• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage

rivercottage frugt og bær (3)Jeg er bagefter på alle fronter og når kun en brøkdel af hvad dagene byder. Det er eksamenstid og ligesom tusindevis af andre, er mit liv pt. dedikeret til at snotte i bøgerne. Min næse er dybt begravet, for lige at vende op til overfladen når duften af kaffe rammer eller maven rumler på ostemadder. I lange baner. Lige så hyggelidt det kan lyde, lige ualmindelig træls er det. Det var bare et lidt andet gear praktikken bød på – lidt sjovere ;)

Well, i går blev første del afleveret og idag har jeg givet mig selv lov til at trække frisk luft for en dagstid. Samle op på løse ender og smide benene ud i solen… Som netop i dag har valgt at forlade matrikelen!? Såå..jeg nøjes bare med de løse ender…

Boganmeldelser. Det er ved at være længe siden bloggen har set skyggen af dem. Det skal der laves om på, for bogreolen udvides hele tiden med fine værker. I dag tager vi en tur til det britiske. Over til River Cottage. Er du klar?

rivercottage frugt og bær (1)

Er du bare lidt madinteresseret eller har zappet rundt en sløv time på dr2, så kender du nok River Cottage. Og madaktivisten Hugh.

Jeg har et par andre bøger fra selv samme Hugh. som jeg har været pænt begejstret for – derfor havde jeg også store forventninger til efterfølgeren her. Det er en ordenlig moppedreng med hele 180 opskrifter – alt fra kage, til stege, til morgenmad og saft. Altså hverdagsmad for den ivrige kok, der gerne ligger en time ekstra i køkkenet.

Godt indhold?

Som sagt; masser af indhold. Og masser af bær og frugter. Bogen er opdelt i frugt-kategorier, såsom stenfrugter, tropiske frugter, bær osv. En rigtig fin opdeling, som gør det nemt at finde opskrifter til hvad sæsonen byder på. Derudover indledes hvert kapitel med lidt information og faktisk også debat om fødevarebranchen og madkultur. Hugh får virkelig luftet sine synspunkter og reklameret for både økologi, gårdbutikker og udbringningskasser i bedste River Cottagestil. Måske er jeg ikke enig med ham i alt, men hold nu op det er rart med en kogebog med lidt kant og holdning. Til tider grænsende til det frelste, men ganske rart til en afveksling med lidt debat.

Opskrifterne? Flere af dem kan nok ikke kaldes en opskrift, men mere inspiration. Hvilket også er hvad bogen ligger op til, så der kan jeg ikke sætte en fed finger. Jeg har da også fanget mig selv i, at have sat de obligatoriske post-its en hel håndfuld steder – især bunken af ualmindelige lækre, rustikke kager og de tunge retter til efteråret, som er rigtige fine ideer til brug af frugt.

Pænt layout?

Well, kvaliteten er i top. Tykke sider, med ru papir og masser af det. Desværre yder billederne ikke helt opskrifter retfærdighed. Jeg kan simpelthen ikke skjule min skuffelse. Både foodstyling og farverne på billederne halter gevaldigt. Jeg kan ikke helt gennemskue om det er meningen, at bogen skal være lidt 70’er trendy – både med grafik, opstilling og billeder? For min smag lykkes det bare ikke rigtig at gøre det helt trendy til nutiden nok. Desværre.

Hvad synes du så?

Jeg er farvet – af især den tidligere bog “Grøn hverdagsmad fra Rivercottage”, som jeg har fået plettet godt og grundigt. Bogen her lever ikke helt op til mine skyhøje forventninger, men efterlader mig istedet med en lidt ærgerlig følelse – især fordi det at indrage tanker om bæredygtighed, råvarer og fødevareproduktion ind i en kogebog tiltaler mit professionelle hjerte. Når det er sagt, så er den en super inspiration til at få brugt frugt i mad, både dem der altid ligger i bunden af frugtskålen og hvad sæsonen byder på.
Her efter et par gennemlæsninger har bogen sneget sig ind på mig og jeg har allerede planer for aftensmaden…med jordbær.

…og det betyder?

4 ud af 6 stjerner til den gode Hugh.

 

1234

 

 


Hugh Fearnley-Whittingtall
Hverdagsmad med frugt og grønt fra River Cottage
Strandberg Publishing
299,95 kr.


 

rivercottage frugt og bær (2)

 

Previous Post: « Gifler med birkescreme
Next Post: Mundgodt med jordbær »

Reader Interactions

Comments

  1. Ditte Ingemann

    Har netop også selv fået bogen, og jeg går jo ret meget op i både grafik, stil og billeder… så ligesom dig, er jeg meget skuffet over billederne – hvad sker der lige for det? Det er total off :-) Han skulle hyre os i stedet til den næste bog :-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      PRÆCIS!!! Forstår simpelthen ikke hvordan den de er røget gennem godkendelse – jeg sidder stadig med kæben hængende af forundring !?

  2. A+K/VenterPaaVin

    Jeg synes retrolooket er lidt fin – må lige tjekke den ud på Biblo. Han er nu sød Hugh, no matter what :D

    – Anne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Jep, du må tjekke den ud :) Haha, synes også han er ret rar, såen en nabo man godt gad have ;)

  3. TulleBølle

    Tak for en fin og god anmeldelse!
    P.S. “Altså hverdagsmad for den ivrige kok, der gerne LIGGER en time ekstra i køkkenet” Ligger? Næh du, op og stå og til gryderne! :-D

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Haha, det har du helt ret i ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework