• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hvilken kaffemaskine kan brygge mig den gode kaffe?

bagels-33-682x1024

Min bedste køkkenven gennem 6 år skranter noget så frygteligt. Han lærte mig at blive voksen, lærte mig livets nødvendighed, lærte mig at drikke kaffe. Kulsort. Han var min første og eneste. Den bedste. Men nu er en æra ved ende ud, for han er træt af dage. Jeg har prøvet al medicin til kaffemaskiner; kalk, rens osv. Men kaffen er stadig lunken og faldende i smag.

Så mens han brygger de sidste kopper, ser jeg på en efterfølger. Det er bestemt ikke nemt, at finde en erstatning, Kaffemaskinejunglen snupper al for meget af min tid. Så frem for at læse flere tests og kæmpe mig gennem ale lange beskrivelser må bloggen da kunne bruges. Mon ikke der sidder en kaffedrikker er to derude, som lige kan smide mig en anbefaling.

Så har du en kaffemaskine du vil anbefale eller kender en, hvor du altid lige snupper kop nummer 2? Alle tips vil blive modtaget med kyshånd og virtuelle kage til kaffen ;)

 


 

Jeg er ingen barista og ej, heller glad for små kopper kaffe, som espresso. Jeg vil nyde en velvoksen kop. Varm, god og uden bittersmag når den bliver lunken.

Mine sparsomme krav

– Kan brygge alm. kopstørrelse.
– Kaffen skal være varm – altså ordenligt varm
– Det skal være nemt, det må max. tage mig 3 minutter at lave kaffe – gerne mindre
– Den skal kunne gå i opvaskemaskinen
– Må meget gerne kunne lave andet en sort kaffe, men ikke et must
– Max. pris 1500,-

 

Har du et tip på bedding? :)

 

Previous Post: « Radise-dip med sennep – perfekt til sommerens snack, salater og grill
Next Post: Kæk Kikærtesalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Michael

    Hvis man ønsker en kaffemaskine det skal holde længe, og altid kunne brygge en god kop morgen mokka, så kan man ikke spare og købe en billig maskine der fejler efter kort tid. i Vores lille hus har vi altid holdt os til Sage og er super glad for den, ikke helt i den billige ende men dejlig maskine som også ser godt ud i køkkenet. Men alt kommer an på smag og lyst, om man er til den billige maskine der spytter kaffen ud på 2 sek. Men nogle får også oplevelse af at se processen blive udført med omhu,

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for input 🙏 👍

  2. Martin Villumsen

    Hvis det skal være nemt og godt, så køb en Moccamaster, og evt. et guldfilter til ca. 150,- – skal det være rigtig godt, så køb en Wilfa Svart Presisjon. Jeg har selv en Moccamaster, som bliver brugt til kaffe i større mængder, ellers brygger jeg på Hario V60, Aeropress, Stempelkande eller Espressomaskine alt efter humør. Jeg har ikke erfaring med Wilfa Svart Presisjon, men den skulle eftersigende være det ypperligste indenfor automatisk filterkaffe.

    Ellers er det vigtigste efter min mening at købe nogle gode hele bønner, som man selv kværner. Personligt er jeg blevet meget glad for Øristeriet, men der findes mange gode steder på nettet.

    Svar
    • Martin Paulsen

      Hvad Martin skrev; bortset fra at jeg rister selv…

  3. Kristine

    UUuh søde skat! DU SKAL OG MÅ have en Moccamaster!!! Den er helt fantastisk (ta’ det fra en der har prøvet det (har en selv)) :)

    Svar
  4. Mai-Britt

    Der er i min verden kun en kaffemaskinen: mokkamaster, den brygger hurtigt og laver VARM kaffe…

    Svar
  5. Julie

    Jeg har to kaffemaskiner: en Bosch Styline (som linket i en af kommentarerne også henviser til) og en Nespresso. Begge maskiner er i brug dagligt :0)

    Svar
  6. Amalie

    Jeg vil til altid til hver en tid, anbefale en Nespresso maskine. Den er smartere end smart og deres service er helt i orden!
    Lige nu kan man kun købe kapslerne over nettet eller i deres butikker, men meget snart skulle de være tilgængelig mange flere steder. :-)

    Jeg selv har den her, og bruger kun mælkeskummeren til gæster hvilket fungerer perfekt!
    http://www.magasin.dk/lattissima%2B-silky-white/VA02606975-00000001_061.html

    Den koster ikke 1500,- men er MEGET ofte på tilbud i magasin :-)

    Svar
  7. Fru Kofoeds Køkken

    Jeg smed min kaffemaskine ud for flere år siden og har siden da kun brugt stempelkande og mit elskede stempelkrus, til når jeg kun skal have en enkelt kop. Bedste beslutning nogensinde :-)
    Vh Louise

    Svar
  8. Anne-Marie

    Vi er meget glade for moccamaster, men kan ikke finde vores yndlingskaffe Zoegas til filter. Men den findes som kaffekapsler til dolce gusto, så nu har vi suppleret med den lille model til 300,- og den leverer meget varm kaffe på ultrakort tid. Helt sikkert under 3 min. Og man kan lave meget andet på den. Eneste minus er at lave kaffe til mange, men der bruger vi moccamasteren. Og prisen pr. kop er noget dyrere, men den er også bedre i smag og temp.
    Kh.
    Anne-Marie

    Svar
  9. Helle

    Hvis du vil have en maskine der holder i årtier, kan levere en god og hurtig kop kaffe og har et tidløst design, så vil jeg anbefale dig en moccamaster (gerne med integreret termokande). Jeg har den selv, og har givet en til min søster og min mor. Vi er alle sammen vilde med den maskine, og den brygger lynhurtigt. Min kollega har haft sin moccamaster i 25 år, og den brygger mange kopper dagligt og designet er det samme som dem de sælger i dag. Den er ofte på tilbud til 1.000 kr., og selvom prisen er høj, så har du den også længe. :)

    Svar
  10. Farmor

    Jeg har i årevis haft mokkamastr og været godt tilfreds med den. den er er hurtig laver god varm kaffe og holder normalt i mange år.

    Svar
  11. Tina C.

    P.s. Selv om den forlænger bryggetiden tager det ikke mere end 3min.

    Svar
  12. Tina C.

    Du SKAL købe denne!
    http://www.elgiganten.dk/product/husholdning/kaffemaskiner/TKA8013/bosch-styline-kaffemaskine-tka8013

    Den er perfekt! Laver altid selv kun et enkelt krus, og det bliver altid godt. Den er så smart, at den forlænger bryggetiden, når man kun laver få kopper, så gennemløbstiden bliver optimal.

    Kh Tina

    Svar
  13. Tina K.

    Hej Louise

    Jeg havde det meget som dig inden jeg gik ud og købte mig en maskine. Og min skulle kunne de samme ting. Jeg endte med at købe en Tassimo og er virkelig glad for den. Den er ca. 1/2 min om at lave en kop sort kaffe, og de fås i mange forskellige styrker med og uden det der lækre kaffeskum (det er jeg stor fan af!). Derudover kan den lave forskellige typer varm kakako (en af dem meget lav i kalorier, hvis man er til det) og diverse versioner af cafe latte, chai latte og te. Den kan desuden lave varmt vand (jeg vil tro det er 96-98 grader) hvis man foretrækker et godt gammeldags te-brev eller skal bruge vand til madlavningen. På http://www.kaffekapslen.dk fås maskinen gratis ved køb af 20 pakker kaffe (dem får man sagtens brugt). Tassimo har mælkekapsler, som ikke er baseret på pulver, og der skal derfor ikke tilsættes andet end vand til nogen drikke.
    Ulemperne: Tassimokapsler er halvdyre og findes ikke i kopiversioner. De er desuden ikke særlig udbredte i supermarkederne. Til gengæld er prisen ok på nettet og der er masser at vælge imellem. Jeg handler selv hos kaffekapslen hvor de tilmed sender gratis. Men det er ikke den rette maskine hvis man drikker 8-10 kopper kaffe om dagen.

    Håber du kan bruge det her.

    Hilsen,
    Tina

    Svar
  14. TildeMa(d)

    Nu er jeg selv aldrig blevet voksen og har dermed ikke lært det dersens kaffe-drikkeri. Det overlades derimod til min bedre halvdel, som også elsker kaffe.
    Alle jeg kender anbefaler en Moccamaster og den fåes i flere udgaver og prisklasser….god weekend og håber du klarer dig uden kaffen….mvh Matilde

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework