• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavet rabarbersaft – perfekt til drinks og cocktails

Hjemmelavet rabarbersaft er et musthave i mit køleskab om sommeren og er super nem at lave. Prøv den i drinks og cocktails. Find min opskrift på rabarbersaft herunder.

Sus til opskrift Print opskrift

 

hjemmelavet-rabarbersaft (1)

Jeg har lige tyllet det sidste af min 1 liter rabarbersaft ned, som blev produceret sidste weekend. Ualmindelig rar luksus med sådan en flaske sommer og sol i køleskabet. Siden det dog endnu er formiddag, så holdt jeg mig til opblanding med lutter dansk vand. Men ellers så smager rabarbersaften fabelagtig spædet op med både champagne i høje glas, sådan sidst på eftermiddagen eller med vodka/gin og danskvand, når det bliver lidt senere på aftenen.

Er du lidt mere fancy, så lav forrygende drink med saften, pynt op med paraplyer, hele molevitten og inviter til havefest i pinsen. Hey, sådan en bowle vil også være super fin :)

Hjemmelavet rabarbersaft er bare det bedste og super nemt.

Well, det kræver selvfølgelig lidt mere end at gå ned i Netto og købe en færdigkogt flaske, men nogle gange skal man også lige steppe lidt op og gøre en indsats for lækker luksus ;) Den her saft med rababer er i hvert fald det værd. Men pas på, den er vanedannende!

Pssst….sidste sommer lavede jeg også saft i litervis, her kan finde de bedste opskrifter på solbærsaft og blandet rød saft.

Rabarbersaft 101

  • Kan jeg bruge vaniljesukker frem for vaniljestang? Det kan du sagtens – dog  får saften en lidt mildere smag med vaniljesukker.
  • Kan jeg lave rabarbersaften mere koncenteret? Den er ret koncenteret den her opskrift, men du kan sagtens bruge lidt mindre vand, hvis den skal være ekstra stærk.
  • Kan jeg tilsætte citron? Jep, det er super lækkert med lidt citronsaft i rabarbersaften.
  • Hvordan skal saft opbevares? Saften må ikke opbevares for varmt – bedst, så skal du under 10-12 grader.
  • Hvor længe holder den? Det kommer meget an på hygienje, hvor længe den står åbnet og hvordan den opbevares.

 

hjemmelavet-rabarbersaft (2)

Opskrift på hjemmelavde ispinde med saftevand - sodavandsis

Hjemmelavede ispinde med rabarber

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid15 minutter
Frysetid8 timer
Samlet tid8 timer 15 minutter
Antal: 8 styk

DET SKAL DU BRUGE

  • 8 ispindeforme

Ingredienser

  • 750 g rabarber
  • 1 liter vand
  • 2 dl sukker
  • 4-6 spsk citronsaft
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom rabarber og vand i en gryde.
  • Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
  • Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
  • Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
  • Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
  • Lad saften køle af.
  • Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
  • Spis løs!

Noter

  • Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
  • Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side. 
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
Previous Post: « Bærtærte med chokolade og mascarponecreme
Next Post: Sådan laver du et fotostudie med Knud »

Reader Interactions

Comments

  1. Elin Bjerre

    Tak for din tiltalende hjemmeside med smukke billeder til dine fine opskrifter.
    Er netop hældt færdiglavet solbærsaft på flasker. Valgte at spæde saften med limesaft fra 1 limefrugt samt korn af en halv vanillestang, og det blev rigtig velsmagende.
    Nu, vil jeg igang med at lave din rabarbersaft. Hvilken rabarbersort vil du anbefale? Jeg har en masse ganske almindelige store grønlige rabarber i haven, men tænker om vinrabarber eller hindbærrabarber måske ville være et bedre valg til en måske mere spændende rabarbersaft?
    Sommerhilsener,
    Elin

    Svar
  2. Claudia

    Hej! Er det ren saft eller skal den fortyndes? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Claudia

      Jeg vil anbefale at fortynde den. Men bruger du den i drinks med alkohol og meget is, så vil den nogle gange være bedst ufortyndet :)

  3. Tina M

    Hejsa :o)

    Nu er rabarberne i min have klar, så vil prøve at lave saft af dem igår. Det går jo ikke med kage hele tiden :o)

    Hvad er holdbarheden på saften i køleskab vil du tro?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Haha, nej ;) Men rabarbersaft er altså også en vinder!

      Jeg drikker den inden for nogle dage selv, så præcis hvornår kan jeg ikke sige :) Men jeg tænker 1-2 uger åbnet – måske kun 1 uges tid, da der ikke er konserveringsmiddel i den her saft.
      Og uåbnet burde den fint kunne holde sig nogle måneder, hvis flasker og redskaber har været helt rene og saften står mørkt og køligt.

  4. Trine Andersen

    Hej :)

    Kan jeg mon bruge de rabarber som min mor har gemt til mig i fryseren (fra i sommers)?

    // Trine

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Trine

      Det kan du sagtens :) Måske de skal have lidt mere sukker, da de godt kan være lidt vandet efter at have været i fryseren.
      Smag dig frem :)

  5. Annette

    Elsker rabarbersaft men har endnu tilgode at lave det selv.
    En kollega har lovet mig rabarber,jeg hopper straks på cyklen og henter nu. Mon ikke de kogte rabarber stykker kunne bruges i lagkage eller andet,har du nogen forslag?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Ej, beklager forsinket svar – håber du har haft gang i kogningen :) Der bliver ikke rigtig “stykker” efter kogning, men mere en tør rabarbermasse. Den kunne nok godt blandes op med noget, men synes al saft og kraft er hevet ud og den bliver for “træet”. Så den er vist et spørgsmål om smag :)

    • johanne

      gammeldags kringle m marcipan og remoncefyld. Eller marmelade lavet af rabarberrester og jordbær . der bliver så lækkert, da der ikke er så meget saft i :-)

  6. Pernille Weidich

    Den ser rigtig lækker ud. Den må prøves af herhjemme! :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak, det er også bare SÅ godt :)

  7. La Cucina Nada

    ELSKER simpelthen rabarbersaft!
    – Du er altså virkelig begyndt at tage nogle lækre foto´s, og stylingen er bare indbydende. Stor ros herfra!

    Hilsen La Cucina Nada

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det er simpelthen også bare favorit saft nummer 1 herhjemme!
      Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework