Jeg er bagefter på alle fronter og når kun en brøkdel af hvad dagene byder. Det er eksamenstid og ligesom tusindevis af andre, er mit liv pt. dedikeret til at snotte i bøgerne. Min næse er dybt begravet, for lige at vende op til overfladen når duften af kaffe rammer eller maven rumler på ostemadder. I lange baner. Lige så hyggelidt det kan lyde, lige ualmindelig træls er det. Det var bare et lidt andet gear praktikken bød på – lidt sjovere ;)
Well, i går blev første del afleveret og idag har jeg givet mig selv lov til at trække frisk luft for en dagstid. Samle op på løse ender og smide benene ud i solen… Som netop i dag har valgt at forlade matrikelen!? Såå..jeg nøjes bare med de løse ender…
Boganmeldelser. Det er ved at være længe siden bloggen har set skyggen af dem. Det skal der laves om på, for bogreolen udvides hele tiden med fine værker. I dag tager vi en tur til det britiske. Over til River Cottage. Er du klar?
Er du bare lidt madinteresseret eller har zappet rundt en sløv time på dr2, så kender du nok River Cottage. Og madaktivisten Hugh.
Jeg har et par andre bøger fra selv samme Hugh. som jeg har været pænt begejstret for – derfor havde jeg også store forventninger til efterfølgeren her. Det er en ordenlig moppedreng med hele 180 opskrifter – alt fra kage, til stege, til morgenmad og saft. Altså hverdagsmad for den ivrige kok, der gerne ligger en time ekstra i køkkenet.
Godt indhold?
Som sagt; masser af indhold. Og masser af bær og frugter. Bogen er opdelt i frugt-kategorier, såsom stenfrugter, tropiske frugter, bær osv. En rigtig fin opdeling, som gør det nemt at finde opskrifter til hvad sæsonen byder på. Derudover indledes hvert kapitel med lidt information og faktisk også debat om fødevarebranchen og madkultur. Hugh får virkelig luftet sine synspunkter og reklameret for både økologi, gårdbutikker og udbringningskasser i bedste River Cottagestil. Måske er jeg ikke enig med ham i alt, men hold nu op det er rart med en kogebog med lidt kant og holdning. Til tider grænsende til det frelste, men ganske rart til en afveksling med lidt debat.
Opskrifterne? Flere af dem kan nok ikke kaldes en opskrift, men mere inspiration. Hvilket også er hvad bogen ligger op til, så der kan jeg ikke sætte en fed finger. Jeg har da også fanget mig selv i, at have sat de obligatoriske post-its en hel håndfuld steder – især bunken af ualmindelige lækre, rustikke kager og de tunge retter til efteråret, som er rigtige fine ideer til brug af frugt.
Pænt layout?
Well, kvaliteten er i top. Tykke sider, med ru papir og masser af det. Desværre yder billederne ikke helt opskrifter retfærdighed. Jeg kan simpelthen ikke skjule min skuffelse. Både foodstyling og farverne på billederne halter gevaldigt. Jeg kan ikke helt gennemskue om det er meningen, at bogen skal være lidt 70’er trendy – både med grafik, opstilling og billeder? For min smag lykkes det bare ikke rigtig at gøre det helt trendy til nutiden nok. Desværre.
Hvad synes du så?
Jeg er farvet – af især den tidligere bog “Grøn hverdagsmad fra Rivercottage”, som jeg har fået plettet godt og grundigt. Bogen her lever ikke helt op til mine skyhøje forventninger, men efterlader mig istedet med en lidt ærgerlig følelse – især fordi det at indrage tanker om bæredygtighed, råvarer og fødevareproduktion ind i en kogebog tiltaler mit professionelle hjerte. Når det er sagt, så er den en super inspiration til at få brugt frugt i mad, både dem der altid ligger i bunden af frugtskålen og hvad sæsonen byder på.
Her efter et par gennemlæsninger har bogen sneget sig ind på mig og jeg har allerede planer for aftensmaden…med jordbær.
…og det betyder?
4 ud af 6 stjerner til den gode Hugh.
Hugh Fearnley-Whittingtall
Hverdagsmad med frugt og grønt fra River Cottage
Strandberg Publishing
299,95 kr.
Har netop også selv fået bogen, og jeg går jo ret meget op i både grafik, stil og billeder… så ligesom dig, er jeg meget skuffet over billederne – hvad sker der lige for det? Det er total off :-) Han skulle hyre os i stedet til den næste bog :-)
PRÆCIS!!! Forstår simpelthen ikke hvordan den de er røget gennem godkendelse – jeg sidder stadig med kæben hængende af forundring !?
Jeg synes retrolooket er lidt fin – må lige tjekke den ud på Biblo. Han er nu sød Hugh, no matter what :D
– Anne
Jep, du må tjekke den ud :) Haha, synes også han er ret rar, såen en nabo man godt gad have ;)
Tak for en fin og god anmeldelse!
P.S. “Altså hverdagsmad for den ivrige kok, der gerne LIGGER en time ekstra i køkkenet” Ligger? Næh du, op og stå og til gryderne! :-D
Haha, det har du helt ret i ;)