Det er ved at være længe siden, at jeg har haft en decideret aftensmad-ret på bloggen. Ganske enkelt af den grund, at det pt. er “det store kolde bord” eller almen kendt som; rugbrødsmadder, som den står på herhjemme.
Kæresten er ellevild, for “det store kolde bord” er hans all-time favorit mad (!!) Mig? Ikke helt så imponeret..
Så mens han udrydder havet for torskerogn, makrel, rejer og laks i samarbejde med rugbrød og mayo. Så spiser jeg “rusk-om-snusk”. Hvad det består af? Ja, det er vist ikke bloggen værdig ;) Skal vi bare sige, at der altid indgår store mængder af mine elskede bønner på dåse og gerne æg. Masser af æg. Og tun. På dåse. Jep, jeg elsker min konserves..
Den blev dog skiftet ud forleden, hvor jeg trængte til forandring. Og en forårs en af slagsen.
Jeg har det vildeste crush på dild de her måneder og slæber hele skove af det med hjem. Bønner og dild, halleluja, det er et kulinarisk hit ;)
Men den her gang endte det dog i et enkelt, klassisk pastafad. Jeg blev mindet om retten, da jeg bladrede gennem gamle “Spis Bedre” og faldt over opskriften. Den originale er med pæne pastaruller i midten….mine pastaruller valgte dog at kollapse!
Måske under mængden af fyld på toppen, som jeg var lige rundhåndet nok med. Faktisk skulle der også rigtig bruges ricotta-ost, men min forkærlighed for flødeost vandt med flere længder. Så den gode grønne pikant fra Buko kravlede i toppingen. Ligeledes gjorde 3 gange så meget spinat. Skal der være grønt, så lad der være grønt :)
Og værs’go et styk lækker pastafad, som kan laves i et snuptag og spises både varmt og koldt.
Well, det var et vink til, at den kan bruges i madpakken. Eller hvis du er for doven til at varme det i mikro-ovnen dagen efter.

Ingredienser
- 300 g rå pasta, penne eller rør
- 1 pose babyspinatblade, ca. 200 g
- 1 dusk dild
- 2 æg, L
- 3 dl cremefraiche
- 250 g flødeost, grøn pikant
- 2 dl revet parmesan
- 1/2 tsk muskat
- Salt/peber
- 200 g graved laks / varmrøget laks
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Lad den dryppe godt af og afkøl.
- Blancher spinaten og skyl herfeter den i iskoldt vand.
- Tryk spinaten fri for vand og hak den groft, sammen med dild.
- Rør æg, cremefraiche, flødeost, parmesan, muskat, spinat, dild, salt og peber sammen.
- Smag til.
- Fordel halvdelen af pastaen i et ildfast fad. Læg lakseskiver ovenpå og dernæst resten af pastaen.
- Hæld oste-blandingen udover.
- Bag gratinen i ovnen ved 200 grader i ca. 25-20 minutter.
- Lad den trække 5 minutter inden servering.
- Server med masser af grøn salat.
Elsker de små historier du har til alle dine opskrifter!
Er først lige faldet over din blog, forstår ikke hvorfor jeg ikke har fundet den noget før – dine billeder og opskrifter er helt fantastiske! :D
Tusinde tak, hvor er du sød :)