Birkescreme!? For efterhånden nogle måneder siden, lå der sådan en pakke i godteposen fra min tyske pusher. Lad os se det i øjnene, Danmark halter langt bagefter med uundværlige produkter på hylderne, så de må importeres. Den her var dog ikke lige på bestillingsliste, men heldigvis er der ofte spændende ting at finde i posen udover disse. Lucky me :)
Nah, men jeg må indrømme jeg kom til kort, for jeg har vitterlig ikke haft den fjerneste anelse om hvad produktet skulle bruges til. En syntetisk birkesblanding, som mest af alt føltes, som en gelepude i pakken!
Emballagen var dog så serviceminded at tilbyde opskriften på en god tysk kuche med både bund, cremen, mousse og geletop – jow, så kender man naboerne mod syd igen ;)
Selvom jeg er nok så eksperimenterende, så fristede den alligevel ikke nok. Heldigvis fungerer google også på tysk og “Mohnfüllung” må siges at være et hit. Der er i hvert fald nok opskrifter at tage af og masser af gele inkluderet. Hvad er der med det gele? Det er jo ikke nogen kulinarisk oplevelse. Overhovedet!
Nå, men jeg tog også lige en googling på engelsk, bare lige for at være sikker på cremen også kunne bruges uden gele ;) Well, well, well..lur mig om poppyseed filling ikke også har haft sit indtog i de egne af verden. Og til dem, der så mener, at det da også findes i Danmark. Muligvis, men der er birkesfyldet ikke lavet på mælk /fløde, smør, sukker, æg, hvedemel og rom. Intet mindre!
Efter lang tids research konkluderede jeg, at jeg hellere måtte tage det sikre valg, før jeg kastede mig ud i de store kreationer. Så en rulle færdigdej (!) + syntetisk birkescreme (!) = gifler! Rimelig populært blandt de tyske husmørdre, skal jeg hilse og sige fra min kilde; Google.
Og så vil du sikkert gerne have dommen nu. Jooo, jaaa, vi taler godt nok om en heftig fætter, den birkescreme. Den kradser godt og tager bitterhed til et helt nyt niveau. For ikke at tale om den underliggende sødhed og fedtethed. Jeg måtte faktisk gå så langt og snyde kæresten til en prøvesmagning, for lige at være sikker på, at det ikke bare var mine smagsløg som var stået af.
Flink er man vel…
Kæresten: “….Naaaaaj, har du bagt?”
Mig: “Ja, skal du ikke smage?”
Kæresten: “Hvad er der i?”.
Mig: “De er ligesom kanelsnegle, bare med birkes. Det er ligesom franskbrød”.
Kæresten: “hmmm…”
Mig: “De er rigtig gode…du får en is, hvis du smager”
Kæresten: Løftet øjnbryn, smager, får et underligt udtryk
Mig: Sniger mig ud af køkkenet
Jeg tænker birkescreme er sådan et af de produkter, man enten hader eller elsker. Og tro mig, der var virkelig mange lovprisninger af på det store net, så den her test er lutter subjektiv. Herhjemme? Ja, det bliver nok ikke birkescreme jeg sætter på bestillingslisten næste gang ;)
Har du lyst til at give birkescreme et forsøg, så google “Mohnfüllung” og et væld af opskrifter kommer frem til fri afbenyttelse.
….hey, og så får du også mulighed for at få støvet tyskkundskaberne af til sommerferiebrug ;)
Hej
jeg prøvede birkes is i Budapest. Det er ikke noget jeg har lyst til at prøve igen.
Haha, nej, birkesis har jeg også smag for første og sidste gang ;)
Husk nu, at det er tid til at få nogle stikkelsbær i fryseren, så du har til din fødselsdag!
Haha, lækkert indlæg! Jeg er lige kommet hjem fra udveksling i det sydtyske. Der var en enormt lækker bager, der stod og bagte direkte i en stenovn, han lavede nogle kæmpe snegle med hhv. birkes-, nødde- og vanillefyld. Jeg smagte de to førstnævnte, og de var virkelig lækre! Men dog ikke med så voldsomt meget fyld, som dine ser ud til at have ;-)
Uf, det lyder lækkert – alt bliver bare bedre i stenovn :) ORRK, og snegle med nøddefyld, dem er jeg på :) Men ja, tænker også det vil hjælpe med lidt mindre fyld og en hjemmelavet en af slagsen – den her var jo en god industriversion ;) ….ej, de lyder altså gode, de snegle!