• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Ingen grund til falsk beskedenhed

bagels-2

Jeg har brugt de sidste to dage på at fejre mig selv, klappe lidt på skulderen og tænke at jeg da egentlig er meget god. Ja, beskedenhed er en by i Rusland de her dage. Jeg måtte da også lige lave en lagkage i torsdag. Kun til mig selv. Med masser af sommersøde jordbær, knasende makroner og flødeskum. At der er faldet minumin 50 kg fra mine skuldre og jeg har det sådan virkelig godt, helt ind til knoglerne, for første gang i det seneste år, well, det er altså en milepæl af de helt store.

Kan du huske de her indlæg; at dumpe en eksamen og uddannelsesvalg fra sidste år? Især det med den forbandede eksamen, som har åndet mig i nakken i noget, som føles et helt liv.
I torsdag gik jeg til den endnu engang! Med flossede nerver uden på tøjet og rander under øjnene efter at have læst pensum fra to tunge moduler op. Igen. Fødevarekemi, produktionsteknologi, statistik, kemi, kemi, kemi. Alt andet i livet har været på hold de sidste 3 uger og det eneste jeg har lavet er at forbedrede mig. Jeg har aldrig nogensinde læst SÅ meget til en eksamen. Eller for den sags skyld været så angst. Jeg plejer at glæde mig til eksamenstiderne, men det her. Det var ikke bare nervøsitet, men vitterlig angst!
Bestod jeg ikke så kunne jeg vinke farvel til bachelor efter sommerferien og vente et helt år på næste forsøg. Altså et helt år til med den bistre eksamen hængende over hovedet! Det kunne jeg slet ikke rumme, så jeg læste, læste og læste som gjaldt det mit liv. En lille smule vanvid, men ikke desto mindre sådan jeg havde det.

Og torsdag? Inden klokken var nået 9 havde jeg gennemsnakket min 20 minutters præsentation for mig selv 7 gange. Googlet samtlige begreber 40 gange og tilføjet noter til at kunne snakke 3 timer. Turen op til studie var en lang tåge og ligeledes var ventetiden. Indtil jeg sad over for de 3 lærer igen. Efter 20 minutter gik jeg ud af døren og havde absolut ingen fornemmelse af udfaldet.
Anden gang jeg kom ud af døren var det som et nyt menneske. Jeg kunne have sat mig ned på gulvet og tudet af lettelse over at være kommet videre. Jeg kunne slet ikke rumme, at det nu var ovre. At jeg var videre. At jeg var bestået.

Jeg kørte lige hjem. Og sov! Herefter ude af stand til at snakke med nogen. Det var bare ikke rigtig gået op for mig. Når noget har huseret nok så længe, så tager det tid at bundfælde sig. Først fredag kunne jeg for alvor dele glæden og lettelsen med dem omkring mig.

Det var ikke bare en eksamen den her, men en overvindelse af mig selv. At kunne række tunge af de sidste år med uddannelseskvaler, høje forventninger og stress. At overvinde angsten, nervøsiteten og skuffelsen over sidst – over ikke at have levet op til mig selv, have brudt min eksamensforkærlighed og vigtigst af alt; ikke lyttet til mig selv sidste gang.

Hold nu op jeg er stolt af mig selv nu. Det har været en sej kamp. Men det er ovre nu. mit livs værste eksamen er ovre. 6 semestre er overstået. Det er sommerferie. Lige om lidt venter bacheloren. Og jeg får færdiggjort en uddannelse den her gang. Det er stort for mig efter den rutsjebanetur de sidste 6 år. Det er virkelig stort og jeg er stolt helt ud i tæerne.

Så nu vil jeg bare bruge den næste uges tid på at fejre mig selv. For er der noget jeg har lært, så er det vigtigheden af, at synes man selv er fabelagtig og forrygende god – både i dårlige og gode tider. Men især i de gode skal den bare have fuld gas med at proklamere en selv, hylde og virkelig råbe højt HURRA for selvtillid og selvværd – det giver på kontoen til dagene hvor verden er helt forkert på den.

Så det gør jeg lige lidt endnu ;)

….med bobler og jordbær i stride strømme!

IMG_2318

 

Previous Post: « Mundgodt med jordbær
Next Post: Guide: Plankebord med drivtømmer look »

Reader Interactions

Comments

  1. Sine Smed

    Puh hvor kan jeg genkende det du skriver. Sidder og får helt ondt i maven af det. Hvor er det fedt at du kom godt igennem eksamenerne (selvom det har været noget af en hård tur)
    Tillykke med det!!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak – kan faktisk stadig ikke helt tro at det er ovre! Det var en sej kamp og ønsker det godt nok ikke for nogen – men det er ovre og hold nu op hvor nydes ferien bare ekstra meget nu :)

      Hav en dejlig sommer :)

  2. Karen

    Stort tillykke! Du har fortjent en uges tid til at fejre dig selv og falde ned igen nænsomt :-) Godt gået.

    Mange hilsener, Karen

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak – er simpelthen mere end glad :)

  3. Laura Frandsen

    STORT tillykke!!!
    Fantastisk at du deler så personelige historier. Jeg kan VIRKELIG relatere til det… Rart man ikke er den eneste.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tusinde tak, Laura :) Hvor er det dejligt du synes det og fedt jeg ikke er den eneste også :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework