• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Cheesy/Bacon Pull Apart Bread – den perfekte party snack

Cheesy Bacon Pull Apart BreadLige pludselig er der gået næsten to måneder og vi er ikke engang noget nær færdig. Altså med indflytning. Det har været en hård omgang med flere besøg af håndværkere end planlagt, tidskrævende istandsættelse og et stramt budget. Men hey, vi har et pragtfuldt spisebord ;)  Godt nok sidder vi stadig på klapstole. Ikke for at være hippe med indretningen, men simpelthen fordi jeg endnu ikke har besluttet om, der skal bygges en bænk, findes gamle skolestole eller det skal være rå skamler. Ikke rigtig nogen af mulighederne får kæreste til at råbe “hurra”, så vi sidder lige lidt endnu på klapstole. 10 cm for lave. Men spisebordet er da pænt ;)

Cheesy Bacon Pull Apart Bread

I skrivende stund sker der faktisk igen en hel del på hjemmefronten. Det brune helvede fra 70’erne har offecielt forladt martriklen og ind flytter en splinterny køkkkenherlighed. Eller det håber jeg det ender med – lige nu ligner det mest af alt en god omgang byggeplads og indtil videre har Invita ikke mange plusser i min bog for arbejdet. Mere om det, når jeg kan beskue det endelige resultat i næste uge.

Cheesy Bacon Pull Apart Bread

Well, tålmodighed er en dyd og mon ikke vi når til en housewarmning? Engang.. Indtil da snupper vi en tidlig en af slagsen i bedste amerikanske BBQ-stil. Jeg har indgået et større samarbejde med Amo henover året, hvor jeg skal peppe lidt liv i nogle af mixprodukterne. Ligeså snerpet jeg kan være med fødevarekvalitet, ligeså nysgerrig er jeg på tendenser. Og lad os se det i øjnene – vi har ikke alle tid eller for den sags skyld, lyst, til at bruge flere døgn på madlavning. At hoppe over hvor gærdet er lavest – ork, den kender jeg ;)

Cheesy Bacon Pull Apart Bread

Så til housewarmning faldt brødet her på et tørt sted. Jeg bagte det dagen før og lod det “tørre” lidt ud til dagen efter. Brødet indeholder enzymet amylase, hvilket gør det idiotsikkert at bage, det får en fin struktur og bliver ikke stenhårdt – så faktisk kunne jeg sagtens have bagt det nogle dage før og stadig have haft en saftigt brød.
Anyway, amerikanerne har jo fat i den lange ende, når det gælder party-food. Så selvfølgelig måtte jeg over Atlanten og snuppe den her ide! Det er jo intet mindre end genialt! Så kan kanapeer, tapas og almindelig snacks godt pakke sammen. Ryge og rejse. En fingersnack, fyldt med ost, bacon og mere ost. Saftig, fedtet og fuldstændig perfekt til kolde øl i haven. Loooove it!
Man kunne også lave den en smule mere raffineret med ost og pesto, tomat og parmesan eller gå til den søde side med nutella, flødeost og nødder. Men ja, prøv lige den her udgave først – den er virkelig helt “over the top” :)

Og så er den nem. For ikke at tale om, at man snildt kan have et par brød mere på lager, der bare kan smides i ovnen, i takt med hapserne forsvinder. Og det gør de! Så be prepared ;)

Cheesy Bacon Pull Apart Bread

 

Cheesy/Bacon Pull Apart Bread – den perfekte party snack

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min

Ingredienser
  

  • 1 pose Amo surdejsbrød eller brød
  • 150 g bacontern sprødstegt og afkølet
  • 150 g fuldfed flødeost
  • 150 g cheddarost
  • 1 tsk chili
  • 1 fed hvidløg presset
  • Peber
  • Hakket persille

Sådan gør du
 

  • Følg anvisningen på posen og bag 2 brød. Dobbelt mængden af fyld, hvis du bruger begge brød.
  • Lad brødet køle helt af - gerne til næste dag.
  • Skær først 1 cm brede riller i brødet - ikke helt igennem (!!), men ned til bunden.
  • Vend brødet og gør det samme, så der fåes 1x1 cm tern i brødet.
  • Bland flødeost, bacon, cheddar, hvidløg, chili og peber sammen - smag til.
  • Kom med en ske eller fingerne (brug en plastichanske) fyldet ned i brødet. Sørg for at komme godt ned i brødet og gøre det jævnt.
  • Pak brødet ind i sølvpapir.
  • Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tag det ud af papiret og bag det yderligere 10 minutter til fyldet er gyldnet og boblene
  • Drys med persille og server straks.

Noter

Fyldet kan varieres i det uendelig. Prøv skinke+ost, pesto+feta, tomat+parmesan, nutella+flødeost+nødder, kanel+sukker+smør

 

 

Cheesy Bacon Pull Apart Breadamo


Previous Post: « Hjemmelavet kærnemælkskoldskål med æg og fløde
Next Post: Urban Gardening: Højbede af pallerammer »

Reader Interactions

Comments

  1. suzanne

    Hej
    Kan det laves i portionsstykker/boller? forslaget til studenter kørsel/besøg, men i corona tid nok ikke så smart med fælles brød

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Suzanne,

      Det har du helt ret i – det ville det nok ikke :-)

      Man vil sagtens kunne lave dem som boller/ portionsstykker, det ville være en super god ide 🙂

      God bagelyst og studenterfest :-)

  2. Susanne

    Kan det spises koldt? Vil gerne have det med til en fælles spisning

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susanne

      Den kan det, men det er allerbedst lunt.

  3. Betina Petersen

    Kan dette brød bruges til en søndag formiddag til et hold venner inden vi skal ‘ud og lege’ … gider næsten ikke brunch :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Betina

      Den kan man sagtens :)

  4. Matilde

    Jeg skal prøve at have dette brød med på picnic i dag. Regner med det fungerer godt som “finger-food”. Det ser så lækkert ud!

    Svar
  5. Anja

    Hej

    Det brød ser så lækkert ud. Skal lige høre dig – steger du bacon’en først eller kommer den bare “rå” i fyldet?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jeg steger den først og lader den afkøle før den blandes med resten af fyldet :)

    • Anja

      Tak for hurtigt svar. Har lige opdaget din blog – hvor har du bare mangle lækre og inspirerende opskrifter. Tak fordi du deler dem :-)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Anja

      Tusinde tak, håber du kan bruge opskrifterne :)

    • Anja

      Vil bare lige fortælle dig, at brødet nu er afprøvet :-) Hold da op, det er lækkert ! Det fik meget hurtigt ben at gå på :-)

  6. Rikke Kjær

    Ihh hvor ser det lækkert ud. Spørger lige dumt, håber det okay. Den flødeost er det fx philadelphia eller buko natural flødeost og cheddarost, er det bare revet cheddarost fra pose.
    mvh Rikke

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – det er også rigtig lækkert :) Jeg brugte philidelphia og jep, bare ost fra pose :)

    • Ralph Ibsen

      Hvad med bacon? Du vover ikke at undlade bacon, hvis det skal serveres for mig :)
      Men jeg glæder mig, det ser godt nok lækkert ud.

  7. Maria

    Hej :)

    Jeg har planer om at lave dette brød på søndag, når jeg får gæster.. Egentlig var planen græsk tema, meeeen brødet ser så lækkert ud og derfor vil jeg hellere springe ud i det – samt nogle andre af dine opskrifter :) Jeg har et enkelt spørgsmål.. Når man spiser brødet, får man så bunden med? Eller vil den være tilbage? Man skærer jo ikke helt igennem, så tænker at man ikke får den med.. Men måske tager jeg fejl :)

    Hilsen Maria.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Det er altså også noget så dekorativt :) Nej, man spiser ikke bunden – eller man får den i al fald ikke med, når man “hapser” brødstykkerne. Men det kan jo lige skæres i bidder bagefter, for det er ret lækkert, da noget af snasket ligger i bunden :)

      Håber du får en skøn søndag :)

  8. Svend

    Jeg kan godt lide din blog.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :)

  9. Bitten

    Sjældent har jeg set noget så indbydende! Jeg må straks holde en fest, bare for at kunne smække denne ostede herlighed på bordet.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Haha, jep den perfekte anledning til en fest :D Og husk at lave rigeligt, så er man jo nødt til at spise resterne dagen efter ;)

  10. Nina

    Uhmm – det ser lækkert ud! Tror jeg skal prøves en dag.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak – det er SÅ godt og SÅ farligt ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework