super flot og jeg har lokket manden til at lave et sofabord på samme måde. Jeg kan se i kommentarerne, at I agter at lave et sofabord og vil lige høre om i har fået det gjort? Hvilke ben har I/vil I bruge til sofabordet?
    Mvh Kirsten

    Svar
  15. Sofie

    Hej – jeg er godt i gang med mit eget bord, men kom lige til at tænke på, hvordan/hvornår terpentinen bruges :)

    Ellers mange tak for en god opskrift!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie

      Terpentinen er til rengøring af penslen – olien kan ikek fjernes med bare vand :)
      Velbekom, lækkert du kunne bruge den :)

  16. Marlene

    Hejsa…. Jeg er netop blevet førdig med at oliere mit nye bord… men jeg syntes jeres står lidt mere blankt end mit gør… hvordan afsluttede i processen?

    Og 1000 tak for inspirationen … :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marlene

      Bare der, med at polere bordet og så gjorde vi ikke mere :) Så ved sørme ikke lige hvorfor vores er mere blankt!
      Velbekom, dejligt at du kunne bruge den :)

  17. Kjestine

    Hejsa
    Hvor køber du nylonsvampen? Har været i Jem og fix samt Optimera og de har det ikke

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kjestine

      Jeg købte dem vist i Silvan eller Bauhaus, kan ikke helt huske det.

  18. Christina

    Har du et link til benene?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      De er her: http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/80130776/

  19. Chrisitne

    Jeg har selv igangsat tankerne om at lave sådan et smukt plankebord som dit!
    Jeg har bare et problem, og det er, at de fleste steder som sælger spærtræ, tager en formue for at levere det! Har du købt det online eller i en levende butik? For jeg synes godt nok, at 275 kr er mange penge for at få det leveret!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christine

      Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.
      Jeg købte det i et byggemarked, fysisk – jeg ville dog gerne have haft mine planker bredere og dem kunne kun finde online.

      Håber du får et super lækkert spisebord :)

  20. Dennis Pape

    Næste gang du skal lave falsk drivtømmer skulle du prøve med eddike og ståluld.

    Hæld ca. 4 dl eddike op i en skål. Læg en rulle ståluld i eddiken og lad det stå og trække i mindst 24 timer. Herefter er din blanding klar til brug. Blandingen giver en rigtig fin grå patinering. Afhængigt af hvilken træsort du anvender den på bliver den mere eller mindre grå.

    Hvis du bruger ståluld med sæbe i, skal sæben lige skylles ud af svampen inden den lægges i eddiken.

    Billigt og miljøvenligt :)

    Borden vil med denne teknik naturligvis stadig fremstå ubehandlet og skal derfor have enten klar olie eller lak, hvis det skal være modstandsdygtigt overfor pletter og rødvin.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dennis

      Fedt, tak – jeg vidste slet ikke at man kunne lave det selv :) Det vil jeg bestemt prøve næste gang jeg kaster mig ud i sådan et projekt.

    • Benedichte

      Hej Dennis,
      Har lige nogle spørgsmål til din dejlige villige måde :)
      Har du et billed af hvordan det bliver hvis man laver det med din blanding?
      Skal stålulden opløses helt og hvor mange kvardratmeter rækker det?
      Pensler man det på og så tørre det af med en klud eller hvordan?

      Thanks

  21. morten

    Kan man godt oliere begge sider på plankerne efter hinanden , er selv igang med lign projekt men har indtilvidere kun olieret den ene side tør ikke bare at vende dem om. Men så er der også laaaang ventetid eller hvad gjorde du?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Nej, olien er meget tynd og vil lave striber hvis du vender plankerne om.
      Vi gav kun undersiden én gang og lod det tørre – så gav vi oversiden og siderne på plankerne.
      Og jep, der er lang tørre tid ;)

    • morten

      Det var også det jeg regnede med. Er nu færdig med grunding (2 lag) og er aftørret men de virker meget lyse i forhold til dine, er meget spændt på næste gang, jeg sleb ikke mine først for går ud fra de rejser sig en del så skal mellemslibe dem som det næste inden de færdige behandlinger. Der står på bøtten man skal polere det efter det smurt på, er det extra aftørreing eller hvordan forståes det ?

    • Loui&bearnaisen

      Jeg tænker at da du ikke sleb før maling, så har de nok ikke suget helt så meget som mine og så er der sikkert også forskel på træet. Men jeg skal ikke kunne sige det med sikkerhed, har kun prøvet olien på ét bord :)

    • morten

      Mange tak for svar, er nu snart færdig med mit bord, og ude i garagen lagde jeg lige bordet på bukkene der fra IKEA, mit garage gulv kan være skævt, men giver de sig ikke en del, man skal ikke rykket meget til bordet sp står det og vugger ?? Oplever du også dette eller skal jeg vente til det kommer inden for, jeg sys nemlig der virker en smule lallet ..

    • Loui&bearnaisen

      Hej Morten

      Hmm, mit bord vugger slet ikke – faktisk var jeg imponeret over hvor godt bukkene stod med den meget tunge bordplade på. Her nogle måneder efter står både bord og bukke fast, som var det et “almindeligt” bord. Måske du skal i Ikea og have byttet benene?

    • morten

      Hej igen. Så er bordet prøvet af, sikke en vuggevise det er slet ikke til at holde ud. Må nok ty til hay ben bukke..

  22. Hannah Larsen

    Og lige et spørgsmål mere.. Hvor mange kan der sidde på hver side af bordet? 2 eller 3?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Der kan sidde 3 :)

  23. Hannah Larsen

    Virkelig flot bord!! Hvordan er det nu efter nogle måneders brug? Stadig flot? Skal ha lavet mig et snart

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Det er faktisk overraskende nemt at holde og så er det kun blevet pænere med tiden :) Farven er blevet mere “naturlig” og træet er helt tørt nu :)

    • Hannah Larsen

      Og det har ikke været nødvendig med en lak? Hvad hvis man spilder noget, trænger det så ned i træet? Vi har nemlig børn, og dem kan man ikke regne med hvad angår mad og drikke ;)

    • Loui&bearnaisen

      Nej, jeg har både spildt kaffe og rødvin – det kunne bare tørres af :)

  24. Sus

    Hej

    Super fint bord, vi skal i gang med samme projekt.
    Vi har allerede de samme ben som jeres. Hvordan har i skruet benene fast i bordpladen ?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak :) Vores er ikke skruet fast, de er bare sat i “hak” ved det bræt, som holder bordet sammen. Vores bordplade er tung som et ondt år, så bordbenene flytter sig ingen steder.

  25. Sofie

    Så flot et bord!! Jeg skal helt sikkert igen :) Har lige et spørgsmål med hensyn til længden, kan der sidde 4 personer ved bordet eller hvordan passer det med bordbenene osv?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Sofie :)

      Ja, der kan godt lige sidde 4 personer. Man siger ca. 60 cm til hver person ved et spisebord, og her bliver det så ca. 52 cm. Jeg har 6 stole til min bord. Men ved “hygge” sidder der 8-10 personer :) Mit bord er virkelig smalt, så bordbenene gør en forskel, men ikke så man ikke kan sidde der, da de er differentieret og smalle. Håber du får får glæde af bordet – er så glad for mit :)

  26. Sine Smed

    Hold nu op hvor er det bare blevet smukt dit bord! Det er godt noget af et arbejde I har kastet jer ud i. Men det er så flot, så antallet af timer I har brugt på projektet er nok glemt om et par måneder ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak :) Det var faktisk ikke så galt med tiden – tror det lyder af mere end det egentlig var :) Vi er ihvertfald ikke blevet helt skræmt, for der er et sofabord på tegnebrættet ;)

  27. Stinna Guldmann

    Jeg er simpelthen SÅ forelsket i dit bord. Måske et underligt spørgsmål, men hvor længe tog det at lave? Skal have lokket min far med til at hjælpe mig :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Årh, tak – er simpelthen også så glad for det :) Det tog et par timer med slibning, forberedelse og første omgang olie. Så lod vi det tørre til dagen efter og gav det 2. gang., lod det tørre til dagen efter og gav 3. gang. Herefter samlede vi bordet, tog det ind og lod det tørre til dagen efter, hvor det fik sidste pudsing med svampen. Så ja, olien tager ingen tid, det er bare meget ventetid :) Tænker man sagtens kan smøre olien med kortere tørretid end vi gjorde, jeg var bare meget usikker på hvor “gråt” jeg ville have det, så lod det tørre helt hver gang.

      Håber det var lidt hjælp – skriv endelig hvis du har flere spørgsmål :) Held og lykke med projektet :)

  28. Karen

    Super ide – og en pris, jeg kan være med til. Det ligner en million. Vi trænger faktisk til et nyt spisebord i køkkenet…
    God torsdag :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :) Ja, prisen er lige til at klare og der er bare noget over når man selv har lavet det :) Du må igang ;)
      God weekend!

  29. Alt og Ingenting

    WOW – hvor er det bare sindssygt flot! :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – er også vildt glad for det :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework