Fik jeg sagt, at jeg var nordpå i weekenden? Jeg var lige et smut forbi og spise gammeldags grydestegt kylling med hele baduljen og store kræmmerhus-is på Palmestranden i aftensolen. Bruge lørdagen med en fødselsdags-havefest i det lækreste sommervejr - med iskold hvidvin og en øl eller to. Drikke langsom søndags morgenkaffe, i plask regnvejr, med min Mutter, mens drengene var ramt af lørdagen.
For at vende snuden hjemad med træt mand, et par poser chips og en søndag der bare skulle bruges på sofaen. Med film, regnvejr og våd hundesnude.
Og lur om det så kunne bedre? Jo, for Mutter gav da lige en pose proviant af den gode slags. Friskplukkede bær og sprøde grøntsager fra Naturbruget Vasen. Hey, det slår altså alt andet :)
Så med regnvejr, som forsatte henover mandagen gik jeg i køkkenet med bakker fyldt med hindbær, der næsten var for fine til at spise. At ende deres dage i marmelade, kompot eller blot fryseren - det kunne jeg ikke nænne. De måtte hyldes må en kage!
Og gu’dødeme om de ikke fik kage. En tung, klæg browniebund, der skal skrabes af tænderne. Chokoladeganache, hindbær og lidt mere chokolade, som kræver du brygger den gode kop kaffe. Jeg siger det bare; hindbærrene jublede i det selskab.
...og jeg synes da også at den var "fin nok" (man har vel lige været hjemme hos de kære begejstrede nordjyder ;) )
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Så sidder du og mukker lidt over alle andre tager på ferie.? At regnen vælter ned i lårfede stråler? Eller trænger du bare til at fejre dig selv lidt? Så er jeg helt sikker på hindbærrene gerne hopper op på din kage og hæver sommerniveauet bare en smule. Det er da forsøg, værd :)
Ingredienser
Bund
- 125 g smør
- 150 g mørk chokolade, her 70%
- 2 æg
- 150 g sukker
- 100 g hvedemel
- 3 spsk god kakao
- 50 g hakket chokolade, 56%
- Et nip salt
Ganache
- 100 g mørk chokolade, 60% eller 70%
- 1 dl piskefløde
- 25 g smør
Top
- Havsalt
- Friske hindbær
Sådan gør du
Bund
- Kom smør og chokolade i en lille gryde.
- Smelt det ved svag varme - rør jævnligt, så det ikke brænder på.
- Tages det af varmen og lad det køle lidt af.
- Kom æg og sukker i en skål - pisk det skummende og luftigt.
- I en anden skål blandes kakaopulver og hvedemel.
- Vend forsigt den smeltede chokolademassen i æggene.
- Sigt melblandingen i og vend forsigt i massen, indtil der ikke er flere klumper.
- Tilsæt hakket chokolade.
- Smør en springform og hæld dejen heri.
- Bag bunden ved 175 grader i ca. 10 minutter - den må ikke blive gennembagt, så hold øje!
- Køl bunden af på en bagerist.
Ganache
- Kom chokolade, fløde og smør i en skål og smelt det over vandbad.
- Lad det køle af.
Chokoladetærte
- Fordel chokoladeganachen på den afkølede bund.
- Smør den ud, men ikke helt ud til kanten.
- Drys med havsalt.
- Sæt friske hindbær på toppen.
- Server straks
Birgitte
Hvor stor er din springform?
:) Birgitte
Loui&bearnaisen
Hej Birgitte
Jeg tror jeg brugte en 24 cm springform.
Christina
Hej,
Synes du har en flot blog med mange lækre opskrifter - jeg bruger den tit alt fra de sunde salater til de søde sager .. Stor ros skal der lyde :)
Lige et spørgsmål til din chokoladetærte med hinbær, er det muligt uden at det går udover kvaliteten af kage, at lave kage færdig dagen inden og så blot vente med pynt til inden servering ??
Loui&bearnaisen
Hej Christina
Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)
Det kan du sagtens - kom den gerne i køleskabet, så holder den sig fugtig :)
Lars Lassen
Wow det ser virkelig super lækkert ud, meget flot tærte og med chokolade og hindbær kan det kun blive godt. Den opskrift vil jeg prøve næste gang vi får gæster. :o)
og skarpe billeder må man sige. Det er du dygtig til.
Loui&bearnaisen
Hej Lars
Tusinde tak :)
Alt og Ingenting
Jeg hopper med i "du tager virkelig gode billeder"-koret. Måske endda FOR gode - jeg er virkelig lækkersulten lige nu ;)
Agnethe
Årh YUMMY!!! :D Og ja, jeg giver Thomas ret - det er nogle umanerlig gode billeder - meget stemningsfyldte :D
Thomas
Altså, du tager altid ualmindeligt smukke billeder. Men dem her, det er næsten endnu vildere. Smukt, smukt, smukt! Virkeligt imponerende og inspirerende.
Thomas