• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Gifler med birkescreme

gifler med birkesfyld (2)

Birkescreme!? For efterhånden nogle måneder siden, lå der sådan en pakke i godteposen fra min tyske pusher. Lad os se det i øjnene, Danmark halter langt bagefter med uundværlige produkter på hylderne, så de må importeres. Den her var dog ikke lige på bestillingsliste, men heldigvis er der ofte spændende ting at finde i posen udover disse. Lucky me :)

Nah, men jeg må indrømme jeg kom til kort, for jeg har vitterlig ikke haft den fjerneste anelse om hvad produktet skulle bruges til. En syntetisk birkesblanding, som mest af alt føltes, som en gelepude i pakken!
Emballagen var dog så serviceminded at tilbyde opskriften på en god tysk kuche med både bund, cremen, mousse og geletop – jow, så kender man naboerne mod syd igen ;)

Selvom jeg er nok så eksperimenterende, så fristede den alligevel ikke nok. Heldigvis fungerer google også på tysk og “Mohnfüllung” må siges at være et hit. Der er i hvert fald nok opskrifter at tage af og masser af gele inkluderet. Hvad er der med det gele? Det er jo ikke nogen kulinarisk oplevelse. Overhovedet!

Nå, men jeg tog også lige en googling på engelsk, bare lige for at være sikker på cremen også kunne bruges uden gele ;) Well, well, well..lur mig om poppyseed filling ikke også har haft sit indtog i de egne af verden. Og til dem, der så mener, at det da også findes i Danmark. Muligvis, men der er birkesfyldet ikke lavet på mælk /fløde, smør, sukker, æg, hvedemel og rom. Intet mindre!

Efter lang tids research konkluderede jeg, at jeg hellere måtte tage det sikre valg, før jeg kastede mig ud i de store kreationer. Så en rulle færdigdej (!) + syntetisk birkescreme (!) = gifler! Rimelig populært blandt de tyske husmørdre, skal jeg hilse og sige fra min kilde; Google.

 

gifler med birkesfyld (1)

Og så vil du sikkert gerne have dommen nu. Jooo, jaaa, vi taler godt nok om en heftig fætter, den birkescreme. Den kradser godt og tager bitterhed til et helt nyt niveau. For ikke at tale om den underliggende sødhed og fedtethed. Jeg måtte faktisk gå så langt og snyde kæresten til en prøvesmagning, for lige at være sikker på, at det ikke bare var mine smagsløg som var stået af.
Flink er man vel…

Kæresten: “….Naaaaaj, har du bagt?”

Mig: “Ja, skal du ikke smage?”

Kæresten: “Hvad er der i?”.

Mig: “De er ligesom kanelsnegle, bare med birkes. Det er ligesom franskbrød”.

Kæresten: “hmmm…”

Mig: “De er rigtig gode…du får en is, hvis du smager”

Kæresten: Løftet øjnbryn, smager, får et underligt udtryk

Mig: Sniger mig ud af køkkenet

 

Jeg tænker birkescreme er sådan et af de produkter, man enten hader eller elsker. Og tro mig, der var virkelig mange lovprisninger af på det store net, så den her test er lutter subjektiv. Herhjemme? Ja, det bliver nok ikke birkescreme jeg sætter på bestillingslisten næste gang ;)

Har du lyst til at give birkescreme et forsøg, så google “Mohnfüllung” og et væld af opskrifter kommer frem til fri afbenyttelse.

….hey, og så får du også mulighed for at få støvet tyskkundskaberne af til sommerferiebrug ;)


gifler med birkesfyld (3)

Previous Post: « Rabarbercurd
Next Post: Hverdagsmad med frugt og bær fra River Cottage »

Reader Interactions

Comments

  1. Gitte Nielsen

    Hej
    jeg prøvede birkes is i Budapest. Det er ikke noget jeg har lyst til at prøve igen.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Haha, nej, birkesis har jeg også smag for første og sidste gang ;)

  2. Elsebeth

    Husk nu, at det er tid til at få nogle stikkelsbær i fryseren, så du har til din fødselsdag!

    Svar
  3. Johanne

    Haha, lækkert indlæg! Jeg er lige kommet hjem fra udveksling i det sydtyske. Der var en enormt lækker bager, der stod og bagte direkte i en stenovn, han lavede nogle kæmpe snegle med hhv. birkes-, nødde- og vanillefyld. Jeg smagte de to førstnævnte, og de var virkelig lækre! Men dog ikke med så voldsomt meget fyld, som dine ser ud til at have ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Uf, det lyder lækkert – alt bliver bare bedre i stenovn :) ORRK, og snegle med nøddefyld, dem er jeg på :) Men ja, tænker også det vil hjælpe med lidt mindre fyld og en hjemmelavet en af slagsen – den her var jo en god industriversion ;) ….ej, de lyder altså gode, de snegle!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework